Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Lietuvos ekonomikos aktualijos

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Maalinauskas Rodyti pranešimą

Aš niekur nepasisakiau prieš imigraciją, aš tik prieš imigraciją iš šalių, kurios neigia mūsų teisę į nepriklausymobę. Demografija atsilieps po dešimtmečio, o ruskijmir ruZZų tankus gali pasikviesti jau šį rudenį. Ir šiaip, ar buvo koks istorinis precedentas, kad kariaujančios (arba esančios ant karo slenksčio) šalys masiškai įsileidinėtų piliečius iš savo priešo? Ar Izraeilis dabar, bombarduodamas Iraną, masiškai leidžia jo piliečiams pas save kraustytis? Čia vien šalto proto klausimas, o yra ir emocinis - aš pvz, nenoriu gyventi toje pačioje šalyje su žmonėm, kurie prisidėjo prie Bučos skerdynių, Mariupolio sulyginimo su žeme ir su mano bičiulio nužudymu prie Bachmuto. Ir man nesvarbu kiek tai atsilieps mano gerbūviui, aš to tiesiog nenoriu. Šlykštu net pagalvoti apie tai būtų, matyt juos šalia savęs.
    Problema yra ta, kad tu tas baltarusių IT kompanijas, kurios į Lietuvą persikėlė būtent protestuodamos prieš diktatorišką valdymą ir karą Ukrainoje, sulygini su rusų Būčos skerdikais. Aš jokiu būdu nesu už kažkokį laisvą rusų įsileidimą, aš jokiu būdu nesu už vatnikų įsileidimą (kad ir iš kurios šalies jie būtų, tame tarpe ir Ukrainos), bet baltarusių programuotojai nėra tas pats, kas Bučos skerdikai. Dar daugiau - jų kuriamos aukštros pridėtinės vertės darbo vietos kelia Lietuvos ekonomiką, o tai kartu leidžia ne tik mums didesnį gynybos biudžetą turėti, bet tuo pačiu ir tai pačiai Ukrainai skirti didesnę paramą. Ir tada kyla natūralus klausimas - kas Ukrainai geriau, kad tos baltarusių IT kompanijos keltų Baltarusijos ar jai padedančios Lietuvos ekonomiką.

Comment

Parašė tajus2 Rodyti pranešimą

Tai dvi įmones iš TOP30 svarbiausiųjų manau visai neperdedant galima vadinti labai svarbiu indėliu į mūsų šalies ekonomika.
      Gal ir svarbiu (neturiu galimybės dabar patikrinti skaičius), bet ne lemiamu, kaip buvo bandoma teigti, kad viskas čia laikosi ant ruskijmir darbuotojų. O ir šiaip, reikėtų žiūrėti ne kelintoje vietoje tos įmonės yra, o kiek jos procentaliai sumoka. Ir tie skaičiai, sprendžianti iš visko, nebus labai dideli.

Comment

Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

Problema yra ta, kad tu tas baltarusių IT kompanijas, kurios į Lietuvą persikėlė būtent protestuodamos prieš diktatorišką valdymą ir karą Ukrainoje, sulygini su rusų Būčos skerdikais. Aš jokiu būdu nesu už kažkokį laisvą rusų įsileidimą, aš jokiu būdu nesu už vatnikų įsileidimą (kad ir iš kurios šalies jie būtų, tame tarpe ir Ukrainos), bet baltarusių programuotojai nėra tas pats, kas Bučos skerdikai.
        Aš tik priminsiu kad baltaruZZija dalyvauja nuo pat karo pradžios ruZZų pusėje ir jos piliečiai, mokėję jai mokesčius, yra už tai atsakingi. Juridiškai atsakingi, pagal jų konstituciją. Ir už Bučą (nes jei baltaruZZija neleistų naudoti savo teritorijos, ruZZai iki ten nebūtų daėję), ir už tai kad mano draugai Kijeve karo pradžioje turėjo slapstytis rūsiuose nuo ruZZų artilerijos, ir ką jau čia slėpti - už sukeltą migrantų krizę taip pat atsakingi. Apie tai kad jie yra rusiškos kultūros nešėjai (ir visada bus rizikos zonoje) jau taip pat esu kalbėjęs.

Comment

Parašė digital Rodyti pranešimą
          Taigi pats sakei, kad Baltijos Moldova.
          Gal iki 2000 m. galėjo į tą pusę judėt, pvz. tada atsirado tos nekultūringai įgarsinamos posovietiniams kraštams būdingos reklamos (kurios iki šiandien neišnyko), bet po 2004 m. nebebuvom jau Baltijos Moldova, blogiausiu atveju Baltijos Graikija dėl nepasiruošimo 2009 krizei, bet dabar nežinau net kas mes esame. Dėl manęs taip pat galim tokie New Nordic wannabe, t. y. net ne Nordic o New Nordic, čia kaip Naujoji Europa Nordic, aišku realistiniais terminais žiūrint, kažkada ateityje žinant kad neturime Rytuose Lake Belarus o Vakaruose Gulf of Koenigsberg Stebint kad yra besišaipančių iš to New Nordic, tai įtariu lipam kažkam ant nuospaudų (aišku kažkiek atsižadam ir savo Slavic heritage bet koks skirtumas šiais laikais Slavic ar ne Slavic, svarbu yra klimato zona ir socialinis modelis).
          Paskutinis taisė PoDV; Vakar, 14:35.

Comment

Working...
          X