Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Mobilios technologijos

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• Silber418
    replied
    Parašė rat
    Hehe, suomiai liks su vienu brendu - Finlandia
    Tikrai ne. Tiesiog 'Nokia' ir 'Finlandia' yra labiausiai žinomi Lietuvoje.

Komentuoti:

• Edd
    replied
    Neskubėčiau laidoti nokijos, šiaip jie toliau dar kurį laiką palaikys savo symbianą ir netgi šiais metais išleis įrenginį su meego OS. O dėl windows phone 7, daug kas nelabai supranta kas čia tokio ir maišo su windows mobile. Tai visiškai skirtingi dalykai. Naudoju tiek android, tiek ir windows phone 7. Galiu pasakyti tik tiek, kad daug kas man patinka labiau ant windows phone 7, nei ant android, o windows phone 7 išleista tik vos prieš kelis mėnesius, kai androidas yra jau gan sena OS. Galima tik įsivaizduoti kas bus po kokių metų.

Jei jau "batai" nokijai ir wp7 yra labai blogai, gal galima paklausti ką jūs siūlot? Toliau kepti savo symbianus ir vis prarasti rinkos dalį? Aišku, suprantu, kad daugelis android fanų norėjo, kad nokia pasirinktų androidą. Aš manau, kad tai kaip tik būtų blogai. Tai tik sustiprintų android pozicijas rinkoje, kurios šiuo metu ir taip labai geros. O tokiu atveju, android nejaustų didelės konkurencijos ir nebesistengtų taip, kaip stengsis, kai ant kulnų lips kitos platformos. Realiai dabar kartu su windows phone 7 bus trys rimtos sistemos - ios, wp7, android.

Komentuoti:

• zero
    replied
    Blogiausia cia suomiams, nes Nokia atleis nemazai darbuotoju , taip pat sklinga kalbos, kad visas HQ bus perkeltas i JAV:
    http://www.engadget.com/2011/02/11/s...-in-employmen/

Komentuoti:

• Smauglys
    replied
    Parašė pauliaK Rodyti pranešimą
    Gaila, bet panašų, kad batai Nokiai. Tuo tarpu JAV visiškai užvaldys rinką, irgi gaila...
    Gaila ar ne. Esmė kad vartotojui būtų geriau. Nokia patiko pastaruoju metu atsilikinėjo stipriai. Pats seniau pirkdavau su symbian, nes nebuvo kito normalaus pasirinkimo. Kai atsirado android, tai net nenoriu į symbianą žiūrėti. Nokia atsilieka min 4 metais.

Komentuoti:

• pauliaK
    replied
    Gaila, bet panašų, kad batai Nokiai. Tuo tarpu JAV visiškai užvaldys rinką, irgi gaila...

Komentuoti:

• 99
    replied
    Hehe, twitter'yje reakcija tokia:

Now is time to recruit, massive pool of superbly competent Nokia staff will soon depart, get the best now
    any talented #Nokia folk want a job @ribot in #brighton, send us an email
    ir pan.

Komentuoti:

• Smauglys
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą
    Na radio juk matosi mano įkeltame screenshot'e
    O radio pats nekeičiau t.y., koks buvo su standartiniu 2.2, tokį ir palikau. Šiaip, rom'o kūrėjas XDA forume "rekomenduoja" kitokį, bet nekilo problemų ir su šiuo, tai nekeičiau. Anksčiau yra pasitaikę, kad įsimetęs naujausią "rekomenduojamą" radio, apturėjau problemų su GPS gaudymu.

Šiaip turbūt nėra daug skirtumų nuo standartinio Froyo 2.2 (t.y. be sense), bet pagerinta copy/paste funkcija ir meniu spalva daug kur iš baltos/šviesiai pilkos pakeista į juodą/tamsią (labiau taupoma baterija, ypač su amoled ekranais).
    Pas mane batarkę surija vos ne per parą arba mažiau. Nors stovi padėtas. Gal batarkę sudrožiau su netvarkingais krovimais, o gal koks procesas suryja. Pas mane radio senesnis, bandysiu kaip tavo įsirašyti.

Komentuoti:

• Lettered
    replied
    Parašė innuendo Rodyti pranešimą
    Ir su Windows phone dar ilgaaaaaaai neturės
    O kas negerai yra su Windows?

Komentuoti:

• innuendo
    replied
    Parašė Mørtã Rodyti pranešimą
    "Pirmasis "iPhone“ pasirodė 2007-aisiais ir mes iki šiol neturime lygiaverčio produkto,"- vakar teigė “Nokia” generalinis direktorius Stephen Elop.
    iLietuva
    Ir su Windows phone dar ilgaaaaaaai neturės

Komentuoti:

• Mørtã
    replied
    Parašė innuendo Rodyti pranešimą
    Bet MS? Nokia išsikasė sau kapą, man atrodo.
    "Pirmasis "iPhone“ pasirodė 2007-aisiais ir mes iki šiol neturime lygiaverčio produkto,"- vakar teigė “Nokia” generalinis direktorius Stephen Elop.
    iLietuva

Komentuoti:

• innuendo
    replied
    Bet MS? Nokia išsikasė sau kapą, man atrodo.

Komentuoti:

• zero
    replied
    Nokia pasirašė sutartį su MS ir lieka tik hardware gamintoja - kaip HTC, Samsung ir visi kiti. Ką gi, baigiasi Nokia era... Default search engine bus bing:

http://www.engadget.com/2011/02/11/n...ndows-phone-b/

Komentuoti:

• John
    replied
    Parašė Smauglys Rodyti pranešimą
    Aš vis iš 2.2 AuraxTsense vis neprisiruošiu pereiti. Na jei sakai verta, manau prisiversiu persirašyti . Kokį radio naudoji?
    Na radio juk matosi mano įkeltame screenshot'e
    O radio pats nekeičiau t.y., koks buvo su standartiniu 2.2, tokį ir palikau. Šiaip, rom'o kūrėjas XDA forume "rekomenduoja" kitokį, bet nekilo problemų ir su šiuo, tai nekeičiau. Anksčiau yra pasitaikę, kad įsimetęs naujausią "rekomenduojamą" radio, apturėjau problemų su GPS gaudymu.

Šiaip turbūt nėra daug skirtumų nuo standartinio Froyo 2.2 (t.y. be sense), bet pagerinta copy/paste funkcija ir meniu spalva daug kur iš baltos/šviesiai pilkos pakeista į juodą/tamsią (labiau taupoma baterija, ypač su amoled ekranais).

Komentuoti:

• Magician
    replied
    Tegu tik rizikuoja! Manau, kad reikia padaryti sąsają draugišką vartotojui, ir pasistengti visko neperkrauti - ir bent jau baisiai nudegti nebus rizikos.

Tarp kitko, pas mane dabar 2.2.1 Froyo, gamyklinis. Gingerbreadas jau galimas. Man įdomu, ar labai didelė galimybė, kad kažkas atsitiks telefonui, arba kad smarkiai nukentės baterija, dar kas nors? Kol kas galvoju laukti iki gamyklinio atnaujinimo (LG dirba gana greitai), bet galima ir pamėginti...

Komentuoti:

• Edd
    replied
    Beje, kalbant apie mobilius įrenginius, šiais metais bus turbūt daugiau įdomių naujienų, nei bet kada iki šiol. Visų pirma, pamatysim ką gero sumąstys Nokia. Išleis meego, ar pereis prie android/wp7? Ar ir tas, ir tas? HP pristatys pirmus įrenginius su webOS (įskaitant ir tabletus). Panašu, kad net smartphone srityje atsilikęs RIM pristatys (-ė) dėmėsio vertą tabletą. Nekalbu jau apie daugybę androidinių tabletų.
    Kalbant apie smulkesnes naujienas, sklinda kalbos, kad specialiai Johnui HTC išleis HTC Desire 2.
    Panašu, kad beveik visi hi-end telefonai šiais metais bus su dviejų branduolių procesoriais, didesne ekrano rezoliucija, nei iki šiol ir t.t. Tik aš kartais abejoju, ar to iš tiesų reikia. Suprantu, kai kelių branduolių procesoriai dedami į tabletus, bet į telefonus...
    Beje, M$, kaip visada yra užmigę tabletų srityje, tačiau sklinda kalbos, kad Windows 8 bus ta OS, kuri padoriai veiks tiek ant normalių PC, tiek ir ant tabletų, ir turės kelis skirtingus interfeisus pvz. PC su dideliu monitorium ir pelyte - vienas, o tabletui - kitas, pritaikytas lietimui, bei ekrano dydžiui. Turėtų būti gan įspūdinga, ar bent nustebinti, kad ir iš nelabai teigiamos pusės. Ne veltui Ballmeris sako, kad Windows 8 bus rizikingiausias Microsoft žingsnis, per visą kompanijos istoriją. Tačiau visa tai pamatysim parduodamuose įrenginiuose turbūt tik 2012 metais.

Komentuoti:

• Smauglys
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą
    Prieš porą dienų į savo nurootintą HTC Desire įsimečiau Gingerbread 2.3 (Oxygen). Panašu, kad viskas veikia be jokių bugų (bent jau aš nepastebėjau) ir ženkliai pagerėjo baterijos gyvavimas (prieš tai kelis mėnesius naudojau standartinį nenurootintą Froyo 2.2 su HTC Sense). Oxygen rom'as labai minimalistinis ir "švarus", taigi kokių nors nesklandumų tikriausiai ir negali kilti. Žodžiu, manau jau atėjo laikas, kai verta pereiti prie 2.3 tiems, kas turi Desire

Atvaizdas

snap20110207_024952 by jo.sau, on Flickr

Atvaizdas

snap20110207_025124 by jo.sau, on Flickr
    Aš vis iš 2.2 AuraxTsense vis neprisiruošiu pereiti. Na jei sakai verta, manau prisiversiu persirašyti . Kokį radio naudoji?

Komentuoti:

• Edd
    replied
    HTC HD2 irgi jau senokai yra Gingerbread 2.3, tik niekaip neprisiruošiu išbandyti. Dabar kurį laiką naudoju windows phone 7 OS, bet yra galimybė turėti dvi OS vienu metu. Reikės pabandyti susimesti wp7 ir gingerbread 2.3.

Komentuoti:

• John
    replied
    Prieš porą dienų į savo nurootintą HTC Desire įsimečiau Gingerbread 2.3 (Oxygen). Panašu, kad viskas veikia be jokių bugų (bent jau aš nepastebėjau) ir ženkliai pagerėjo baterijos gyvavimas (prieš tai kelis mėnesius naudojau standartinį nenurootintą Froyo 2.2 su HTC Sense). Oxygen rom'as labai minimalistinis ir "švarus", taigi kokių nors nesklandumų tikriausiai ir negali kilti. Žodžiu, manau jau atėjo laikas, kai verta pereiti prie 2.3 tiems, kas turi Desire

snap20110207_024952 by jo.sau, on Flickr

snap20110207_025124 by jo.sau, on Flickr

Komentuoti:

• Magician
    replied
    Įpratus su abiem greitis beveik analogiškas. Imčiau HTC.

Komentuoti:

• Smauglys
    replied
    Parašė Kadafis Rodyti pranešimą
    Sveiki,

Jau kuris laikas laužau galvą ką pasirinkti, Nokia E72 ar HTC Desire?
    Iš esmės tai klausimas kas geriau/praktiškiau touchscreen'as ar qwerty klaviatūra. Šiaip lyg ir logiškai atrodytų, kad pilna klaviatūra patogiau, bet žiūrint į tuos mikro klavišiukus ganėtinai keistas vaizdelis. Naršymui aišku didesnis ekranas privalumas, bet tarkim parašyt kelių sakinių e-mail'ą ar žinutę į forumą yra vienodai patogu ar ne? Niekad nesinaudojau nei vienu iš variantų, tad išankstinės jokios nuostatos nėra, pripratęs tik prie senų gerų telefono klaviatūrų ir wap prisijungimo prie interneto

Tačiau keliaujant ir šiaip vis pritrūksta bevielio interneto prisijungimo galimybės.
    Aš imčiau Desire, pats turiu. Vien dėl ekrano ir touch. Rašyti labai netrukdo, svarbiausia kad turėtum mobilaus interneto.

Komentuoti:

Working...
X