Parašė a_p
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Mobilios technologijos
Collapse
X
-
-
Parašė a_p Rodyti pranešimąTai kad OS pati savaime tų resursų ir dabar praktiškai nenaudoja. W8 čia nieko daug nepakeis.
Parašė a_p Rodyti pranešimąTame ir visa problema, kad šitie dalykai nelabai prasmingai tarpusavyje integruojasi, apie ką visą laiką ir rašau. Todėl ir vienas įrenginys abiem nelabai turi prasmės, patogiau 2 skirtingi.
Pvz grynai fizinės tokio formato problemos net jei pamirštume vartotojo interfeisą: tabletai su dock'u yra labai prastai išbalansuoti. Tradicinis ultrabukas turi sunkią apačią ir ploną/lengvą ekraną. Todėl stabiliai guli ant stalo. Transformerio tipo devaisų ekranas yra ganėtinai sunkus (ten gi visas ~800g tabletas), klaviatūrą tada reikia daryt dar sunkesnę kad visas tas gėris negriūtų. T.y. jei norim bent kažkiokio stabilumo, tai 10" devaisas turės svert kokius 2kg. Kas yra žymiai daugiau nei tarkim tas pats macbook air.
Šiek tiek duomenų:
ASUS Transformer Prime:
Ekrano įstrižainė: 10.1"
Tableto svoris: 586g
Dock svoris: 537g
Svoris iš viso: 1123g
T.y. svoris beveik dvigubai mažesnis negu išvestas tavo pamąstyme-pavyzdyje. Iš tiesų svoris gaunasi panašus kaip macbook air 11'', kuris man visai nesunkus, tik baterija pas transformerį turbūt talpesnė, nes įmontuota tiek dock'e, tiek ir tableto dalyje. Stovi stabiliai kad ir tokiu ar didesniu kampu:
Dėl stabilumo, pvz., sunkesnius elementus (pvz., akumuliatorius) galima montuoti tableto, dock'o apatinėse dalyse ir nebus problemų.
Komentuoti:
-
Parašė grustnyj Rodyti pranešimąGal jau buvo čia paskelbta, bet atrodo ne Kaip jums toks įrenginys - Asus PadFone?
Bent jau aš nelabai įsivaizduoju kame ten jo žavesys apart to, kad "kitoks nei visi". Inovacija dėl inovacijos.
Keli gyvenimiški scenarijai:
1. Dirbi su tabletu. Kažkas paskambina. Ką daryt? Griebt telefoną iš tableto? Ieškot mėlynadančio ausies?
2. Kalbi telefonu, staiga prireikia kažką pažiūrėt tablete. Ieškot mėlynadančio?
3. Dedi tabletą ant stalo. Bet kadangi jo dugnas nelygus, tai patogu tik "horizontaliam" režime. Padėjus "vertikaliai" gulės kreivai.
4. Dėl atsikišusio telefono "guzo" pats savaime gerokai "storesnis" nei klasikinis tabletas, nepatogu dėt į portfelį, nepatogu nešiot.
Nebent būtų stipriai pigesnis nei atskirai telefonas ir tabletas. Į ką kol kas nelabai panašu.
Komentuoti:
-
Gal jau buvo čia paskelbta, bet atrodo ne Kaip jums toks įrenginys - Asus PadFone?
http://www.asus.com/Mobile/PadFone/
http://www.youtube.com/watch?v=Rrh_EwFaZ7I
http://www.technologijos.lt/n/techno...-26114&l=2&p=1
Bendrovė „Asus“ internete paskelbė demonstracinį savo unikalaus išmaniojo telefono „PadFone“ vaizdo klipą. Šis telefonas su 4,3 colių „Super AMOLED“ 960 x 480 taškų raiškos ekranu, 2 branduolių „Snapdragon S4“ procesoriumi ir „Android 4.0“ OS gali tapti planšetiniu kompiuteriu, prijungus jį prie „Station Dock“ bazinio modulio.
„PadFone“ didelio dėmesio susilaukė sausį JAV vykusioje buitinės elektronikos parodoje „CES 2012“. Pasak bendrovės atstovų, kartu su „Station Dock“ pokalbių „PadFone“ telefonu trukmė gali pailgėti nuo 16 valandų iki 102 valandų.
Komentuoti:
-
Parašė Edd Rodyti pranešimąKita vertus visai norėčiau turėti didelį liečiamą monitorių, kurį būtų galima paversti horizontaliai ir pvz., žaisti žaidimus keliems žmonėms.
Bus įdomu pažiūrėt kada atsibos nuo jų valyt pirštų antspaudus
Komentuoti:
-
Parašė Edd Rodyti pranešimąPrašau, pasiskaitymui apie tai kas jau yra dabar, t.y. vieno branduolio Z2460 procesorių, kuris atrodo visai neblogai šalia dviejų branduolių ARM procesorių:
http://www.anandtech.com/show/5770/l...medfield-phone
Atrodo neblogai tiek kalbant apie energijos naudojimą, tiek apie spartą. Visų mano išvardintų trūkumų čia nebėra: stiprus kaitimas (aušintuvas), storas, sunkus, didelis energijos eikvojimas. Lieka vienas - sparta. Telefonams spartos pilnai pakanka, tabletams metų gale bus išleisti galingesni dviejų branduolių procesoriai. Tiems, kuriems užtekdavo netbukų spartos, planuojami procesoriai patenkins poreikius su kaupu. Tie, kurie nori šiek tiek daugiau (kaip aš), dar turės palaukti kokius metus ar du. Nemanau, kad taip jau daug.
Na o po poros metų norėsi dar daugiau
Nereiktų pamiršti ir to, kad Windows 8 yra labiau optimizuota, naudos mažiau resursų ir pvz., nenaudojamos aplikacijos bus suspenduojamos ir t.t.
Nešiotis nematau problemų abiejų, bet dėl naudojimo, yra situacijų kur tabletus naudoti patogiau ir yra situacijų kur kokį ultrabuką naudoti yra patogiau. Tarkim važiuoji viešuoju transportu, skrendi lėktuvu, guli ant lovos ir t.t., tau patogiau naudoti tabletą be jokio dock'o. Tuo tarpu jei tu sėdi kur nors prie stalo ir nori redaguoti kokį nors dokumentą, tau patogiau naudoti su dock'u.
Pvz grynai fizinės tokio formato problemos net jei pamirštume vartotojo interfeisą: tabletai su dock'u yra labai prastai išbalansuoti. Tradicinis ultrabukas turi sunkią apačią ir ploną/lengvą ekraną. Todėl stabiliai guli ant stalo. Transformerio tipo devaisų ekranas yra ganėtinai sunkus (ten gi visas ~800g tabletas), klaviatūrą tada reikia daryt dar sunkesnę kad visas tas gėris negriūtų. T.y. jei norim bent kažkiokio stabilumo, tai 10" devaisas turės svert kokius 2kg. Kas yra žymiai daugiau nei tarkim tas pats macbook air.
Komentuoti:
-
Beje, kalbant apie hibridus, kartu su Windows 8 atsiras/šiek tiek taps populiaresni ir standartiniai laptopai, ultrabukai su liečiamais ekranais, arba net šiaip staliniai monitoriai turintys touch galimybę. Pvz. Lenovo IdeaPad Yoga:
http://www.youtube.com/watch?v=n6jnrRRAcZc
Šiaip viskas ok ir kur nors ofise ant stalo ar namie, gal ir nieko, bet tokie daiktai visai nėra "normalaus" tableto pakaitalai, nes jie nelabai mobilūs ir patogūs naudojimui kaip dabartiniai tabletai. Manau kolkas Asus transformer tipo įrenginiai yra idealiausi hibridai. Kita vertus visai norėčiau turėti didelį liečiamą monitorių, kurį būtų galima paversti horizontaliai ir pvz., žaisti žaidimus keliems žmonėms.
Komentuoti:
-
Parašė a_pParašė Edd1. Gali būti dvi skirtingos aplikacijos, viena pritaikyta lietimui, kita pritaikyta pelytei. Jas abi gali vykdyti tas pats hardwaras, nes artimiausiais metais nusimato, kad toks hardwaras, kuris galės vykdyti abu aplikacijų tipus bus.
Parašė EddKaip jau rašiau: tokio hardwaro nebuvo, buvo stori, sunkūs, "silpni", max ~3val. be papildomo energijos šaltinio laikantys įrenginiai, su aušintuvais, be lietimui pritaikyto interfeiso ir t.t.t.
http://www.anandtech.com/show/5770/l...medfield-phone
Atrodo neblogai tiek kalbant apie energijos naudojimą, tiek apie spartą. Visų mano išvardintų trūkumų čia nebėra: stiprus kaitimas (aušintuvas), storas, sunkus, didelis energijos eikvojimas. Lieka vienas - sparta. Telefonams spartos pilnai pakanka, tabletams metų gale bus išleisti galingesni dviejų branduolių procesoriai. Tiems, kuriems užtekdavo netbukų spartos, planuojami procesoriai patenkins poreikius su kaupu. Tie, kurie nori šiek tiek daugiau (kaip aš), dar turės palaukti kokius metus ar du. Nemanau, kad taip jau daug.
Nereiktų pamiršti ir to, kad Windows 8 yra labiau optimizuota, naudos mažiau resursų ir pvz., nenaudojamos aplikacijos bus suspenduojamos ir t.t.
Parašė a_pParašė EddKodėl šiandien praktiškai kiekvieną dieną nematau problemų visur nešiotis macbook air, o ateity lengvesni įrenginiai (pvz. tokie kaip transformer prime) man turėtų atrodyti labai sunkūs su dock'u ir aš jo turėčiau nenešioti?
Dėl Android laisvės ir trūkinėjimų vs iOS ir dabar Windows Phone suvaržymų bei "glotnaus" interfeiso: aš už Androidą ir jo funkcionalumą. Tuo labiau, kad su naujausiais Android įrenginiais netaip ir dažnai pastebiu tuos striginėjimus. Galbūt tipiniam vartotojui koks iOS yra idealus, lengva naudoti, primityvus interfeisas ir t.t., bet man šiuo metu iš visų mobilių OS labiausiai patinka Android.
Komentuoti:
-
Plinta nomofobija
...du trečdaliai britų bijo likti be mobiliojo telefono ir nesiskiria su juo net tualete...
Komentuoti:
-
Parašė Edd Rodyti pranešimąVėlgi kartosiuosi, bet tiek to. Yra du variantai:
1. Gali būti dvi skirtingos aplikacijos, viena pritaikyta lietimui, kita pritaikyta pelytei. Jas abi gali vykdyti tas pats hardwaras, nes artimiausiais metais nusimato, kad toks hardwaras, kuris galės vykdyti abu aplikacijų tipus bus.
2. Gali būti net ta pati aplikacija, tik su skirtingais interfeisais ir įvedimo būdais (pelytei/lietimui).
Kodėl šiandien praktiškai kiekvieną dieną nematau problemų visur nešiotis macbook air, o ateity lengvesni įrenginiai (pvz. tokie kaip transformer prime) man turėtų atrodyti labai sunkūs su dock'u ir aš jo turėčiau nenešioti?
Kaip jau rašiau: tokio hardwaro nebuvo, buvo stori, sunkūs, "silpni", max ~3val. be papildomo energijos šaltinio laikantys įrenginiai, su aušintuvais, be lietimui pritaikyto interfeiso ir t.t.t.
Intelis labai nori būti ten kur yra šiuo metu didžiausias augimas - tabletai, smartfofonai ir t.t., bei deda didžiules pastangas, tos pastangos matosi jau ilgą laiką, nuo meego iki Android ir Windows 8. Gali aišku palikti visą kasnį ARM ir stebėti kaip po truputį braunasi ARMai ir į jo rinką. Tačiau panašu, kad jie bus aktyvesni. Dėl galimybių, matysim, bet bent jau kiek mačiau Android telefono su intel procesorium apžvalgoj, visi skaičukai tikrai atrodė gan padoriai, todėl manau ateis laikas ir tabletams-hibridams.
Jei tabletų hibridai taps "good enough" notebukų pakaitalai, tai kaip manai, kiek normalių žmonių dar pirks brangius klasikinius notebukus? Manau labai nedaugelis.
Tai reiškia, kad intelis su microsoftu žymiai mažiau uždirbs, nes nuo kokio nors MacBookAir už $1000 galima atsilaužt žymiai daugiau nei nuo ipad'o už $500.
Pažvelk į netbukus ir Atomą, kuriuos tiek intelis tiek microsoft jau N metų kiek galėdami dusina.
Kas dėl android telefono su atomu, tai jis viso labo maždaug panašaus lygio kaip dabartiniai ARM prosai. T.y. taip, kažką panašaus į ARM konkurenciją jie žinoma pasiūlys. Bet greičio stebuklų nesitikėčiau.
Be to, tabletams gerokai svarbiau yra svoris. Todėl jie manau visų pirma stengsis "plonėt" iki kokių ~400g, o jau tada galima bus "greitinti".
Dėl iOS ir Android, tie iOS sprendimai yra kiek atgyvenę, nes hardwaras pažengė į priekį labai stipriai. Priklauso aišku nuo hardwaro, bet nedažnai pastebiu aš android trūkčiojimą, nors jis ir vykdo ne native, o java aplikacijas, plius visokie HTC ar Samsung prikiša ant viršaus dar visokio šlamšto.
Pvz kad ir tokiam "greitam kaip vėjas" beigi "glotniam kaip šilkas" iphone tereikia keletos subtilių smulkmenų kurios išmuštų iš vėžių visus tuos optimizavimus (jie toli gražu ne visiems atvejams) ir viskas staiga ima trūkčioti ir stabdyti. Nes renderingu vietoj GPU tenka užsiimt procesoriui ir tada pasimato jo tikras greitis.
Arba pvz minėtas interfeiso "glotnumas". Jei nori "šilkinių" animacijų, tai reikia palaikyt apie 60fps. Tai automatiškai reiškia, kad jų metu joks appsas neturi teisės net pasvajot apie kokio nors failo skaitymą, nes tada prosui tektų užsiimt flešu ir į minėtus FPS gali jau nebetilpt.
Dar pridėkim, kad pvz tokia Tegra2 turi pakankamai siaurą atminties magistralę kurios prie 60 fps jau ima nebepakakt.
Visa tai yra priežastys kodėl apple neįsileidžia svetimų foninių aplikacijų ir widgetų, o tos kurias įsileidžia tupi auksiniame narvelyje. Alternatyva būtų visi tie priekaištai dėl trūkčiojimų kurie pastoviai žeriami ant androido galvos.
Apie hibridinius įrenginius svaigsta daug kas ir jau senokai. Apple fanai irgi vis pasvaigsta. Beje, čia kaiptik vieno nepatenkinto Apple gerbėjo straipsnis šia tema iš engadget. Nepatenkinto, kad apple neplanuoja bent jau kolkas kažko panašaus sukurti:
Editorial: Apple isn't making a 'converged' laptop / tablet hybrid, but I still want one
http://www.engadget.com/2012/05/07/e...laptop-hybrid/
Komentuoti:
-
Parašė a_pParašė EddKur aš rašiau, kad tas pačias programas su tais pačiais interfeisais vienodai patogiai planuoju naudoti ir su pelyte, ir su pirštais?
1. Gali būti dvi skirtingos aplikacijos, viena pritaikyta lietimui, kita pritaikyta pelytei. Jas abi gali vykdyti tas pats hardwaras, nes artimiausiais metais nusimato, kad toks hardwaras, kuris galės vykdyti abu aplikacijų tipus bus.
2. Gali būti net ta pati aplikacija, tik su skirtingais interfeisais ir įvedimo būdais (pelytei/lietimui).
Parašė a_pParašė EddAš rašiau kad nematau prasmės apsikarstyti papildomais įrenginiais, jei jų nereikia. Kam man nešiotis ultrabuką ir tabletą, jei galiu nešiotis tik vieną hibridinį įrenginį, jei tas įrenginys gali vykdyti aplikacijas pelytei pritaikytais intefeisais arba aplikacijas valdymui pirštais pritaikytais interfeisais.
Taip, aš esu unikalus vartotojas, nes pagal tave tik man vienam kyla tokie norai ir poreikiai. Bet matyt esu ir ypač svarbus, nes vien dėl manęs vienintelio šių metų gale bus išleisti bent keli hibridai, ir kas įdomiausia aš jų dar net nesiruošiu pirkti.
Parašė a_pToks hardwaras realiai egzistuoja jau 100 metų. Man net smalsu, kodėl nenusipirkai kokio nors asus eee slate, dell latitude st, samsung xe ar viewsonic kazkas ten. Gi yra viskas ko pageidauji ir W8 nieko naujo ten neatneš.
Parašė a_pIr kaip manai, kiek normalių žmonių pasirašys tokiam "dvilypiam" įrenginiui? Aš "statyčiau" už "niekas". Nes jei pasiimi tabletą be docko ir staiga kažko prireikia iš "anos pusės" tai lieki ant ledo. Normalūs žmonės paprasčiausiai nesupras.
Parašė a_pKaip manai, ar intelis iš marketinginių paskatų tiek metų "smaugęs" savo Atom'us staiga ims radikaliai keist savo strategiją ir paleis pigius/greitus/taupius core serijos prosus tabletams beigi hibridams? Tuo nužudydamas savo notebukų/ultrabukų rinką? Čia net jei techniškai galėtų sau leisti kas kol kas anaiptol neakivaizdu.
Dėl iOS ir Android, tie iOS sprendimai yra kiek atgyvenę, nes hardwaras pažengė į priekį labai stipriai. Priklauso aišku nuo hardwaro, bet nedažnai pastebiu aš android trūkčiojimą, nors jis ir vykdo ne native, o java aplikacijas, plius visokie HTC ar Samsung prikiša ant viršaus dar visokio šlamšto.
Apie hibridinius įrenginius svaigsta daug kas ir jau senokai. Apple fanai irgi vis pasvaigsta. Beje, čia kaiptik vieno nepatenkinto Apple gerbėjo straipsnis šia tema iš engadget. Nepatenkinto, kad apple neplanuoja bent jau kolkas kažko panašaus sukurti:
Editorial: Apple isn't making a 'converged' laptop / tablet hybrid, but I still want one
http://www.engadget.com/2012/05/07/e...laptop-hybrid/
Komentuoti:
-
Parašė Edd Rodyti pranešimąKur aš rašiau, kad tas pačias programas su tais pačiais interfeisais vienodai patogiai planuoju naudoti ir su pelyte, ir su pirštais?
Aš rašiau kad nematau prasmės apsikarstyti papildomais įrenginiais, jei jų nereikia. Kam man nešiotis ultrabuką ir tabletą, jei galiu nešiotis tik vieną hibridinį įrenginį, jei tas įrenginys gali vykdyti aplikacijas pelytei pritaikytais intefeisais arba aplikacijas valdymui pirštais pritaikytais interfeisais.
Toks mąstymas, kad kiekvienam duomenų įvedimo būdui ir programai reikia atskiro kompiuterio, šiuo atveju keistokas, nes nusimato hardwaras, kuris puikiai gali vykdyti abu scenarijus (pelytės/valdymo lietimu).
Beje, šiuo atveju neatmesčiau ir ARM. Problema ta, kad programinė įranga tam dar nėra paruošta, matom bandymus tiek iš Windows 8, tiek ir iš Android, bet jie dar toli gražu neidealūs. Asmeniškai būčiau už griežtoką atskyrimą abiejų scenarijų, kad rezultatas abiem atvejais būtų maksimaliai pritaikytas ir patogus. Tarkim, turim Asus Transformer Prime tipo įrenginį su klaviatūra ir pan., mes matom ekrane pelytei pritaikytą interfeisą. Atjungiam klaviatūrą ir interfeisas automatiškai pasikeičia į lietimui pritaikytą. Galima palikti galimybę persijunginėti tarp režimų, bet juos plakti gal ir nereikėtų. Bet čia bet kokiu atveju reikia labai daug darbo programinės įrangos srityje.
Kas dėl tokių hibridų, ne vienas aš čia apie juos svaičioju, daug žmonių to laukia, nekalbu apie tai, kad jau dabartiniai ASUS transformeriai yra sėkmingai parduodami, nors pelytės scenarijui ten su programine įranga nelabai kas. Intelis beje, jau paskelbė, kad šių metų gale bus pristatyti apie 10 skirtingų gamintojų tabletų su jų procesoriais, o tarp jų bus 10 colių tabletai ir 11 colių hibridai. Kalbantys apie Windows 8 irgi dažniausiai laukia intel tabletų nes ARM variantai bent jau iš pradžių iš tiesų bus niekuo negeresni nei Androidiniai, plius turės mažiau programų.
Jei netyčiom sektum naujienas, tai šiuo klausimu "tas pilietis" visai neseniai pareiškė, kad Apple daugiau koncentruosis ties iOS enterprise savybėm.
http://www.apple.com/ipad/business/ atsirado ne vakar ir net ne pernai.
Panašu, kad čia tokiais pavyzdžiais galima svaidytis iki nukritimo... Dabar pažiūrim apie ką mes kalbam (iOS) ir kokius pavyzdžius teikiu aš, bei kokius pavyzdžius teiki tu:
tarkim iOS neturi widgetsų ar kažko panašaus - man tai kaip patogaus, naudingo dalyko nebuvimas (taburetė vs. krėslas su reguliuojamais kampais, etc.), tau kaip kažkokio advanced sudėtingo ir nereikalingo dalyko nebuvimas (padsoso ištraukimas, karbiuratoriaus reguliavimas atsuktuvu...).
Man apple sprendimas irgi nepatinka, bet aš puikiai suprantu kodėl jie padarė taip, o ne kitaip.
Komentuoti:
-
Parašė a_pTai aš puikiai suprantu, pageidauji namelio ant ratų, šaldytuvo su integruotu tosteriu. Va biznio planas: imi savo makbuk air, suklijuoji su ipad'u ir voila - tavo išsvajotas hibridas. Realių devaisų "integracija" bus labai panašaus lygio, nes "pirštinė" valdymo koncepcija radikaliai skiriasi nuo valdymo pele. Todėl developeriams vistiek reikės rašyti 2 skirtingas aplikacijas, vieną pirštams, kitą pelei. Užtempus ant to pačio kurpalio bus nepatogu ir pirštams ir pelei.
Toks mąstymas, kad kiekvienam duomenų įvedimo būdui ir programai reikia atskiro kompiuterio, šiuo atveju keistokas, nes nusimato hardwaras, kuris puikiai gali vykdyti abu scenarijus (pelytės/valdymo lietimu). Beje, šiuo atveju neatmesčiau ir ARM. Problema ta, kad programinė įranga tam dar nėra paruošta, matom bandymus tiek iš Windows 8, tiek ir iš Android, bet jie dar toli gražu neidealūs. Asmeniškai būčiau už griežtoką atskyrimą abiejų scenarijų, kad rezultatas abiem atvejais būtų maksimaliai pritaikytas ir patogus. Tarkim, turim Asus Transformer Prime tipo įrenginį su klaviatūra ir pan., mes matom ekrane pelytei pritaikytą interfeisą. Atjungiam klaviatūrą ir interfeisas automatiškai pasikeičia į lietimui pritaikytą. Galima palikti galimybę persijunginėti tarp režimų, bet juos plakti gal ir nereikėtų. Bet čia bet kokiu atveju reikia labai daug darbo programinės įrangos srityje.
Kas dėl tokių hibridų, ne vienas aš čia apie juos svaičioju, daug žmonių to laukia, nekalbu apie tai, kad jau dabartiniai ASUS transformeriai yra sėkmingai parduodami, nors pelytės scenarijui ten su programine įranga nelabai kas. Intelis beje, jau paskelbė, kad šių metų gale bus pristatyti apie 10 skirtingų gamintojų tabletų su jų procesoriais, o tarp jų bus 10 colių tabletai ir 11 colių hibridai. Kalbantys apie Windows 8 irgi dažniausiai laukia intel tabletų nes ARM variantai bent jau iš pradžių iš tiesų bus niekuo negeresni nei Androidiniai, plius turės mažiau programų.
Parašė a_p"Susirūpina"? Tu čia rimtai? Jei netyčiom pasidomėtum, tai jie šiuo klausimu jau senai rūpinasi. Jau keli metai kaip egzistuoja speciali enterprise developerių programa su žymiai daugiau laisvių nei paprastoje skirtoje consumer rinkai, privačiais app store ir t.t.. Apple jau senai siūlo specialius enterprise management tūlzus, viską ko reikia enterprise klientams.
Parašė a_pTikrai? Pagal tavo apibrėžimą koks nors mersas yra primityvus vežimas. Nes nei atsuktuvu karbiuratoriaus pareguliuosi nei degimo kampo, nei "padsosą" ištrauksi. Galų gale net ir bėgių nepajunginėsi. Net vožtuvų tarpeliai nesireguliuoja, gali įsivaizduot? Fu koks primityvizmas, viskas tik tupam statistiniam vartotojui.
Va moskvičius azlk-2140 tai visai kitas reikalas. Nori, paimi atsuktuvą, atsidarai kapotą ir pasuki riebiau. Galima pareguliuot vožtuvų tarpelius. Nori ištrauki padsosą, nori - sukiši. Arba panorėjęs gali pusę laipsnio paankstinti degimą.
Jei nori važiuoji 2-u bėgiu, nori - trečiu!
Genialumo ir lankstumo viršūne, čia ne tie primityvūs mercedesai!
tarkim iOS neturi widgetsų ar kažko panašaus - man tai kaip patogaus, naudingo dalyko nebuvimas (taburetė vs. krėslas su reguliuojamais kampais, etc.), tau kaip kažkokio advanced sudėtingo ir nereikalingo dalyko nebuvimas (padsoso ištraukimas, karbiuratoriaus reguliavimas atsuktuvu...).
Komentuoti:
-
Parašė Edd Rodyti pranešimąPasikartosiu - kalbėjau apie hibridinius tabletus-netbukus ar net tabletus-ultrabukus, kurie bus tik ateityje, nes šiandien intelio procesoriai yra netinkami, o ARM procesoriai gal ir tinkami, bet vėlgi nėra daug tinkamo softo. Kad šiuo metu yra ultrabukų, ar laptopų, ar netbukų, niekas nesiginčija.
Realių devaisų "integracija" bus labai panašaus lygio, nes "pirštinė" valdymo koncepcija radikaliai skiriasi nuo valdymo pele. Todėl developeriams vistiek reikės rašyti 2 skirtingas aplikacijas, vieną pirštams, kitą pelei.
Užtempus ant to pačio kurpalio bus nepatogu ir pirštams ir pelei.
Ne, nereiškia, tačiau kai vienos įmonės atstovas komentuoja konkuruojančios įmonės produktus, tuose komentaruose tikėtis kažko labai objektyvaus? Tai taip pat neįtin protinga pozicija.
Dar įdomiau kai komentuoja viena, o po to prieš Windows 8 pristatymą į rinką, susirūpina iOS enterprise savybėm.
Tai jau tikrai kad suprantam skirtingai primityvumą. Deja bet kalbant apie tai galima pateikti visiškai priešingų ir labiau tinkamų palyginimų. iOS šiuo metu labiau panašu į kokį tautovežį, kurį turi visi ir jis neturi nei oro kondicionieriaus ir net pagal ūgį, patogumą nėra reguliuojamų sėdynių, nes yra jau parinkta statistiškai daugumai tinkanti taburetė. Be to, kadangi nėra jokių galimybių kažką nusistatyti kaip tau patogiau, jį naudoti yra labai paprasta ir tą gali atlikti bet kuris bukas vartotojas. Svarbiausia, kad jis puikiai veikia - gali nuvežti kur reikia ir mažiau genda, nes kai nėra papildomų funkcionalumų nėra kam ir gesti. Toks šiandien yra iOS - primityvus appsų paleidėjas.
Va moskvičius azlk-2140 tai visai kitas reikalas. Nori, paimi atsuktuvą, atsidarai kapotą ir pasuki riebiau. Galima pareguliuot vožtuvų tarpelius. Nori ištrauki padsosą, nori - sukiši. Arba panorėjęs gali pusę laipsnio paankstinti degimą.
Jei nori važiuoji 2-u bėgiu, nori - trečiu!
Genialumo ir lankstumo viršūne, čia ne tie primityvūs mercedesai!
Nors tiesą sakant su kiekvienu iOS atnaujinimu, nors kaip a_p ir kiti gerbėjai teigia...
Komentuoti:
-
Parašė a_p Rodyti pranešimąTai standartinis office vartotojas gali nusipirkt bet kurį Ultrabuką ar Macbook Air. Jau šiandien. Nereikia nieko laukti.
Parašė a_p Rodyti pranešimąVienaip ar kitaip, tai nereiškia, kad Apple CEO būtinai nusišneka jau vien todėl, kad jis yra apple CEO. Tai neįtin protinga pozicija.
Parašė a_p Rodyti pranešimąPrimityvūs? Tikrai? Kartais man atrodo, kad mes skirtingai suprantame šį epitetą.
Čia panašiai kaip kokio nors ant lengvo sunkvežimio bazės padaryto namuko ant ratų vairuotojas kokią nors Fisker Karmą išvadintų "primityvia". Atseit "o kur ten joje tualetas? Nėra? O dujinė viryklė? Irgi nėra? Fe kokia ta Karma primityvi, man kaip advanced vairuotojui ji tokia suvaržyta! Nei dešros išsikept nei paš...".
Komentuoti:
-
Parašė Edd Rodyti pranešimąO man to ir nereikia. Windows 8 su beta Visual Studio 2011 kuo puikiausiai sukasi ant dabartinio macbook air. Standartiniam ms office vartotojui to irgi turėtų pakakti.
Matau esi didelis apple fanas, gal ir citatų sąrašą kur iPade laikai?
Stalčiuje turiu valdiškus iphone4 beigi ipad, sekančią savaitę ateis ipad3. Bet iš dėžutės juos išimu tik tada kai prireikia ką nors patestuot.
O su savim nešiojuosi anaiptol ne apple.
Keisti tie apple fanatai, ane?
Vienaip ar kitaip, tai nereiškia, kad Apple CEO būtinai nusišneka jau vien todėl, kad jis yra apple CEO. Tai neįtin protinga pozicija.
O kaip kalbės CEO primityvią telefončiko OS įkišęs į tabletą? Gal daugumai to pakanka, bet aš jaučiuosi šiek advanced vartotojas, todėl man visi apple gaminiai pernelyg primityvūs ir suvaržyti, ir galbūt todėl tau visada keistai atrodo mano poreikiai. Jei rinkčiausi ARM tabletą, greičiausiai jis būtų Androidinis ir tikrai ne iPadas.
Čia panašiai kaip kokio nors ant lengvo sunkvežimio bazės padaryto namuko ant ratų vairuotojas kokią nors Fisker Karmą išvadintų "primityvia". Atseit "o kur ten joje tualetas? Nėra? O dujinė viryklė? Irgi nėra? Fe kokia ta Karma primityvi, man kaip advanced vairuotojui ji tokia suvaržyta! Nei dešros išsikept nei paš...".
Komentuoti:
-
Parašė a_p Rodyti pranešimąVargiai, nebent kalbi apie startavimą. Prieš renkantis sekančius kompus buvo bandomi ir SSD, jokio rimtesnio DARBO (t.y. kompiliavimo ir pan) pagreitėjimo nepasimatė. W7 vistiek viską susikrauna į kešus ir SSD nieko apčiuopiamo nebeduoda. Todėl apsistojom ties 10k rpm kietais diskais.
Apskritai tai matomai dirbi su mažulyčiais projektais. Bent jau mano Xeon'as su visais jo 12 loginiu branduolių atsidarius projektą pirma kokiai minutei įpuola į komą. Ant tableto turbūt lauktum kokią valandą. Kompiliavimas irgi užtrunka.
Todėl niekas ir nepuola jų perdarinėti tabletams, nes vistiek patenkinsi tik tuos kurie užsiiminėjai mažais projektukais.
Parašė a_p Rodyti pranešimąVargu ar tie 4 branduolių atomai vers iš klumpių. Nemanau kad labai greitai pamatysim ką nors stipriai greitesnio, mažesnio ir pigesnio nei macbook air. O tada jau bus sekanti Visual studio kuriai vėl reikės ko nors dar greitesnio.
Parašė a_p Rodyti pranešimąKas dėl to ką microsoft daro su W8, tai labai teisingai pasakė abaliu CEO:
Well, anything can be forced to converge. … You can converge a toaster and a refrigerator, but those things are probably not gonna be pleasing to the user.
Komentuoti:
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąTabletai yra web narsymui ir zaidimams. Viskas. Tokia ju paskirtis
O didžiausias stabdis, mano nuomone, yra žmonių įsitikinimas, kad jie netinkami rimtam darbui. Esmė, kad neretai toks įrenginys, mažiau technologiškai išprususio žmogaus rankose yra įrankis leidžiantis darbą atlikti greičiau, sparčiau ir kokybiškiau, nei kad "darbinis" nešiojamasis ar stacionarus. Čia panašiai kaip ir naujos programinės įrangos versijos beveik visada iš pradžių būna "blogesnės" už pirmtakes, nes paprasčiausiai reikia su tuo dirbantiems ir jau įpratusiems keisti tam tikrus įpročius, o tai ne visiems patinka, o čia kažkas iš esmės bando pakeisti kažką .
Asmeniškai man tabletas jau seniai yra pagrindinis kompiuteris, birželio pradžioje bus lygiai metai kaip turiu jį ir labai labai verkčiau, jei kas jį iš manęs atimtų. Be jo dar turiu lygiai tokį patį mažylį kaip Edd'as, tačiau pataruoju tenka naudotis dažniau tuomet, kai draugė nusičiumpa tebletą . Dar turiu keletą kitokių mašinų, t.y. desktopą ir 15" tradicinį nešiojamą, bet patarieji užkuriami taip retai, jog jų naudojamais net nebelaikau
Komentuoti:
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąTabletai yra web narsymui ir zaidimams. Viskas. Tokia ju paskirtis
Kiek pastebiu aukštesnę "vadybą", t.y. žmones daug vaikštančius po susirinkimus, visi nuo normalių notebukų perėjo prie netbukų, o dabar nuo netbukų visi perėjo prie ipad'ų. Ir juose ne tik skaito bet ir rašo.
Va praeitą savaitę lėktuve šalia sedintis ~60 metų dėdulė savo ipad'e klijavo kažkokią ten prezentaciją.
Daugeliui žmonių PC jau ištikro tapo nebereikalingas ir gali savo darbe pilnai ir patogiai apseit su tabletu.
Komentuoti:
-
Parašė Edd Rodyti pranešimąPastoviai paleisti keli Visual Studio 2010 Ultimate langai su skirtingais projektais and macbook air ir nesiskundžiu, beje veikia net greičiau nei ant mano stacionaraus darbinio kompiuterio kuris pagal specifikaciją turėtų būti daug galingesnis. Greičiausiai macbook air padeda tai, kad jis turi SSD.
Apskritai tai matomai dirbi su mažulyčiais projektais. Bent jau mano Xeon'as su visais jo 12 loginiu branduolių atsidarius projektą pirma kokiai minutei įpuola į komą. Ant tableto turbūt lauktum kokią valandą. Kompiliavimas irgi užtrunka.
Todėl niekas ir nepuola jų perdarinėti tabletams, nes vistiek patenkinsi tik tuos kurie užsiiminėjai mažais projektukais.
Taip "kokie aš noriu". T.y. didesni, sunkesni, su trumpai laikančiais akumuliatoriais, kaistančiais, bet silpnais procesoriais su visu priklausančiu aušinimu, tavo paminėtais HDD ir t.t., bei galų gale nepritaikyta OS. T.y. naudojimui kaip tableto praktiškai nelabai tinkamas variantas. Šiaip jau rašiau, kad ko aš noriu bus už metų/dviejų. T.y. pradžiai laukiu kažko panašaus į ASUS Transformer Prime tik su intelio procesoriais ir Windows 8. Matysim ar intelio procesoriai bus ko nors verti. Iš tiesų laukiu ne Intel Atom Z2670, o 4 branduolių 22nm Atom Valley View procesorių, o gal ko nors ir geriau todėl ir laikas metai-du, o ne šių metų galas. Šiaip žiūrėsim, tikrai neatmetu ir ARM, kuris vystosi (softo prasme, pvz., ne šiaip sau googlas pritaikė androidą ir tokiems hibridams "netbukams-tabletas" kaip transformeris).
Kas dėl to ką microsoft daro su W8, tai labai teisingai pasakė abaliu CEO:
Well, anything can be forced to converge. … You can converge a toaster and a refrigerator, but those things are probably not gonna be pleasing to the user.
Komentuoti:
Komentuoti: