Naudoju NOKIA N90 su HOLUX M-1000 imtuvu Bluetooth, viskas super veikia
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Kelio navigatoriai (GPS)
Collapse
X
-
Vasarai yra planų pakeliauti po Europą tai be navigacinio sprendimo niekaip
Na, o sprendimas paprastas visai. Asus eee serijos laptopas, GPS įrenginukas(nepamenu koks žinau, kad gana pigus, gal 150lt, jungiasi per USB). Programinės įrangos sprendimas: Mapfactor PC navigator 8. Pasirodė neseniai devintas, bet tikriausiai bus naudojamas aštunta versija.
Kiek jau buvo testuota, kol kas neapvylė ir veikė puikiai.
Na, o tokia sistema turi privalumų. Kompiuteris, kad ir toks gali atlikti ir nemažai kitų gerų funkcijų tokių kaip pavyzdžiui duomenų perkėlimas iš fotoaparato į kompiuterį, galimybė naudotis internetu(užsienyje tikrai netrūksta Wi-fi spot'ų). Kompiuterio klaviatūra yra žymiai patogesnė nei telefono(man asmeniškai) na yra dar kitų įvairių privalumų iš kurių vienas geresnių - tai didesnis ekranas negu daugelio kitų gps sprendimų.
Nors vėl čia kaip kam"Nenormaliai reaguoti į nenormalią padėtį yra normalu." - V.E.Frankl
Comment
-
Parašė Andrius.S Rodyti pranešimąNa, o tokia sistema turi privalumų.
1. Nepatogu naudoti, jei vaziuoji vienas
2. Labai ilgas parengties laikas (Readiness)
3. Reikalingas invertorius 12v->220v
4. Daug laidu automobilio kabinoje
5. Nera instrukciju balsu (priklauso nuo softo).
Comment
-
Parašė Andrewass Rodyti pranešimągal galima plačiau ?
http://jrepetto.free.fr/ttmaps/en/index.html
Comment
-
Parašė agnette Rodyti pranešimąBet tokia sistema turi ir minusu:
1. Nepatogu naudoti, jei vaziuoji vienas
2. Labai ilgas parengties laikas (Readiness)
3. Reikalingas invertorius 12v->220v
4. Daug laidu automobilio kabinoje
5. Nera instrukciju balsu (priklauso nuo softo).
Bent jau šiame variante tai instrukcijos kur važiuoti balsu yra(net ir Lietuvių kalba).
Laidų tai nelabai daug - nors aišku jei mašina nedidelė tai gali būti, kad tie laidai gal kiek ir trukdo.
Inverteris tai taip čia aišku savotiškas trūkumas.
Parengties laikas tai čia tipo laikas kol užsikrauna programinė įranga? Na nesiskundžiam dėl to. Aišku pilnai tikiu, kad specializuotas GPS sprendimas užsikrauna greičiau
Na, o dėl nepatogumo tai vėl jei vietos pakankamai mašinoje tai čia nematau jokio nepatogumo. Nors vėl kaip kam."Nenormaliai reaguoti į nenormalią padėtį yra normalu." - V.E.Frankl
Comment
-
Parašė Andrius.S Rodyti pranešimąNa, visi sprendimai turi savo privalumų ir trūkumų
Bent jau šiame variante tai instrukcijos kur važiuoti balsu yra(net ir Lietuvių kalba).
Laidų tai nelabai daug - nors aišku jei mašina nedidelė tai gali būti, kad tie laidai gal kiek ir trukdo.
Inverteris tai taip čia aišku savotiškas trūkumas.
Parengties laikas tai čia tipo laikas kol užsikrauna programinė įranga? Na nesiskundžiam dėl to. Aišku pilnai tikiu, kad specializuotas GPS sprendimas užsikrauna greičiau
Na, o dėl nepatogumo tai vėl jei vietos pakankamai mašinoje tai čia nematau jokio nepatogumo. Nors vėl kaip kam.
Vieną kitą kartą gal ir nieko, bet jeigu rimčiau "keliauti po Europą" - po savaitės vilku kauksit.Paskutinis taisė c2h5oh; 2009.06.08, 14:20.
Comment
-
Parašė c2h5oh Rodyti pranešimąVieną kitą kartą gal ir nieko, bet jeigu rimčiau "keliauti po Europą" - po savaitės vilku kauksit.Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Vokietijos keliai pro automobilio langą
Naujas video: Niedersachsen, NL - Bremen, 126 km, 29 May 2012
Comment
-
Parašė c2h5oh Rodyti pranešimąJeigu išlipsit iš mašinos - kompo viduj juk nepaliksit, teks tampytis su savim. Kad ir mažas tas eee, bet visgi griozdas, palyginus su delninuku arba gps.
Vieną kitą kartą gal ir nieko, bet jeigu rimčiau "keliauti po Europą" - po savaitės vilku kauksit.
Ir kodėl gi nepalikti? padedi tik taip, kad pro langą nesimatytų ir eini ramia galva. Aišku jei padėsi jį akivaizdžiai ant priekinio stiklo tai taip, tada visko galima tikėtis. Na, bet kaip pasižiūri į vietinių mašinas kur viduje akivaizdžiai palikta visa aparatūra tai pagalvoji, kad čia tik Lietuviai taip panikuoja
Na dėl griozdiškumo tai ką žinau. Svoris ~1kg jo, dydis toks, kad be problemų telpa į paprastą krepšį. Mano DSLR su objektyvu sveria daugiau negu tas Asus. Tai gal ir jį imsiu po savaitės keikt dėl svorio?
Aišku, jei pasiimčiau savo įprastinį laptop'ą kuris sveria virš 3kg, ir ekrano dydis 15,4 colio tai jo, po savaitės, o gal ir greičiau net imčiau jį keikti tikrai
Žinau kas išvažinėjo su tokiu sprendimu po Europą dvi savaites su trupučiu ir kitais metais vėl važiavo su tokiu pačiu navigaciniu sprendimu. Patogumas labai priklauso nuo mašinos gabaritų. Jei važiuojama su kokiu golf'u tai pilnai tikiu, kad laptopas ten bus kankynė, bet jei riedi su kokiu espace(dar kokios trečios ar ketvirtos kartos) tai jokių problemų
Dėl krūvos laidų. Tai - inverteris jungiamas į 12V, o kitam gale jau įprastinė rozetė į kurią jungiasi nešiojamo pc maitinimo laidas. Kaip matau tai tik du laidai, o be to jei važiuoji nedidelį atstumą tai ir ant akumuliatoriaus gali ištverti, o vakare kai jau apsistoji paimti jį ir pakrauti(Elektra vakarų Europoje nėra joks stebuklas - net kempinguose ir tuose yra, o ką jau kalbėti apie viešbučius ir panašiai) nėra jokios problemos.
Na, bet čia jau nukrypstame truputį nuo temos žiūriu."Nenormaliai reaguoti į nenormalią padėtį yra normalu." - V.E.Frankl
Comment
-
Ok, susidūriau ir aš su navigacija ir kol kas ne kažin ką suprantu. Tai va, yra Nokia N5800 XpressMusic. Jame yra ta kažkokia super-puper AGPS sistema. Bet turiu tokį paprastą klausimą - tarkim, įvedu aš ten adresą belenkokį, pradedu važiuot, jis man ten visai smagiai pasakoja ir rodo ką daryt, nuvažiuoju, viskas Ok. Ar už visą šitą džiaugsmą aš lieku kažkiek skolingas savo mob.ryšio operatoriui? Ir jei taip, tai kiek tada visa tai kainuoja užsienyje? Ir kaip man sužinot kiek ten tų duomenų parsisiunčia (jei jie apskritai ten siunčiasi)? Be to, žemėlapiai, dabar esantys telefone, galioja pusę metų. Vėliau jau ten kažką reikės pirkt. Kaip apeit šitą reikalą?
Comment
-
AGPS, arba A-GPS, arba Assisted-GPS
apart signalu is palydovu, gali imti papildomus signalus is GPRS/EDGE/UMTS mobilaus rysio operatoriu tinklu. Tie papildomi signalai reikalingi tik greitai palydovu paieskai. Gali isjungti operatoriu (pvz. isimti SIM-korta), navigacija vistiek veiks, bet ne A-GPS, o paprasto GPS rezime. Uzsieni isjung DATA Roaminga'a ir saskaitos nebus baisios.
Comment
-
Parašė Valiukas Rodyti pranešimą... Be to, žemėlapiai, dabar esantys telefone, galioja pusę metų. Vėliau jau ten kažką reikės pirkt. Kaip apeit šitą reikalą?
Comment
-
Parašė Valiukas Rodyti pranešimąOk, susidūriau ir aš su navigacija ir kol kas ne kažin ką suprantu. Tai va, yra Nokia N5800 XpressMusic. Jame yra ta kažkokia super-puper AGPS sistema. Bet turiu tokį paprastą klausimą - tarkim, įvedu aš ten adresą belenkokį, pradedu važiuot, jis man ten visai smagiai pasakoja ir rodo ką daryt, nuvažiuoju, viskas Ok. Ar už visą šitą džiaugsmą aš lieku kažkiek skolingas savo mob.ryšio operatoriui? Ir jei taip, tai kiek tada visa tai kainuoja užsienyje? Ir kaip man sužinot kiek ten tų duomenų parsisiunčia (jei jie apskritai ten siunčiasi)? Be to, žemėlapiai, dabar esantys telefone, galioja pusę metų. Vėliau jau ten kažką reikės pirkt. Kaip apeit šitą reikalą?
Dabar linksmiausia dalis Eik cia ir persiskaityk Ten viskas aprasyta kaip susikelti nemokamai GARMIN i savo telefona (kaip nokia maps tik galingesne tikslesne ir nemokama)
http://www.symbianity.com/forum/view...st=0&sk=t&sd=a
Comment
-
Navigaciju "mobilkese" gerbejams: pasidomekite ( jei dar nezinote) kiek kainuoja 1 MB duomenu per roaminga. Tada gal kitaip pradesit vertinti tokias navigacijas.
Juk 99% atveju GPS-ai reikalingi tik uzsienyje. Lietuvoje - tik pasizaidimams. Realaus poreikio cia ji tureti - nera.
Taip kad visos tos Nokios ir SE su GPS - ne musu tautieciams, ipratusiems viska gauti nachaliavu ar papigiaja.[URL="http://www.gps-shop.lt"][B]GPS navigacija[/B][/URL]
Comment
-
Parašė 1alfa Rodyti pranešimąNavigaciju "mobilkese" gerbejams: pasidomekite ( jei dar nezinote) kiek kainuoja 1 MB duomenu per roaminga. Tada gal kitaip pradesit vertinti tokias navigacijas.
Juk 99% atveju GPS-ai reikalingi tik uzsienyje. Lietuvoje - tik pasizaidimams. Realaus poreikio cia ji tureti - nera.
Taip kad visos tos Nokios ir SE su GPS - ne musu tautieciams, ipratusiems viska gauti nachaliavu ar papigiaja.
Antra, navigacija Lietuvoje ne mažiau reikalinga. Va kaip vilnietis, nepažiūrėjęs į žemėlapį, pasakyk kaip nuvažiuoti į Pusjė gatvę.kaip?
Comment
-
Parašė alm Rodyti pranešimąPrirašei daug nesąmonių. Visų pirma navigacijai nebūtinai reikia duomenų perdavimo (žemėlapiai jau būna telefone įsirašyti per kompiuterį, A-GPS irgi duomenų perdavimą naudoja tik papildomai spartai ir tikslumui pasiekti, pakankamai gerai veikia ir tą asistavimą išjungus).
Antra, navigacija Lietuvoje ne mažiau reikalinga. Va kaip vilnietis, nepažiūrėjęs į žemėlapį, pasakyk kaip nuvažiuoti į Pusjė gatvę.
Taigi 1alfa iš dalies teisus - navigacija tik pagalbinė priemonė. Pravers jeigu važiuoji nepažįstamoje vietovėje nežinomu adresu (tam juk dažniausiai ir naudojama gps, ar ne?), bet sava galva pravažiuotum gerokai gudriau.
Comment
-
Parašė c2h5oh Rodyti pranešimąNa, net ir naujausiuose žemėlapiuose (teleatlas) nėra ne tik Vilniaus pietinio aplinkkelio, bet net ir Konstitucijos-Ukmergės viaduko...
Taigi 1alfa iš dalies teisus - navigacija tik pagalbinė priemonė. Pravers jeigu važiuoji nepažįstamoje vietovėje nežinomu adresu (tam juk dažniausiai ir naudojama gps, ar ne?), bet sava galva pravažiuotum gerokai gudriau.
Nors svarbiausia vis tiek lieka paieška kur važiuoti. Nes aš šiaip nežinau kur kokiam Savanorių prospekto gale yra koks namas Nr. 200. O va navigacija žino (bent apytiksliai). Važiuojant naudoti tikrai dažniausiai nėra būtina, bet prieš važiuojant kai prireikia pasižiūrėt yra gerai. Ir turėt tą galimybę telefone labai patogu.kaip?
Comment
Comment