Parašė Edd
Rodyti pranešimą
Su interneto naršymu, žemėlapiais ar kitom programom kai vienu metu ekrane telpa daugiau informacijos - tai yra tik didelis pliusas. Nereikia taip persistengti, kad maždaug reikia mikroskopo, plika akimi matau atskirus pikselius. Galbūt 640x480 jau perdaug dėl išnaudojamų resursų, bet 320x240 tikrai mažai ir nepatogu.
Kas del pikseliu ir mikroskopo, tai jei kam idomu ir tingi ieskot diamondo, galima pasiziuret i zymiai labiau paplitusias nokios mobilkes su 240x320 displejum, tokias kaip 6300, 6500, E50 ir t.t. Ju displeju rezoliucija 200dpi, diamondo - 240dpi.
Na va, kas dabar skleidžia demagogiją? Atrodo, neperskaitei mano patikslinimo apie ką kalbėjau - rašiau apie vartotojo pasirinkimą uždaryti programą ar ne.
Tarkim diamonde vartotojas gali uždaryti programą ilgiau palaikius nuspaustą x.
Kuri beje buvo nuo pat pradziu, tik tam reikejo eiti i Settings->System->Memory ir ten ieskoti task managerio.
Bet tai vistiek tera skyliu lopymas, bet ne normalus konceptas. Normaliu atveju manes kaip vartotojo apskritai neturi jaudinti, ar ta programa lieka backgrounde ar "uzdaroma". Man tai neidomu.
Man svarbu kad pranorejus bet kada ir is bet kur galeciau pasileist mane dominancia aplikacija (ar telefono funkcija). Kaip tai realizuota man visiskai nusispjaut. WM tuo atveju spaudziama ant Start ir tada pagal skoni, iphawn spaudziama "jesus" knopke ir taip pat pasirenkama kita aplikacija.
Kokiu budu issaugoma pries tai buvusios aplikacijos busena man kaip vartotojui absoliuciai neidomu.
Vartotojo poziuriu vienintelis kokybinis skirtumas tik tame, kad netycia rebootinus WM as prarasiu visus neiseivintus duomenis, o kokiam nors iphawn ar symbiane - ne. Taip pat WM atmintis kazkada uzsikis ir teks paciam ja valyt, o iphawn - ne.
Jei mazaminkscio WM dizaineriai patys tiketu "tikru multitaskingu", tai garantuotai pasiulytu lengvai prieinama task manageri (t.y. centrine multitaskingo aplinkos komponente) su galimybe persijungt tarp vienu metu dirbanciu aplikaciju. Bet kazkodel nesiulo. Todel tu kaip vartotojas is to turi lygiai nuli naudos.
O "standartų" nesilaikyti galima programuojant bet kam, taip pat ir iphone.
Tik nepradėk čia rašyti apie gerus apple suvaržymus (Visos normalios stalinių PC OS tokių neturi ir niekas dėl to neverkia, viską reguliuoja rinka.
Jei norės, kad produktas būtų paklausus kurs tokį interfeisą, kad jis būtų kuo paprastesnis, aiškesnis, panašesnis į kitus paplitusius, arba ne - gal sukurs kažką geresnio, patogesnio nei kiti. O vartotojai paprasčiausiai gali pasirinkti jiems tinkamesnį variantą, nereikia, kad už juos pasirinktų kažkas kitas. Čia kažkas panašaus į diktatūrą ir demokratiją. Suvaržymai ir reikalavimai stabdo progresą. ). Beje, to pačio iphone kai kurios standartinės programos jas uždarius lieka, o kai kurios - ne, nes kai kurioms paprasčiausiai nėra prasmės toliau veikti. Labai blogai, nes "bet kokia savo kainos verta operacine sistema privalo tureti vieningus veikimo principus, tai kas vadinama "consistent user experience". Vartotojas paspaudes kokia nors knopke turi is anksto zinoti kas nutiks." Ar ne taip?
Comment