Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Tavo kompiuteris

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė John
    O XP man patiko nuo pirmos dienos, kai isbandziau ji 2001. Sistema, kuri daro savo darba ir tiek
    Tai yra geriausia, kada nors MS sukurta operacinė sistema. Dėl pasiekto stabilumo, patikimumo, statyčiau ją į vieną eilę su Mac OS X Tiger.

Parašė John
    Vista taip uzkniso, kad teko instaliuoti sena gera Win XP... tik tam, kad gauciau "melyna ekrana" del neatpazinto AHCI HDD... bet per pora dienu pavyko viska iveikti (iskaitant draiveriu paieska ir XP CD kompiliavima su nLite). Dabar susiprotejau, kad pilnam sistemos isnaudojimui reikia 64bit OS, taigi, ko gero, vel teks viska perknisti is naujo.
    Pasirinkęs MacBook'ą būtum išvengęs panašių nesuderinamumo problemų, bet praradęs žavesį krapštantis su visomis iškilusiomis problemomis

Labai šaunu turėt du ekranus – viename desktopas su shortcutais, skypas, Audacious (~winamp) ir pan., kitame (didžiajam-pagrindiniam) tik užduočių juostos (taskbars), Firefoxas, nuotrakų programos ar pan. – į kurį pelytę pervarai – tas tampa aktyvus, jame klaviatūra veikia.
    Dabar neįsivaizduoju darbo su vienu monitoriumi. Dirbant su PS viename monitoriuje laikau visas paneles, kitas monitorius - skirtas tik PS'o darbinei erdvei.
    Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

Comment

Na, o pas mane ne itin geriausias variantas, bet jis neblogai man tarnauja:
      Dėžėje yra AMD Sempron 2600+, kuris buvo 1,6 GHz greičio, bet aš jį paspartinau iki 2,13. RAM atmintinės taip pat buvo 512 MB DDR, taigi vėl pridėjau dar 256 (nes tik tiek turėjau atliekamų), visa magistralė dabar veikia 333 MHz dažniu. Taip pat šita dėžė turi integruotą GeForce 6100, kuris nors ir yra 256 MB 128-bit, bet iš jo absoliučiai nieko gero, jei norint žaisti žaidimus. Na ir kas čia dar... Įsidėjau Creative 5.1 garso plokštę, kurią naudoju su taipogi Creative 5.1 kolonėlėmis.
      Monitorių naudoju Samsung SM940N 19'', kuriuo esu tikrai patenkintas.
      Na štai tiek esminių faktų...

Comment

Parašė 99 Rodyti pranešimą

Pasirinkęs MacBook'ą būtum išvengęs panašių nesuderinamumo problemų, bet praradęs žavesį krapštantis su visomis iškilusiomis problemomis

Aha, ir vietoj £400 sumokejes koki £1000?

Beje, dabar viskas sukasi nepriekaistingai ir visos reikiamos programos vaikia taip pat. O patirtis draiveriu ieskojime ir derinimuose tik gerina IT zinias, kurios visada poravercia tvarkantis bent jau savo kompa (pries 4 dienas nezinojau, nei kas yra x64 ar ka daro AHCI, ar kaip kompiliuoti savo boot'ini OS CD su draiveriais... dabar jau zinau ir vietoj keliu dienu viska padaryciau per 20 min.)

Nors visgi knieti isimesti ir Linux'a, nes paskutinikart kazka panasaus bandziau pries kokius 6 metus
        Paskutinis taisė John; 2008.12.10, 13:42.

Comment

ateityje aš būtinai turėsiu Macintosh... būtinai būtinai būtinai

Parašė jungengg Rodyti pranešimą
          (...)Kadangi daugiausia, ką veikiu su kompu, veikiu su nuotraukomis, pradžioje galvojau pirkt 17“ notebooką (...) Kol kas naudoju Ubuntu 8.04
          jungengg, ko gero tu naudoji Linuxuose Adobe Photoshop, tai noriu žinoti ar tau veikia clone stamp tool? Man pastoviai išmeta Alt-click to define a source point, tarytum aš to nedaryčiau. Taip pat negaliu dirbti su Lasso- tool, nes vėl gi reikia naudoti klavišą alt, o paspaudus jį įsijungia hand tool... tad "ratunku, na pomoc, mam depresje'

Comment

Ne, nenaudoju Photoshopo. Kol kas buvau jo užsigeidęs vienakart -va šitam reikalui. Bet ir čia išsiverčiau su Gimp, nors teksto įrankiai Gimpe silpnoki dar. Photoshopas be abejo galingesnis, bet man tiek galios nereikia. Visa kita įpratimas. Dar naudoju RawTherapee ir DigiKam.

Comment

Nenoriu naujos temos kurti, bet manau aktualus dalykas. Savo flash atmintyje recycler folderyje radau porą viruso failų:
              usbv.exe ir dektop.ini. Aišku pačiam gražume failas yra autorun.inf
              internete daug apie jį neparašyta, atrastas tik prieš kokį mėnesį, tai atkreipkite dėmesį.
              Beje, aš jį pamačiau ant linuxų, ant windowsų universitete kažkodėl to nerodė.

Comment

Parašė arun' Rodyti pranešimą

jungengg, ko gero tu naudoji Linuxuose Adobe Photoshop, tai noriu žinoti ar tau veikia clone stamp tool? Man pastoviai išmeta Alt-click to define a source point, tarytum aš to nedaryčiau. Taip pat negaliu dirbti su Lasso- tool, nes vėl gi reikia naudoti klavišą alt, o paspaudus jį įsijungia hand tool... tad "ratunku, na pomoc, mam depresje'
                Pabandyk spausti CTRL+ALT+pelės klavišą
                Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

Comment

Parašė arun' Rodyti pranešimą
                  As turiu Mac'a su Leopardu jau virs metu... tai ateityje visi mano kompai bus tik Apple... būtinai būtinai būtinai

Comment

Parašė somis Rodyti pranešimą
                    Nenoriu naujos temos kurti, bet manau aktualus dalykas. Savo flash atmintyje recycler folderyje radau porą viruso failų:
                    usbv.exe ir dektop.ini. Aišku pačiam gražume failas yra autorun.inf
                    internete daug apie jį neparašyta, atrastas tik prieš kokį mėnesį, tai atkreipkite dėmesį.
                    Beje, aš jį pamačiau ant linuxų, ant windowsų universitete kažkodėl to nerodė.
                    Nerodė, nes jis paslėptas.
                    Kai bus "švarus" flashas, sukurk jame autorun.inf folderį (ne failą), visos problemos dėl virusų flashuose išsispręs.

Comment

Dėkui už patarimą, [unique]y1k3s. Nes į mano naminuką turbut 50 proc. flashiukų patenka virusuoti, nespėja antivirusas cypaut

Comment

Parašė 99 Rodyti pranešimą
                        Pabandyk spausti CTRL+ALT+pelės klavišą
                        ačiū tau, 99, už helpą - padėjo

Comment

Gal kas nors is labiau nusimananciu zino, kas geriausiai tinka AVCHD (.MTS), naudojamo Panasonic HD camcorder'iuose, konvertavimui i video editoriams suprantamus formatus? Su Roxio Creator 2009 nieko nepavyko. Isbandzius keleta mazu nezinomu programeliu paeme nervai, nes del kazkokiu priezasciu kas nors vis blogai: strigineja konvertuotas vaizdas, kencia kokybe ar tiesiog isvis neveikia, nors codec'us perinstaliavau kelis kartus ir is skirtingu saltiniu. Atrodo, kad pagaliau bent is dalies issprendziau problema su AVS Converter, nes viskas lyg ir daugmaz tvarkoje. Bet gal yra daugiau paprastu ir efektyviu programeliu, skirtu sito formato konvertavimui/redagavimui?

Comment

Kad jau apie video editinima prabilom.. Gal gali kas, pvz. visų PC reikalų guru - 99, parekomenduoti gerą freeware DVD ripperį ir kokį geresnį user friendly freeware video editoriu? Jokia piratine veikla neužsiimsiu, pažadu, buitiniams šeimos pasižaidimams reikia.
                            Jūsų,
                            Analitikas PlėtRa™

Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

Comment

Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
                              Kad jau apie video editinima prabilom.. Gal gali kas, pvz. visų PC reikalų guru - 99, parekomenduoti gerą freeware DVD ripperį ir kokį geresnį user friendly freeware video editoriu? Jokia piratine veikla neužsiimsiu, pažadu, buitiniams šeimos pasižaidimams reikia.
                              Analitike, pabandyk Adobe Elements. Tai kaip ir supaprastinta Adobe Premiere Pro versija paprastiems namu useriams. Tiesa, turejau problemu su Adobe ant savo x64 Win XP (tiesiog luzdavo kompas arba pati Adobe programa). Bet pries kelias dienas perejau prie Vista Ultimate x64 ir visos problemos tiesiog isnyko. Negalvojau, kad video editinimas gali buti toks lengvas

Del "freeware", priklauso tik nuo paties: ar esi pasirenges moketi ar gauti "freeware" savais keliais. Teko girdeti, kad UK yra ne vienas ikliuves besisiunciantis piratinius torrent'us. Nors Lietuvoje, ko gero, sia prasme kur kas saugiau

Comment

Parašė John Rodyti pranešimą
                                Analitike, pabandyk Adobe Elements. Tai kaip ir supaprastinta Adobe Premiere Pro versija paprastiems namu useriams. Tiesa, turejau problemu su Adobe ant savo x64 Win XP (tiesiog luzdavo kompas arba pati Adobe programa). Bet pries kelias dienas perejau prie Vista Ultimate x64 ir visos problemos tiesiog isnyko. Negalvojau, kad video editinimas gali buti toks lengvas

Del "freeware", priklauso tik nuo paties: ar esi pasirenges moketi ar gauti "freeware" savais keliais. Teko girdeti, kad UK yra ne vienas ikliuves besisiunciantis piratinius torrent'us. Nors Lietuvoje, ko gero, sia prasme kur kas saugiau
                                Adobe Premiere Pro nerealus blogis. Bandziau kokias 3is versijas ant dvieju skirtingu kompu ir ne viena neveikdavo normaliai. Visu pirma, pasikartojantys luzimai renderinimo metu. Dar tai butu ne taip baisu, bet svarbiausia tragiska kokybe - retas renderinimas apsieidavo be raudonu/zaliu tasku - artefaktu. Ir bandziau keleta kodeku. Nesu ir nebuvau niekad video editinimo meistras, taciau, paemus sony vegas tokiu problemu nebeturedavau. Viskas susirenderindavo is pirmo karto be jokio broko, nors abi programos beveik identiskos savo funkcionalumu.
                                Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

Comment

Parašė keen Rodyti pranešimą
                                  Adobe Premiere Pro nerealus blogis. Bandziau kokias 3is versijas ant dvieju skirtingu kompu ir ne viena neveikdavo normaliai. Visu pirma, pasikartojantys luzimai renderinimo metu. Dar tai butu ne taip baisu, bet svarbiausia tragiska kokybe - retas renderinimas apsieidavo be raudonu/zaliu tasku - artefaktu. Ir bandziau keleta kodeku. Nesu ir nebuvau niekad video editinimo meistras, taciau, paemus sony vegas tokiu problemu nebeturedavau. Viskas susirenderindavo is pirmo karto be jokio broko, nors abi programos beveik identiskos savo funkcionalumu.
                                  Luzimu su Premiere Pro ant Vistos kol kas patirti neteko ir viskas veikia nepriekaistingai, nors ant XP kazkodel apskritai net nepasileisdavo. O ir kitos video programos luzinedavo. Labai keista, nes abiem atvejais visi draiveriai ir kodekai buvo is tu paciu saltiniu. Ziuresiu, kaip bus toliau.

Comment

O as turiu senuka Prestigio laptopa:Intel(R) Pentium(R) M Procesorius 1400Mhz,1.4 Ghz,248 ram,40gb HDD,64 mb Intelio vaizdo korta.Muzikai,filmams,internetui,photoshopui pakanka Tik photoshopa kartais ziaurei uzstabdo

Comment

Butu idomu suzinoti, ar kas nors is kompiuterastu jau isbande Windows 7? Ar verta diegti sia sistema vietoj Vistos?

Comment

Parašė John Rodyti pranešimą
                                        Butu idomu suzinoti, ar kas nors is kompiuterastu jau isbande Windows 7? Ar verta diegti sia sistema vietoj Vistos?
                                        Konkrečiai nieko pasakyti negaliu, bet kiek girdėjau tai yra ta pati Vištą, tik kad pagražinta. Nors gal kokių naujovių ir bus, nes blogiau Vištos tai vargu ar gali kas būti.

Na bandyk įsidiegti - galėsi papasakot savo įspūdžius
                                        You might surprise yourself.

Miestai.net FB

Comment

Kaip suprantu, Windows 7 galima parsisiusti is Windows 7 puslapio nuo Penktadienio, 12val. JAV Pacific laiku. Dalykas tas, kad bus isdalinta tik 2,5mln. testavimo licenciju, kas reiskia, kad neturint licencijos, realiai tebus galima naudoti sistema tik 120 dienu (30+30x3). Idomu, kaip greit tie 2,5mln. bus isgraibstyti, nes norinciu, ko gero, bus daug. Beda ta, kad butent tuo metu lyg ir neplanuoju buti namie ir tykoti prie interneto

Comment

Working...
                                          X