Parašė HDi
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Tavo kompiuteris
Collapse
X
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimąSpėju būtų galima išspręsti su ekrano kalibracija Windows. MacOS ekranai gamykliniai ekranai būna teisingai sukalibruoti. O bent seniau leidžiant Windows jokio specialaus profilio BootCamp į Windows neįdėdavo.
Galima, bet su BootCamp ten yra savų niuansų, pvz Macbook Pro atveju su dedikuota GPU ant Windows nėra GPU switchinimo tarp Intel ir Radeon. Visąlaik ant Radeon sukasi, todėl kenčia baterijos laikymas ir šiaip juntamai labiau šyla. Yra ten lyg hack'ų kaip apgauti kad ir Intel'io GPU užloadintų o Radeon būtų galima išjungt (daro taip kai eGPU naudoja) bet ten labiau hackas, o ne oficialus sprendimas. Bet išjungtas Radeonas mums ir netiko, nes naudodavo ten kažkam paspartinti. Tai žodžiu tas macbookas su windowsais kadangi buvo mano ir buvo nebenaudojamas tai buvo kaip laikinas kompromisinis sprendimas gauti performance boostą nuo žmonos (tada dar tik būsimos) turėto Windows laptopo kad apkarpyti rendering laikus ir paspartinti darbą, kol surinkau custom stalinį kompą.
Jei kam įdomu, tai šiai dienai galingas desktopas (pagal 2021 metus nes dabar jau naujas Ryzen'as išėjęs) burzgia garaže su Windows'ais be ekrano, ir prie jo jungiamasi per Parsec programinę įrangą. Softas kur leidžia real time transliuoti ekraną į norimą clientą, tai nesvarbu ar Macbook ar Linux ar Windows ar planšetas (Androidinis, iOS versijos kažkaip nėra). Namie per vidinį tinklą veikia nuostabiai, bet jei neblogas internetas ir neesi kitam pasaulio gale (fiziškai ping'as didėja) tai jei host'as lieka Vilniui, o pats pajūry sėdi tai vistiek komfortiškai išeina dirbt. Geimint ir turėtų išeit - nebandžiau. Žmona darbui jau 3 metai naudoj šitą setup'ą aš pabandymui esu kelis geimus pasileidęs tai jokių nusiskundimų - labai pasiteisinęs setup'as, nes nenorėjom ir nenumatėm vietos staliniam PC.
https://www.youtube.com/watch?v=B821HqH-dWIPaskutinis taisė HDi; 2023.08.25, 14:39.
- 3 patinka
Comment
-
Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimąMažai prasmės diskutuoti apie bootcamp kai nauji macai nebėra x86 ir tradicinės Windows versijos nepalaiko. Belieka džiaugtis jog yra žmonių kurie stengiasi kad ant šių kompiuterių būtų galima įsirašyti Linuxus.Paskutinis taisė HDi; 2023.08.25, 16:19.
Comment
-
Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimąMažai prasmės diskutuoti apie bootcamp kai nauji macai nebėra x86 ir tradicinės Windows versijos nepalaiko. Belieka džiaugtis jog yra žmonių kurie stengiasi kad ant šių kompiuterių būtų galima įsirašyti Linuxus.
Kita vertus, Bootcamp bus labai aktualu kai pereinant prie ARM liks krūva senų, bet dar gerų x86 macų.
Comment
-
Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimąreiktų nepamiršti, jog žaidimams dažnai reikia versti visokius DirectX į Vulkan. Lygtais yra ir wine implementacija (tik ten gal į OpenGL), bet visi naudoja DXVK (jei iki DX11 imtinai) arba vkd3d (jeigu DX12). Tad žaidimams tiesiog wine neužtenka.
Parašė HDi Rodyti pranešimą
ei kam įdomu, tai šiai dienai galingas desktopas (pagal 2021 metus nes dabar jau naujas Ryzen'as išėjęs) burzgia garaže su Windows'ais be ekrano, ir prie jo jungiamasi per Parsec programinę įrangą. Softas kur leidžia real time transliuoti ekraną į norimą clientą, tai nesvarbu ar Macbook ar Linux ar Windows ar planšetas (Androidinis, iOS versijos kažkaip nėra). Namie per vidinį tinklą veikia nuostabiai, bet jei neblogas internetas ir neesi kitam pasaulio gale (fiziškai ping'as didėja) tai jei host'as lieka Vilniui, o pats pajūry sėdi tai vistiek komfortiškai išeina dirbt. Geimint ir turėtų išeit - nebandžiau. Žmona darbui jau 3 metai naudoj šitą setup'ą aš pabandymui esu kelis geimus pasileidęs tai jokių nusiskundimų - labai pasiteisinęs setup'as, nes nenorėjom ir nenumatėm vietos staliniam PC.
Comment
-
Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
Linuxuose dažniausiai verčiama į OpenGL, bet OpenGL kai kurių funkcijų tiesiog negali atlikti. Bet mano patirtimi ne tiek žaidimai kiek elementarios programos turėjo problemų. Pvz Firefox leidžiant per Wine kai kurios funkcijos neveikdavo, leidžiant native linux versija veikdavo.
p.s. o kam naudoti Firefox windows versiją, kai linuxinė ir taip by default įrašyta???
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimą
Gal buvo tiesa prieš dešimt metų, bet dabar kai vertimas pagrinde yra naudojamas žaidimams, tai viskas veikia per Vulkan.
p.s. o kam naudoti Firefox windows versiją, kai linuxinė ir taip by default įrašyta???
Comment
-
Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimąKoks streamo frameratas? Nes per remote desktop problema atsiranda dėl to kad jis max 30 fps siunčia ekrano vaizdą, tai nemalonu kai kuriuos dalykus daryti su juo. Jeigu žaisti žaidimus per remote tai problema yra input lagas. Laikas tar tavo mygtuko paspaudimo ir kada reakcija pamatai ekrane daug ilgesnis prisijungus prie kito kompiuterio. Na ir compression artifacts bet čia jau kiekvienam pagal skonį.
Mano asmeninė patirtis, kad dirbti su video, su 3D modeliavimu tai daugiau negu sočiai ( ko pvz per paprastą Microsoft Remote Desktop jau nebemalonu), geiminti mėgėjiškai irgi daugiau nei sočiai jei nekalbam apie pro geiminimą su 144Hz ar didesnio dažnio monitoriais.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė HDi Rodyti pranešimą
60FPS. O Tu bandęs ar tik komentuoji iš teorijos? Lagas aišku yra bet labiau teorinis, aš nemanau, kad plika akimi paastebimas, nes ten per tą Parsec rodo kiek kas užtrunka tai su tinklo lagu (vidiniam tinkle per WiFi) vaizdo encodinimu ir decodinimu gaunasi apie 10ms, prisiminenant, kad kai primieji LCD ekranai atsirado ir buvo tokie reakcijos lakai pačio ekrano ir dar didesni tai čia juokas. compression artifacts kartais pasitaiko aišku, bet labiau susiję su tinklo ryšiu. Vidaus tinkle nepasitaikė.
Mano asmeninė patirtis, kad dirbti su video, su 3D modeliavimu tai daugiau negu sočiai ( ko pvz per paprastą Microsoft Remote Desktop jau nebemalonu), geiminti mėgėjiškai irgi daugiau nei sočiai jei nekalbam apie pro geiminimą su 144Hz ar didesnio dažnio monitoriais.
Na aš tiesą sakant įpratęs gaminti su 144hz monitoriumi, bet dažniausiai dėl GPU galios ribų tai yra half-frame lygio - 72 fps.
Comment
-
Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
Parsec nebandęs, RDC ir TW bandęs. Na 10 ms tikrai yra labai solidus performancas, mano patirtis kitomis programomis buvo 200-1000 ms. Šiaip tai ekrano su >5ms reakcijos laiku niekada nepirkau iš principo, nes tai yra visiškai nepriimtinas variantas. Kai nusibangė mano CRT tai LCD monitoriai jau 5ms riboje buvo standartas.
Na aš tiesą sakant įpratęs gaminti su 144hz monitoriumi, bet dažniausiai dėl GPU galios ribų tai yra half-frame lygio - 72 fps.
- 1 patinka
Comment
-
Perkėliu pranešimą iš temos Tavo mobilusis telefonas
Parašė Taj Mahal Rodyti pranešimą
Nuo kada "Black Friday" yra brokuotos partijos?
Kodėl koks nors Samsung pardavinėtų brokuotas partijas ir paskui už tai susimokėtų trigubai per reputaciją, taisymo išlaidas, brokuotų telefonų keitimus naujais ir t.t.?
Gamintojui pakeisti brokuotą nauju vis tiek gali apsimokėti. Juk maržų nežinai. Pigiau realizuota produkcija vis tiek pinigai, o išmestas brokuotas produktas jau yra pilnai sugaištas laikas ir medžiagos, tai kainuoja.♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚
Comment
-
Parašė dondc Rodyti pranešimąPerkėliu pranešimą iš temos Tavo mobilusis telefonas
Taj Mahal, draugas pirko laptop'ą iš ekspozicijos. Buvo stipriai pigesnis. Nežinau ar iškart ar vėliau, pradėjo motininė plokštė perkaitinėt ir atrodo prietaisas atsijunginėt. Nešė taisyt, nes negi priduosi, kai kaina maža. Po remonto gedimas vis tiek atsinaujino. Prasikniso taip ilgai, kad jau sako net ir grąžint nebenori, tarsi tiek jau to. Žadėjo dar gal paskutiniu garantijos terminu remontuoti.
Gamintojui pakeisti brokuotą nauju vis tiek gali apsimokėti. Juk maržų nežinai. Pigiau realizuota produkcija vis tiek pinigai, o išmestas brokuotas produktas jau yra pilnai sugaištas laikas ir medžiagos, tai kainuoja.
Comment
-
World's 1st PC rediscovered by accident in UK house clearance nearly 50 years after last sighting
https://www.livescience.com/technolo...-last-sightingNepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
Comment
Comment