Parašė Gator
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Tavo mobilusis telefonas
Collapse
X
-
-
Kas per dalykas, kad į dual sim telefoną neateina kai kurios automatinės/patvirtinimo sms žinutės?
Reikia sim kortelę perdėt į kitą, vienos sim, telefoną ir tada iš naujo užsakyt sms, tada ateina.
Ir keista, kad priklauso nuo siuntėjo.
Pvz paypal ar paysera žinutės neateina, o tarkim ebay - ateina.
Komentuoti:
-
Nežinau ar visi, bet mano turimi tiek PB, tiek PC puikiai atlieka mano teleofno greito krovimo funkciją.
Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimą
Stipriai abejoju, ar visi loptopai ir powerbankai išsipirkę visus įmanomus greitojo krovimo standartus, kad galėtų juos palaikyti.
Komentuoti:
-
Parašė gerietis Rodyti pranešimąIKEA geri laidai, nors ir nerašo specifikacijų.
https://www.ikea.lt/lt/rooms/apsviet...a-art-70527602
Komentuoti:
-
IKEA geri laidai, nors ir nerašo specifikacijų.
https://www.ikea.lt/lt/rooms/apsviet...a-art-70527602
Komentuoti:
-
Parašė Nitro Rodyti pranešimąJei energijos šaltinis (laptopas, power bankas ar pan.) pagamintas bent šiame dešimtmetyje, greitam krovimui kliūčių tikrai nebus
Komentuoti:
-
Parašė John Rodyti pranešimą
Nu kaip tik patestavau savo originalų 5A Huawei pakroveją su dauguma atsitiktinių laidų (USB-A į USB-C), kuriuos turiu. Beveik visi krauna ne mažiau 3A. Kai kurie ir 4A ar net 5A. Tai nėra taip blogai su tais laidais. Iš esmės užtenka nepirkit kokio visiškai pigaus atsitiktinio š iš pigu.lt ir viskas turėtų būti ok.
Šiaip yra neblogas grafikas apie pakrovėjų ir laidų derinimą šiame straipsnyje. Kartais iš tiesų laidai yra visiška nesąmonė, kur neina suprasti, kodėl geras laidas neveikia.
Komentuoti:
-
Man tiesiog labai įdomu pasidarė, ką ta programėlė rodo. Srovę į akumuliatorių? Bet tada vis tiek per mažai kad būtų 60+W...
Tą supratau ir į tą postą gale prirašiau papildomai pastraipą
Komentuoti:
-
Parašė bimbam Rodyti pranešimąNa nežinau, tu labiau kalbi iš elektros žinių pusės, o aš esu dirbęs su telefonais ir esu visus laidus/adapterius išsitestavęs, žinau kokių galių, įtampų ir srovių viskas paprastai telefonuose būna. Galbūt kai kurie mano pasakymai nevisai logiški iš teorinės pusės, bet praktikoje jie leidžia man suprasti ir manau yra teisingi.
Apie skirtingų USB standartines įtampas, sroves, galias ir varžas nenusimanau. Žinau tik telefonų.
Ant mano 67W adapterio/laido parašyta kad palaiko kintamai 5-20V ir 3.25-6.2A (matyt šis laidas, skirtingai nei kiti, gali varijuoti, sudarant maksimaliai 67W. Taip pat palaiko 5V ir 3A sudarant 15W ir, žinoma, 5V ir 1A, 5W. Apie varžą niekad nerašo ir ji nesvarbi norint suprast telefonų laidus
Kitas laidas 33W: 9V ir 3A, 12V ir 2.25A, 20V ir 1.35A (šitie visi 27W), 11V ir 3A, sudarant 33W. Plius 5V ir 3A, kaip ir anas.
Tad 9A nekrauna. Kaip ir sakiau, telefonų laidai nesiekia, arba labai retai siekia, tokios srovės. Labiau didėja įtampa.
Pasigooglinau kokia yra srovė ir įtampa Xiaomi 120W telefono įkroviklyje, tai radau 20V ir 6A. Tad šiuo laidu kraunant, pagal mano teorija, mano telefonas nekrautu 120W, nors ir palaiko tą kintama 5-20V ir 3.25-6.2A. Tai būtų per daug galios, o adapteris negali sumažinti srovės ar įtampos, palaikant didžiausią įtampą ar srovę kad nusileistų iki telefono maksimalaus 67W.
visiška žodžių marmalynė bet tikiuosi kažką supratai
Komentuoti:
-
Jei energijos šaltinis (laptopas, power bankas ar pan.) pagamintas bent šiame dešimtmetyje, greitam krovimui kliūčių tikrai nebus
Nei su loptopu, nei su power banku, nei su traukiniu nebus tų dabartinių greitųjų krovimų, kur po 40-60W eina, nesvarbu, kokia jungtis. Čia grynai greitajam krovimui turėjau omeny.
Komentuoti:
-
Nei su loptopu, nei su power banku, nei su traukiniu nebus tų dabartinių greitųjų krovimų, kur po 40-60W eina, nesvarbu, kokia jungtis. Čia grynai greitajam krovimui turėjau omeny.
Komentuoti:
-
Na nežinau, tu labiau kalbi iš elektros žinių pusės, o aš esu dirbęs su telefonais ir esu visus laidus/adapterius išsitestavęs, žinau kokių galių, įtampų ir srovių viskas paprastai telefonuose būna. Galbūt kai kurie mano pasakymai nevisai logiški iš teorinės pusės, bet praktikoje jie leidžia man suprasti ir manau yra teisingi.
Apie skirtingų USB standartines įtampas, sroves, galias ir varžas nenusimanau. Žinau tik telefonų.
Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimąKaip čia tos jūsų srovės koreliuoja su galia? Iš viso kieno čia srovę rodo? Pirmos trys atrodo prie 5V, o paskutinė su kuo?Kokio storio laidas pas jus, jeigu 9A krauna?
Kitas laidas 33W: 9V ir 3A, 12V ir 2.25A, 20V ir 1.35A (šitie visi 27W), 11V ir 3A, sudarant 33W. Plius 5V ir 3A, kaip ir anas.
Tad 9A nekrauna. Kaip ir sakiau, telefonų laidai nesiekia, arba labai retai siekia, tokios srovės. Labiau didėja įtampa.
Pasigooglinau kokia yra srovė ir įtampa Xiaomi 120W telefono įkroviklyje, tai radau 20V ir 6A. Tad šiuo laidu kraunant, pagal mano teorija, mano telefonas nekrautu 120W, nors ir palaiko tą kintama 5-20V ir 3.25-6.2A. Tai būtų per daug galios, o adapteris negali sumažinti srovės ar įtampos, palaikant didžiausią įtampą ar srovę kad nusileistų iki telefono maksimalaus 67W.
visiška žodžių marmalynė bet tikiuosi kažką supratai
editas: dabar supratau kad ne taip supratau klausimą apie 9A ir galvoju kaip nelogiška kad per accubattery rašo beveik 9A srovę, nors pagal adapterį jos nepalaiko. Kažkaip ta srovė per accubattery yra visai kitas dalykas nuo laido/adapterio srovės. Galbūt įėjus į telefoną ta galia konvertiojama dar kitaip ir dėl to gaunas daugiau srovės, nei atrodo turėtų. Arba tiesiog neteisingi duomenys. Teks pabandyt vėlPaskutinis taisė bimbam; 2023.01.30, 14:38.
Komentuoti:
-
Kaip pereiti mašinoje? Kaip pereiti ant laptopo, kurio galingiausias portas yra USB-A? Kaip pereiti ant power banko? Kaip pereiti traukinyje, kur USB-A? Nereikia būti genijumi numesti idėją, kad hey pereinam visi ant USB-C. Problema, kad USB-A yra pernelyg įsigalėjęs ir užtruks dar ilgai, kol bus galima visiškai pereiti ant USB-C.
Komentuoti:
-
kartais pereiti yra lengviau negu kankintis su laido paieškomis
Komentuoti:
-
Parašė bimbam Rodyti pranešimąBeveik niekad nepirkit adapterių ar laidų kurie palaiko didesnę galią, nei gali palaikyti jūsų telefonai ar adapteriai. Visi laidai, adapteriai ir telefonai gali traukti A, V ir W tik tam tikromis numatytinomis proporcijomis. Matau pas tave yra 2A ir 5V (10W) / 1.67A ir 9V (15W) adapteris, todėl reikia rasti laidą kuris būtent tokią jėgą ir palaiko, o ne kitokią.
Parašė bimbam Rodyti pranešimąNes laidas gali būti ir 120W, bet kraus tik 5W (5W galima sakyti yra baseline galia kurią visi laidai palaiko, krauna apie 3val). Todėl tas "charging faster than original cable, charging time around 1 hour" yra scamas ir gali būti realybė tiktais jei ir adapteris, ir telefonas palaiko tą didesnė galią, kuria naudoja tas laidas, o kitaip kraus 5W.
Parašė bimbam Rodyti pranešimąDažnai laidai pasižeidžia ir pradeda kraut mažesne galia. Pas tave turbūt krovė 5W (2010 metų lygio greitis), bet dėl pažeidimų nukrito iki 1.5-3W (300mA-600mA) ar net žemiau.
Šiaip prieš pažeidimą turėjo būti daugiau negu 5 W, nes jeigu originalus laidas išspaudžia gamintojo maksimumą 15 W, o krovimo trukmė tarp originalaus ir atsarginio prieš pažeidimą buvo dvigubai ilgesnė, tai įvertinus krovimo sulėtėjimą artėjant 100% labiau tikėtinas variantas buvo 10 W (kas yra pakrovėjo maksimumas nekeliant įtampos iki 9 V).
Parašė bimbam Rodyti pranešimąRekomenduoju arba Lietuvoje atidžiai pasiskaitant rasti 2A ir 5V (10W) / 1.67A ir 9V (15W) laidą, arba surasti tokį per AliExpress (iš esmės ten tokios pačios kokybės š* kaip ir Lietuvoje pardavinėja). Toks laidas kokius metus manau turėtų laikyti. Gali ieškoti kokybiškesnio, Samsung'o originalo (bet ir ne visi Samsung laidai palaikys tas galias), bet manau neapsimoka nes bus keliskart brangiau. Už tą kainą gali nusipirkt 3 prastos kokybės, arba vieną. Vėliau galbūt ir taip atsiras naujas laidas jei pirksi naują telefoną
Parašė bimbam Rodyti pranešimąRekomenduoju, kaip ir John sakė, atsisiųsti AccuBattery. Galima matyti kokia srovė teka realiu laiku. 1000mA bus 5W, 2000mA bus 10W, o ~3000mA bus 15-18W. Pas mane asmeniškai 9000mA (67W)
Komentuoti:
-
Beveik niekad nepirkit adapterių ar laidų kurie palaiko didesnę galią, nei gali palaikyti jūsų telefonai ar adapteriai. Visi laidai, adapteriai ir telefonai gali traukti A, V ir W tik tam tikromis numatytinomis proporcijomis. Matau pas tave yra 2A ir 5V (10W) / 1.67A ir 9V (15W) adapteris, todėl reikia rasti laidą kuris būtent tokią jėgą ir palaiko, o ne kitokią. Nes laidas gali būti ir 120W, bet kraus tik 5W (5W galima sakyti yra baseline galia kurią visi laidai palaiko, krauna apie 3val). Todėl tas "charging faster than original cable, charging time around 1 hour" yra scamas ir gali būti realybė tiktais jei ir adapteris, ir telefonas palaiko tą didesnė galią, kuria naudoja tas laidas, o kitaip kraus 5W.
Dažnai laidai pasižeidžia ir pradeda kraut mažesne galia. Pas tave turbūt krovė 5W (2010 metų lygio greitis), bet dėl pažeidimų nukrito iki 1.5-3W (300mA-600mA) ar net žemiau.
Rekomenduoju arba Lietuvoje atidžiai pasiskaitant rasti 2A ir 5V (10W) / 1.67A ir 9V (15W) laidą, arba surasti tokį per AliExpress (iš esmės ten tokios pačios kokybės š* kaip ir Lietuvoje pardavinėja). Toks laidas kokius metus manau turėtų laikyti. Gali ieškoti kokybiškesnio, Samsung'o originalo (bet ir ne visi Samsung laidai palaikys tas galias), bet manau neapsimoka nes bus keliskart brangiau. Už tą kainą gali nusipirkt 3 prastos kokybės, arba vieną. Vėliau galbūt ir taip atsiras naujas laidas jei pirksi naują telefoną
Rekomenduoju, kaip ir John sakė, atsisiųsti AccuBattery. Galima matyti kokia srovė teka realiu laiku. 1000mA bus 5W, 2000mA bus 10W, o ~3000mA bus 15-18W. Pas mane asmeniškai 9000mA (67W)
Parašė digital Rodyti pranešimąReikia.
O kas yra "fast" yra subjektyvu. Kažkada ir 10W buvo "fast" ir mane labai stebino greitis.
Parašė Gator Rodyti pranešimą
Na pabandysiu. Tai esmė, kad galiu pirkti tiek 3A, tiek 4A ar 5A , tiek kokį net 7A pabandymui?
Tikiuosi mano paaiškinimai buvo davė aiškumo ir padėjo.Paskutinis taisė bimbam; 2023.01.30, 00:51.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Kad ant kažko "pereiti" paprastai reikia tai pirkti. O kažko naujo pirkimas paprastai kainuoja. Pirkti naują kroviklį ir naujus laidus, kai namie turbūt mėtosi 10 senesnių, tegul ir lėtesnių, kroviklių ir laidų, būtų nelabai cost-effective.
Komentuoti:
-
Parašė Gator Rodyti pranešimą
Na pabandysiu. Tai esmė, kad galiu pirkti tiek 3A, tiek 4A ar 5A , tiek kokį net 7A pabandymui?
Nes nelabai supratau - ant kroviklio galvutės parašyta tik 1,67A ir 2A, tai ar tai nereiškia, kad tik max 2A galima naudot?
Komentuoti:
-
Šiaip tokiu atveju iš viso būtų neblogas variantas pasidomėti, ar telefonas nepalaiko oficialaus USB-PD krovimo standarto – tada būtų galima pereiti ant C -> C laidų ir kroviklių, o ten situacija geresnė.
Komentuoti:
Komentuoti: