Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kauno "Žalgiris"

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kurtinaitis: Mano svajonė treniruoti Žalgirį - http://www.lrytas.lt/videonews/?id=12761916331275971597

    Comment


      Comment


        R.Kurtinaitis: mano agentas veda derybas su „Žalgiriu“



        Buvęs Vilniaus "Lietuvos ryto" krepšinio ekipos treneris Rimas Kurtinaitis kitą sezoną gali atsidurti didžiausio šio klubo priešininko stovykloje - Kauno „Žalgiryje“. Portalui ATN.lt treneris teigė, kad jo agentas veda derybas su Kauno komanda.



        R.Kurtinaitis turi dar porą pasiūlymų, bet jie nėra tokie patrauklūs kaip "Žalgirio". "Galbūt viskas paaiškės jau kitą savaitę", - sakė treneris.

        Pastaruoju metu R.Kurtinaitis atostogauja. "Visą savaitę žvejojau. Dabar grįžtu iš Zarasų rajono. Pagavau karšį, o mano draugas tris dviejų kilogramų linus, dar keli jam nutrūko. Skubu žiūrėti Brazilijos ir Portugalijos futbolo rinktinių rungtynių", - penktadienį po pietų kalbėjo strategas.

        R.Kurtinaitis anksčiau turėjo daugiau pasiūlymų, bet jam nepavyko susitarti su Stambulo "Efes Pilsen", taip pat dar keliomis, tarp jų ir Ispanijos, ekipomis.

        Lietuvį kviečia ir Rygos VEF komanda, bet jis nori treniruoti aukštesnio lygio klubą.

        Vilniaus "Lietuvos ryto" klubo vadovas Jonas Vainauskas neseniai tvirtino, jog pritaria buvusiam "Žalgirio" sporto direktoriui Algirdui Braziui, jog šią ekipą, kai jos savininkas yra Vladimiras Romanovas, "galėtų treniruoti tik idiotas".


        Vainauskas jau bijo, kad kurtis gali pereiti į Žalgirį, todėl taip ir pritaria, o kas belieka jam ?
        Mes siekiame gyventi geriau- suriko valdžia ! Mes tai jau senai matome- atsiduso liaudis.

        Comment


          Kur dingo “Žalioji Mirtis”?

          Pasibaigus sezonui ir bent jau laikinai nurimus Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubą supusiems skandalams, internete teko perskaityti komandos fanų metų veiklos aprašymą. Jame pasigedau „Žaliosios Mirties“, garsiausio Lietuvoje krepšinio fanų klubo. Kur dingo „Green Death“? Kodėl pastaruoju metu visur skamba naujas – „Green White Boys“ grupuotės vardas? Pakalbinus keletą „Žalgirio“ gerbėjų, į dienos šviesą iškilo daug įdomių faktų.
          Įspūdis, kad „Green Death“ organizacija jau keletą metų savo noru yra pasitraukusi į pogrindį, buvo klaidingas. Pasak „Žaliosios Mirties“ senbuvių, viena iš dingimo priežasčių – dezinformacija, kurią skleidžia… tie žmonės, kurie turėtų siekti tribūnos vienybės – „Green White Boys“. „Tam, kad palaikytum komandą, nebūtina visur kišti savo vardą ir reklamuotis, nors kai kuriais atvejais, tylėjimas nėra gerai“, – pripažino vienas iš pašnekovų – „Green Death“ senbuvis. „Žalioji Mirtis“ save visada pateikdavo kaip organizaciją, kuri stengiasi vengti konfliktų, nekelia skandalų, o tiesiog užsiima tuo, dėl ko ir susirinko – komandos palaikymu.“ Tačiau tam, kad vidinio konflikto priežastys būtų aiškesnės, istoriją reikia pasakoti nuo pradžių.

          „Boys‘ų“ gimimas

          “Vienu metu tribūnoje įsivyravo stagnacija. Slėpti šį faktą nėra jokios prasmės. Tačiau tada atsirado jaunimas – žmonės, turintys laiko, idėjų, turintys noro kažką keisti. Atsirado naujos dainos, choreografijos, įvairesnis ir aktyvesnis komandos palaikymas. Pradžioje dauguma tribūnos senbuvių į naujoves žvelgė skeptiškai. Buvo norima išsaugoti tą palaikymo specifiką, kuri mus išgarsino ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje. Norėjosi išlaikyti tą triukšmo lygį, kuris varžovams keldavo baimę žaisti mūsų aikštėje. Tada ir prasidėjo vadinamasis „kartų konfliktas“. Jaunimas norėjo naujovių, senieji tribūnos nariai norėjo kokybės“, – „Green White Boys“ susikūrimo aplinkybes įvardijo „Žaliosios Mirties“ atstovas. Kodėl tribūnoje įsivyravo stagnacija? Prasidėjus ekonominei krizei, senųjų tribūnos narių gretos praretėjo, kiti tapo nebe tokie aktyvūs. Dalis sukūrė šeimas, dalis išvyko į užsienį, kiti rūpinosi, kaip išsaugoti savo darbus. Prie visų problemų prisidėjo ir kai kurių „Žalgirio“ namų rungtynių specifika – palaikyti komandą „Kaustos“ sporto salėje buvo itin sudėtinga.

          „Sąlygos „Kaustoje“, švelniai tariant, buvo tragiškos. Vietos mažai – žmonių daug. Per keletą pirmųjų rungtynių visi rinkosi parteryje, bet ten neišsiteko. Tada buvo bandoma eiti į balkoną, tačiau jame stovint rungtynes galėjo stebėti tik tie, kurie būdavo priekyje. Senieji „Green Death“ nariai nesutiko su aklu komandos palaikymu nematant žaidimo, o įsivažiuojančius „boys‘us“ tai tenkino. Jiems vietos užteko, o maža ir gerą akustiką turinti salė leido plėsti dainų repertuarą, kurti įvairesnį palaikymą, kuris padėjo pritraukti nemažai naujų žmonių. Taigi, „Green White Boys“ liko balkone, o didžioji dalis „Žaliosios Mirties“ nusileido į parterį“,- pasakojo dar keletas „Žalgirio“ fanų. Jų teigimu, dėl nedėkingo tvarkaraščio (dauguma rungtynių vykdavo savaitės viduryje) ir anksčiau išvardintų priežasčių, fanų senimas dažnai negalėdavo važiuoti į išvykas – kelionų laikas dažnai būdavo ankstesnis, nei darbų pabaiga. Šiuo atžvilgiu jaunimui – moksleiviams ir studentams – buvo kur kas patogiau. „Jie turėjo ir laiko ir noro. „Green Death“ palaikė jų iniciatyvą, taikydama nuolaidas kelionėms. Kainos būdavo minimalios, o trūkstamą sumą dengdavome iš klubo lėšų. Kaip paaiškėjo vėliau, darėme sau meškos paslaugą. Visos šios aplinkybės padėjo „boys‘ams“ plėstis, reklamuotis ir agituoti naujokus. Tačiau jie žmones kvietė ne į „Green Death“, bet į „Green White Boys“ gretas“,- dėstė pašnekovai.

          Kompromisai nepadėjo

          „Green Death“ senbuviams daug nuoskaudų paliko ir tolesnė įvykių eiga. Jų teigimu, nors pokyčiai tribūnoje buvo būtini, jie vyko kiek per greitai – senimui reikėjo laiko prisitaikyti, o „Green White Boys“ savo idėjas norėjo įgyvendinti „Šiandien ir dabar“ – jaunatviškai ir maksimalistiškai. Dėl to tarp fanų tvyrojo nuolatinė įtampa. Dar viena bėda buvo naujieji tribūnos nariai, kurių per dvejus metus prisirinko tikrai nemažai. Jie nepažinojo senbuvių, senbuviai nepažinojo jų. Prasidėjo tarpusavio pykčiai, užgaulios replikos, mėginimai bet kokia kaina įrodyti savo tiesas. Galų gale, dalis „Green Death“ narių ėmėsi iniciatyvos ir pradėjo ieškti kompromisų.

          „Buvo mėginama ieškoti abiems pusėms priimtinos pozicijos, o ji per vieną dieną ar dvi neatsiranda. Gaila, kad „Žalioji Mirtis“ naujoves sutiko vangokai, tačiau galų gale prisitaikyti pavyko. Faktas, kad visus vienija bendras tikslas, pradėjo nugalėti. Senimas suprato, kad norint pritraukti naujų žmonių, reikia įvairesnio palaikymo, o jaunimas – neaišku ar visi – suvokė, kad kai kuriais momentais skanduotės ir halės parama daro didesnį poveikį, negu graži melodija ir skambūs žodžiai, kurių negirdi net žaidėjai“,- teigė fanai.

          Tačiau tai buvo ne pabaiga. „Pajutę, kad dalis „Green Death“ narių pavargo nuo ginčų ir atidavė iniciatyvą, kai kurie jaunimo grupės nariai pradėjo reklamuoti vien tik save“,- tvirtino ištikimi „Žalgirio“ gerbėjai. – „Mes nesiekiame garbės ir pripažinimo, tačiau to siekia „Green White Boys“.
          Iš jų pusės buvo daug melagingų ir save liaupsinančių straipsnių, prisiimant „Green Death“ nuopelnus. Mūsų vardas jau senokai dingęs iš viešumos, o „boys‘ai“ stengiasi jį užgožti, nors visa E tribūna ir visi organizaciniai dalykai ir toliau laikosi vien tik ant „Žaliosios Mirties“ valdybos pečių. „Žalioji Mirtis“ vienokia ar kitokia forma dalyvavo visoje tribūnos veikloje. Kodėl niekur neminima, kad „Green White Boys“ beveik nieko nedaro, kol negauna mūsų pritarimo arba sutikimo? Kodėl niekur neminima, jog didžioji dalis GWB branduolio yra „Green Death“ nariai ir dalis jų į klubą įstojo dar prieš atsirandant „Green White Boys“ įdėjai? Kodėl neminima, kad GWB į išvykas važinėja pigiau, kaip „Green Death“ nariai, už „Green Death“ pinigus, kad konfeti, juostos, „piro“ ir visi kiti bendram komandos palaikymui būtini reikmenys yra finansuojami iš „Green Death“ biudžeto? Nutylima, kad „Green Death“ nariai tiek savus, tiek GWB atstovus ne kartą „traukė“ iš pareigūnų rankų, neminima, kad visuose tuose garsiuosiuose „incidentuose“ nebuvo nei karto, jog priekinėse gretose nestovėtų GD narių. Nutylima, kad „Žalioji Mirtis“ organizavo ir organizuoja visas „Žalgirio“ fanų keliones, kad keletas GD narių važinėjo į beveik visas išvykas, o vienintelis žmogus, šiemet turintis „auksinį“ sezoną, yra „Green Death“ narys. Kodėl prieš visą “fansceną” nurašomi žmonės, kartu su „Green Death“ pavadinimu, kurie visada užtarė ir palaikė jaunimą prieš neigiamai nusiteikusius? Juk buvo tokių, kurie nuo pat pradžių prisidėjo prie aktyvaus palaikymo skatinimo ir bandė įtikinti abejingus tribūnos narius, kad naujovės būtinos! Kodėl GWB nuolat mini, jog „tribūnoje vėl buvo daug naujų veidų“, bet tie veidai kaskart vis keičiasi ir tie žmonės į tribūną negrįžta?“.

          Niekina istoriją

          „Green Death“ narius itin piktina faktas, kad jog jaunimo tarpe atsirado senojo fanklubo istorijos ir nuopelnų nepripažįstančių asmenų. „Galbūt nesame tokie aktyvūs, kokie galėtume būti, tačiau „Green White Boys“ vaikinai per daug susireikšmino. Žinoma, yra jų tarpe nemažai protingų, draugiškų ir tribūnai atsidavusių žmonių, bet dalis pradėjo įsivaizduoti esantys geresni už visus, nors visą laiką buvo ir yra priklausomi nuo „Green Death“ geranoriškumo. Baisiausia, kad tarp jaunimo atsirado tokių, kurie savo ambicijas reikšdami mėgina daryti tvarką tribūnoje, bet nejaučia, jog užsiima dar didesniu jos skaldymu, o mūsų kantrybė kažkada baigsis. Tribūnoje negali būti dvi valdžios, bet GD savo pozicijų tikrai neužleis. Visi pamiršta faktą, kad „Green Death“ yra organizacija, o „Green White Boys“ – tik grupuotė, naujokams galinti pasiūlyti vien tik glaudimąsi po šiltu mūsų sparneliu“,- dėstė fanai.

          Yra daug žmonių ir daug nuomonių. Čia pateikta tik keleto fanų pozicija.Vienas iš tų, kurie sutiko kalbėti ir suteikė šią informaciją, paprašė: „Nenoriu, kad šis straipsnis taptų GWB grupuotės sudirbinėjimu. Tiesiog surašyk visus faktus, kuriuos tau pateikėme. „Green Death“ niekur nedingo ir nedings, o jeigu viskas pavyks taip, kaip tikimąsi, tada ši ilga tyla taps tyla prieš audrą“.

          P.S. patikslinimas: straipsnį rašė žurnalistas, skirtingai negu nurodyta šaltinyje.
          Dedu visą straipsnį nes jau krepsinis.net pradingo arba neberandu..
          Dedu dėl to kad būtų įdomu išgirsti kitą nuomonę. Šiame forume kiek suprantu turime ir boisų atstovą daktarą. Tad įdomu išgirsti būtų ir jo nuomonę.

          Comment




            Oficialu: „Žalgiriui“ diriguos Petrovičius

            Prie Kauno „Žalgirio“ vairo artėjantį sezoną stovės Aco Petrovičius. Su krepšinio specialistu iš Serbijos pasirašyta vienerių metų sutartis su galimybe ją pratęsti antrajam sezonui, antradienį vakare patvirtino „Žalgirio“ svetainė internete.

            Naujasis „Žalgirio“ strategas jau lankėsi Kaune. Jis apžiūrėjo komandos treniruočių centrą, bendravo su ekipos vadovais.

            „Esu labai laimingas, kad „Žalgiris“ parodė pasitikėjimą manimi kaip treneriu. Tokią istoriją kaip „Žalgirio“ turinčiame klube trokšta dirbti kiekvienas. Šiuo metu analizuoju informaciją apie komandą. Ją įvertinus, bus galima daugiau pasakyti ir priimti atitinkamus sprendimus. Žinau, kad Kaune jau daugelį metų žaidžiamas aukščiausio lygio krepšinis, žinau, kad ekipos gerbėjai ir apskritai visi žmonės mieste domisi krepšiniu, todėl esu labai patenkintas galėsiantis treniruoti „Žalgirį“, – sakė Petrovičius.

            Pradėjęs trenerio karjerą ugdydamas jaunuosius talentus Belgrado FMP klube vėliau 51-erių metų specialistas treniravo Vršaco „Hemofarm“ (Serbija) ir Rostovo „Lokomotiv“ (Rusija) ekipas.

            Tuomet Petrovičius patraukė Kazanės „Uniks“ komandos dėmesį, kurioje pakeitė trenerio postą palikusį Antaną Sireiką. 2007-2009 m. treniruodamas „Uniks“ krepšininkus serbas išvedė Kazanės klubą į ULEB taurės finalo aštuoneto turnyrą, kartą iškovojo Rusijos taurę ir Rusijos čempionato bronzos medalius.

            „Mano krepšinio filosofija – supergynyba ir solidus puolimas. Tai yra pagrindiniai koziriai pergalei. Pasitikiu jaunais krepšininkais, nes labai vertinu jų entuziazmą ir ambicijas. Bet kuris legionierius meistriškumu visada turi būti pranašesnis už savus žaidėjus“, - dirbdamas Kazanėje yra pabrėžęs strategas.

            Praėjusio sezono pradžioje Petrovičius vadovavo Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipai, tačiau klubui susidūrus su didelėmis finansinėmis problemomis, 2009 m. gruodį treneris turėjo palikti komandą.

            Naujasis „Žalgirio“ treneris gali pasigirti patirtimi ir dirbant Serbijos nacionalinėje vyrų krepšinio rinktinėje. 2002 m. tuometinės Jugoslavijos rinktinė tapo pasaulio čempione. Tada Petrovičius buvo vyriausiojo trenerio Svetislavo Pesičiaus asistentas. Į Serbijos rinktinę jau kaip vyr. trenerio Dušano Ivkovičiaus asistentas Aco grįžo 2008-aisiais, o praėjusiais metais šių trenerių duetas serbus atvedė iki Europos čempionato sidabro medalių.

            Petrovičius į Lietuvą sugrįš rugpjūtį, kai žalgiriečiai susirinks į pagrindinę treniruočių stovyklą.

            Prieš išvykdamas iš Kauno treneris davė išskirtinį interviu SPORT1 televizijai. Pokalbį su „Žalgirio“ vyr. treneriu Petrovičiumi ir komandos savininku Vladimiru Romanovu žiūrėkite trečiadienio SPORT1 televizijos „Žinios+“ laidoje, rodomoje 19, 21, ir 23 val.
            Mes siekiame gyventi geriau- suriko valdžia ! Mes tai jau senai matome- atsiduso liaudis.

            Comment




              "Žalgiriui" atiteks Eurolygos rinkodaros apdovanojimas

              Kauno "Žalgirio" ekipa pateko tarp kandidatų į Eurolygos rinkodaros apdovanojimą. Eurolyga kiekvienais metais išrenka tris klubus, kurie gauna įsteigtus aukso, sidabro arba bronzos apdovanojimus.

              Šį kartą į trejetuką pateko "Žalgiris", Gdynės "Asseco Prokom" ir Stambulo "Efes Pilsen" ekipos.

              Apdovanojimai bus įteikti liepos 8 dieną Barselonoje.

              Renkant kandidatus į apdovanojimus, kaip ir kiekvieną sezoną, buvo atsižvelgiama į keturis kriterijus: žiūrovų skaičių, distribuciją, patirtį ir prekės ženklo panaudojimą.

              Teigiama, kad "Žalgiris" buvo pavyzdys visiems klubams, kaip reikia pateikti Eurolygos rungtynes, kad jos suteiktų nepakartojamų akimirkų komandos fanams.
              Mes siekiame gyventi geriau- suriko valdžia ! Mes tai jau senai matome- atsiduso liaudis.

              Comment


                Kazin Aco ar Ako reikia sakyt?

                Comment


                  Parašė Kirkas Rodyti pranešimą
                  Kazin Aco ar Ako reikia sakyt?
                  Lenkiškai reik pasakyti: a co? Bet kažkaip įdomus pasirinkimas. Šiaip man Kurtis geriau būtų buvę, bet žūrėsim, ką šis Aco padarys, pirmasis Žalgirio treneris iš balkanų, jei dar Ainars nebūtų vadovavęs būtų apskritai pirmasis užsienietis
                  You've got one life! Live it!

                  Comment


                    Ne pirmasis, 1992 ar pan vadovavo estas Salumetsas artodo.

                    Comment


                      Jaak Salumets: 1993-94

                      Comment


                        Parašė Sigitukaz Rodyti pranešimą
                        Jaak Salumets: 1993-94
                        Nebuvau užfiksavęs tokio varianto
                        You've got one life! Live it!

                        Comment


                          Dedu visą straipsnį nes jau krepsinis.net pradingo arba neberandu..
                          Dedu dėl to kad būtų įdomu išgirsti kitą nuomonę. Šiame forume kiek suprantu turime ir boisų atstovą daktarą. Tad įdomu išgirsti būtų ir jo nuomonę.
                          šiaip esu atitrūkęs dabar biški nuo šitų reikalų, tai net neįsivaizduoju, kodėl atsirado toks straipsnis, ir kas jo autoriai, ir kokio velnio reikia tokius dalykus viešai rašyti ir taip riebiai...

                          Comment


                            Parašė daktaras Rodyti pranešimą
                            šiaip esu atitrūkęs dabar biški nuo šitų reikalų, tai net neįsivaizduoju, kodėl atsirado toks straipsnis, ir kas jo autoriai, ir kokio velnio reikia tokius dalykus viešai rašyti ir taip riebiai...
                            Na man buvo įdomu sužinoti ar čia pateikiama tiesa..? O šis straipsnis kaip aš suprantu atsirado dėl to kad dėl žalgirio palaikymo visus laurus dabar prisiima GWB.. Tai va dėl to ponas Daktare aš į tamstą kreipiausi, norėdamas sužinoti jūsų nuominę

                            Comment


                              kokius laurus? kaip tik ne kartą, ypač sezono pabaigoje buvo oficialiai rašoma apie tribūnos vienybę bendru klausimu. kodėl atsirado toks straipsnis nesuprantu

                              Comment


                                Parašė daktaras Rodyti pranešimą
                                kokius laurus? kaip tik ne kartą, ypač sezono pabaigoje buvo oficialiai rašoma apie tribūnos vienybę bendru klausimu. kodėl atsirado toks straipsnis nesuprantu
                                Jai neklystu šis straipsnis atsirado po GWB filmuko apie jų nuveiktus darbus, kurių dalis šiame straipsnyje ir minima...
                                Taip pat daktare toks klausimėlis, mane labai užknisa (spėju ir daugiau ką) užrašai ant sienų 19ž4 berods šitaip. Ką šis užrašas su jumim bendro turi?
                                Nesuprask neteisingai aš neužsipuolu tavęs tik tiesiog įdomi sitacija.

                                Comment


                                  GWB teplioja gwb ir panasius uzrasus. O uzrasa 19Z44 teplioja nebutinai gwb. I mineta uzrasa "teises" turi bet kas, tai nesusijes su jokia fanu grupuote, tai Zalgirio klubo ikurimo data, tad ji gali rasinet bet kokie Zalgirio gerbejai. O siaip tai aisku uzknisa kai teplioja tokius kringelius, suprasciau dar jei koks grazus grafitti stiliaus uzrasas butu, o ne siaip 5 sekundziu teplione

                                  Comment


                                    Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                    GWB teplioja gwb ir panasius uzrasus. O uzrasa 19Z44 teplioja nebutinai gwb. I mineta uzrasa "teises" turi bet kas, tai nesusijes su jokia fanu grupuote, tai Zalgirio klubo ikurimo data, tad ji gali rasinet bet kokie Zalgirio gerbejai. O siaip tai aisku uzknisa kai teplioja tokius kringelius, suprasciau dar jei koks grazus grafitti stiliaus uzrasas butu, o ne siaip 5 sekundziu teplione
                                    Na ta prasme aš šitą užrašą mačiau užrašytą ir GWB plakate dėl to ir kilo šis klausimas

                                    Comment


                                      žinot, kas tai per užrašas, ką jis reiškia, kiek mums visiems reiškia, tačiau dėl visų kitų reikalų susilaikysiu šitas tag'as man netrukdo, švelniai tariant kaip iš fano pozicijos

                                      Comment


                                        ta 19ž44 man kazkas ant dviracio uzrase prie univero

                                        Comment


                                          Kauno „Žalgiris“ baigia formuoti priekinę liniją

                                          Kauno „Žalgirio“ aukštaūgių gretas papildys amerikietis Omaras Samhanas. Su galingo sudėjimo 211 cm ūgio krepšininku sudaryta sutartis pagal formulę 2+1, klubui išlaikant teisę pratęsti kontraktą trečiajam sezonui. Praėjusiame sezone žaisdamas NCAA čempionate O.Samhanas demonstravo įspūdingą žaidimą – per rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 21,3 taško, atkovodavo 10,9 kamuolio ir blokuodavo 2,9 varžovo metimo.
                                          ...
                                          Kauniečių sudėtyje lieka ir Travisas Watsonas, praėjusiame sezone buvęs nesustabdomas kovoje dėl atšokusių kamuolių. Eurolygoje 203 cm ūgio krepšininkas pirmavo pagal šį rodiklį – per rungtynes atkovodamas po 9,5 kamuolio. 29-erių amerikietis per 13 rungtynių stipriausioje Europos krepšinio lygoje taip pat pelnydavo po 10,6 taško per mačą ir buvo statistiškai naudingiausias žaidėjas „Žalgiryje“ – vid. 16,2 naudingumo balo.
                                          http://www.zalgiris.lt/LT/naujienos/zinutes/5724/

                                          Atrodo grėsmingai, žiūrėsim kaip bus Laukiu nesulaukiu naujo sezono )

                                          Comment

                                          Working...
                                          X