Treneri, supykote, kai buvęs Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vadovas Vladas Garastas viešai pareiškė, kad Lietuvos rinktinėje per porą mėnesių uždirbote 100 tūkstančių litų. Paprašėte manęs patikslinti šią informaciją ir nors LKF neprivalo skelbti finansinių ataskaitų, gavau patikinimą, kad už darbą rinktinėje gausite 100 tūkst. litų, o 75 proc. šios sumos jums jau pervesta. Tačiau tvirtinate, kad ir vėl meluojama.
V.Garastas visą laiką skaičiuoja, kiek aš uždirbu. Dirbau Graikijoje, skaičiavo, kiek uždirbu, dirbau Kinijoje – vėl skaičiavo. Garbiam žmogui pirmiausia nemandagu skaičiuoti kito pinigus. Tebūnie, tegul skaičiuoja.
V.Garastas visą laiką skaičiuoja, kiek aš uždirbu. Dirbau Graikijoje, skaičiavo, kiek uždirbu, dirbau Kinijoje – vėl skaičiavo. Garbiam žmogui pirmiausia nemandagu skaičiuoti kito pinigus. Tebūnie, tegul skaičiuoja.
– Tvirtinate, kad V.Garasto nurodyta jūsų atlyginimo suma neatitinka tikrovės? – Treneris arba eilinį kartą nusikalbėjo, arba sąmoningai melavo. Jis sakė: „100 tūkstančių už du mėnesius“. Aš specialiai pasižiūrėjau savo sąskaitas. Pastaruosius 10 mėnesių man iš federacijos buvo pervedinėjama po 4 tūkst. 200 litų. Per 12 mėnesių iš viso sumokėta 52 tūkst. litų.
Šiaip tai sumos mažos, jokio normalaus užsieniečio nepavyktų už tiek prisišaukti. Savi dirba pusiau iš idealizmo, bet vis tiek blogi.
Comment