Aš kiek viena akimi žiūrėjau, tai normaliai lošė abi, o Panevėžiui tiesiog pritrūko žaidėjų. O kai kurie pavargę tiesiog nespėjo gintis, tia ir prasiženginėjo
Aišku nesu krepšinio specas.
duok vaikui pinigu, tas ir svaisto juos po visus galus.
gal tau visai kukurukupakuruku? apie kokį švaistymą tu čia blevyzgoji? kaunas valstybės lėšų šiame projekte net ant popieriaus nematė ir net neaišku ar išvis matys, taip kad tik nereikia čia mėtytis tokiais pareikškimais
aulius Garkauskas, www.DELFI.lt
2007 balandžio mėn. 17 d.
"Nors Lietuva maža valstybė – tai viena didžiausių pasaulio valstybių kalbant apie krepšinį", - tokiais žodžiais FIBA Europe prezidentas George'as Vassilakopoulos sveikino Lietuvą šiemet mininčią net tris su didžiausiais laimėjimais susijusias datas.
Prieš 70 metų Lietuva pirmą kartą tapo Europos čempione, o lygiai prieš 10 metų – 1997-taisiais – Lietuvos moterų rinktinė triumfavo senojo žemyno pirmenybėse.
FIBA Europe vadovai pripažino, kad prieš atvykstant į Lietuvą juos neramino Kauno sporto arenos statybos klausimai artėjant 2011 metų Europos krepšinio čempionatui, tačiau, pasak G.Vassilakopoulos, FIBA tenkina tai, ką jie išgirdo apie būsimąją areną.
"Šiandien rytą Vilniuje buvome susitikę su Lietuvos ministru pirmininku Gediminu Kirkilu ir su V.Garastu premjerui iškėlėme Kauno arenos klausimą. Ministro pirmininko reakcija buvo labai teigiama ir jis tiek finansiškai, tiek kitom prasmėm pažadėjo paremti, kad Kaunas kiek galima greičiau turėtų areną.
G.Vassilakopoulos neatmetė galimybės, kad Lietuvai bus skirta papildoma vieta besiplečiančiame FIBA EuroCup turnyre, kuriame kol kas žaidžia vienintelė Lietuvos komanda "Šiauliai".
Taip pat svečiai teigė, jog Vilniaus TEO moterų krepšinio komandai patekus į Eurolygos finalo ketverto turnyrą yra didelė galimybė šias varžybas surengti Lietuvoje.
Vakar vykusiame Lietuvos krepšinio 85 metų jubiliejaus šventėje dalyvavo bei apdovanojimą už paramą Lietuvos krepšiniui gavo verslininkas Šabtajus Kalmanovičius, kuris sutiko trumpai papasakoti apie savo gyvenimą bei planus Krepsinis.net žurnalistui.
Kokie Jūsų santykiai su Lietuvos krepšiniu?
Nors Lietuvos krepšinio rinktinės rėmimo fondas jau neegzistuoja, santykiai su šalies krepšiniu liko. Jei tik turiu galimybę, visada remiu Lietuvos krepšinį. Mes remiame moterų krepšinį, teisėjus, Vilniaus TEO komandą. Labai nemalonu, kalbėti pačiam apie save. Manau, kad tai nėra gražu. Tokius klausimus geriau kai atsakinėja kiti žmonės, žinantys situaciją.
Ar dažnai būnate Lietuvoje ir ar dalyvaujate krepšinio gyvenime?
Taip, Lietuvoje būnu dažnai. Kaip jau sakiau, smarkiai prisidedu prie šalies moterų krepšinio. Nenoriu sakyti, ką ir kiek darau, nes pasirodys, jog noriu pats save girti.
Paskutiniuoju metu remiate moterų krepšinį. Ar jis tapo įdomesnis nei vyrų?
Pirmiausiai, mano žmona yra profesionali krepšininkė. Antras dalykas, kad negalėčiau remti kitą vyrų klubą, išskyrus Kauno "Žalgirį". Aš gimiau ir augau Kaune, "Žalgiris" – tai mano komanda. Esu prisiekęs žalgirietis. Kas liečia moterų krepšinį, norėjau įrodyti, kad galima suburti pajėgią ekipą ir laimėti moterų Eurolygos varžybas. Tą įrodėme prieš kelias savaites.
Lietuvos spaudoje kartais pasirodo straipsnių, sakančių, jog norėtumėte remti "Žalgiriį", tačiau neremiate. Kodėl?
Manęs niekas neprašė. Dar niekada nesu atsisakęs remti "Žalgirį". Jeigu "Žalgiris" manęs paprašytų, patikėkite manimi, aš būsiu kartu su šia ekipa.
Tad galima sakyti, kad norėtumėte remti "Žalgirį"?
Aš norėčiau, bet kol kas susitarti nepavyksta.
turim ir mes vainauskų kopijų... užsispyrę subingalviai, bijo prarast net menkiausią akcijytę... o juk šabtajus litukų mesteltų tikrai nemažai...
turim ir mes vainauskų kopijų... užsispyrę subingalviai, bijo prarast net menkiausią akcijytę... o juk šabtajus litukų mesteltų tikrai nemažai...
Sabonis turi truputį virš 50% akcijų, savivaldybė 35%, Snoras truputį virš 10%. Tu žinai, ko už tuos pinigus reikalauja Šabtajus? Jam reikia kontrolinio akcijų paketo - visiškos valdžios klube. Iš ko siūlytum atimti turimas akcijas? Ar nebus taip, kad Šabtajus pabus kelis metus klube ir staiga dings? Juk taip ir nutiko prasidėjus 1999/2000 sezonui.
Sabonis turi truputį virš 50% akcijų, savivaldybė 35%, Snoras truputį virš 10%. Tu žinai, ko už tuos pinigus reikalauja Šabtajus? Jam reikia kontrolinio akcijų paketo - visiškos valdžios klube. Iš ko siūlytum atimti turimas akcijas? Ar nebus taip, kad Šabtajus pabus kelis metus klube ir staiga dings? Juk taip ir nutiko prasidėjus 1999/2000 sezonui.
Tu, kaip nusimanantis apie tai, gal žinai dėl ko būtent apsistumdė Š. Marčiulionis su
Š. Kalmanovičiumi? Kur kertasi jų interesai? Manau Š. Marčiulionis nebūtų Š. Kalmanovičiaus puolęs vien dėl jo planų Žalgirio atžvilgiu. Tai gana rimtas incidentas. Pasidarė labai įdomu, kas čia dedas, ko aš nežinau. Esu tikras, kad šitam konflikte Š. Marčiulionis atstovauja parankią Lietuvos krepšiniui pusę, bet tuomet įdomu, kuo Š. Kalmanovičius gali ar nori pakenkti Lietuvos krepšiniui.
Tu, kaip nusimanantis apie tai, gal žinai dėl ko būtent apsistumdė Š. Marčiulionis su
Š. Kalmanovičiumi? Kur kertasi jų interesai? Manau Š. Marčiulionis nebūtų Š. Kalmanovičiaus puolęs vien dėl jo planų Žalgirio atžvilgiu. Tai gana rimtas incidentas. Pasidarė labai įdomu, kas čia dedas, ko aš nežinau. Esu tikras, kad šitam konflikte Š. Marčiulionis atstovauja parankią Lietuvos krepšiniui pusę, bet tuomet įdomu, kuo Š. Kalmanovičius gali ar nori pakenkti Lietuvos krepšiniui.
Kiek supratau iš šiandienos spaudos ir kitų šaltinių, tai galėjo būti susiję su anksčiau vykusiai rinkimais i ULEB vadovybę ir tai, kad Lietuva ten negavo nei vienos vietos. Matyt prieš rinkimus buvo kažkas sutarta, o vėliau susitarimas sulaužytas. Galiu klysti čia tik mano nuomonė.
O aš labai nenorėčiau pono Šabtajaus matyti su savo litukais Žalgiryje daugiau... Ne vieną kartą buvo kaltintas šis asmuo juodais pinigais, jų plovimu Estijoje ir Latvijoje. Netgi buvo įrašytas į "persona non-grata" sąrašus Latvijoje... Gal žmogus ir nekaltas (kas žino) ir turtingas, bei galėtų mestelti tų litukų, bet su tokia reputacija nenorėčiau, kad juodintų Žalgirio
Žalgiris ne prie ko - dėl fibos viskas. Buvo čia berods pernai konfliktas tarp Marčiulionio ir LKF (Šalūga, o už jo Kalmanovičius), kai vyko kažkokie rinkimai į FIBA postus. Reikėtų spaudos archyvuose pasiknist, bet dabar neturiu tam laiko
/\ gerai gerai, tik nereikia čia jokių plagijatų esmė, kad pasakei visišką absurdą, todėl taip ir parašiau
.... nu tu ir asmenybe... nemanai, kad neveltui buvo siekiama gaut statusa? Kaunas nesugeba ne Alejai rimtai rekonstruot pinigu sukrapstyt, ka cia ir kalbet apie milijarda reikalinga arenai ir infrastrukturai...
/\ taip taip, šaipomės šaipomės tik aš minėjau tavo išsireiškimą: kauniečiai švaisto arenai valstybės pinigus. įrodyk, kad valstybė nors centu prisidėjo iki šiol prie arenos projektavimo ir panašių darbų.
.... nu tu ir asmenybe... nemanai, kad neveltui buvo siekiama gaut statusa? Kaunas nesugeba ne Alejai rimtai rekonstruot pinigu sukrapstyt, ka cia ir kalbet apie milijarda reikalinga arenai ir infrastrukturai...
Statusas suteiktas ne veltui, dėl objekto svarbos. Tavo kompetencijos su G. Kirkilo šioje srityje nelyginčiau. Apie milijardus norėdamas kalbėt, pasidomėk "Siemens" arenos statymo ypatumais. Daugiau informacijos čia: http://wap.vz.lt/archyvas/show_file....0070417_10.pdf
Comment