Parašė Svecias
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Krepšinis (2005-2010 m. archyvas)
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
Parašė Svecias Rodyti pranešimąKas tuos žmones provokavo? Rungtynių eiga ir rezultatas? Teisėjai? L.Ryto žaidimas? Pamėgink atsakyti nesikarščiuodamas, lyg žiurėdamas iš šalies
O jei taip pat atsitiktų vilniuje, ar tu taip pat sakytum ar bandytum įrodinėti, kad L.Rytas yra negarbinga komanda ir t.t. ir pan. , kaip nekurie kauniečiai čia man ne vieną kartą bandė įrodyti.
Parašė oranger Rodyti pranešimąNesuprantu, kodėl kauniečiai kaltina teisėjus? Visas rungtynes Rytas rodė visą galvą aukštesnio lygio žaidimą. Teisėjų sprendimai ne visada galbūt buvo 100 proc. teisingi, bet jokiu būdu negalima sakyti, kad Ryto naudai...Paskutinis taisė Aš; 2007.03.04, 02:56.
Comment
-
Parašė Quack Rodyti pranešimąBooooooring
Comment
-
Valio, laimejau lazybas. Su kaimyno lazinausi, kuris laimes. Jis buvo uz savo mylimuosius "zaliuosius" kaunieciu, o as uz Vilniu. Jo zodziai buvo tokie: bus idomu paziureti, ant kiek tasku Zalgiris sutryps Ryta". Stai tau ir sutrype. Atsipeiketi visiem reikia, kad Zalgiris praradosavo galia, kokia turejo anksciau. Jam nebuvo lygiu, o dabar... Zodziu - Rytas foreverدائما الليتوانيه
Comment
-
O buvo taip:
Grįžęs iš Halės pažiūrėjau rungtynių kartojimą ir pamačiau, kaip prastai dirbo transliacijos režisierius. Televizija neparodė daugybės smulkių epizodų, labai trūko pakartojimų, todėl daug ko paprasčiausiai nežinote. Nematėte, kaip nuo pat pirmo kėlinio visose aikštės vietose vyko kovinės imtynės. Didžiausią klaidą padarė BBL'as, teisėjauti paskyręs vieną normalų teisėją ir du visiškus grybus praktikantus. Tai Večerskis, debiutavęs tokio lygio rungtynėse, ir Ramanauskas, jau turėjęs šiek tiek praktikos. LKL jau seniai pasimokė ir dabar teisėjauti Žalgirio ir ryto tarpusavio rungtynėms skiria tris gerus teisėjus arba du gerus ir vieną praktikantą. Du geri valdo visą situaciją, o tas praktikantas mokosi, kaupia patirtį, per daug reikalo negadindamas. Dabar gi daugumą turėjo grybai, todėl nė minutės nevaldė rungtynių. Jau vienoje pirmųjų atakų neskyrė nesportinės pražangos, tuo parodydami, kad aikštėje leidžia daryti bet ką. Matėt, kaip staigiai Dovydavičius šoko laikyti Nielseno po jo užvirtimo ant Tanokos, nors jokios grėsmės nebuvo ir žaidėjai ėjo į skirtingas puses? Jau tada teisėjas jautė, kad bet kada gali prasidėti neramumai, tačiau to nesuprato jo kolegos. Pabaigoje jie turėjo leisti ramiai baigti rungtynes, nes viskas jau buvo aišku, o aistros virė visur. Tačiau pradėjo dalinti technines pražangas, švilpti abejotinuose epizoduose ir baigtis buvo logiška.
Dar šis tas, ko nesimato per TV. Televizoriuje praktiškai niekada nesimato visų trijų teisėjų viename kadre, tačiau Halėje viskas kaip ant delno. Emocijas šiek tiek kelia epizodai, kuomet švilpia tik vienas teisėjas iš trijų. Ir dar tas, kuris yra toliausiai nuo įvykio vietos ir situaciją mato prasčiausiai. Vienas, kitas toks epizodas nieko baisaus, tačiau kai tai vyksta visas rungtynes, sukelia didelį nepasitikėjimą teisėjais.
Kažkas priekaištavot, neva nemokam garbingai pralaimėti. Pralaimėjimas čia visisiškai ne prie ko. Esame pralaimėję daug svarbesnių rungtynių ir didesniais skirtumais, tačiau viskas būdavo ramiai. Šiaip jau kuo didesniu skirtumu pralaimi komanda, tuo ramiau būna, tuo mažiau emocijų, tačiau vakar viskas buvo priešingai. Ir tikrai ne be priežasties.
Dabar šiek tiek to, ko nematėte per TV. Po Marko skirtų techninių pražangų į aikštę buvo mestos pora skardinių. Nieko rimto, jas staigiai pašalino ir buvo galima žaisti toliau. Tačiau pora ant ryto suolo sėdėjusių žaidėjų atsisuko į tribūnas ir ėmė ploti bei rodyti kitokius gestus. Tada jau link jų suoliuko nuskriejo pora skardinių, jie nesiliovė ir prasidėjo gausesnis mėtymas.
Kiek mačiau per rungtynių pakartojimą, tai epizodo su vidurio linijos taisyklės pažeidimu praktiškai neparodė. Kamuolys netikėtai buvo mestas į kitą aikštės pusę ir režisierius nespėjo perjungti kamerų. Delininkaičio prisilietimas prie kamuolio buvo toks ryškus, kad puikiai matėsi iš bet kurio Halės kampelio. Todęl ir kilo didžiulis nepasitenkinimas, kai teisėjas sušvilpė.
Krepšinis žaidžiamas dėl žiūrovų ir jie vakar parodė, kad reikalauja aukščiausio lygio teisėjavimo. Manau tai privers BBL'ą atsakingiau parinkti teisėjus tokioms rungtynėms ir ateityje, kai prasidės svarbios BBL kovos, Žalgiriui tai bus tik į naudą.
Taip pat manau, kad tokie įvykiai ir pačius teisėjus privers pasitempti ir atsakingiau žiūrėti į savo darbą. Jei pas mus vyrautų NBA stiliaus atmosfera, tai teisėjai galėtų sau leisti ir patinginiauti, ir pagrybauti, ir suklysti. Vistiek niekas nepastebės, niekas neatkreips dėmesio ir nekils jokio triukšmo. O dabar, važiuodami į Halę, teisėjai žinos, kad pasišikus gali kilti problemų. Juk koks teisėjas norėtų į savo dosjė įtraukti taip pasibaigusias rungtynes?
Comment
-
Parašė arsiakas Rodyti pranešimąValio, laimejau lazybas. Su kaimyno lazinausi, kuris laimes. Jis buvo uz savo mylimuosius "zaliuosius" kaunieciu, o as uz Vilniu. Jo zodziai buvo tokie: bus idomu paziureti, ant kiek tasku Zalgiris sutryps Ryta". Stai tau ir sutrype. Atsipeiketi visiem reikia, kad Zalgiris praradosavo galia, kokia turejo anksciau. Jam nebuvo lygiu, o dabar... Zodziu - Rytas foreverPaskutinis taisė Aš; 2007.03.04, 12:12.
Comment
-
"Ir aš ten buvau… „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“"
Lietuvos krepšinyje to tikrai dar nebuvo. Pagaliau priartėjome prie to, kad galime drąsiai teigti, jog Lietuva dėl krepšinio yra lygiai taip pat išprotėjusi kaip ir graikai. Arba anglai dėl futbolo. Kažkuria dalimi tai yra istorija. Ir norėčiau pasidalinti savo įspūdžiais su visais, kuriems nenusišypsojo laimė tapti istorijos liudininkais.
Pasistengsiu, kad mano nuomonė būtų išreikšta maksimaliai objektyviai, nors neslėpsiu, kad esu „Žalgirio“ gerbėjas. Pasistengsiu būti neutralus. Todėl, kad buvau ten ir viską mačiau savo akimis, ir negalėjau tuo patikėti. Todėl, kad pats buvau perlietas alumi, besiliejančio iš į aikštę paleistos skardinės. Todėl, kad dar kartą peržiūrėjau rungtynių įrašą. Ir todėl, kad noriu aiškiai atsakyti į kelis po tokių rungtynių itin paaštrėjusius klausimus:
1. Kas yra statistinis „Žalgirio“ sirgalius? 2. Ką Lietuvai reiškia „Žalgiris“, ir ką – „Lietuvos rytas“?
Pirmas klausimas yra sąlygotas DELFI komentarų po straipsnio apie rungtynes. Kaip ir galima buvo numanyti, visi nekauniečiai rado dar vieną puikią progą išsišaipyti iš Kauno, o kauniečiams beliko replikuoti. Nes iš tiesų nebebuvo daugiau ką ir pasakyti. Rungtynės pralaimėtos akivaizdžiai, o ir pats sirgalių elgesys, reikia tai pripažinti, buvo nekorektiškas ir tikrai nedaro garbės Lietuvos krepšiniui.
Tačiau noriu aiškiai atsakyti vilniečiams į jų pašaipas ir replikas apie tai, kad Kaunas - "Šustausko tipo" miestas, kaimas, kad kaimiečiai parodė savo lygį ir t.t. Visų pirma, tereikia tik keliomis dienomis grįžti į praeitį ir pasižiūrėti į tuos pačius rinkimų rezultatus Vilniuje. Daugiausiai balsų surinko iš visų postų išmestas arba atsistatydinęs R.Paksas, o progresyvusis pastarųjų laikų miesto meras, vedęs tautos sostinę į šviesų rytojų, liko be miestiečių pasitikėjimo.
Dėl to, kad Kaunas vadinamas kaimiečių miestu, drąsiai atsakau, kad niekur kitur vienoje vietoje kaimiečių nėra daugiau nei Vilniuje. Dėl emigracijos žmonės iš kaimų važiuoja tiek į Vilnių, tiek ir į Kauną, tačiau, kad į Kauną jų atvažiuoja daugiau, yra absurdiška teigti vien dėl to, jog Vilnius tiesiog yra didžiausias Lietuvos miestas.
Patys vilniečiai savaitgaliais nebevažiuoja į "Akropolį" ar kitas masinio susibūrimo vietas, nes miestas būna okupuojamas. Todėl ir statistinis "Žalgirio" sirgalius visiškai nesiskiria nuo "Lietuvos ryto" sirgaliaus. Tai yra statistinis lietuvis, kuris elgiasi priklausomai nuo to, į kokią situaciją kokiu metu papuola.
Taip atsitiko ir Kaune rungtynių metu. Esu įsitikinęs, kad jei panaši situacija susiklostytų "Siemens" arenoje, kai viršų paima minios, arba bandos, nuotaikos, rungtynių pabaiga būtų analogiška.
Kitas klausimas papildo šią temą. Jeigu būtų galima surengti visuotinį referendumą, kas gautų daugiau balsų - "Žalgiris" ar "Lietuvos rytas"? Kurią komandą linksniuojame dažniau? Viena yra peikiama dažniausiai tik dėl nevienodų rezultatų (blogas Sireika, blogas, Tanoka, bloga vadovybė ir t.t.), kita - dėl negražių užkulisinių žaidimų (straipsniai spaudoje, neaiškūs santykiai su rėmėjais...). Ką dažniau prisimename - Gusto pramestus baudos metimus, ar iškovotą ULEB taurę??? Kurios komandos sirgalių daugiau susirenka priešingoje arba neutralioje teritorijoje (turiu omenyje ir Klaipėdoje vykusį LKF finalą)?
Atsakymai, manau, yra aiškūs. O tai parodo, kad "Žalgiris" yra visos Lietuvos komanda. Kad "Žalgirio" sirgaliams ne vis vien, jog vienas kitas rungtynes galima ir pamiršti. Kad su ilgamečiu, gilias tradicijas turinčiu Žalgiriu" vardu sirgaliai yra susitapatinę kur kas labiau, nei su vos dešimtmetį gyvuojančiu "Lietuvos rytu".
Akcentuoju, kad čia kalbu ne apie klubus, o apie sirgalius. Ačiū Dievui, kad yra bent dvi tokio lygio komandos, ir kad dėl to galime išgyventi tokias emocijas. Tikra tiesa, kad abiem klubams reikia vienas kito, nes tik turėdami vienas kitą jie abu tobulėja ir stiprėja.
Todėl reziumuojant, visų kauniečių ir Kauno "Žalgirio" sirgalių vardu kreipiuosi į vilniečius: prieš besimėtant vaikiškomis frazėmis ir įžeidinėjimais siūlau dar kartą pagalvoti apie pačius save; ir antra - ši katastrofa Sporto halėje buvo iššaukta tik didžiulės meilės krepšiniui.
Net keista kiek daug minčių čia aš galėčiau pakartoti.
Skaitykit vilniečiai tris kartus atidžiai be išankstinės nuomonės ir subjektyvumo (jei tai išvis įmanoma). Gal kažką ir suprasit.Paskutinis taisė Aš; 2007.03.04, 12:29.
Comment
-
Parašė Edd Rodyti pranešimąTiesiog puiku, labai geras būdas save išreikšti.
Comment
-
Parašė Ash Rodyti pranešimą[B]
Skaitykit vilniečiai tris kartus atidžiai be išankstinės nuomonės ir subjektyvumo (jei tai išvis įmanoma). Gal kažką ir suprasit.
Jo... Trūksta tik dar vieno argumento. Kad "Žalgiris" - tai lietuviai! O "Rytas" - ruskiai!
Comment
-
Parašė oranger Rodyti pranešimą
Jo... Trūksta tik dar vieno argumento. Kad "Žalgiris" - tai lietuviai! O "Rytas" - ruskiai!
Stebiuosi, kaip tema "Uostas" (infrastruktūra ir susisiekimas) dar nėra virtusi "Kaunas vs Vilnius"
Štai ką aš jums galiu pasakyt:
Paskutinis taisė Aš; 2007.03.04, 13:50.
Comment
-
Parašė Ash Rodyti pranešimą"Ir aš ten buvau… „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“"
http://www.delfi.lt/
Net keista kiek daug minčių čia aš galėčiau pakartoti.
Skaitykit vilniečiai tris kartus atidžiai be išankstinės nuomonės ir subjektyvumo (jei tai išvis įmanoma). Gal kažką ir suprasit.
Comment
-
Kauno klubui gresia 10 tūkstančių eurų bauda
http://eurobasket.lt/?news.id.19496
Trenerių komentarai po Lietuvos grandų dvikovos
http://eurobasket.lt/?news.id.19504
Comment
-
@Ash: Nelabai suprantu ko tu čia kiekvienam pranešime kaišioji miestus. "Vilniečiai", "Kaunas", "Vilnius", "kauniečiai", "Vilnius vs Kaunas", statistikas visokias nusikalstamumo kaišioji ir t.t. Gal nereiktų suvedinėti į tokius dalykus? Čia ne delfis, o be tavęs tokiais dalykais šioje temoje nelabai kas užsiima. Suprantu, kad Kaune krepšinis ir žalgiris yra ypač svarbūs, bet netgi ir ten ne visi miestiečiai domisi krepšiniu, yra žalgirio fanai. Ką jau kalbėti apie Vilnių. Tad gal apsiribokim žalgirio/lietuvos ryto fanais, o ne miestais/miestiečiais ar dar kažkuo. Tuo labiau, kad ir kituose Lietuvos miestuose yra vienos ar kitos krepšinio komandos fanų.
Comment
-
Parašė sanomiz Rodyti pranešimąTekstas be konteksto yra tik pretekstas. Vaikiška, Edd, vaikiška.
Comment
-
Parašė Edd Rodyti pranešimą@Ash: Nelabai suprantu ko tu čia kiekvienam pranešime kaišioji miestus. "Vilniečiai", "Kaunas", "Vilnius", "kauniečiai", "Vilnius vs Kaunas", statistikas visokias nusikalstamumo kaišioji ir t.t. Gal nereiktų suvedinėti į tokius dalykus?Paskutinis taisė Aš; 2007.03.04, 16:35.
Comment
-
Tokiais straipsniai puikiai savo mentalitetą demonstruoja...Mano nuotraukos @Fotki.com
Auto Show Millennium 2007
Retromobile 2007
"Kova 1". Driftingo čempionatas
"Foje" Gali Skambėti Kitaip
Vilniaus žavesys kauniečio akimis: 1 dalis | 2 dalis
BaltMotorShow 2007, Vilnius: 1 dalis | 2 dalis
Kauno Marių Regioninis Parkas
Comment
-
Parašė HAMMER Rodyti pranešimąTokiais straipsniai puikiai savo mentalitetą demonstruoja...
Comment
Comment