Parašė Magician
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Šiaip įdomu
Collapse
X
-
Parašė Magician Rodyti pranešimąPridedu savo - o jeigu kas nori truputėlį giliau pasimatuoti kas ir kaip (mažai klausimų šitame Guardian teste), tai pabandykite ir savo politinį kompasą
https://www.politicalcompass.org/test/en
Comment
-
Guardian teste (neveltui UK leftistų laikraštis ) sužymėjus, kad nenoriu bažnyčios politikoje ir gėjų santuokos nieko blogo iš karto nustūmė į centre left (nežiūrint to, kad strongly approve free markets, free trade ir valdžia dabar nėra tik niekšai, tarnaujantys didelėms korporacijoms). Pagal juos iš esmės esu Macronas.Post in English - fight censorship!
Comment
-
Bingo!:
Bet tai dabar suprask...:
O šiaip tai kažko panašaus ir tikėjausi. Guardian klausimynas ganėtinai simplistiškas ir tiesmukas: "pritari konservatizmui? +10 taškų į dešinę pusę, nepalankiai vertini socializmą? dar +10 taškų į dešinę pusę. p.s. o ką reiškia šios sąvokos..". Antrasis klausimynas pagrįstas konkrečiomis nuostatomis ir vertybėmis. Tik man pasirodė, kad kairė-dešinė ašyje pernelyg dominuoja ekonominis dėmuo: jeigu nepritari neoliberalizmui, tai labai smarkiai timpteli į kairę (komunizmo pusę), nors pagal požiūrį į privačią nuosavybę, individualų darbą, nacionalinę valstybę, švietimą lyg ir turėčiau būti arčiau vidurio.
Comment
-
Parašė kutas Rodyti pranešimąBingo!:
Bet tai dabar suprask...:
O šiaip tai kažko panašaus ir tikėjausi. Guardian klausimynas ganėtinai simplistiškas ir tiesmukas: "pritari konservatizmui? +10 taškų į dešinę pusę, nepalankiai vertini socializmą? dar +10 taškų į dešinę pusę. p.s. o ką reiškia šios sąvokos..". Antrasis klausimynas pagrįstas konkrečiomis nuostatomis ir vertybėmis. Tik man pasirodė, kad kairė-dešinė ašyje pernelyg dominuoja ekonominis dėmuo: jeigu nepritari neoliberalizmui, tai labai smarkiai timpteli į kairę (komunizmo pusę), nors pagal požiūrį į privačią nuosavybę, individualų darbą, nacionalinę valstybę, švietimą lyg ir turėčiau būti arčiau vidurio.
Comment
-
Kaip aš interpretuoju šiuos dėmenis:
Libertarian Left - daryk ką nori, valdžia tau padės.
Libertarian Right - daryk ką nori, bet už pasekmės atsakai tik tu vienas.
Authoritarian Left - klausyk nurodymų ir valdžia tau padės.
Authoritarian Right - neišsigimk, laikykis senųjų vertybių, Dievas tau padės
Comment
-
Aš kiek kitaip suprantu:
Libertarian Left - neklausyk autoritetų (valdžios, religijos, tradicijos etc.) ir netikėk rinka
Libertarian Right - neklausyk autoritetų, bet tikėk rinka
Authoritarian Left - klausyk autoritetų ir netikėk rinka
Authoritarian Right - klausyk autoritetų ir tikėk rinka
Kairiajame, kaip ir dešiniajame liberartarianizme valdžia nepageidaujama: tavo gerovė tik tavo paties rankose, tik pati gerovės samprata skiriasi.
Comment
-
Parašė kutas Rodyti pranešimąKairiajame, kaip ir dešiniajame liberartarianizme valdžia nepageidaujama: tavo gerovė tik tavo paties rankose, tik pati gerovės samprata skiriasi.
Comment
-
Parašė andyour Rodyti pranešimą
Čia yra loginė klaida - tu pats vienas savimi nepasirūpinsi. Kitas svarbus dalykas, resursus valdo tik valdžia ir verslas. Paskutiniu metu verslas pats tampa valdžia ir įgauna absoliučią galią.
Comment
-
Parašė kutas Rodyti pranešimą
Čia labiau turima omenyje ne veiksmų savarankiškumas, o sprendimų autonomija (valdžios decentralizacija, tiesioginė demokratija, stipri savivalda, įvairaus tipo kooperatyvai ir sueigos, antiautoritarizmas, antidogmatizmas). Centrinė valdžia bei korporacijos ir kritikuojamos dėl per didelės įtakos (nors klausimas ar ji tokia absoliuti kaip sakote), kurią reik atimti iš jų.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė andyour Rodyti pranešimą
Tavo gerovė tik tavo paties rankose - veda prie savanaudiškos visuomenės. JAV jau seniai tai diegiama ir matosi to rezultatas - labiausiai išsivysčiusioje šalyje labai daug žmonių neturi elementaraus medicininio draudimo. Švietimo sistemoje irgi daug problemų, ne visi gali gauti gerą išsilavinimą.
Comment
-
Parašė rat
Mano laikais nei vienas žmogus tokių problemų neturėjo visoje mokykloje ir autistų nebuvo.
Comment
Comment