Kolkas dar tik teoriją skaičiau, sunku ten nustatyti iš tiesų. Forume jie aptarinėja žinomus žmones ir net daug žinučių parašę nesutaria dėl tipo nustatymo, taigi naujokui išvis labai sunku suprast
Pasirodo čia lietuviai sukūrė visa tai, tik nelabai matau pripažinimo kažkokio.
Labai daug tų metodikų yra:
1. MBTI, kurią forume aptarėm ankščiau (ENTJ, INTP ir tt tipai)
2. Socionika: http://socion.lt/informacinio-metabolizmo-tipai
3. Minėta tipų teorija
4. Fenotipologija (irgi pagal veidą, nors tipų teorijos atstovai teigia, kad nieko bendro tarp jų teorijos ir fenotipologijos, bet aš manau, kad kažkas turi būti).
Šiaip kalbant apie veidus tai tikrai neretai vien pažiūrėjęs į veidą gali numatyti kaip jis bendraus ar elgsis tam tikrose situacijose, kokio charakterio žmogus ir pan. Galbūt pasamoningai susiejam su kažkokiu kitu panašių bruožų žmogumi. O tie fenotipologai ar tipų teoretiaki jau moksliškiau į tai žiūri.
Anksčiau čia kalbėjome apie asmenybės tipus, čia ta tema lyg dar giliau kapstoma: http://www.tiputeorija.lt/
Gal kas nors tuo domėjosi?
Panašiais dalykais laisvalaikiu domiuosi. Nieko įspūdingo pasakyt negaliu, bet, sprendžiant iš puslapio turinio kiekio, greitu laiku ir nelabai dar galėsiu
Kolkas dar tik teoriją skaičiau, sunku ten nustatyti iš tiesų. Forume jie aptarinėja žinomus žmones ir net daug žinučių parašę nesutaria dėl tipo nustatymo, taigi naujokui išvis labai sunku suprast
Pasirodo čia lietuviai sukūrė visa tai, tik nelabai matau pripažinimo kažkokio.
Labai daug tų metodikų yra:
1. MBTI, kurią forume aptarėm ankščiau (ENTJ, INTP ir tt tipai)
2. Socionika: http://socion.lt/informacinio-metabolizmo-tipai
3. Minėta tipų teorija
4. Fenotipologija (irgi pagal veidą, nors tipų teorijos atstovai teigia, kad nieko bendro tarp jų teorijos ir fenotipologijos, bet aš manau, kad kažkas turi būti).
Šiaip kalbant apie veidus tai tikrai neretai vien pažiūrėjęs į veidą gali numatyti kaip jis bendraus ar elgsis tam tikrose situacijose, kokio charakterio žmogus ir pan. Galbūt pasamoningai susiejam su kažkokiu kitu panašių bruožų žmogumi. O tie fenotipologai ar tipų teoretiaki jau moksliškiau į tai žiūri.
man iš dalies atitiko mano tipo aprašymas, išskyrus religingumą ir buvima introvertų, jei teisingai nustačiau savo tipą. Manau, ten yra tiesiog statistika su pagražintomis gerosiomis žmogaus savybės, kad skaitytojui tai labiau "liptų".
Nežinau, ką šis žemėlapis rodo, bet tikrai ne esamą kalbinę padėtį. Daugiau kažkieno vaizduotė ar norai čia pasireiškė. Visa pietų Lietuva (Dzūkija) 98% ir daugiau yra lietuviškai kalbanti.
Nežinau, ką šis žemėlapis rodo, bet tikrai ne esamą kalbinę padėtį. Daugiau kažkieno vaizduotė ar norai čia pasireiškė. Visa pietų Lietuva (Dzūkija) 98% ir daugiau yra lietuviškai kalbanti.
Tokį žemėlapį radau SSC forume. Gali būti netikslus. Įdomu, ką manote jūs.
Tame žemėlapyje turima galvoj ne kalbos, bet tarmės, supanašėjimai ir t.t. Tuomet ir nenuostanu, kodėl Kaunas išskirtas, nes tarmė kaunietiška tikrai įdomi
Tame žemėlapyje turima galvoj ne kalbos, bet tarmės, supanašėjimai ir t.t. Tuomet ir nenuostanu, kodėl Kaunas išskirtas, nes tarmė kaunietiška tikrai įdomi
Kas yra kaunietiška tarmė? Aš, kaip kavianskas, nejaučiu savyje tarmės, kuri skirtųsi nuo standartinės (pagal ISO/DIN/IEEE) lietuvių šnektos.
Savo paties tarmę sudėtinga jaust. Ne kart teko susidurt su suvalkiečiais gyvenančiais 5 ir daugiau metų Kaune/Vilniuje ir įsivaizduojančiais, kad jie kalba be tarmės ir nustembančiais kai atspėji iš kur jie kilę.
O šiaip pačiam irgi būtų labai įdomu sužinot kas per "kaunietiška" tarmė? Esu kaunietis, gyvenęs Vilniuje, bet nė kart niekas nėra pastebėjęs ar atkreipęs dėmesį jog esu kaunietis, o ir pats niekaip neatskirčiau "kaunietiškos" tarmės nuo "vilnietiškos" tarmės (kalbant su vilniečiais gimusiais Vilniuje, kurių abu tėvai lietuviai).
Kas yra kaunietiška tarmė? Aš, kaip kavianskas, nejaučiu savyje tarmės, kuri skirtųsi nuo standartinės (pagal ISO/DIN/IEEE) lietuvių šnektos.
Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.
Comment