Parašė Gator
Rodyti pranešimą
Kaip ir sakiau, reikai į tuos klausimus žiūrėti labai literaliai ir pažodžiui: ar Gator turi įsitikinimą, kad geriausi sprendimai yra tie, kuriuos galima lengvai pakeisti? Tai yra teiginys, kurį reikai patvirtinti arba paneigti. Jis yra arba teisingas arba neteisingas (abu iškart būti negali). Tai tu turi tokį įsitikinimą ar ne? Pats sakei, kad, sprendimo gerumas nuo to nepriklauso. Tai reiškia, kad, kad tu teigi, kad klausime pateikto įsitikinimo neturi. Taigi, tavo testo atsakymas yra labai aiškus ir vienareikšmiškas NO.
You prefer to act immediately rather than speculate about various options - As megstu priimti sprendima apsvarstes visas galimybes. Bet mano akimis atsakymas TAIP reiskia, kad as imciau sprendima nepagalvojes. Atsakymas NE reiskia, kad as nesu ryztingas sprendimo priemime ir tik "spekuliuoju" apie visas opcijas. Kazkakip nei tas nei tas nelabai tinka.
The more people with whom you speak, the better you feel - Kaip atsakyti jei as gerai jauciuosi abiem atvejais - ir su daugiau ir su maziau ir su vienodai pakalbejes?
You tend to rely on your experience rather than on theoretical alternatives - Atsakysiu taip reiskia as atmetu teorija, kurios neimanoma atmesti, nes teorija todel ir yra teorija, kad ji teisinga. Atsakysiu ne reiskia as vadovaujuosi tik teorija? Taigi vel - reiketu padiskutuot su klausimo kureju ka jis tiksliai turejo mintyje.
Imkim realų pavyzdį su John. Man svarbu pamatyti, kaip viskas veikia realybėje. Tarkim, kad ir kiek prisiskaityčiau teorijų apie Singapūro arba Kinijos politikos veiksmingumą, man visviena svarbiausia pamatyti, kaip tai veikia realiame gyvenime, ką ir nusprendžiau padaryti. Kitaip tariant, man svarbiausia patirtis ir pamatymas, kaip tai veikia realybėje, napriklausomai, kokios teorijos apie tai sukurtos. Pavyzdžiui, kai kurios teorijos sako, kad Singapūro sistema sucks, nes ten pažeidinėjamos žmogaus teisės. Aš sakau, kad man pofig, nes tokios teorijos neatitinka realybės, kurią galiu pamatyti eidamas miesto gatve, kalbėdamas su žmonėmis ir matydamas aplinką.
Kitaip tariant, man svarbiau experience, o tik po to galiu pasidomėti teorijomis ir palyginti jas su savo experience.
Kiti žmonės daro atvirkščiai: jiems svarbiusia teorijos, kuomet real-life patirtys juos domina mažiau arba išvis nedomina.
Tai daugmaž ir primesk, ar tau svarbu pamatyti ir pačiam pajausti, kaip viskas veikia, ar pakanka paskaityti vieną ar kitą teoriją ir daryti šivadas pagal tai. Jeigu neišeina iškart sugalvoti, vėl imiesi pavyzdžių iš gyvenimo.
Žodžiu, reikia į klausimus žiūrėti kuo paprasčiau ir kuo literaliau, neieškant jokių "ifs and buts".
Comment