Parašė RokasLT
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Šiaip įdomu
Collapse
X
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Buvo hedonizmas Romoj, griuvo ir atėjo ir kita santvarka. Dabar irgi matam kylančią naują bendruomeninę santvarką su socialiniais taškais ir t.t., kuri užims griūvančios hedonistinės sistemos vietą.
Paskutinis taisė RokasLT; 2021.03.23, 17:45.
Comment
-
Parašė RokasLT Rodyti pranešimąKažin, jei per 20-50 m. ateis singuliarizmas ir visi bus prijungti prie vienos sistemos kaip kokios bulvės gaminančios elektros energiją. Dauguma pasiryžę atiduoti savo laisvę už patogesnį, be trukdžių gyvenimą (niekas masinių protestų kasdien nerengia kad JAV ir kt. šalys masiškai stebi savo piliečius, pažeisdami jų teises). O šeimų vakarietiškai sistemai nereikia, dėl "aukštesnių" teisių, kurios kertasi su pačių moterų ir vyrų prigimtimi.]
Kas greičiau ateis tai didžiausias protestas prieš visuomenę bus klasikinis gyvenimo būdas. Tikiuosi dar būsiu gyvas kai pankūchos gabalai bus apie klasikinę šeimą ir kovą prieš sistemą auginant vaikus su klasikinėmis vertybėmis.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Tomizmas Rodyti pranešimąNoras pratęsti savo genetiką ir investuoti (toli gražu ne vien materialine prasme) į savo biologinius vaikus, dabar jau tai yra egoizmas?It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Comment
-
Parašė RokasLT Rodyti pranešimąNu bet LT tokių kraštutinumų mes nepriėjome. Aš vidutiniškai atrodantis vyras su 1,78 m ūgiu, pakankamai dėmesio iš merginų ir moterų sulaukiu, tik kad esu vedęs. Ir dauguma nežino kiek aš uždirbu ir kaip gyvenu. Rengiuosi irgi ne per prašmatniausiai.
Beje tavo situacija labiau tiktų 8/10+ atrodančiam vyrui, o ne vidutiniam. Gal tiesiog esi perdaug savikritiškas?
Parašė Tomizmas Rodyti pranešimąBeje, kur nors internetinėje pažinčių erdvėje atvirai paskelbus, kad "išsiskyrusios su vaikais nedomina", galima sukelti tokį sh!tstormą, kad baisiau turbūt nebūna Kažkada buvau apšalęs, kai po tokio pasakymo buvau pradėtas maišyti su purvais taip, kaip niekada gyvenime. Negi aš PRIVALAU kažką svetimiems vaikams?
https://knowyourmeme.com/memes/my-wifes-son
Parašė Tomizmas Rodyti pranešimąnesuprantu, kodėl tai būtinai turėjo eiti su tradiciškumo demontavimu (kai netgi Biblijoje, ypač Naujajame Testamente, pasisakoma už visų žmonių lygybę o ne baudžiavą, vergiją, indėnų žudymą, kolonializmą, tautinę neapykantą, rasizmą ir t. t.).
Parašė RokasLT Rodyti pranešimą
Aš esu agnostikas/ateistas, bet reikia pripažinti, kad religines sistemas keičia kibernetinės sistemos, jau dabar mes beveik kaip androidai su savo telefonais. Buvęs hedonizmas (Roma...) ankstesniais laikais, dabar ne tik laikinas etapas, istorijos rate, o jau 1 etapas link šiuolaikinio žmogaus ir žmogiškumo sampratos pasikeitimo. Kuo toliau tuo labiau matau, kad gyvenimas kopijuoja meną/literatūrą/mediją, o ne atvirkščiai: soc. balų sistema Kinijoje, veido atpažinimo sistemos, lengvas priėjimas prie asmen. informacijos, net estetiniai dalykai...
Comment
-
Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
Tiesiog kai kuris menas teisingai nuspėja ateities technologijas. Pvz dar antro pasaulinio karo metu futurizme buvo pasirodžiusi idėja apie plokščiaekranius televizorius, bet dauguma ją laikė juokinga ir neįmanoma. O tokie dalykai kaip socialinis kreditas ar veido apažinimas tai čia net fantazijos daug nereikia, tik išmanyti jau egzistuojančias technologijas kurių adaptacijai reikia laiko. Anonimiškumo praradimas internete labai greitai nuves prie visokių socialinių taškų ir topi gražu ne vien kinijoje. Tas pats Twitteris jau naudoja tokią sistemą savo vartotojams.
Mano išvaizda maždaug tokia (atmetus tai, kad aš neturiu tokio išsikišusio smakro su skilute, tad esu užsiauginęs barzdelę ir esu jaunesnis (30 m.).
Kažkas daugiau mažiau tarpinio:
Paskutinis taisė RokasLT; 2021.03.24, 10:57.
Comment
-
Dar nepriėjome. Bet sėkmingai einame ta linkme. Lietuvoje turbūt ir statistika mažesnė nei tavo pateiktoje grafoje.
Beje tavo situacija labiau tiktų 8/10+ atrodančiam vyrui, o ne vidutiniam. Gal tiesiog esi perdaug savikritiškas?
Tiesiog kai kuris menas teisingai nuspėja ateities technologijas. Pvz dar antro pasaulinio karo metu futurizme buvo pasirodžiusi idėja apie plokščiaekranius televizorius, bet dauguma ją laikė juokinga ir neįmanoma. O tokie dalykai kaip socialinis kreditas ar veido apažinimas tai čia net fantazijos daug nereikia, tik išmanyti jau egzistuojančias technologijas kurių adaptacijai reikia laiko. Anonimiškumo praradimas internete labai greitai nuves prie visokių socialinių taškų ir topi gražu ne vien kinijoje. Tas pats Twitteris jau naudoja tokią sistemą savo vartotojams.
Comment
-
Susiporavimas dažniausiai būna susijęs ne tiek su išvaizda ar fizine jėga, kiek su bendravimo įgūdžiais. Turiu savo aplinkoje kelis vaikinus ir merginas su akivaizdžiais išvaizdos ir sveikatos defektais (iš mokyklos laikų, iš univero, iš ankstesnio darbo). Bet jiems vesti/ištekėti tai nė kiek nesutrukdė, ir gana ankstyvame amžiuje. Nes kaip tyčia, jie praktiškai visi turi vieną bruožą - labai laisvai pakabintą liežuvį, empatiją, pomėgį pašnekėti. Galima būti be jokių pastebimų fizinių trūkumų, nemažo ūgio, gero sudėjimo, turėti jėgos ir t. t. bet jeigu streikuoja bendravimas - būsi niekam neįdomus. Realiai taip yra.Snowflakes will attack U <3
Comment
-
Parašė Tomizmas Rodyti pranešimąSusiporavimas dažniausiai būna susijęs ne tiek su išvaizda ar fizine jėga, kiek su bendravimo įgūdžiais. Turiu savo aplinkoje kelis vaikinus ir merginas su akivaizdžiais išvaizdos ir sveikatos defektais (iš mokyklos laikų, iš univero, iš ankstesnio darbo). Bet jiems vesti/ištekėti tai nė kiek nesutrukdė, ir gana ankstyvame amžiuje. Nes kaip tyčia, jie praktiškai visi turi vieną bruožą - labai laisvai pakabintą liežuvį, empatiją, pomėgį pašnekėti. Galima būti be jokių pastebimų fizinių trūkumų, nemažo ūgio, gero sudėjimo, turėti jėgos ir t. t. bet jeigu streikuoja bendravimas - būsi niekam neįdomus. Realiai taip yra.
Comment
-
Parašė RokasLT Rodyti pranešimąVėlesniame komentare užsimenu ir apie JAV ir kt. didžiuosius brolius.
Mano išvaizda maždaug tokia (atmetus tai, kad aš neturiu tokio išsikišusio smakro su skilute, tad esu užsiauginęs barzdelę ir esu jaunesnis (30 m.).
Kažkas daugiau mažiau tarpinio:
[Part 2] Be to, jei tokie vyrai gali turėti patrauklias moteris, kodėl tu ar kiti negali? Viskas yra galvoje.
Video nežiūrėjau, bet čia labiau išimtys manau bus. Dauguma neįgaliųjų susiranda arba taip pat neįgalius arba nieko.
Aš nesu plepus žmogus, bet galiu lengvai prisitaikyt prie skirtingo žmogaus humoro jausmo, ir puikiai suvokiu žmonių, grupių dinamiką. Sakyčiau, man labai padėjo patirtis barake, kai mes vienas kitą špilkuodavome, viešas kalbėjimas, oratorystė irgi padeda greičiau ir aiškiau dėstyti mintis.
Comment
-
Na nežinau, man tai moteris ne vien del išvaizdos reikalinga. Tokios kur tik patrauklios ir nieko daugiau nesugeba suteikti yra skirtos nebent vienakrtiniam reikalui.
Video nežiūrėjau, bet čia labiau išimtys manau bus. Dauguma neįgaliųjų susiranda arba taip pat neįgalius arba nieko.
O jeigu esi intravertas autistas, kas tada?
Jei neturi pinigų terapijai, kaip butu galima palengvinti bendravimą su moterimis, jei esi autistas, tai bent jau internete ieškok sprendimų, kaip kiti tai įveikė ar ką profesionalai pataria.
Comment
-
Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimąO jeigu esi intravertas autistas, kas tada?Snowflakes will attack U <3
- 2 patinka
Comment
-
Parašė RokasLT Rodyti pranešimąTai aš ir sakau, kad siaubingas negales turintys vyrai susirado patrauklias moteris, o ne invalides ar su 10 vaikų...
Jei neturi pinigų terapijai, kaip butu galima palengvinti bendravimą su moterimis, jei esi autistas, tai bent jau internete ieškok sprendimų, kaip kiti tai įveikė ar ką profesionalai pataria.
Na tai taip, sprendimų ieškoti reikia visais atvejais, tik norėjau pasakyti, kad jūsų asmeninė padėtis tiek išvaizdoje tiek patirtyje (oratorystė ir pan) leidžia jums tai daryti daug lengviau nei vidutiniam personažui.
Comment
-
Susirado, bet tokių yra vienetai, o dauguma susiranda irgi turinčius negalią, nes jie geriausiai supranta kas tai yra.
Na tai taip, sprendimų ieškoti reikia visais atvejais, tik norėjau pasakyti, kad jūsų asmeninė padėtis tiek išvaizdoje tiek patirtyje (oratorystė ir pan) leidžia jums tai daryti daug lengviau nei vidutiniam personažui.
Comment
-
Kaip jums idėja su prūsų kalbos gaivinimu?
Ar tai turi perspektyvą tapti kažkuo rimtu, ar tai tik įdomus hobis ir nieko daugiau? Vokietijoje ir Lenkijoje gyvena apie 1 mln prūsų kilmės žmonių, Vokietijoje veikia prūsų kilmės žmonių organizacija "Tolkemita", yra nemažai entuziastų Lenkijoje, Kaliningrade, savaime aišku - Lietuvoje ir Latvijoje. Ar yra koks nors šansas, kad bent keliems tūkstančiams iš to 1 mln susidomėjus ir išmokus prūsų kalbą, būtų galima atgaivinti netgi tautą, išlaikant netgi jos tiesioginį genetinį tęstinumą? Skamba viliojančiai, bet ar realu?Snowflakes will attack U <3
Comment
-
Tomizmas, Lietuvoje akademiniu lygiu prūsų kalba yra studijuojama, ja domimasi. Dar prieš porą metų tikrai VU filologyne tarp kurso dalykų bakalaurams buvo prisų kalbos įvadas. Lygiai taip pat, bet tik nežinau kaip šiuo metu, buvo Klaipėdos universitete. Jie net parengę vadovėlį: https://www.ku.lt/leidykla/turinys/p...1/prusu-kalba/
http://www.prusistika.flf.vu.lt/zody...-kalba/tyrejai
https://www.flf.vu.lt/naujienos/bend...o-duomenu-baze
Atrodo kažkas buvo su prūsų kalbom Baltijos federaliniam Imanuelio Kanto universitete. Apie Vokietijos un-tus nežinau.
Atsakant į tavo klausimą, universitetuose prūsų kalba nebuvo pamiršta, bet šių dienų visuomenei tai daugiau "šiaip įdomu", o gilesnės ne akademinio pasaulio žmonėms (folologams, istorikams) tokios kalbos studijos yra beprasmiškos.
- 3 patinka
Comment
Comment