Parašė RokasLT
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Šiaip įdomu
Collapse
X
-
Parašė Tomizmas Rodyti pranešimąPakliuvo į truputį nepatogią situaciją. 2:02 panašu kad padarė sysių į kelnes
Comment
-
Parašė RokasLT Rodyti pranešimą[B]Putino namai Sočyje.
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimą
Kažkaip mažoka ploto. Ledo ritulio nepažaisi...
Comment
-
Raganų medžioklės intensyvumas Europoje.
Įdomus kultūrinis dalykas - kad ir ko Vokietija imtųsi besikeičiant laikmečiams: griauti barbarus užknisusią Romos imperiją, medžioti raganas, militarizuotis, būti naciais, organizuoti karus, statyti komunizmą, sekti kaimynus su STASI, statyti kapitalizmą, gaminti automobilius, būti pacifistais ir antimilitaristais, būti tolerantiškais, plėsti žaliąją energiją (vėjo ir saulės jėgainės), saugoti savo privatumą nuo Google - visada kažkodėl tai daro išsiverždami į priekį ir su ypatingu atsidavimu.Snowflakes will attack U <3
Comment
-
Parašė Tomizmas Rodyti pranešimąRaganų medžioklės intensyvumas Europoje.
Įdomus kultūrinis dalykas - kad ir ko Vokietija imtųsi besikeičiant laikmečiams: griauti barbarus užknisusią Romos imperiją, medžioti raganas, militarizuotis, būti naciais, organizuoti karus, statyti komunizmą, sekti kaimynus su STASI, statyti kapitalizmą, gaminti automobilius, būti pacifistais ir antimilitaristais, būti tolerantiškais, plėsti žaliąją energiją (vėjo ir saulės jėgainės), saugoti savo privatumą nuo Google - visada kažkodėl tai daro išsiverždami į priekį ir su ypatingu atsidavimu.
(1:13) Skirtumas tarp austrų ir vokiečių (humoro forma):
Comment
-
Parašė RokasLT Rodyti pranešimąTiesmukiška tauta be didesnio subtilumo ir humoro jausmo.
Kad visada viską perfekcionistiškai stengiasi privesti iki galo ir be jokių "ai, sueis ir taip" - čia visi gali to pasimokyti (tik gaila, kad per savo istoriją tai panaudojo ne tik geriems dalykams). Kultūriškai vėlgi, to labai trūksta toje pačioje Prancūzijoje (nelabai ten pamatysi tokio švarumo gatvių ir vos ne milimetrų tikslumu nupjautos žolės, kaip Vokietijoje).
Well, astrologijoje Vokietija ir Japonija laikomos išskirtinai ryškiomis mergelės ženklo šalimis, o aš irgi mergelė...Snowflakes will attack U <3
Comment
-
Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
O man kažkuo patinka tas jų kultūrinis bruožas. Netgi jų grubaus skambesio kalba, kuri tokia labai konkreti, tiesi, be jokių vingrybių, visada viską tariant tik taip, kaip rašosi (ne taip kaip pvz. prancūzų kalba su gausybe kažkodėl rašomų, bet netariamų raidžių).
Kad visada viską perfekcionistiškai stengiasi privesti iki galo ir be jokių "ai, sueis ir taip" - čia visi gali to pasimokyti (tik gaila, kad per savo istoriją tai panaudojo ne tik geriems dalykams). Kultūriškai vėlgi, to labai trūksta toje pačioje Prancūzijoje (nelabai ten pamatysi tokio švarumo gatvių ir vos ne milimetrų tikslumu nupjautos žolės, kaip Vokietijoje).
Well, astrologijoje Vokietija ir Japonija laikomos išskirtinai ryškiomis mergelės ženklo šalimis, o aš irgi mergelė...Paskutinis taisė RokasLT; 2021.03.03, 19:48.
Comment
-
Parašė RokasLT Rodyti pranešimą
Mane nustebino vienas dalykas apie vokiečių švarumą. Mano giminaitis dirbo atliekų perdirbimo srityje, ir tvarkant kenksmingas atliekas šalia Šiaulių, jam kažkaip išėjo kalba su karinių barakų valytoja/tvarkytoja. Tai ji pasakė, kad vokiečiai labai netvarkingi (rado ir vibratorių, pripučiamų bobų, ir prezervatyvų bei sugedusio maisto...), skirtingai negu prancūzai, kurie paliko patalpas visiškai išvalytas.Snowflakes will attack U <3
Comment
-
Na, iš tikrųjų tai keista, nes Vokietijoje tai labai viskas atrodo išblizginta.
Comment
-
Parašė Egiuxz Rodyti pranešimą
Man tai kitoks vaizdas susidarė. Buvau Leipcige ir Berlyne. Berlynas tai toks ant ribos, o Leipcigo tai net apytvarke nelabai pavadinčiau
ES iš viso jaučiasi kažkokia labai ryški kultūrinė riba, einanti apytiksliai maždaug buvusios Romos Imperijos siena, kaip eilinis "phantom borders" reiškinio įrodymas. Buvusioje "Romos Imperijoje" kultūriškai daugiau chaotiškumo, atsipalaidavimo, emocionalumo (romanai, graikai, pietiniai slavai). Buvusių "barbarų genčių" palikuonys (ne tik germanai, bet ir vakariniai slavai, ir lietuviams tas galioja) - tvarkingesni, emocijų demonstravimas mažiau priimtinas, daug sistemiškumo, spontaniškumas nemėgstamas.Snowflakes will attack U <3
Comment
-
Bet apsilankius pietvakarių Europoje - Italija, Prancūzija, Ispanija, tai netgi ta "apytvarkė" atrodo kaip atgaiva sielai.
ES iš viso jaučiasi kažkokia labai ryški kultūrinė riba, einanti apytiksliai maždaug buvusios Romos Imperijos siena, kaip eilinis "phantom borders" reiškinio įrodymas. Buvusioje "Romos Imperijoje" kultūriškai daugiau chaotiškumo, atsipalaidavimo, emocionalumo (romanai, graikai, pietiniai slavai). Buvusių "barbarų genčių" palikuonys (ne tik germanai, bet ir vakariniai slavai, ir lietuviams tas galioja) - tvarkingesni, emocijų demonstravimas mažiau priimtinas, daug sistemiškumo, spontaniškumas nemėgstamas.
Comment
-
Parašė RokasLT Rodyti pranešimą
Mane nustebino vienas dalykas apie vokiečių švarumą. Mano giminaitis dirbo atliekų perdirbimo srityje, ir tvarkant kenksmingas atliekas šalia Šiaulių, jam kažkaip išėjo kalba su karinių barakų valytoja/tvarkytoja. Tai ji pasakė, kad vokiečiai labai netvarkingi (rado ir vibratorių, pripučiamų bobų, ir prezervatyvų bei sugedusio maisto...), skirtingai negu prancūzai, kurie paliko patalpas visiškai išvalytas.
Comment
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Kas alkoturistavo per muzikos festivalius - nenustebtų. Kiek teko lankytis, žiauriausi vaizdai būna Vokietijoje...
Comment
Comment