Suprantu gal grubiai 35% rusų kalbos, kai kažkas kalba. Kai kuriais atvejais išeina ir daugiau, bet turbūt ne daugiau 50%. Vienas mano bendraamžis pažįstamas net bazinių rusų kalbos frazių beveik nežino, pažįsta minimalų skaičių žodžių iš žargono, tačiau jis rusų kalbos mokykloj nesimokė. Aš pasirinkau rusų, nes norėjau kirilica iki galo išmokti, ir tekstą perskaityt, bet dabar kažkiek rusų kalbos žinau iš įdomumo, dėl Lietuvos sąsajų su Rusija, etc. Kad visur Vakaruose ir taip anglų kalba valdo. Šiandien jei būčiau penktokas, tai būčiau rinkęsis vokiečių dėl potencialių darbo galimybių ateityje
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Šiaip įdomu
Collapse
X
-
kParašė PoDV Rodyti pranešimąSuprantu gal grubiai 35% rusų kalbos, kai kažkas kalba. Kai kuriais atvejais išeina ir daugiau, bet turbūt ne daugiau 50%. Vienas mano bendraamžis pažįstamas net bazinių rusų kalbos frazių beveik nežino, pažįsta minimalų skaičių žodžių iš žargono, tačiau jis rusų kalbos mokykloj nesimokė. Aš pasirinkau rusų, nes norėjau kirilica iki galo išmokti, ir tekstą perskaityt, bet dabar kažkiek rusų kalbos žinau iš įdomumo, dėl Lietuvos sąsajų su Rusija, etc. Šiandien jei būčiau penktokas, tai būčiau rinkęsis vokiečių dėl potencialių darbo galimybių ateityje
Comment
-
Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą
Kuriam hrenui tau ta rusu kalba ir dar bunant kaunieciu ir jau esant is y kartos?Paskutinis taisė PoDV; 2019.05.06, 23:42.
Comment
-
Parašė Milwaukee Rodyti pranešimąk
Kuriam hrenui tau ta rusu kalba ir dar bunant kaunieciu ir jau esant is y kartos? Net as rinkausi vokieciu prie anglu, rusu kazkaip savaime iaugo.
Kuo toliau tuo mažiau lietuvių mokės rusiškai, tad ateities žmonės su šia kalba bus vertingi jei norės toje srityje kokį verslą kurti ar šiap dirbti.
Ypač Kaune tai bus išskirtinumas, kur daug mažiau rusakalkbių.
Asmeniškai net ne verslo srityje, o gyvenime esu finansiškai kur nors praradęs, kad nemokėjau kaip elementarus pvz kažką pardavinėjau ir paskambino norintis pirkti baltarusis, kuris tik rusiškai kalba.
Norėčiau išmokti, gaila, kad tėvas videko neturėjo, kuriuo būdu mano bendraamžiai išmoko.
Paskutinis taisė Gator; 2019.05.07, 00:26.
Comment
-
Na, Vilniuje ir aplinkiniuose rajonuose rusų kalba neišnyks. Didelis kitataučių skaičius, ir neišmokti neįmanoma, kai nuo vaikystės kalbą visur aplink girdi.
Be to, paskutiniu metu atvykus dideliam kiekiui ukrainiečių, rusų kalbos reikšmė Lietuvoje vėl kažkiek paaugo. Man tik Įdomu, kaip vidurio Lietuvos regionuose susikalbama su ukrainiečių darbininkais. Kiek girdėjau iš tėvų pasakojimų apie studentiškus laikus, iš Žemaitijos atvykę studentai net tarybiniais laikais toli gražu ne visi gerai kalbėjo rusų kalba. Kai jau aš pats studijavau, grupiokams iš Žemaitijos rusų kalba būdavo tiek pat egzotiška, kiek latvių ar estų - nugirdę kokią frazę, klausinėdavo elementariausių žodžių.
Man tada tas atrodė keista, nes būdamas 19 metų ir dar nelabai ką matęs, galvojau kad visoje Lietuvoje yra kaip Švenčionių rajone Dar nesuprasdavau kuo gi tas nepažįstamas Kaunas taip skiriasi nuo pažįstamo Vilniaus, kad visi apie tai šneka...
O didžiausias perspektyvas ateičiai matau kinų kalboje ir žiūrėdamas Youtubės mokomuosius filmukus jau bandžiau mokytis. Tik panaudoti kol kas teko tik vieną kartą - Prahoje su kinų turistais pasisveikinau ni hao Labai apsidžiaugė, maloniai atsakė. Man tada pasisekė - jeigu būtų kokie japonai ar korėjiečiai, tai gal sureaguotų kaip lietuviai, kai jų Vakaruose paklausia ar nerašo kirilica
Apie anglų kalbą tai šiais laikais neturi net kilti klausimų - būtinybė by default.Paskutinis taisė Tomizmas; 2019.05.07, 01:48.Snowflakes will attack U <3
Comment
-
Kinų (mandarinų) kalbos "perspektyvumas" man primena japonų kalbos "madą" 80-aisis, kai visi progresyvūs Amerikos tėvai savo vaikus vesdavo į japonų kalbos pamokas. Nes nu gi be japonų kalbos už dešimt metų jokio normalesnio darbo negausi.
Tai čia panašiai - gaišti savo laiką tam kad kinų turistams Prahoje galėtum Labas pasakyti (ir po to be galo didžiuotis savimi) - how lame.If a lion could speak, we could not understand him.
Comment
-
Parašė Tomizmas Rodyti pranešimąNa, Vilniuje ir aplinkiniuose rajonuose rusų kalba neišnyks. Didelis kitataučių skaičius, ir neišmokti neįmanoma, kai nuo vaikystės kalbą visur aplink girdi.
Aišku rusų kalba neišnyks vien dėl to, kad yra tam tikras procentas kuriems tai gimtoji. Bet imant iki 30-35 metų, turbūt jau dabar kokie 50% sunkiai susikalba ir kuo jaunesnis - tuo tas procentas didesnis.
- 1 patinka
Comment
-
Atherstone Ball Game 2019.
Manyčiau šis nuostabus britiškas žaidimas puikiai prigytų Kaune.Paskutinis taisė sankauskas; 2019.05.07, 12:55.If a lion could speak, we could not understand him.
Comment
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimąAtherstone Ball Game 2019.
Manyčiau šis puikus britiškas žaidimas puikiai prigytų Kaune.
Comment
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimąŠitas filmukas toks postmodernistinis. Panašu kad filmuota kauniečių, sėdusių ant amfos.Paskutinis taisė RokasLT; 2019.05.07, 12:35.
Comment
-
Bet "vilniečiai"-kaimiečiai tikrai išmanūs, atvykę iš įvairių kraštų, kiekvienas atsivežė savo tradicijas: "Suglebusių B... Ekshibicija"; "Išdurk Akį, Jei Gali"; "Bėgimas Su Kalašnikovu"; "Pacukų Durtynės"; o apie šią tik dabar sužinojau - "Nusinešk Inkasatorių":
MATYT, TOKIAS IDĖJAS PADEDA REALIZUOTI IR ŠALIA ESANTI ŠVENTA VIETA, KURI SPINDULIUOJA YPATINGĄ ENERGIJĄ.Paskutinis taisė RokasLT; 2019.05.07, 12:49.
Comment
-
Parašė RokasLT Rodyti pranešimą
Ne, kauniečiai ne tokie išmanūs sėsti ant amfos ir nufilmuoti tokį šedevrą kaip Šnipiškių , Šeškinės ar Fabijoniškių bybiukai.If a lion could speak, we could not understand him.
Comment
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
Bet tai kokie kauniečių kompleksai prieš Vilnių. Čia reiktų rimtos psichoanalitinės analizės iš kur toks totalus butthurt.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąŠiaip tai labiausiai rusifikuotas Lietuvos regionas yra Kaunas. Ne pagal kalbą, bet pagal visa kita. Miestas tebegyvena pagal grynų gryniausias Rusijos provincijos panetkes, Žalgirio arena renka pilnas salės visokioms vatinėms Rusijos zvyazdoms ir t.t.
Comment
-
Parašė RokasLT Rodyti pranešimąPatikėk, ką aš mačiau Fabijoniškėse ar kt. išvardintose rajonuose, to nemačiau nei Šilainiuose, nei Dainavoje, nei Kalniečiuose. Vatynas kaip reikiant.Snowflakes will attack U <3
Comment
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimąTai pusė Kauno ant amfos sėdi. Paieškojus dar ne tokių video rastum.
Comment
-
Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
Ir kame skirtumas? Vietoj "ė, duok pridegt" pasako "ė, dai prikurit"? Toks ir skirtumas. Vis tiek tęsinys toks pats. O lietuviškai ir rusiškai spardo gulintį vienodai, net vertimo nereikia norint išsiaiškinti ką čia daro.
Comment
Comment