Nuo kada Jogailaičių kryžius nacistinis/fašistinis? Negi Jogaila buvo anų laikų Hitleris?
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Naujoji Lietuvos vėliava - šiaurinės tematikos palytėta
Collapse
X
-
Parašė lukass Rodyti pranešimąNuo kada Jogailaičių kryžius nacistinis/fašistinis? Negi Jogaila buvo anų laikų Hitleris?Paskutinis taisė themanual; 2020.09.22, 16:39.
Comment
-
Parašė themanual Rodyti pranešimą
Svastika juk irgi daug senesnis simbolis ilgai su nacizmu nieko bendro neturėjęs. Bet pavaizduotas spalvų derinys tikrai neskanus Jogailaičių herbe spalvos kaip Švedijos vėliavoje. Baltas kryžius raudonam fone įdomiai žiūrėtųsi, beveik kaip dviguba Šveicarija, bet baltas su raudonu dvigubas kryžius naudojama Vengrijos heraldikoje. Bet man trispalvė gražu, nematau reikalo keisti
- 1 patinka
Comment
-
Nežinau, kur čia pajuoka būtų, kad skandinavų kryžių pradėtume naudoti, lyg mes ne krikščionys kokie... Pvz. Suomija tai tik liaudyje Skandinavija, o šiaip tai ne Skandinavija Daniškas kryžius ar tik ne Estijoje pirmą kartą pasivaideno danguje Man dėl to truputį keistoka, kad estai nenaudoja skandinaviško kryžiaus, nors laikoma, kad čia daniško kryžiaus gimtinėPaskutinis taisė PoDV; 2020.09.22, 17:53.
Comment
-
Parašė PoDV Rodyti pranešimąNežinau, kur čia pajuoka būtų, kad skandinavų kryžių pradėtume naudoti, lyg mes ne krikščionys kokie... Pvz. Suomija tai tik liaudyje Skandinavija, o šiaip tai ne Skandinavija Daniškas kryžius ar tik ne Estijoje pirmą kartą pasivaideno danguje Man dėl to truputį keistoka, kad estai nenaudoja skandinaviško kryžiaus, nors laikoma, kad čia daniško kryžiaus gimtinė
Turim netgi dvi normalias savo vėliavas, tai kam čia išradinėt dviratį?
Asmeniškai aš užaugau su trispalve ir man tie kryžiai ir niekas daugiau, niekada nebus Lietuvos vėliavom.
- 4 patinka
Comment
-
Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimą
Kažkoks nepilnavertiškumo kompleksas šlietis prie skandinavijos, kultūriškai nieko bendro su jais neturint, keist veliavą į kryžių.
Turim netgi dvi normalias savo vėliavas, tai kam čia išradinėt dviratį?
Asmeniškai aš užaugau su trispalve ir man tie kryžiai ir niekas daugiau, niekada nebus Lietuvos vėliavom.
P.S. Trispalvė tikrai gerai atrodo lauke, apšviesta saulės.
Comment
-
Parašė PoDV Rodyti pranešimą
Kad nieko bendro neturim, tai pamąstęs pats tuo įsitikinau. Tiesiog idėja dėl geografinių, o ne istorinių priežaščių. Gaila, kad sulauktų patyčių, jei tai būtų įgyvendinta.
P.S. Trispalvė tikrai gerai atrodo lauke, apšviesta saulės.
Comment
-
Jeigu jau keisti vėliavą, tai galimi 3 variantai, kurie istoriškai tikrai yra mūsų:
1. Raudona vėliava su Vyčiu (pats geriausias variantas, būčiau net labai už)
2. Gedimino stulpai raudoname arba trispalviame fone
3. Dvigubas kryžius raudoname arba trispalviame fone
Visokie skandinaviški kryžiai - tai savo turimos istorijos ir simbolikos išdavystė, siekiant "prisitrinti" prie tų kaimynų, kurie šiuo istoriniu momentu yra turtingiausi ir pažangiausi. Bet jeigu po 50 metų Skandinaviją pralenks Lenkija (O ką, negali būti? Skandinavija dar istoriškai ne taip seniai buvo absoliutus Europos užkampis, mažiau reikšmingas už Lenkiją), tai tada jau reikės vėliavą derinti prie Lenkijos, nes "dabar jie krūčiausi"? O jeigu, atleiskit man už ereziją, stipriai pažengs Rusija?Snowflakes will attack U <3
Comment
-
Tačiau mažai kas žino, kad 1940 m. gegužės 8 d. Valstybės herbo komisija pateikė prezidentui A.Smetonai (prezidentu jis išbuvo iki 1940 m. birželio 15 d.) M.Dobužinskio siūlomą geltonos, raudonos ir baltos vėliavos projektą.
http://www.dizainologija.lt/2010/09/trisplave-v20.html
- 3 patinka
Comment
-
Dabartinė vis tiek geresnė. Nuobodus derinys Dobužinskio variante.
Beje, kas liečia Skandinaviją, tai šio regiono istorinis reikšmingumas Europoje labai gerai atsispindi senuose žemėlapiuose. Gal neįtikėtina, bet 15xx metais, kai europiečiai jau buvo apiplaukę Afriką, atradę Ameriką, žinojo Arabijos ir Indijos formą, jie vis dar žemėlapiuose nesugebėdavo teisingai pavaizduoti Skandinavijos, ir apskritai viso Baltijos jūros regiono.
Čia pats pirmas žemėlapis, kuriame Skandinavija ir Baltijos jūra pavaizduota maždaug teisingai (1570 metai).
Taigi, Skandinavija istoriškai buvo tokia pati periferija, kaip mes (gal net didesnė), tik dėl pakankamai naujų istorinių priežasčių praturtėjo ir iškilo į pirmas vietas pagal gyvenimo kokybę. Aišku, pavyzdys motyvuojantis, yra ko pasimokyti, yra ką perimti, bet svaigti ir sudievinti (kaip čia kažkas gerai išsireiškė) vos ne iki "krovinių kulto" lygio nederėtų.
Snowflakes will attack U <3
Comment
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimą
Čia anekdotas iš serijos "lietuvių kalba yra seniausia ir artimiausia sanskritui", ar "lietuviai yra seniausi indoeuropiečiai".
Bet aš visai nesistebiu kad East Coast'e žmonės nėra girdėję apie West Coast'o istoriją
Comment
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Taip. Dėl to nereiktų kopijuoti žemesnės kultūros vėliavų formato. Geresnis klausimas - kada skandinavai bus verti brūkšninių vėliavų be jokių retrogradiškų kryžių?
- 1 patinka
Comment
-
Parašė PoDV Rodyti pranešimąTai praktiškai jei keisti Lietuvos vėliavą, tai tik su likusiom Baltijos šalims nusprendus pasirinkti Nordic Cross. Tiesiog atnaujintas techninis standartas Visai pritačiau pereit iš Afrikos į Skandinaviją. Lietuvos vėliavos spalvoms tiktų skandinaviškas kryžius, pabrėžtų piečiausią Šiaurinių kraštų tašką.
Lietuva daugiau Centrinė Europa dabar, bet Baltijos šalių idėja irgi nebloga - mažos šalys tarp didelių šalių. Nors ateitis parodys ar ji amžina
Viena iš tų dviejų:
Geriausiai man atrodo pirma (1.) vėliava. Antra (2.) labiau maišytųsi su Norvegija ir gal net Danija ir potencialiai Latvija.
Comment
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimą"Žalgirio" krepšinio klubo firminėje krautuvėje.When a man lies, he murders some part of the world
Comment
-
Įkvėptas paskutinio Žygimanto Maurico posto feisbuke ir mūsų geresniųjų kaimynų pavyzdžio, sukūriau naują, nordišką LT vėliavą:
Spalvos kaip ir aiškios:
1. Cepelinų pilka - tai dangus.
2. Juoda - tai saulė.
3. Murzinai gelsva - tai sniegas.It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
- 9 patinka
Comment
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimąĮkvėptas paskutinio Žygimanto Maurico posto feisbuke ir mūsų geresniųjų kaimynų pavyzdžio, sukūriau naują, nordišką LT vėliavą:
Spalvos kaip ir aiškios:
1. Cepelinų pilka - tai dangus.
2. Juoda - tai saulė.
3. Murzinai gelsva - tai sniegas.Show must go von!
Comment
Comment