Parašė Depeche
Rodyti pranešimą
1. ragavę Lietuvos, t. y. dirbę kvalifikuotus darbus ar baigę kokią studijų pakopą Lietuvoje žmonės. Dažniausiai nusivylimo ar kažkokio varymo neišgirsi.
2. tik po mokyklos pabėgę mokytis svetur ar dirbti, susireikšminę ir niekuo nesidomintis apart savimi žmonės. Kur jie yra dabar labai gerai, bet iš kur atvažiavo tai pragaras.
3. Vargo pelės, gezai ar buduliai senamiesčio greito maisto restorano tuolete mėginantys atspėti kodą, kuris paprastai buna atspausdinamas ant čekio, kai ką nors perki. Tokių geriau nesutikti.
Reziumuojant (mano patirtim). Antra ir trecia kategorijos dazniausiai ir buna labiausiai stumiantys ir skyle vadinantys Lietuvą. Šiaip atsakymas į tai yra labai paprastas, pastarosios grupės atstovai dažniausiai visiškai nesidomi nauja aplinka, nesimoko kalbos, neseka naujiejenų ir aktualijų ir nieko šiaip nežino, apart kaip Lietuvoje blogai. Tačiau, kai aš asmeniškai panagrinėju, kokias vietoje problemas gvildena žiniasklaida ir visuomenė, jos bene identiškos kaip ir Lietuvoje, tik aišku į jas atsakas kitoks ir reagavimas visuomenės (kas liečia vyriausybės ar savivaldybės sprendimus). Imant Estų pavyzdį, jų antra ir trečia kategorija piliečių nepasižymi tokiu dideliu dėjimu skerso ant tėvynės. Tai toks ir skirtumas tarp Baltijos šiauriečių ir pietiečių, pagal mane.
Comment