Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

"Prisma" - naujas prekybos tinklas Lietuvoje

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• qwe
    replied
    Parašė amiko Rodyti pranešimą
    Po „Ryanair" atėjimo angliškai kalbančių išgirstu daug dažniau. Ypatingai medicinos universitete studijuojančių.
    Na, kad po rynairo padaugėjo užsieniečių tas tikra tiesa, bet kaip objektyviai pamatuot ar daugiau angliškai kalba ar rusiškai ar dar kokia kalba? Nemanau jog yra būdų. Objektyvių būdų, o ne "aš girdžiu"
    Na, o studijuojantys medicinos universitete galėtų ir lietuviškai pramokt bent minimaliai

Komentuoti:

• Ametistas
    replied
    Parašė qwe Rodyti pranešimą
    O man kyla klausimas, o kokia kalba Kaune daug kas bendrauja? Be lietuvių žinoma
    Po „Ryanair" atėjimo angliškai kalbančių išgirstu daug dažniau. Ypatingai medicinos universitete studijuojančių.
    Paskutinis taisė Ametistas; 2010.12.18, 17:29.

Komentuoti:

• qwe
    replied
    Na, man kilo keli esminiai klausimai:
    1. Kodėl rusų? Juk Kaune mažai kas ja bendrauja.
    2. Koks atlyginimas? Juk esant tokiam reikalavimui jis turi būti didesnis.
    O man kyla klausimas, o kokia kalba Kaune daug kas bendrauja? Be lietuvių žinoma

Komentuoti:

• Ametistas
    replied
    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
    O jeigu reikalaujama mokėti pvz. vokiečių kalbą, ji irgi ne tarptautinė.
    Nemanau, kad kalbėjimas bet kokia užsienio kalba yra nusižeminimas prieš užsieniečius. Netgi atvirkščiai, parodymas, kad esi aukščiau. Panašiai kaip ir su Lietuvoje gyvenančiais užsieniečiais, į kuriuos pagarbiau žiūrim, į tuos kurie bando kalbėti lietuviškai, ar kalba tik užsienio kalba?
    Na, man kilo keli esminiai klausimai:
    1. Kodėl rusų? Juk Kaune mažai kas ja bendrauja.
    2. Koks atlyginimas? Juk esant tokiam reikalavimui jis turi būti didesnis.

Komentuoti:

• Ametistas
    replied
    Parašė Magician Rodyti pranešimą
    Su tokiais reikalavimais visi nesunkiai galėtų pasivadinti svajonių darbuotojais - tai užtenka tik pasakyti. O jau imti visus iš eilės ir po to apmokinti - ne tik varginantis, bet ir brangus ir daug laiko suryjantis darbas, ypač, kai darbuotojų reikia dabar, o ne po poros mėnesių.
    Bet kasininką priimti į darbą tik dėl to, kad jis moka rusų kalbą, o kitą atmesti yra kvaila. Tokiu būdu atrenkami darbuotojai tik teoriniu atrinkimo būdu - kai atitinka daugiau reikalavimų... Tuo Lietuvos darbdaviai ir skiriasi nuo vakarų, kur didžiausią svarumą turi pokalbis su darbdaviu, kada pamatai, ar darbuotojas sąžiningas, ar mąstantis, pamatai jo charakterį... Juk būtent šie faktoriai yra lemiami darbuose, kur žmogus daugiausia bendrauja su klientais. Čia gi ne darbas biure, kur reikalingos užsienio kalbos.

Komentuoti:

• Lettered
    replied
    Parašė oranger Rodyti pranešimą
    žinoma ne, nes anglų kalba yra tarptautinė...
    turbūt tau malonu kai Lietuva asocijuojama su buvusiomis sovietinėmis respublikomis, kur galima laisvai susikalbėti rusiškai...
    O jeigu reikalaujama mokėti pvz. vokiečių kalbą, ji irgi ne tarptautinė.
    Nemanau, kad kalbėjimas bet kokia užsienio kalba yra nusižeminimas prieš užsieniečius. Netgi atvirkščiai, parodymas, kad esi aukščiau, jei moki kalbas. Panašiai kaip ir su Lietuvoje gyvenančiais užsieniečiais, į kuriuos pagarbiau žiūrim, į tuos kurie bando kalbėti lietuviškai, ar kalba tik užsienio kalba?
    Paskutinis taisė Lettered; 2010.12.16, 18:19.

Komentuoti:

• Magician
    replied
    Reikalavimai: sąžiningas, mielas, gražių akių, sukalbamo būdo, mėgsta vaikus
    Su tokiais reikalavimais visi nesunkiai galėtų pasivadinti svajonių darbuotojais - tai užtenka tik pasakyti. O jau imti visus iš eilės ir po to apmokinti - ne tik varginantis, bet ir brangus ir daug laiko suryjantis darbas, ypač, kai darbuotojų reikia dabar, o ne po poros mėnesių.

Komentuoti:

• Ametistas
    replied
    Parašė Magician Rodyti pranešimą
    Šiais laikais, kai taip sunku rasti darbą, manau, jog nėra didelių problemų užsiprašyt vienos ar kitos užsienio kalbos. Rusų kalba kalba nemažai žmonių, o norinčių dirbti vistiek bus daug - tai kodėl nepaprašyti??? Pasakykit man nors vieną priežastį, kodėl taip neturėtų būti? Kokį darbuotoją už tą pačią kainą pasirinktumėt: kalbantį rusiškai, angliškai ir lietuviškai, ar tik lietuviškai, ir čiut čiut suveblenantį "ja ja charašo, bai bai"?
    Neturėtų būti, nes konkurentai to nereikalauja. Jei šitie reikalauja, tada alga turi būti didesnė.
    Rusų? Kam ta rusų Kaune?

Žmogų rinktis reikia ne pagal kalbų mokėjimą, kai tiesiogiai darbe jam tos kalbos reikia labai retai, bet sąžiningą ir gerai dirbantį.

Komentuoti:

• Magician
    replied
    Šiais laikais, kai taip sunku rasti darbą, manau, jog nėra didelių problemų užsiprašyt vienos ar kitos užsienio kalbos. Rusų kalba kalba nemažai žmonių, o norinčių dirbti vistiek bus daug - tai kodėl nepaprašyti??? Pasakykit man nors vieną priežastį, kodėl taip neturėtų būti? Kokį darbuotoją už tą pačią kainą pasirinktumėt: kalbantį rusiškai, angliškai ir lietuviškai, ar tik lietuviškai, ir čiut čiut suveblenantį "ja ja charašo, bai bai"?

Komentuoti:

• qwe
    replied
    Aš nesakau, kad kažkokia kalba savaime - blogis, o kažkokia - gėris. Išmok suprasti kontekstą, jei žinai tokį žodį.
    Kalbinė aplinka - tai ir šalies įvaizdžio dalis, nori tu ar nenori. Net iš tų pačių baltarusių ir rusų pusės daugiau pagarbos yra toms šalims, kurios nesilanksto prieš juos kaip tarnaitės. Matyt todėl ir laiko Lietuvą savo "artimu užsieniu", nes jaučiasi čia kaip namie dėl to, kad qwe patinka kaip kasininkai rusiškai šneka.
    nemokink tėvo... kaip sakoma
    aiškini man kažką apie kontekstą ir poto pezėt pradedi apie tai jog man "patinka kaip kasininkai rusiškai šneka" tu čia šitą turbūt iš konteksto sugalvojai? Tu gi aiškiai sakai, kad jei skelbime būtų minima anglų kalba, tada viskas būtų gerai, o jei rusų - negerai. O jei tai būtų kiniečių kalba? Arba ukrainiečių?
    Man šiaip apskritai, kaip jau minėjau, keista, kad kasininkui prekybcentryje kaip reikalavimas yra užsienio kalba. Ir dar keista, kad yra žmonių kurie nepatenkinti, kad ta reikalaujama kalba yra rusų, bet jei tai būtų anglų kalba jiem tai nesukeltų neigiamų emocijų.

Komentuoti:

• Ametistas
    replied
    Trūksta mandagumo, čia faktas. Vakariečiai bent dažniausiai paklausia ar moki jų kalbą?
    Va va, čia priminei man irgi: vakariečiai priėję pirmiausia pasisveikina, tada paklausia ar moki angliškai, tada klausia. Rusai, baltarusiai, ukrainai prieina ir iškart rusiškai klausia: pasakykite, kaip nueiti iki ten ir ten...
    Beje, reikia pasakyti, kad ir lietuviai elgiasi vis dar prorusiškai: svetimame mieste lietuviai elgiasi taip:
    Jei vyresnis prie manęs prieina, tai iškart - gal žinai kaip...
    Jaunesnis priėjęs - ar galite pasakyti...

Kažkodėl lietuviai nelinkę pirmiau pasisveikinti ar bent jau pasakyti „atsiprašau", kas yra mandagumo ir kultūros dalykai.

Anglai tokius vadina impolite - nemandagus. O jei dar pasišakoji savo pragertu ar neišauklėtu proteliu - tai dar ir rude - grubus.

Komentuoti:

• oranger
    replied
    Būtent! Ir man teko tai patirti, kai priėjo pasiteirauti rusiškai kaip nuvykti nuo centro iki stoties, kai pasakiau, kad rusiškai nesuprantu, bet moku angliškai, susiraukė ir suburbėję kažką palei nosį nuėjo. Nei: nieko tokio, ačiū už pagalbą, nei geros dienos, nieko.
    Kadangi panaši situacija man su rusakalbiais nutikę ne kartą, dėl to esu apie juos susidaręs panašią nuomonę, kokia tavo. Ir dar - manau rusai, baltarusiai yra nenuoširdūs, pikti, neasocialūs žmonės.
    Trūksta mandagumo, čia faktas. Vakariečiai bent dažniausiai paklausia ar moki jų kalbą?

Komentuoti:

• aesde
    replied
    Parašė Gnoss Rodyti pranešimą
    Aš Žirmūnų žiedo "IKI" ..............
    "Minske"

Komentuoti:

• Ametistas
    replied
    Kalbinė aplinka - tai ir šalies įvaizdžio dalis, nori tu ar nenori. Net iš tų pačių baltarusių ir rusų pusės daugiau pagarbos yra toms šalims, kurios nesilanksto prieš juos kaip tarnaitės. Matyt todėl ir laiko Lietuvą savo "artimu užsieniu", nes jaučiasi čia kaip namie dėl to, kad qwe patinka kaip kasininkai rusiškai šneka.
    Būtent! Ir man teko tai patirti, kai priėjo pasiteirauti rusiškai kaip nuvykti nuo centro iki stoties, kai pasakiau, kad rusiškai nesuprantu, bet moku angliškai, susiraukė ir suburbėję kažką palei nosį nuėjo. Nei: nieko tokio, ačiū už pagalbą, nei geros dienos, nieko.
    Kadangi panaši situacija man su rusakalbiais nutikę ne kartą, dėl to esu apie juos susidaręs panašią nuomonę, kokia tavo. Ir dar - manau rusai, baltarusiai yra nenuoširdūs, pikti, neasocialūs žmonės.
    Paskutinis taisė Ametistas; 2010.12.18, 17:28.

Komentuoti:

• oranger
    replied
    Na kaip bebūtų vistiek negaliu nesijuokt rusų kalba - blogis, anglų kalba - gėris!
    taip ir matau kaip užsieniečiai tarpusavyje kalba: -tu žinai, kad Lietuvoje galima susišnekėti rusiškai? - o ne, jie tokie atsilikėliai postsovietikai!!!
    Aš nesakau, kad kažkokia kalba savaime - blogis, o kažkokia - gėris. Išmok suprasti kontekstą, jei žinai tokį žodį.

Komentuoti:

• qwe
    replied
    turbūt tau malonu kai Lietuva asocijuojama su buvusiomis sovietinėmis respublikomis, kur galima laisvai susikalbėti rusiškai...
    Na kaip bebūtų vistiek negaliu nesijuokt rusų kalba - blogis, anglų kalba - gėris!
    taip ir matau kaip užsieniečiai tarpusavyje kalba: -tu žinai, kad Lietuvoje galima susišnekėti rusiškai? - o ne, jie tokie atsilikėliai postsovietikai!!!

Komentuoti:

• Ametistas
    replied
    Parašė adebisi Rodyti pranešimą
    Juokas juokais, bet pažįstamos mama bandė įsidarbinti Vilniaus Akropolyje valytoja. Čia maždaug prieš pusantrų metų, tik krizėj prasidėjus. Buvo nepriimta į darbą, nes mokėjo tik lietuvių ir rusų kalbas... Pasak personalo atstovo, kuris kalbėjosi su draugės mama, reikėtų DAR BENT lenkų kalbą mokėt norint gaut šį darbą... Mūsų darbo rinkos ypatumai visu gražumu
    Išsidirbinėja ir išsidirbinės tol, kol už durų bus eilė bedarbių. O jau kai gausi algą, dulkins per visus galus 14 val. ir mokės minimalią algą. Taip yra Kauno prekybos centruose, kur valytojos dirba su „Vitarestos" apranga. Jų direktorė tiesiog išnaglėjusi.

Komentuoti:

• adebisi
    replied
    Parašė Wycka Rodyti pranešimą
    Ispanijoje teko lankytis ne viename PC, ryškiausiai įsiminė Tesco. Visos kasininkės nė žodžio nemokėjo JOKIA užsienio kalba. Gal ir šaligatvių šlavėjos turėtų mokėti kokią populiarią Vakarų Europos kalbą — o jeigu koks turistas prieis kelio paklausti?
    Juokas juokais, bet pažįstamos mama bandė įsidarbinti Vilniaus Akropolyje valytoja. Čia maždaug prieš pusantrų metų, tik krizėj prasidėjus. Buvo nepriimta į darbą, nes mokėjo tik lietuvių ir rusų kalbas... Pasak personalo atstovo, kuris kalbėjosi su draugės mama, reikėtų DAR BENT lenkų kalbą mokėt norint gaut šį darbą... Mūsų darbo rinkos ypatumai visu gražumu

Komentuoti:

• oranger
    replied
    o jei būtų reikalavimas mokėt anglų kalbą? tai nebūtų "nusižeminimas prieš kažkokius runkelius"?

Komentuoti:

• Ametistas
    replied
    Parašė justs Rodyti pranešimą
    O ko ne? Ne vienas ir ne du užsieniečiai PC lankosi, ir kasininkių ko nors paklausia, ne tik pasisveikiana. Negi lakstysi kiekvieną kart pas kokią vedėją kad išverstų. Jei yra tarkim norinčių dirbti 50 žmonių, tai ar tu imtum random bet kokį, ar geriau priimtum tą, kuris dar ir vieną kitą užsienio kalbą moka ?
    Tavo minėtos situacijos yra privalumai prieš priimant darbuotoją - mokėti rusų k. O šiuo atveju mes kalbame apie reikalavimą, kuris yra nepagrįstas ir prasilenkia tiek su sveiku protu (juk tiesioginiam kasininko darbui nereikia šios nevalstybinės kalbos), tiek su sveika rinka (juk esant tokiam reikalavimui ir alga turėtų būti didesnė bent simboliškai - mažiausiai 100 Lt į rankas lyginant su konkurencinėmis darbo vietomis tik nesant šiam reikalavimui).
    Parašė justs Rodyti pranešimą
    ar užsienio kalbos mokėjimas yra privalumas darbuotojui ar trūkumas? Gal išvis siūlai nepriimt į darbą jei moka bent vieną užsienio kalbą? Jei yra pilna žmonių, kurie atitinka keliamus reikalavimus ir sutinka dirbti už tokią algą, tai kodėl reikia kažką keist, ir priimt žemesnės kvalifikacijos žmones?
    Privalumas, bet ne prievolė ir mokėti. O mano pateiktame skelbime aiškiai parašyta - „Reikalingos kalbų žinios Rusų". Reikalinga - vadinasi privaloma. Apie tai mes ir kalbame, atidžiau skaityk.
    Paskutinis taisė Ametistas; 2010.12.16, 17:17.

Komentuoti:

Working...
X