Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

"Greitasis maistas" Lietuvoje ir kitur

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė John Rodyti pranešimą
    Priklauso kas bėga. Jeigu majonezas, tai viskas gerai, nes net teoriškai majonezo niekada negali būti per daug. Niekur. Niekada. Be išimčių.
    Nu jei man reikėtų majonezo, aš jo nusipirkčiau ir pavalgyčiau. Bet kai nusipirkus mėsainį bėga majonezas - ką aš žinau. Gal paliksiu tokius tau su Tomizmu.

    Comment


      Parašė Tikras architektas Rodyti pranešimą

      Valgo picą su padažais kartais ir kitur, ale "dippina" į kokį tai ranch padažą. Bet jo, čia sakyčiau tokia pakankamai lietuviška picos variacija, atsiradusi turbūt su Čili picom. Panašiai kaip ir kebabas lavaše, paskendęs česnakiniame grietinės padaže yra tiesiog lietuviška donerio variacija. Kažkam skanu, kažkam ne, bet kai pripranti, tai jau pasidaro toks "comfort food", kurio būtent va tokio vietinio ir norisi. Ir gėdytis to tikrai nereikia. Va kaip pvz. Japonai per kalėdas kemša KFC arba kanadiečiai į Krafto Mac & Cheese prisideda kečupo.
      Pirma picerija Lietuvoje (lrytas.lt duomenimjs) 1993 Kaune atsidariusi pizza jazz. Tai apie 5 m prieš cili.
      Kaune taip pat prieš čili buvo milano picerija, pas paolo picerija. Ten irgi buvo su padažais. Tai ne čili buvo pqdažo pristatytojai.

      Comment


        Taip ir galvojau - kauniečiai...

        Comment


          Parašė Valiukas Rodyti pranešimą
          Bet tas vegetariškas iš pastovaus meniu irgi neblogas
          Vegetariškas maistas negali būti skanus ir sveikas.

          Comment


            Parašė digital Rodyti pranešimą
            Taip ir galvojau - kauniečiai...
            Beg čia negarantuoju ar nuo pat pradžių su padažu pardavinėjo. Aš nuo kokių 2000m tik picerijas pormas aplankiau. Tada jau buvo su padažais.

            Comment


              O tai kokios turi būti picos, sausos? Padažas yra būtinai reikalingas. Ir sūrio kuo daugiau, kad net tystų!
              Snowflakes will attack U <3

              Comment


                Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                O tai kokios turi būti picos, sausos? Padažas yra būtinai reikalingas. Ir sūrio kuo daugiau, kad net tystų!
                Picos turi būti sultingos ir skoningos, tokios kuriom nereikia papildomo padažo. Tiesiog paragaukite neapolietiškos picos. Niekas niekada jos nevalgytu kartu su kečiupu/majonezu.

                Comment


                  Parašė bimbam Rodyti pranešimą
                  Picos turi būti sultingos ir skoningos, tokios kuriom nereikia papildomo padažo. Tiesiog paragaukite neapolietiškos picos. Niekas niekada jos nevalgytu kartu su kečiupu/majonezu.
                  Na nebent ten savaime visko labai daug, minkšta, riebu ir sultinga.

                  Nes dauguma Lietuvoje įprastų picų, be padažo būtų tiesiog nepakankamai sultingos ir malonios nuryti.
                  Snowflakes will attack U <3

                  Comment


                    Dėl ko italai nepatenkinti picomis su ketčupu ar majonezu? Todėl kad, blin, tai ne itališkas padažas.
                    ПТН ПНХ
                    «Русский военный корабль, иди нахуй!»

                    Comment


                      Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                      Vegetariškas maistas negali būti skanus ir sveikas.
                      Gali būt ir skanus, ir sveikas. Pilna skanių patiekalų be mėsos. Nuo sriubų iki troškinių, keptų patiekalų, miltinių, salotų, bulvių produktų ir t.t. Svarbu ką naudoji ir kaip saikiai.

                      Pats valgau mėsą ne daugiau nei du-tris kartus per savaitę, o kai ir valgau, tai dažniausiai būna žuvis. Kuri turi žymiai didesnę naudą kūnui ir sielai, nei besaikis kiaulienos čiulpimas.

                      Jau vien kiek tradicinių patiekalų yra vegetariškų, kaip pvz. bulviniai blynai. Dar prieš gerą šimtmetį, papjauti kiaulę buvo nemenka prabanga.

                      Comment


                        Parašė manometras Rodyti pranešimą
                        Dėl ko italai nepatenkinti picomis su ketčupu ar majonezu? Todėl kad, blin, tai ne itališkas padažas.
                        O kur dar yra vietų, kur vietoje pomidorų padažo (pasta + vanduo) deda kečupą? Man rods jau senai tokių nebėra, tas pats Čili nebetepa kečupo.

                        Comment


                          Aš tai pastebėjau Lietuvoje labai dažną tokią nelogišką tendenciją:

                          Jeigu kotletas, daržovės, padažas, duona/bulkutė išdėlioti lėkštėje - tai čia gerai. Jeigu TOKIE PATYS ingredientai sudėti vienas ant kito burgerio pavidalu, ar susukti kebabo pavidalu, ar picos pavidalu - blogai, nesveika, nenormalu.

                          Nors maistas tai lygiai toks pats! Ir tarsi tradiciniai lietuviški cepelinai, vėdarai, dešros ir t. t. būtų sveikumo viršūnė.
                          Snowflakes will attack U <3

                          Comment


                            Parašė manometras Rodyti pranešimą
                            Dėl ko italai nepatenkinti picomis su ketčupu ar majonezu? Todėl kad, blin, tai ne itališkas padažas.
                            Pas italus istoriškai picos buvo varguolių patiekalas (kad galėtų pigiai užkišti skrandį miltais, pas mus kažkas pan. su cepelinais, kad užsikišti bulvėmis), mums nėra jokios logikos valgyti varguoliškas itališkas picas su mažai mėsos, sūrio, daržovių, padažo ir t.t.
                            Paskutinis taisė Lettered; 2021.10.26, 11:41.
                            Flickr

                            Comment


                              Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                              Aš tai pastebėjau Lietuvoje labai dažną tokią nelogišką tendenciją:

                              Jeigu kotletas, daržovės, padažas, duona/bulkutė išdėlioti lėkštėje - tai čia gerai. Jeigu TOKIE PATYS ingredientai sudėti vienas ant kito burgerio pavidalu, ar susukti kebabo pavidalu, ar picos pavidalu - blogai, nesveika, nenormalu.

                              Nors maistas tai lygiai toks pats! Ir tarsi tradiciniai lietuviški cepelinai, vėdarai, dešros ir t. t. būtų sveikumo viršūnė.
                              Greitmaistis laikomas nesveiku ne dėl to, kaip išdėliota ir net ne dėl to, kaip ryjama, o dėl visokių konservantų, ingredientų vežiojimo, šaldymo ir atšildymo. O dar užsigeriamas kokakolomis.
                              ПТН ПНХ
                              «Русский военный корабль, иди нахуй!»

                              Comment


                                Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                Pas italus istoriškai picos buvo varguolių patiekalas (pigiai užkišti skrandį miltais), mums nėra jokios logikos valgyti varguoliškas itališkas picas su mažai mėsos, sūrio, daržovių, padažo ir t.t.
                                O cepelinai ką? Daug vargo dėl to paties varguolių maisto skrandžiui ilgam užkišti.
                                ПТН ПНХ
                                «Русский военный корабль, иди нахуй!»

                                Comment


                                  Parašė manometras Rodyti pranešimą

                                  Greitmaistis laikomas nesveiku ne dėl to, kaip išdėliota ir net ne dėl to, kaip ryjama, o dėl visokių konservantų, ingredientų vežiojimo, šaldymo ir atšildymo. O dar užsigeriamas kokakolomis.
                                  Tarsi tas pats parduotuvėje perkamas įprastas maistas baisiai natūralus ir be konservantų. Kaip gi jį išvežiotų, supūtų nepasiekęs parduotuvių.

                                  To išvengti įmanoma tik auginant savo gyvulius, šerti tik natūraliai, auginti savo daržoves, niekada nepurškiant net bulvių nuo koloradų, kepant savo duoną iš savų javų (irgi nepurkštų nuo parazitų!) Ir t. t. Na kaip amišai beveik. Bet jie laiko daug turi.
                                  Snowflakes will attack U <3

                                  Comment


                                    Parašė manometras Rodyti pranešimą

                                    O cepelinai ką? Daug vargo dėl to paties varguolių maisto skrandžiui ilgam užkišti.
                                    Tai taip, cepelinai tas pats, bet mes ir neaiškinam kitiems, kad valgykite daug bulvių su mažai mėsos, tai italai tegul irgi neaiškina, kad picos turi būti su mažai mėsos, daržovių ar padažo.
                                    Flickr

                                    Comment


                                      Amišai turi tiek pat laiko, kaip ir mes, tik kitaip jį leidžia.
                                      ПТН ПНХ
                                      «Русский военный корабль, иди нахуй!»

                                      Comment


                                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                        Tai taip, cepelinai tas pats, bet mes ir neaiškinam kitiems, kad valgykite daug bulvių su mažai mėsos, tai italai tegul irgi neaiškina, kad picos turi būti su mažai mėsos, daržovių ar padažo.
                                        Jeigu nelietuviai gamina cepelinus, pvz., Kaliningrade arba Minske, mes irgi linkę aiškint, kokie jie turi būti, nes jie atseit turi būti lietuviški.
                                        ПТН ПНХ
                                        «Русский военный корабль, иди нахуй!»

                                        Comment


                                          Parašė manometras Rodyti pranešimą
                                          Dėl ko italai nepatenkinti picomis su ketčupu ar majonezu? Todėl kad, blin, tai ne itališkas padažas.
                                          Italai picų nevakgo su jokiu padažu. Kaip ir praktiškqi visas pasaulis valgo picas be padažo, nes nori pajausti picos, o ne padažo, skonį.
                                          Su padažu perkant, geriausiai tqda pirkti pigiausią picą, vis tiek pagrindinis skonis bus panašus.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X