Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Ar Kaunas tikrai yra antras miestas Lietuvoje?

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kalbant apie "fauną", sunkiai suvokiu kaip vilniečiai vis dar įsivaizduoja Kauną. Kaunas ubagų, asocialų ir marozų atžvilgiu yra kur kas švaresnis ir normalesnis miestas nei Vilnius. Galbūt kadaise, prieš 30-20 metų buvo kitaip, nežinau. Galbūt taip yra dėl to nes didelė dalis normalių išsikraustydavo į Vilnių dėl to sudarė toks požiūrio efektas. Tačiau per paskutinius 10 metų yra atvirkščiai - Kauno publika atrodo kultūringiausia. Nesakau kad Vilniuje blogai, gal pusę velnio, tikriausia didele dalim dėl rusakalbų. Tiesiog pastebiu vilniečiai vis dar atrodo gyvena praeityje ir įsivaizduoją Kauną kaip marozyną, "kavenskus" nors reliatyviai yra atvirkščiai. Aš charakterizuoju Kauną kaip labai paprastą, normalų miestą. Žinoma tas "normalumas" yra ir gerai, bet ir gali reiškia nuobodumą

    Comment


      Aš kaip vilnietis nuo gimimo (nieko tuo nenoriu pasakyt, tiesiog faktas, gal net ir ne per daug teigiamas) tikrai apie Kauną taip negalvojau ir taip jo nematau. "Marozų" stereotipas tai jau praeitis, kurios gal ir ne tiek daug ir buvo. Negaliu pasakyt, kas tai, tiesiog nėra ten vaibo. Čia gal man vienam.

      Comment


        Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą
        Aš kaip vilnietis nuo gimimo (nieko tuo nenoriu pasakyt, tiesiog faktas, gal net ir ne per daug teigiamas) tikrai apie Kauną taip negalvojau ir taip jo nematau. "Marozų" stereotipas tai jau praeitis, kurios gal ir ne tiek daug ir buvo. Negaliu pasakyt, kas tai, tiesiog nėra ten vaibo. Čia gal man vienam.
        Kokio "vaibo"? Pasikėlusių hipsterių per mažai kaip Berlyne? Ar slaviškos duše?

        Comment


          Man Kaunas toks arčiau Varšuvos, toks brutalistinis daug betono, dideli pastatai, aštrūs kampai, santykinai mažas istorinis Centras, palyginus su teritorija tarp Romainių ir Palemono, įskaitant daug didesnius nei pats Centras daugiabučių masyvus prigludusius prie miesto.

          Vilnius toks menininkų ir fantazuotojų miestas, nesistengia su standartu, liniuočių nemėgsta Kalbu apie centrinę dalį ir fiziškai besijungiančias dalis. Daugiabučių masyvai techniškai kitas miestas, tokie Vilniaus Elektrėnai ar Visaginas, atskirti miškų ir kalvų.
          Paskutinis taisė PoDV; 2024.07.05, 16:26.

          Comment


            Kaunas tikrai stipriai progresuoja socialiniuose ir kultūriniuose frontuose. Man, asmeniškai, "vaibas" pasirodė vis dar šiek tiek provincialus, vyrukai "macho" tipo, merginos gerokai puošnesnės ir panašesnės viena į kitą, vyresnė karta - ryškiai miesčioniška prastąja ta žodžio prasme.

            Comment


              Parašė Bartas1 Rodyti pranešimą
              Kaunas tikrai stipriai progresuoja socialiniuose ir kultūriniuose frontuose. Man, asmeniškai, "vaibas" pasirodė vis dar šiek tiek provincialus, vyrukai "macho" tipo, merginos gerokai puošnesnės ir panašesnės viena į kitą, vyresnė karta - ryškiai miesčioniška prastąja ta žodžio prasme.
              Kad puse vilniečių yra kauniečiai, jaunoji karta naudoja kas antrą anglišką žodį, o kita nemaža dalis kalba rusiškai arba su slavišku akcentu. Nepastebėjau didelio skirtumo tarp VIL ir KAU, tik VIL daugiau hipsterių ir slavų.

              Comment


                Kad puse vilniečių yra kauniečiai
                Na, čia toks vėlyvas stereotipas. Tačiau nemaža dalis elito dar 1939 ir po 1944 m. atsikėlė iš Kauno. Kaune, beje, prieškario gyventojų palikuonys sudaro mažąją dalį.

                jaunoji karta naudoja kas antra anglišką žodį, o kita nemaža dalis kalba rusiškai arba su slavišku akcentu.
                Tai, kad turbūt anglicizmų paplitimas panašus ir kokioje Marijampolėje ar Telšiuose. Tipiškas kaunietiškas akcentas,- ant slaviško (lenkiško) pagrindo

                Nepastebėjau didelio skirtumo tarp VIL ir KAU, tik VIL daugiau hipsterių ir slavų.
                Kažkokių didelių skirtumų tarp žmonių ir negali būti.
                Paskutinis taisė Bartas1; 2024.07.05, 16:57.

                Comment


                  Esu naudojęsis Vilniaus viešuoju mažiau kartų nei ant pirotechnikos mėgėjo yra pirštų. Tačiau pats baisiausiai prasmirdęs bomžas buvo būtent Vilniaus troleibuse (tiek, kad nebuvo įmanoma iš viso būti pusėje troleibuso). Kaune iš viso neatsimenu kada paskutinį kartą esu matęs benamį autobuse.

                  (Vilniuje važiavau nuo traukinių stoties)
                  Paskutinis taisė Savitarnos kasa; 2024.07.05, 17:00.

                  Comment


                    Bomžai yra Vilniaus centrinės dalies tragedija

                    Comment


                      Vilniuje centrinėje dalyje kažkokia košė, ir iš vis Vilnius toks truputį tept lept kaip akvarele pieštas, neprisilaiko bendro standarto. Plius ir požiūris įdomus ką daryt su Vilniumi, labai individualizuotas, kiekvienas sau, t. y. vieni nori gatves platint, kiti siaurint, reikia ar nereikia stadiono. Kažkaip daug kas vėluoja ar iš vis nedaroma, fasadų nerenovuoja, troleibusų nespėja atnaujint, kai kuriems viskas nusišvilpt ir tiesiog vagia. Žodžiu nėra kažkokios bendrystės jausmo, toks miestas kur kiekvienas atskirai atvyksta tvarkyt savo reikalų, ar tai keltis karjeras, ar šiaip užsidirbt pinigų, ar fantazuot kažkokius V. Europos miestų modelius, kai nepadaryta n darbų, kad žmonės prisijaukintų juos.

                      Kaunas beveik visas yra aiškesnio formato, jei kažko trūksta, tai lyg aišku ką daryt ir ginčų nelabai daug, niekas ten apie aukštesnes materijas nefantazuoja. išbaigtesnis gatvių tinklas, labai mažai ginčų dėl tvarkomų Kauno gatvių ir kai kurių kitų reikalų. Vieninteliai rimtesni Kauno transporto trūkumai yra neišnaudota galimybė vystyti daugybę dviračių takų, ir VT neturi pirmumo prieš auto šviesoforinėse sankryžose. Dar paminėsiu, kad Kaune jaučiu stipresnis ryšį su likusia Lietuva (vad. Antroji Lietuva už Vilniaus burbulo ribų). Toks labiau down to Earth miestas su savo neigiamom ir teigiamom savybėm. Galima geriau suvokti kaip gyvena mažesni Lietuvos miestai savo vaibu neišvažiuojant iš Kauno, tiesiog stebint kai kuriuos žmonių tipažus. Aišku, labai nepatinka dar tas vyrų macho stilius, matyt atėjęs iš tų laukinių 1990s ir 2000s, kai Kaunui buvo sunkiau. Šiandien jau jis labai ne į temą Kaunui, lyg dar pilna žmogėnų su beisbolo lazdom vaikštančių ir besiaiškinančių santykius. Šiandien labiau bijau, kad mašina ar paspirtukas suvažinės, o ne kad gatvėj kažkokius marozus sutiksiu. Nors pasikalbėjus su kai kuriais normaliais žmonėmis jaučiasi išlikęs tas stereotipas, kad naktį Kaune labai nesaugu, nors realybėje kiek vaikštau nelabai susiduriu, nors būna retų momentų, kai truputį nejauku. Matyt prisidėjo, kad Kaune vėliau baigėsi ir atviros organizuoto nusikalstamumo apraiškos, dar jaučiu kokiais 2000s sutemus būdavo nesaugu paprastam žmogui eiti, matyt tas davė savo įtakos. Vilnius kitoks miestas, truputį atitrūkęs nuo Vidurio Lietuvos lietuviakalbės realybės dėl didelės slavų tautybės žmonių mažumos, +didėjančios posovietinių tautų imigrantų bendruomenės. Toks Vilniaus prakeiksmas, kad tai kaip ir sostinė, bet ne Lietuvos širdis, tiesiog ant etninių žemių ribos įsikūręs miestas, praktiškai Rytų Europos Briuselis.
                      Paskutinis taisė PoDV; 2024.07.05, 18:05.

                      Comment


                        Plius ir požiūris įdomus ką daryt su Vilniumi, labai individualizuotas, kiekvienas sau, t. y. vieni nori gatves platint, kiti siaurint, reikia ar nereikia stadiono. Kažkaip daug kas vėluoja ar iš vis nedaroma, fasadų nerenovuoja, troleibusų nespėja atnaujint, kai kuriems viskas nusišvilpt ir tiesiog vagia. Žodžiu nėra kažkokios bendrystės jausmo, toks miestas kur kiekvienas atskirai atvyksta tvarkyt savo reikalų, ar tai keltis karjeras, ar šiaip užsidirbt pinigų, ar fantazuot kažkokius V. Europos miestų modelius, kai nepadaryta n darbų, kad žmonės prisijaukintų juos.
                        Bendrystės jausmo yra, dauguma gyventojų jaučia savotišką pasididžiavimą gyvendami sostinėje. Matijošaitis Kauną pripratino prie tokių, truputį Minsko lygio standartų, - sprendimai nuleidžiami, rangovas pagrindiniams objektams vienas, bomžai išgaudyti

                        Kaunas beveik visas yra aiškesnio formato, jei kažko trūksta, tai lyg aišku ką daryt ir ginčų nelabai daug, niekas ten apie aukštesnes materijas nefantazuoja. išbaigtesnis gatvių tinklas, labai mažai ginčų dėl tvarkomų Kauno gatvių ir kai kurių kitų reikalų.
                        Planai tvarkingai priasfaltuoti įgyvendinami sėkmingai, bet.., kur nors Naujamiestyje, šalia solidžių pastatų su aptvarkytais fasadais, tvarkingas sovietinis gatvių standartas kuria liūdną bendrą vaizdą. Gaila, kad mažai buvo ginčų dėl naujojo Vilniaus gatvės grindinio, deja, rezultatas gavosi visiškas š...

                        Dar paminėsiu, kad Kaune jaučiu stipresnis ryšį su likusia Lietuva (vad. Antroji Lietuva už Vilniaus burbulo ribų). Toks labiau down to Earth miestas su savo neigiamom ir teigiamom savybėm. Galima geriau suvokti kaip gyvena mažesni Lietuvos miestai savo vaibu neišvažiuojant iš Kauno, tiesiog stebint kai kuriuos žmonių tipažus.
                        Na taip, provincialumo laikinoji sostinė neatsikrato

                        Aišku, labai nepatinka dar tas vyrų macho stilius, matyt atėjęs iš tų laukinių 1990s ir 2000s, kai Kaunui buvo sunkiau.
                        Būdingas turbūt visiems postsovietiniams mažesniems miestams, bet, daugeliu aspektų progresuojančiame Kaune, tai tikrai labai rėžia akį

                        Vilnius kitoks miestas, truputį atitrūkęs nuo Vidurio Lietuvos lietuviakalbės realybės dėl didelės slavų tautybės žmonių mažumos, +didėjančios posovietinių tautų imigrantų bendruomenės. Toks Vilniaus prakeiksmas, kad tai kaip ir sostinė, bet ne Lietuvos širdis, tiesiog ant etninių žemių ribos įsikūręs miestas, praktiškai Rytų Europos Briuselis.
                        Vargu ar slavų mažumą galima apkaltinti dėl Vilniaus "atitrūkimo" nuo paprastosios Lietuvos. Slavakalbiai pakankamai sėkmingai ir sparčiai integravosi ir inegruojasi į lietuviakalbę bendruomenę. Kiek situaciją pakeitė pastarųjų metų migracijos šuolis. Vilnių lietuviai, skirtingai nuo flamandų (Briuselis įsikūręs Flandrijoje, bet miestas - prancūzakalbis) atgavo visiškai.

                        Comment


                          Man miesto multikultūriškumas yra teigiamas dalykas. Mažiau provincialumo, daugiau gyvybės, daugiau margumo, daugiau atvirumo pasauliui. Netgi moksliškai įrodyta, kad inovacijos ir kūrybiškumas yra didesnis ten, kur vienoje vietoje sueina skirtingos kultūros ir požiūriai.

                          Comment


                            "Vilnius Kaunas- šūdas gaunas", "Kaunas - kaimas, degalinė " . Piktino oi kaip tokie pasityčiojimai. Bet prieš pusmetį su kolegomis iš Kauno nuvykome į Vilnių. Ir tarėme : Kaunas- kaimas. Na nėra ką lyginti. Europietiška sostinė ( Vilnius) . Kaunui nepasivyti. Bet ir, prašau, nereikia. Kaune puiki atmosfera gyventi ir be to. Toks paprastumas. Tame tik privalumai.
                            Paskutinis taisė liux; 2024.07.06, 07:40.
                            Русский военный корабль, иди нахуй!

                            Comment


                              Kaune tikrai ne viskas idealu, turim likusio 90 - ųjų vibe bei mums reikia vytis sostinę, o sostinė turi lygintis ne su laikina sostine, o su kitomis sostinėmis, kad ir ta pačia Ryga, Talinu, Varšuva.
                              Kas yra smagu, jog Kaune auga labai gražaus ir išsilavinusio jaunimo, kuriems tos senos Kauno "panetkės" yra visiškai svetimos ir nesuprantamos, to karo Kauno v.s. Vilnius visai nesupranta.
                              Turiu begalę draugų ir giminių Vilniuje, tai iš sostinės jaunimo psatoviai eina juokeliai, tokie kaip: kad jūs Kaune tai kaimiečiai, banditai ir pan. ar įmanoma pas jus gyventi? nors patys dažnai važiuoja į Kauną ir mato, kaip čia viskas keičiasi, atvažiuoja į renginius, koncertus Žalgirio arenoje. Kauno jaunimas pastebiu jau nesupranta apie ką čia ir tik pečiais pagūščioja neatsakydami nieko, kad jūs tai patys portugalai ar lenkai ar pan.
                              Mano žmona ir ne kaunietė bei buvo susidarius tokią pat steriotipinę nuomonę apie laikiną sostinę, bet čia pragyvenus daugiau nei 10 m, dabar sako pamilau Kauną ir keisčiau nebent į Birštoną Pati dirbo ilgus metus su jaunimu, ieškojo paauglių norinčių savanoriauti visoje Lietuvoje ir pasak jos jaučiasi išties labai didelė atskirtis Kauno ir Vilniaus na ir Klaipėdos nuo visos likusios Lietuvos. Tačiau dirbdama ir sakydavo, kad tik Vilniaus jaunimas yra tikrai labai išsilavinęs, bet ir tuo pačiu labiausiai išpuikęs, arogantiškas, nori dažnai pabrėžti, kad mes visa galvą aukščiau už kitus. Ta arogancija ir menkinimas kitų priverčia pakilnoti antakius.

                              Comment


                                Parašė Bartas1 Rodyti pranešimą
                                Planai tvarkingai priasfaltuoti įgyvendinami sėkmingai, bet.., kur nors Naujamiestyje, šalia solidžių pastatų su aptvarkytais fasadais, tvarkingas sovietinis gatvių standartas kuria liūdną bendrą vaizdą.
                                Tikrai gaila, dauguma centro gatvių buvo rekonstruotos 2015-2020 ir jos nebuvo siaurinamos ar kitaip pergalvojamos. Net nebuvo galvojama kaip jas patobulinti, kadangi visos buvo perdaromos vos mažam laiko tarpe o prieš tai buvo išbombarduotos gatvės su išraustais šaligatviais. Dabar jau labiau atsižvengiama į gatvės dizainą. Bet tikrai galima būtų ir dabar taktiniu urbanizmu koreguoti tas gatves, tačiau to Kaune visiškai nėra. Tikrai gaila

                                Comment


                                  Vilniuje pernai išaugo MDMA vartojimas, Kaune – kokaino https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvo...-kaune-kokaino
                                  Kaunas pirmas. Rimti bachūrai ekstazio nenaudoja.
                                  Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų,
                                  Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                  Comment


                                    Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                                    Vilniuje pernai išaugo MDMA vartojimas, Kaune – kokaino https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvo...-kaune-kokaino
                                    Kaunas pirmas. Rimti bachūrai ekstazio nenaudoja.
                                    Kaunas nepatenka į TOP 20:
                                    Sostinė pagal MDMA likučių koncentraciją nuotekose pernai užėmė 13 vietą tarp kitų Europos miestų.

                                    Comment


                                      Parašė RokasLT Rodyti pranešimą
                                      Kaunas nepatenka į TOP 20:
                                      Skaitykite 1 punktą aukščiau
                                      Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų,
                                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                      Comment


                                        Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                                        Skaitykite 1 punktą aukščiau
                                        Tai išaugo vartojimas, o ne kad Kaunas LT narkomanų sostinė, kai Vilnius yra LT narkomanų sostinė, tad ir patenka tarp top 20 narko-Europos miestų, kur ekstazi labiausiai vartojimas. Užima garbingą 13 vietą. O tuo tarpu Kaunas nepatenka į top 20 pagal kokaino vartojimą.
                                        Paskutinis taisė RokasLT; 2024.07.08, 19:19.

                                        Comment


                                          Parašė RokasLT Rodyti pranešimą
                                          Tai išaugo vartojimas, o ne kad Kaunas LT narkomanų sostinė, kai Vilnius yra LT narkomanų sostinė, tad ir patenka tarp top 20 narko-Europos miestų, kur ekstazi labiausiai vartojimas. Užima garbingą 13 vietą. O tuo tarpu Kaunas nepatenka į top 20 pagal kokaino vartojimą.
                                          Tai kad Kaunas naudoja kokaino daugiau nei Vilnius yra nevertas dėmesio?
                                          Antrus metus iš eilės daugiausia kokaino aptikta Kauno nuotekose (150 miligramų tūkstančiui gyventojų) Vilniuje situacija išliko stabili 124 miligramai
                                          Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų,
                                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                          Comment

                                          Working...
                                          X