Tikrai ne viskam. Rimta muzika dažniausiai priskiriama vienam žanrui, ar tai būtų house, ar electronica, ar trance`as. O visoki "dydžėjukai" sumala visus stilius į vieną ir dažniausiai gaunasi didelis š.
Ne visada. Beje, kurt kuria jau prodiuseriai, o ne DJ. Rimta elektronika nėra tai, kad turėtų turėt tik konkrečiam stiliui būdingų bruožų, o ir šiandien tokių kūrinių surast praktiškai neįmanoma. Galima rast daug rimtos tokios muzikos, kurioje būtų techno, trance, house bruožų, o skambėtų įspūdingai. Tas aiškiai girdisi Markus Schulz miksuose.
Keletas pavyzdžių:
Aš juk ir sakiau, kad dažniausiai. Yra ir išimčių, bet nedaug. Electronica(nemaišyk su elektronine) JAU yra atskiras stilius. Techno, trance ir house artimi stiliai, bet visi turi tik sau būdingus bruožus. Visi 3 paskutiniai tavo įdėti kūriniai yra beveik šimtaprocentis trance`as.
Techno, trance ir house artimi stiliai, bet visi turi tik sau būdingus bruožus. Visi 3 paskutiniai tavo įdėti kūriniai yra beveik šimtaprocentis trance`as.
Jeigu tikėt wikipedia, tai trance yra nuo techno atsiskyręs. Taip, skaitomi kaip trance, bet tiek pirmame, tiek antrame yra electro house motyvų gana nemažai. Jeigu ir toliau tokiais žingsniais elektroninė progresuos, tai greitai vėl viskas susiplaks ir grįš į tą patį stilių, iš kurio išaugo.
Jeigu tikėt wikipedia, tai trance yra nuo techno atsiskyręs. Taip, skaitomi kaip trance, bet tiek pirmame, tiek antrame yra electro house motyvų gana nemažai. Jeigu ir toliau tokiais žingsniais elektroninė progresuos, tai greitai vėl viskas susiplaks ir grįš į tą patį stilių, iš kurio išaugo.
O jeigu konkrečiau, apie tuos "motyvus"?
Trance`as pasižymi aukštu tempu, skardžiais ir garsiais garsais. Techno vos, vos lėtesnis, dažnai naudoja snare drum, mažiausiai skiria dėmesio melodijai. House nemažai soul elementų, iš visų trijų gal melodingiausias stilius ir panašiai.
p.s. Niekad rimtai nesimokiau muzikos, tai su terminais man sunkoka.
O jeigu konkrečiau, apie tuos "motyvus"?
Trance`as pasižymi aukštu tempu, skardžiais ir garsiais garsais. Techno vos, vos lėtesnis, dažnai naudoja snare drum, mažiausiai skiria dėmesio melodijai. House nemažai soul elementų, iš visų trijų gal melodingiausias stilius ir panašiai.
p.s. Niekad rimtai nesimokiau muzikos, tai su terminais man sunkoka.
Man irgi, tad kas ten konkrečiai su tais motyvais yra - irgi neatsakysiu tiksliai Bet pagrindinę melodiją elektrinio houso garsai formuoja ar panašiai.
Dėl aukšto tempo - irgi sunkiai sutinku. Pagrindas yra nuo 136-140 BPM, bet yra ir su tuo pačiu houso 128-130 ritmu, kuris pastaruoju metu vis sparčiau populiarėja.
Man irgi, tad kas ten konkrečiai su tais motyvais yra - irgi neatsakysiu tiksliai Bet pagrindinę melodiją elektrinio houso garsai formuoja ar panašiai.
Dėl aukšto tempo - irgi sunkiai sutinku. Pagrindas yra nuo 136-140 BPM, bet yra ir su tuo pačiu houso 128-130 ritmu, kuris pastaruoju metu vis sparčiau populiarėja.
Comment