Parašė oranger
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Kelių chuliganai
Collapse
X
-
Parašė Nowitzki Rodyti pranešimąTaip, privalo. Bet policija nėra kazkokia uzdara kasta, juos veikia tie patys procesai kaip ir visą visuomenę. Juk ir paprasti vairuotojai pagal KET privalo elgtis kelyje atsargiai ir vienas kitą gerbti, tačiau taip nėra...
Comment
-
Parašė oranger Rodyti pranešimąVairuotojai nėra valstybės struktūra.
Comment
-
Parašė Nowitzki Rodyti pranešimąKas sudaro valstybės struktūras? Tokie pat žmones su savo silpnybėm... Ir tai neabejotinai veikia tų struktūrų veiklą.
Manau, kad policininkas turi laikytis paprasčiausio etiketo: nespjaudyti ant šaligatvio, valyti burną, nerūkyti gatvėje, mandagiai kalbėti ir t.t.
Juk viską galima pateisinti "sunkia ekonomine situacija", bet tada gal ir prezidentui leiskime ateiti į spaudos konferenciją nelygintomis kelnėmis bei neplauta galva?
Comment
-
Parašė oranger Rodyti pranešimąŽiūrint ką mes vadiname "silpnybėmis".
Manau, kad policininkas turi laikytis paprasčiausio etiketo: nespjaudyti ant šaligatvio, valyti burną, nerūkyti gatvėje, mandagiai kalbėti ir t.t.
Juk viską galima pateisinti "sunkia ekonomine situacija", bet tada gal ir prezidentui leiskime ateiti į spaudos konferenciją nelygintomis kelnėmis bei neplauta galva?
Turbut visiems aišku, kad tokia veikla nesiderina su šių struktūrų (ar kaip jas pavadinsi) įstatais ir paskirtimi.
Na čia truputį gavosi nuokrypis nuo pagrindinės temos, bet tai susiję.
Comment
-
Parašė Nowitzki Rodyti pranešimąSu tuo be abejo sutinku. Rašydamas žodį "silpnybės" turėjau omeny godumą, pavydą, neatsakingumą, tingėjimą, papraščiausias klaidas ir t.t. Kitaip tariant žmogiškasis faktorius. juk pastoviai apie tai girdime - kažkas saugume kažkiokią informaciją nutekina, neteisėtai privatizuoja butus, abonentas "stumia" rubikoną, girtas policininkas sukelia tragediją ir t.t.
Turbut visiems aišku, kad tokia veikla nesiderina su šių struktūrų (ar kaip jas pavadinsi) įstatais ir paskirtimi.
Na čia truputį gavosi nuokrypis nuo pagrindinės temos, bet tai susiję.
Comment
-
Parašė oranger Rodyti pranešimąAš suprantu. Bet nepamirškime, kad godumas, pavydas, savanaudiškumas etc būdingi visai žmonijai, ir Vakarų Europoje jų ne kiek ne mažiau, tiesiog jie tvarkingiau "įforminti"...
Kitas pavyzdys Prancūzija - metro kas nors šiek tiek tave stumteli ir iškart puola atsiprašinėti. Aš net neįsivaizdavau, kad už tokius dalykus išvis yra atsiprašinėjama. Lietuvoje tai neįmanoma.
Comment
-
Parašė Nowitzki Rodyti pranešimąKitas pavyzdys Prancūzija - metro kas nors šiek tiek tave stumteli ir iškart puola atsiprašinėti. Aš net neįsivaizdavau, kad už tokius dalykus išvis yra atsiprašinėjama. Lietuvoje tai neįmanoma.
Dėl to "išsivystymo lygio"... Nežinau. Gal ir yra tiesos, bet veidmainiškumo lygis ten irgi išvystytas pakankamai neblogai...
Comment
-
Parašė rat Rodyti pranešimąPažiūrėkit, kas stoja į policiją (kaip ten MRU vadinasi? Teisė ir penitencinė veikla? Atsiprašau, jei ne taip ) ir klausimų neliks, kodėl viskas yra kaip yra.
Beje, pažįstu vieną policininką dirbantį šitą darbą vien dėl to, kaip pats sako, "o kas jei ne aš tai padarys". Žmogus tikrai sąžiningas, turi ne vieną idėją kaip patobulinti policijos darbą ir tai net nereikalauja didelių lėšų, tačiau jo niekas net nesiklauso.
Comment
-
Parašė bronius Rodyti pranešimąhttp://www.sfl.lt/index.php?page=news&id=303
Tai irgi chuliganizmas...
Comment
-
Yra keista, kalba visi, kad bus neįmanoma užtikrint tinkamo ir teisingo proceso dėl to policininkėlio, bet juk yra elementarūs būdai tai padaryt:
pirma pagrindinis šalies prokuroras ar jo pavedimu kitas prokuroras is gen.prokuratūros turi paimt savo žinion ikiteisminio tyrimo organizavimą;
baigus ikiteisminį tyrimą žodį tart turi Klaipėdos apygardos teismas ir paimt bylą savo žinion taip pat.
Problema dėl vietinio angažuotumo būtų išspręsta, kažkodėl tik nieko negirdėt dėl to anei iš pareigūnų, nei iš žurnalistų.Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)
Comment
-
Parašė oranger Rodyti pranešimąČia jau perlenkei lazdą. Lietuvoje žmonės mandagūs. Ir jie tiesiog nesistumdo kaip prancūzai, todėl ir atsiprašinėjimų beveik nebūna.
Dėl to "išsivystymo lygio"... Nežinau. Gal ir yra tiesos, bet veidmainiškumo lygis ten irgi išvystytas pakankamai neblogai...
O Vakarieciu "veidmainiskumas" yra mitas atejes is musu Rytines kaimynes ("chelovek dushy"). Tai sioks toks kulturinis skirtumas, ir, mano supratimu, velgi ne musu naudai.
Comment
-
Siaip, aisku, ta britiska formalaus mandagumo kultura kartais atrodo truputi juokingai (kai noredamas ka nors nusipirkti turi 5 kartus pardavejai psakyti ir pats isgirsti "thank you" ir "please"... pvz., Tailande, mano poziuriu, draugiskiausioje ir mandagiausioje salyje, kokioje esu buves, nieko panasaus nera... ten tiesiog uztenka dideles dideles sypsenos visais atvejais), bet argi tai tikrai blogai? Man atrodo, tai kur kas geriau, negu matyti kazkieno suraukta ir pikta fizionomija, kuri kaltina visa likusi pasauli del kazko (o gal ir del nieko... tiesiog siaip susiraukus buti yra "kruciau")
Beje, lietuviai cia sito savo "bruozo" gan sekmingai atsikratoPaskutinis taisė John; 2007.11.11, 01:21.
Comment
-
Parašė praetor Rodyti pranešimąKas kelias sekunde sakyt "sorry" del vienam tezinomu priezasciu - tai jau mandagumo kokybinis suolis?
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąOranger, mano poziuriu, esi visiskai neteisus. Tiek del mandagumo, tiek del veidmainiskumo. Lietuvos visuomene yra tikrai labai nemandagi palyginus su Britanijos, Amerikos, kitu anglakalbiu (ir, ko gero, daugelio visu Vakaru Europos krastu) visuomenemis.
O Vakarieciu "veidmainiskumas" yra mitas atejes is musu Rytines kaimynes ("chelovek dushy"). Tai sioks toks kulturinis skirtumas, ir, mano supratimu, velgi ne musu naudai.
Comment
Comment