Parašė senasnamas
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Bon Appétit. Diskusijos apie maistą ir kulinariją
Collapse
X
-
Parašė Gator Rodyti pranešimąJei noriu pasikept koki kiaulienos sprandines ar nugarines kepsni keptuveje ar ant groteliu kaip ji skaniau paruost?It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Comment
-
Pasidalinsiu savo kuklia ir neypač gurmaniška (o gal tiesiog reiktų sakyti ne snobiška ) valgymo patirtimi Azijoje kiek anksčiau šiais metais. Štai ką teko krimsti keliaujant ir atostogaujant po tolimus kraštus
Šanchajus. Sausainėlis su sezamo sėklomis ir cukrumi. Labai skanus ir trapus. Galima nusipirkti gatvės turge už 1RMB (0,42Lt). Labai gerai tiktų su kava ar arbata, bet man tiko ir be nieko. Aš, kaip saldumyno mėgėjas, tokių surupšnodavau ~10 per dieną
Vat tokie tipiški pietūs (arba vakarienė) Šanchajaus hostelyje. Ryžiai su kiauliena (arba jautiena) kainuoja 20RMB (8,5Lt), o alus 10RMB (4,25Lt). Aišku, kur nors gatvėje nusipirkti tą patį galima perpus pigiau. O šiaip, labai skanu
Singapūras. Korėjietiškas Bulgogi t.y. mėsos (šiuo atveju, jautienos) gabaliukai su ryžiais, sultiniu ir šiek tiek kimchi. Šitas valgis buvo turbūt kad visos 5 savaičių kelionės highlighte'as, nes tai tikrai labai labai skanus dalykas ir, kas svarebiausia, jame kaip ir nėra Azijos virtuvėms būdingų prieksonių, kaip čili, sojos ar žuvies padažas. Užtat buvo dosniai pipirų. Turbūt kad vienas skanesnių miastų, kokius teko valgyti. Visas šitas singapūre kainuoja apie SG$5 (~11Lt). Aš kažkaip pastebėjau, kad visus kartus, kai teko valgyti korėjietiško maisto, man jis visuomet labai patinka (ko negalėčiau pasakyti apie japonišką maistą, nekalbant apie kinietišką). Nežinau, ar tai atsitiktinumas, ar korėjietiška virtuvė tikrai išskirtinai gera
Bulgogi iš kiaulienos ir su šalta kava (tokia tropiniuose Azijos kraštuose populiari dėl savaime suprantamų priežasčių)
Kebabas Singapūro Marina Bay prekybos centre. Kažkaip teko šiek tiek nusivilti, nes Singapūre maistas (kaip ir visa kita) paprastai būna aukščiausios klasės. Londone galima rasti kur kas geresnių kebabų. Gal tiesiog Singapūre kebabai nelabai populiarūs
Bankokas. Labai paprasta "kiaušinienė" su apkepta kiauliena, virtais (steamed) ryžiais ir pora kiaušinių. Prabangiame Siam Paragon prekybos centre savitarnos valgykloje toks valgis kainuoja apie 55THB (5Lt)
Kitame Bankoko prekybos centre galima nusipirkti KFC Zinger Meal'ą už 90THB (~8Lt). Pastebėjau, kad KFC Azijoje (ypač Kinijoje ir Vietname) yra gana smarkiai populiarus ir ten valgyti eina "normalūs" žmonės. Ir taip yra, toli gražu, ne dėl to, kad ten tai yra kažkokia naujiena ar egzotika. Maisto asortimentas ten, šiaip, yra nesvietiškai didelis. Tiesiog KFC (kaip ir kiti užsienietiški fast-food'ai) sugebėjo įgyvendinti gerą marketingo strategiją
Bankoko Chinatown'e kepamas a le kebabas (vienas iš vištos, o kitas iš jautienos). Toks skanus, kad galima praryti liežuvį bedorojant . Kainuoja 40THB už vieną (3,4Lt). Iš nuotraukos neina suprasti, bet jis toks nemažas. Kaip normalus šašlykas ar shish kebabas
Čia panašūs mini-kebabai, kurie yra panašūs, kaip ir prieš tai buvęs, tik gerokai mažesni. Nors irgi labai gardūs
Hošiminas. Burger Kingas oro uoste. Šiaip, Burger Kingų Vietname, kaip suprantu, tėra vos keletas. Whopperio skonis, kaip visada, geras
Kuala Lumpūro Jalan Alor maisto gatvėje ryžiai su kiauliena, krevetėmis ir kiaušiniais bei Tiger alumi. Be alaus, berods, kainuoja 10MYR (~9Lt)
Labai skanūs virtinukai (dumplings) Šanchajuje kažkokiame japoniškame restorane, kurį užrodė forumo kolega surskis. Kiniečiai japonus ne visada myli, bet į japoniškus restoranus mielai eina valgyti, nes tai tiesiog cool. O ir šiaip skanu. Kaip ir kitur Azijoje, pietūs nelabai apsieina be alaus
Galų gale, Šanchajaus Xujiahui rajone esantis McDonaldas, kuriame reikia suvalgyti legendinį BigMac'ą. Kiniečiai nelabai supranta pavadinimo "BigMac" (su anglų kalba ten sunkiai), bet pamatę užsienietį dažniausiai duoda meniu su paveiksliukais, kur tiesiog parodai, ko nori . BigMac'as, kaip ir visur kitur, skanus ir šaunus
Tai tiek tų kulinarinių patirčių Azijoje. O šiaip, reikia pasakyti, kad valgymo kultūros ir maisto kokybės prasme be didesnės konkurencijos Azijoje pirmauja Singapūras ir Bankokas. Neteko būti Tokijuje ir Seule, bet, spėju, ten irgi viskas yra tik aukščiausiame lygyje.Paskutinis taisė John; 2012.12.08, 03:20.
Comment
-
Parašė adebisi Rodyti pranešimądruska + pipirai + čili + česnakas + imbieras + laimo sultys + balzamiko actas. palik apie parai šaldytuve. skanu ir paprasta.
Comment
-
Parašė Gator Rodyti pranešimąAciu uz rekomendacija. Imbiero nemegstu tad darysiu is visko ka pasiulei iskyrus imbiera. Ir acto balzamiko tingesiu pirkt, tai arba be jo, arba paprastas tiksPost in English - fight censorship!
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąKuala Lumpūro Jalan Alor maisto gatvėje ryžiai su kiauliena, krevetėmis ir kiaušiniais bei Tiger alumi. Be alaus, berods, kainuoja 10MYR (~9Lt)
Atvaizdas
Šiaip kūl, šauni apžvalga! :-)
Comment
-
Parašė pauliaK Rodyti pranešimąGeras, Kuala Lumpūre ant tokių pat plasmasinių oranžinių stalų su kazkokiomis vaikiškomis kėdutėmis kažkur China Town'e, pirmą k. Tigerio paragavau ir kažkokį panašų maistą valgiau. Dabar net galvoju ar negali ta pati vieta čia būti
Šiaip kūl, šauni apžvalga! :-)
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąYra bet kuriame Tesco, Sainsbury's, tikriausiai ir Asda supermarkete. dažniausiai pardavinėjama 1L arba 0.33L pakuotėse/buteliiukuose. 1L Tropicana sulčių, berods, kainuoja apie £2-2.50 (8-10Lt). Nors būna ir 330ml, kurie kainuoja apie £1-1,30 t.y. tiek pat, kiek ir Coca-cola 0,5L butelis. Tesco prekės ženklo analogiškos 1L sultys (kurios yra iš esmės identiškos) kainuoja, berods, apie £1,50 t.y. apie 6Lt.
http://christinescottcheng.wordpress...industry-lies/
http://www.miamiherald.com/2012/06/0...nge-juice.html
Comment
-
Parašė Gator Rodyti pranešimąPasirodo "svieziai spaustos" yra akiu dumimas:
http://christinescottcheng.wordpress...industry-lies/
http://www.miamiherald.com/2012/06/0...nge-juice.html
Šviežiai spaustos sultys - imi apelsiną, išspaudi, kas išbėgo tą išgeri. Kas tą pabando, atgal prie pakelinių "100% sulčių" nebegrįžta (nebent šnapsą jom užgerti)
Comment
-
Parašė c2h5oh Rodyti pranešimąNu blemba...
Šviežiai spaustos sultys - imi apelsiną, išspaudi, kas išbėgo tą išgeri. Kas tą pabando, atgal prie pakelinių "100% sulčių" nebegrįžta (nebent šnapsą jom užgerti)
Comment
-
Parašė Gator Rodyti pranešimą100% buna is koncentrato ir 100% ne is koncentrato, tai yra praktiskai tokios pat kaip tavo isspaustos, tik pasterizuotos tam, kad ilgiau laikytusi. Tropicana reklamavosi kaip tokia, nors is tiesu apgaudinejo zmones neminedama "pagerinimo" proceso.
Comment
-
Parašė tadux Rodyti pranešimąPasterizuots ir nepasterizuotos didziulis skirtumas, pirmiausiai pasterizuojant pasikeicia skonis. Dauguma vitaminu yra neatsparus temperaturai, tad jus ten nelieka arba lieka daug maziau.
Comment
-
Pigus ir popsovas show, skirtas tiems, kas anksčiau nematė, kaip veikia maisto industrija. Kadangi tai 6iokia tokia auditorija, tai galima jai apteikti sensaciję. Daugelis tiesiog neįsivaizduoja, kaip veikia mėsos ar kitų produktų perdirbimas ir jiems tai gali pasirodyti šlykštu (man tikrai ne, nas aš duagmaž žinau, kaip tai veikia ir kaip tai atrodo). Kaip ir bulvinių blynų ar cepelinų ruošimas dažnam užsieniečiui Lietuvoje gali sukelti pasišlykštėjimą.
Jo argumentas "no respect for food"... what? Aš nenoriu "gerbti" maisto. Aš esu alkanas ir noriu pavalgyti. Jaučiu reiks eiti sukirsti BigMac'ą.Paskutinis taisė John; 2013.08.13, 14:11.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimą
Pigus ir popsovas show, skirtas tiems, kas anksčiau nematė, kaip veikia maisto industrija. Kadangi tai 6iokia tokia auditorija, tai galima jai apteikti sensaciję. Daugelis tiesiog neįsivaizduoja, kaip veikia mėsos ar kitų produktų perdirbimas ir jiems tai gali pasirodyti šlykštu (man tikrai ne, nas aš duagmaž žinau, kaip tai veikia ir kaip tai atrodo). Kaip ir bulvinių blynų ar cepelinų ruošimas dažnam užsieniečiui Lietuvoje gali sukelti pasišlykštėjimą.
Jo argumentas "no respect for food"... what? Aš nenoriu "gerbti" maisto. Aš esu alkanas ir noriu pavalgyti. Jaučiu reiks eiti sukirsti BigMac'ą.
US Department of Agriculture microbiologist Geral Zirnstein agreed with Jamie that ammonium hydroxide agent should be banned.
He said: 'I do not consider the stuff to be ground beef and I consider allowing it in ground beef to be a form of fraudulent labelling.'
Two other chains Burger King and Taco Bell have earlier bowed to pressure and removed ammonium hydroxide processed ingredients from their products.Paskutinis taisė Lettered; 2013.08.13, 14:24.
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Kalba eina ne tik apie tą show ir 'šlykščius' vaizdus:
Comment
Comment