Man, beje, dar kartą išpuolė pabūti Meat Lovers Pub'e ir išbandyti steiką. Tiesiog pasakiškai skaniai ir gerai pagamintas steikas, kokį anksčiau esu nebent sapnavęs. Taip sakant, highly recommended.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Bon Appétit. Diskusijos apie maistą ir kulinariją
Collapse
X
-
Parašė vytauc Rodyti pranešimąŽėkit.
Pirmadienį nusiperkat Maximoj 1 kg jautienos kumpio. Tai garantuotai bus karviena, bet tai kam dabar lengva. Įtrinat pipirais ir laurų lapais. ištepat aliejumi [nepagailėkit] ir labai standžiai apvyniojat maistine plėvele, kad nebūtų oro. Padedat į šaldytuvą [ne šaldiklį] iki kito sekmadienio. Visa procedūra - 5 min.
Sekmadienį išvyniojat, supjaustot ir sumalat. Įmaišot smulkiai sukapotą svogūno galvą. Įmušat kiaušinį. Porą šaukštų tarkuoto parmezano ["Džiugas" tinka puikiai], šaukštas garstyčių. Druska, pipirai.
Formuojat "kotletus", kepat ant LABAI gerai įkaitintos keptuvės.
Toliau jau fantazijos reikalas. Aš dar ant kiekvienos porcijos įskeliu po kiaušinį, o šalimais dar pakepu po pomidoro pusę ir svogūnų.
Supakuojat į bandelę ir valgot.
Arterijos klykia iš siaubo, o visi "geriausi miesto burgeriai" nervingai rūko, pasislėpę už kampo
Comment
-
Parašė Gator Rodyti pranešimąKokiu smulkumu pjaustai? As kai supjaustau mazais kubeliais kazkakip sunikiau valgosi nei farsas - tas kubelis per mazas, kad sukramtyt ir per didelis svelniai nuryt
Comment
-
Parašė Tomizmas
Kaip suprantu, didžiausia tikimybė sutikti šituos mūsų "draugus" yra visokiuose padažuose, rūkytos mėsos gaminiuose, čipsuose su įvairiais aromatais ir t.t. Žodžiu, ten, kur reikia intensyvaus aromato. Realiai šiais laikais galima labai nesunkiai be to apsieiti, nes patys gamintopjai (ir net restoranai) jų privengia, nes žino, kad tai nėra "cool".
Kitas dalykas, MSG žala. Kaip žinia, pomėgiu naudoti MSG garsėja kiniečiai. Jie juk naudoja visokius padažus, kurie skleidžia visokius kvapus iš už šimto metrų.
Pažiūrėkim į Honkongą, kur MSG bent visai neseniai buvo labai paplitęs (dabar tai išėjo iš mados, nes žmonės pradėjo labiau tuo domėtis... imta vartoti pakaitalus, kaip vištienos, jautienos ar grybų milteliai, kurie stiprina aromatą). Žmonės ten gyvena per 82 metus ir pagal tai yra viena pirmaujančių teritorijų pasaulyje (tas pats galioja Macau, Singapūrui, Japonijai t.y. vietoms, kur MSG tebėra arba visai neseniai buvo labai intensyviai naudojami kasdieniniams racionams). Negana to, žmonės ten yra pastebimai plonesni, nei Europoje ar bet kur kitur.
Išvada, ko gero turėtų būti tokia, kad MSG iš principo netrumpina gyvenimo trukmės ir nėra svarbus faktorius mūsų sveikatai. Jie tikriausiai skatina apetitą ir nora daugiau ėsti, bet tai antrinė problema, su kuria reikia kovoti bet kokiu atveju.
P.S. ne gliukamatas, o glutmatas.Paskutinis taisė John; 2012.04.15, 22:52.
Comment
-
Kodel nemaza dalis pienisku desreliu kainuoja tiek daug, pavyzdziui 21Lt uz kilograma. Ir kodel zmones perka jas, zinant, kad tai ne pats kokybiskiausias maistas, kai grynosmesos kilograma gali imti uz tiek ar net keliais litais maziau. Gryna mesa ir skaniau ir sveikiau. Vienas argumentelis, kad desreles gali greit pasildyt, bet tik tiek..
Comment
-
Parašė Gator Rodyti pranešimąKodel nemaza dalis pienisku desreliu kainuoja tiek daug, pavyzdziui 21Lt uz kilograma. Ir kodel zmones perka jas, zinant, kad tai ne pats kokybiskiausias maistas, kai grynosmesos kilograma gali imti uz tiek ar net keliais litais maziau. Gryna mesa ir skaniau ir sveikiau. Vienas argumentelis, kad desreles gali greit pasildyt, bet tik tiek..Got sun in my face, sleeping rough on the road
Comment
-
Parašė Petrozilijus Cvakelmanas Rodyti pranešimąNu tai pats turbūt paskutiniu sakiniu ir atsakei į savo klausimą. Pusryčiams karbonadų nekepsi ir kotletų nesitroškinsi, o dešreles sumetei į puodą, vanduo užverda ir gali valgyt.
As pirkdavau tas desreles kartais, taciau dabar toks nusvitimas atejo, kad jos brangesnes nei gryna mesa
Comment
-
Parašė Petrozilijus Cvakelmanas Rodyti pranešimąNu tai pats turbūt paskutiniu sakiniu ir atsakei į savo klausimą. Pusryčiams karbonadų nekepsi ir kotletų nesitroškinsi, o dešreles sumetei į puodą, vanduo užverda ir gali valgyt.
Nelabai įsivaizduoju, ką daryčiau su žalios mėsos gabalu.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąNelabai įsivaizduoju, ką daryčiau su žalios mėsos gabalu.
Svarbu netingėti.
Comment
-
Parašė Silber418 Rodyti pranešimąTroškinį, kepsnį.. Daugiau fantazijos ir dar kas pavyks.
Svarbu netingėti.
Comment
-
Na taip taip, čia gal tiesos yra. Pats keliaudamas po Azijas kasdien stebiu, kaip ruošia maistą tiesiog ant gatvės (arba kokiam prekybcentryje). Tuos mėsos gabaliukus iškepa per porą minučių (paprastai jie būna maži, o ugnis karšta ir didelė), o ryžius galima turėti ready kad ir 24-7 su tam skirtais ryžių virimo aparatais. Toks kaip ir fast-food'as, bet praktiškai normalus maistas.
Comment
-
Parašė Gator Rodyti pranešimąNa pavyzdziui gali is vakaro padaryt koki greita mesos troskinuka, kuri ne tik ryte, bet ir kitos dienos pietu metu galesi pasisildyt
As pirkdavau tas desreles kartais, taciau dabar toks nusvitimas atejo, kad jos brangesnes nei gryna mesa
Comment
-
Parašė Gator Rodyti pranešimąGaliausiai isvirti, kad ir imetus keleta darzoviu - bus ir sriubos ir mesytes
Comment
-
Parašė andyour Rodyti pranešimąDauguma žmonių nemėgsta sriubos ir virtos mėsos.
Comment
-
Pagal vieną įstaigą negali spresti apie visumą. Valgo, kad lengviau suvirškintų antrą patiekalą, bei sveikiau. Kodėl pasaulyje taip populiarios picos, burgeriai, kebabai, hotdogai? Arba kodėl beveik kiekvieną vaiką reikia versti valgyti sriubą. Žinoma, statistkos nedariau, tiesiog iškėliau hipotezę, remdamasis anksčiau vardintais pastebėjimais.
Comment
-
Parašė andyour Rodyti pranešimąJie valgo, nes lengviau suvirškina, sveikiau. Kodėl pasaulyje taip populiarios picos, burgeriai, kebabai, hotdogai? Arba kodėl beveik kiekvieną vaiką reikia versti valgyti sriubą. Žinoma, statistkos nedariau, tiesiog iškėliau hipotezę, remdamasis anksčiau vardintais pastebėjimais.Paskutinis taisė Lettered; 2012.08.24, 21:26.
Comment
-
Parašė andyour Rodyti pranešimąDauguma žmonių nemėgsta sriubos ir virtos mėsos.
Comment
-
Parašė Al1 Rodyti pranešimąPagal save nevertink. Žmonės valgo ir sriubą, ir virtą mėsą. Žinoma, dabar čipsų ir kokakolos kartai, ryjančiai chemiją, natūralus maisto skonis neskanus...
O kaip picos, italų nacionalinis patiekalas?
Comment
Comment