Eksperimentuok. Gal sukursi kažką skanaus
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Bon Appétit. Diskusijos apie maistą ir kulinariją
Collapse
X
-
Parašė Gator Rodyti pranešimąKartais sugalvoju pasigamint kazka rimtesnio pagal internete rasta recepta, taciau labai nepatinka, kad kokiam nors patiekale yra kokie 5 ingridientai, kuriu nikada neturiu ir vien del vieno patiekalo neapsimoka ju pirkti. Galvoju supaprastint patiekala, taciau gal bus zymiai neskaniau Ka jus i tai? Aisku gurmanu nuomone vienokia, butu idomi "paprastos liaudies" mintys.It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąGator, o ką, pavyzdžiui, tu bandei/norėjai gaminti pagal receptus iš interneto?
Comment
-
Parašė Magician Rodyti pranešimąČia pavyzdžiui kokius? Kai kurių šiaip galima nusipirkti, ir laikyti kur nors spintelėje, vis kur nors pamėginant panaudoti? Kas tie "keli ingredientai"?
Comment
-
Prieskonis ar padažas visai gali praversti ne tik to pačio patiekalo gamybai. Čia jau grynai paties mastymo reikalas. Jeigu gamini retai, ar pagrinde maitiniesi sumuštiniais - tada taip, bėda, tam tikro prieskonio nepanaudosi. Bet jeigu koks nors prieskonis puikiai tinka prie tam tikro mėsos troškinio, gal tiks ir prie šiaip keptos mėsos? Toks daiktas nebūtinai turi prapulti po pirmo panaudojimo. O turėti kažką įdomesnio savo prieskonių skyriuje gali visai nepamaišyti.
Comment
-
www.foodgawker.com
geriausias receptų puslapis kokį yra tekę aptikt!No one really knows
Which way the wind blows
Comment
-
Parašė Gator Rodyti pranešimąIeskau ne kazkokio ypatingos progos super patiekalo, bet tokio, kuri galeciau gaminti dazniau, tieisog paivairinti savo valgiu raciona. Megstu ivairius makaronu patiekalus, taip pat man labai patinka troskiniai del ju savybes, kad gali pagaminti didesni kieki ir paskui ji valgyti kokas dvi dienas vis pasisildydamas. Tarkim ziuriu kazka is azijietisku troskiniu, bet ten kai pamatau kelis ingridientus, kuriu ne tik neturejes niekada, bet net ir skonio nezinau entuziasmas kazkakaip nusimusa.
Arba kinietiško analogo Keptos BBQ kiaulienos (Char Siu) su ryžiais: http://appetiteforchina.com/recipes/...pork-char-siu/
Abu variantai iš esmės identiški, išskyrus šiek tiek skirtingus prieskonius. Paprastai keliaudamas po savo Azijas kasdien maitinuosi būtent šitais patiekalais. Labai skanu ir paprasta (ir pigu). Paruošimas užtrunka ~3-5 minutes. Nors ryžiai jau turėtų būti paruošti iš anksto t.y. išvirti ir (jei patinka) apkepti. Sakyčiau, tai lengviausias, paprasčiausias ir praktiškiausias maistas, koks tik gali būti. O ir prieskonius galima derinti pagal pomėgius (pvz., vietoj žuvies padažo, įsidėti pomidorų padažo). Čia praktiškai visų Azijos tradicinių fast-food'ų pagrindinis patiakalas.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąAr nenorėtum išbandyti pavyzdžiui, tailandietiškų ryžių su kiauliena (Khao Phad): http://www.spicecuisine.com/khao_phad_moo.php
Kazkas tokio? Reikes pameginti, tik klausimas kokius padazus ar prieskonius cia deti is to ka galima rasti prekybcentryje. Kadangi ziuriu daug variaciju yra ir vieni suvienokiais, kiti su kitokiais pataria. Sitam video tai tik soju padaza pila, kas neatrodo patsgeriausias variantas mano akimis.
Comment
-
Parašė Gator Rodyti pranešimąhttp://www.youtube.com/watch?v=tD3kxUh9a6s
Kazkas tokio? Reikes pameginti, tik klausimas kokius padazus ar prieskonius cia deti is to ka galima rasti prekybcentryje. Kadangi ziuriu daug variaciju yra ir vieni suvienokiais, kiti su kitokiais pataria. Sitam video tai tik soju padaza pila, kas neatrodo patsgeriausias variantas mano akimis.
Jo, čia būtent tas tailandietiškas patiekalas Khao Phad - kepta kiauliena (ar bet kokia kita mėsa) su ryžiais. O dėl prieskonių, tai viskas ir parodyta tame video: sojos padažas ir cukrus. Kiek žinau, dar būna dedamas "fish sauce" (žuvies padažas?). Ir kažkaip neįsivaizduoju, kaip būtų galima apsieiti be druskos. Nors gal ir klystu.
O kodėl sakai, kad netinka sojų padažas? Man atrodo, Azijoje jis pilamas visur ir į viską. Bet būtent tas tradicinis patiekalas visada turi sojų padažo. Aš pats net nebuvau girdėjęs apie tokį, kol nepradėjau ten keliauti, bet užvalgiau būtent šito maisto ir vėliau sužinojau, kad ten dedemas sojų padažas. Dabar jis man netgi labai patinka. Bet aišku, galima jo ir nepilti ir patiekti be padažo. Arba naudoti pomidorų padažą (tikriausiai bus šiek tiek panašu į lietuvišką šašlyką) arba bet kokį kitą mėgtsamą padažą. Manau svarbiausia yra tai, kad toks maistas, nepriklausomai nuo padažo, yra pagaminamas labai greitai, yra pakankamai sveikas ir lengvai virškinamas.
Čia kažkokiame puslapyje duodamas receptas (vietoje kiaulienos naudojama vištiena): http://thaifoodcast.com/recipes/main...ried-rice.htmlPaskutinis taisė John; 2011.12.18, 00:11.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąJo, čia būtent tas tailandietiškas patiekalas Khao Phad - kepta kiauliena (ar bet kokia kita mėsa) su ryžiais. O dėl prieskonių, tai viskas ir parodyta tame video: sojos padažas ir cukrus. Kiek žinau, dar būna dedamas "fish sauce" (žuvies padažas?). Ir kažkaip neįsivaizduoju, kaip būtų galima apsieiti be druskos. Nors gal ir klystu.Post in English - fight censorship!
Comment
-
Na druskos maiste lyg ir būna pakankamai, bet dauguma tikriausiai iš padažo ir prieskonių. Gal ir deda į kai kuriuos patiekalus atskirai, bet man to matyti neteko ir apskritai neteko matyti druskos patiekiamos kaip prieskonio ant restoranų/valgyklų stalų. Kaip ir nėra pomidorų padažo/kečupo ar pipirų. Nor paprašius gal ir atneštų? O gal nesuprastų, ko noriu.
Comment
-
Gal kas gali patvirtinti/paneigti, ar tai, ką rašo Užkalnis apie "Mėsos namus" yra tiesa? http://www.laukineszasys.lt/apzvalgo...ineje-atsakau/
Kadangu pats esu labai didelis mėsėdis ir noriu užsukti į kokią skanesnę vietelę besilankydamas Vilniuje, lyg ir nuskambėjo labai skaniai beskaitant tą jo rašliavą. Ir šiaip būtų įdomu Lietuvoje išbandyti gerą Amerikonišką restoraną su burgeriais ir steikais.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąGal kas gali patvirtinti/paneigti, ar tai, ką rašo Užkalnis apie "Mėsos namus" yra tiesa? http://www.laukineszasys.lt/apzvalgo...ineje-atsakau/
Kadangu pats esu labai didelis mėsėdis ir noriu užsukti į kokią skanesnę vietelę besilankydamas Vilniuje, lyg ir nuskambėjo labai skaniai beskaitant tą jo rašliavą. Ir šiaip būtų įdomu Lietuvoje išbandyti gerą Amerikonišką restoraną su burgeriais ir steikais.
Comment
Comment