Parašė Sefas210
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Bon Appétit. Diskusijos apie maistą ir kulinariją
Collapse
X
-
Parašė qwe Rodyti pranešimąMėsos prieskonius? Tai čia tipo tuos mišinius kur xer znajet ko pridėta?
Comment
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimąDruską, cukrų ir pipirus.
Parašė qwe Rodyti pranešimąMėsos prieskonius? Tai čia tipo tuos mišinius kur xer znajet ko pridėta?
Ka ,kolegos, manot apie lietuviskas kulinarines laidas? Kartais tenka paziuret beatos virtuve, tai ji taip viska neuztikrintai daro, kad net kyla klausimas, ar tikrai jai viskas pavyksta. truksta laidu,kuriose rodytu ne kaips kokias patiekalo sudedamasias dalis sumest i puoda, o kuriose aiskintu kodel daro butent taip, o ne kitaip. Lietuviska virtuve ir lietuvos namu seimininku supratimas apie maisto gaminima labai primytivus. Parodyk recepta su vistos krutinele. Na ir kas bus? garantuoju ,kad dauguma, susipirke visus produktus , padarys viska kaip per Tv rode, bet krutinele perkepins ir ji bus sausa . O tada padarys isvada ,kad receptas nevykes. Reikia "how to.." laidu. Kuriose pirmiausia ismokintu gaminti.Paaiskintu kodel taip daroma, kaip daryti ,kad butu geriau...o tada jau galima ir receptus zmonem kisti.
http://www.youtube.com/watch?v=MY3kT43p_Js
http://www.youtube.com/watch?v=oiAmiRaiB9wPaskutinis taisė Aidzius; 2011.11.24, 08:24.KAd ir kiek ponas ROMAS vaidintu teisingaji tolerasta, bet tikrai RUSAI - GALVIJU tauta ,kuri N amziu aklai seka savo apsisaukelius lyderius, turi N turtu, bet is meslo taip ir neislipa. Kada rusai gyveno gerai? Jeigu uz pasakyma "galviju tauta" uzdraudet diskutuot temon apie Ukraina, ismeskite mane visai . :)
Comment
-
Parašė downsun Rodyti pranešimąkulinarai ar šiaip mėgėjai pavalgyti - kokius prieskonius dažniausiai naudojate?
Comment
-
Parašė Magician Rodyti pranešimąRukyta paprika, paprasta paprika, kajeno pipirai, siaip ivairus pipirai, imbieras, cinamonas, rozmarinas, ciobrelis, ir ivairios zoles, kuriu namuose netruksta...
Comment
-
Lietuvoj nelabai kas plova ir gamina tad tu tikruju prieskoniu nelabai reikia. Gamina kazkoki ryziu su kiauliena ir pomidorais troskini.
Tikras plovas gminamas mazdaug taip:
I puoda (mazu dugnu ir platejanti i virsu) supilamas aliejus ir ikaitinamas tada dedama nemazai svogunu. Svogunai kepami kol paruduoja jie duoda plovo spalva. Sukepti reikia pagal skoni. Tada i svogunus ir alieju metama aviena arba jautiena ir apkepama iki kol paruduos (kas irgi priduoda spalvos ir skonio) tada metam cesnako galva perpjauta horizontaliai kad persipjautu visos skilteles. dedam preiskonius truputi vandens ir troskinama iki kol mesa suminstes. dedam morku laika parinkite patys priklausomai kokio jas minstumo megstat. tada ant virsaus pilami ryziai kad vienodu sluoksniu padengtu mesa ir uzpilama vandens kad juos apsemtu ir nemaisant ant silpnos ugnies troskinama kol ryziai sugers vandeni ir mesos svogunu sultis. Tada galima ismaisyti ir valgyti.
Kas megsta cesnaka is cielos cesnako galvos gali lengvai isimti mingstu skilteliu. O kas nemegsta paimkite cesnako galva ir meskite i siena geriau kad priliptu. Jei prilipo plovas bus geras.
Skanaus
Comment
-
Parašė tadux Rodyti pranešimąLietuvoj nelabai kas plova ir gamina tad tu tikruju prieskoniu nelabai reikia. Gamina kazkoki ryziu su kiauliena ir pomidorais troskini.
Tikras plovas gminamas mazdaug taip:
I puoda (mazu dugnu ir platejanti i virsu) supilamas aliejus ir ikaitinamas tada dedama nemazai svogunu. Svogunai kepami kol paruduoja jie duoda plovo spalva. Sukepti reikia pagal skoni. Tada i svogunus ir alieju metama aviena arba jautiena ir apkepama iki kol paruduos (kas irgi priduoda spalvos ir skonio) tada metam cesnako galva perpjauta horizontaliai kad persipjautu visos skilteles. dedam preiskonius truputi vandens ir troskinama iki kol mesa suminstes. dedam morku laika parinkite patys priklausomai kokio jas minstumo megstat. tada ant virsaus pilami ryziai kad vienodu sluoksniu padengtu mesa ir uzpilama vandens kad juos apsemtu ir nemaisant ant silpnos ugnies troskinama kol ryziai sugers vandeni ir mesos svogunu sultis. Tada galima ismaisyti ir valgyti.
Kas megsta cesnaka is cielos cesnako galvos gali lengvai isimti mingstu skilteliu. O kas nemegsta paimkite cesnako galva ir meskite i siena geriau kad priliptu. Jei prilipo plovas bus geras.
Skanaus
Aš gaminu daugmaž pagal Giedriaus Vilpišausko receptą: http://giedrius-v.livejournal.com/51512.html
Comment
-
Parašė Valiukas Rodyti pranešimąIr apskritai plovą reikėtų rankomis valgyti
Comment
-
Tą plovą mes adaptavom sau, nesiruošiu nei česnakų su lukštais dėti, nei rankomis valgyti
Jei jausiu didelį poreikį tose šalyse originalo ir paragausiu*******
Miestai.net Fb
Comment
-
Ko gero, kad taip. Nereikia perlenkti lazdos, ieškant "autentiško" plovo ar kebabų. Pavyzdžiui, mums puikiai žinomas kiaulienos šašlykas. Jo kilmės šalyje Turkijoje šašlykas (shish kebabas) niekada nebūtų daromas iš kiaulenos, o tikriausiai būtų iš avienos arba vištienos. Ar tai reiškia, kad mes turėtume irgi tik taip valgyti? Net nekalbu apie plovo valgymą rankomis. Tai tiesiog nehigieniška ir potencialiai pavojinga sveikatai. O tose šalyse (visų pirma Indijoje) pomėgiu kas kelias minutes dezinfekuoti rankas žmonės dažniausiai nepasižymi. Tai, viso labo, atsilikusios kultūros rudimentinis reliktas, kuris kažkodėl bent kai kur liko kaip "tradicija". Plovą kuo puikiausiai galima valgyti šaukštu, o šašlykai/kebabai gali būti iš kiaulienos ir tai nėra niekuo blogiau už "autentiškas" šių valgių arba jų valgymo būdų apraiškas.Paskutinis taisė John; 2011.11.27, 21:58.
Comment
-
Parašė Irma Rodyti pranešimąTą plovą mes adaptavom sau, nesiruošiu nei česnakų su lukštais dėti, nei rankomis valgyti
Jei jausiu didelį poreikį tose šalyse originalo ir paragausiu
Nesu nei kulinaras, nei gurmanas, kad gaminčiau kaip uzbekas______________
The Division Bell
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąNet nekalbu apie plovo valgymą rankomis. Tai tiesiog nehigieniška ir potencialiai pavojinga sveikatai.
Comment
Comment