O dar piktinamės, kai kokios bobutės sako, kad prie ruso buvo geriau.
Na 1997 tai ne prie ruso ir šiaip būtų kvaila teigti kad viskas viskas dabar tikrai geriau net nei prie ruso, tai paprasčiausiai neįmanoma, kad ir kokia š skylė kažkada buvo, visada surasi bent vieną geresnį dalyką nei kad yra dabar.
skanios ar tiesiog tuo metu nebuvo skanesnių ragauta?
Būdavo ingredientai šviežesni ir jų būdavo daugiau, galbūt tais laikais dar nebuvo taip įsigudrinę visko optimizuoti masinei gamybai ir pelnui, turėjo tik vieną piceriją o ne didžiulį tinklą. Visi kas pamena teigia kad geros buvo. Kita vertus dabar yra daug visokių picerijų ir aišku kad yra ir tokių kur skanesnės picos. Labai sunku kalbėti apie praeitį nes ir skonio suvokimas laikui bėgant keičiasi. Jei kas turit laiko mašiną, atgabenkit man "Mexicana strong" picą iš 1997 Čili picerijos, galėsiu įvertinti, ačiū.
Kiek pamenu, Čili picos niekada nebuvo skanios. Nu tiesiog nieko geriau nebuvo. Panašiai ir su kebabais, kol nebuvo Mangal Men, Azerų ir kai kurių kitų gerų kebabų, kurie dabar laikomi gerais. Su burgeriais lygiai tas pats. Tiesiog anksčiau tenkindavomės žymiai kuklesniais dalykais.
Pati pirmoji Čili pica, tekdavo karts nuo karto joje apsilankyti, visi parkuodavosi purvyne kuris buvo šalia, o klientų būdavo labai daug, net eilės būdavo. Tuo metu ir Čili picos buvo tikrai skanios. Pažiūrėjus į nuotrauką sunku patikėti kad taip viskas pasikeitė.
Buvau ten daug kartų. Geri atsiminimai. Dar, be to, stovėjo iki jo kioskų eilė, už jų kažkokia didelė įduba ir ant kampo medinis namas.
skanios ar tiesiog tuo metu nebuvo skanesnių ragauta?
Su dabartimi tikrai sunku lyginti, kaip Edd sako. Bet kai Čili tinklas pradėjo sparčiai plėstis, tai pagedo kokybė ir skonis, nors ir nežymiai. Paradoksas, bet klientų padaugėjo. Vadinasi kitur vis dar buvo prasčiau.
Čili išsiplėtus suprastėjo kokybė, o vėliau dar labiau suprastėjo ir atsirado daug konkurentų tai paskui net vengdavom būtent Čili. Ok, gal pernelyg nugrybavom, kas norit apie maistą galima tęsti čia: https://www.miestai.net/forumas/foru...etuvoje/page16 Šiaip visai naudinga jei forumiečiai ten pasidalintų kur geros/geriausios vietos picoms/burgeriams/etc.
Dėl istorijos, buvo kažkada minčių parankioti senų nuotraukų ir lygiai iš tų pačių kampų pafotkinti dabar, pakelti ir droną nes nemažai internete senų nuotraukų iš oro. Gal reiks kada taip ir padaryti (kai išeisiu į pensiją ), Romas kažką panašaus darė, pokyčiai Šnipiškėse gan įspūdingi.
„Michelin“ gide mūsų restoranas įvertintas taip: „Jaunasis šefas Airis Zapašnikas jaukioje restorano aplinkoje savo įgūdžius ir žinias apie japonų virtuvę įlieja į įspūdingą „omakase“ meniu. Vos 10 sėdimų vietų turintis restoranas suteikia unikalią galimybę mėgautis tradiciniais suši patiekalais prie vieno stalo. Vakarienės metu šefas pristato ir demonstruoja tradicinius suši metodus, kuriuos papildo aukščiausios kokybės norvegiška žuvis. Tai kerinti tris valandas trunkanti patirtis, kurią sustiprina vyno, sake ar sulčių deriniai.“
Meilė virtuvei Airis Zapašnikas jautė nuo mažumės – dar mokydamasis mokykloje dirbo viename Kauno restorane. Ir nors įstojo mokytis medicinos specialybės, virtuvės trauka nugalėjo – pakviestas dirbti į japoniškos virtuvės restoraną Norvegijoje, ilgai ir nesvarstė – prieš 13 metų išvyko į svečią šalį. Šiandien 31 metų virtuvės šefas Airis mėgaujasi savo darbo įvertinimu – jo vadovaujamas restoranas Norvegijoje apdovanotas „Michelin“ žvaigždute.
"Vos 10 sėdimų vietų turintis restoranas suteikia unikalią galimybę mėgautis tradiciniais suši patiekalais prie vieno stalo. Vakarienės metu šefas pristato ir demonstruoja tradicinius suši metodus, kuriuos papildo aukščiausios kokybės norvegiška žuvis. Tai kerinti tris valandas trunkanti patirtis, kurią sustiprina vyno, sake ar sulčių deriniai.“
Skamba kaip visiškai nepatraukli vieta pavalgyti.
If a lion could speak, we could not understand him.
"Vos 10 sėdimų vietų turintis restoranas suteikia unikalią galimybę mėgautis tradiciniais suši patiekalais prie vieno stalo. Vakarienės metu šefas pristato ir demonstruoja tradicinius suši metodus, kuriuos papildo aukščiausios kokybės norvegiška žuvis. Tai kerinti tris valandas trunkanti patirtis, kurią sustiprina vyno, sake ar sulčių deriniai.“
Skamba kaip visiškai nepatraukli vieta pavalgyti.
Kažin, ar kas eina į Michelin restoranus pavalgyti, greičiau tik parodyti savo statusą ar nuotrauką pasidaryti IG ar video Tik Tokui.
Kažin, ar kas eina į Michelin restoranus pavalgyti, greičiau tik parodyti savo statusą ar nuotrauką pasidaryti IG ar video Tik Tokui.
3* gal ir taip, kas eina į restoraną vien pavalgyti, jei reikia užsirašyti prieš 3 mėnesius kad staliuką gautum.
Bet į paprastus, 1* restoranus tai Londėje eidavau nuolatos - ten tokių šimtai.
If a lion could speak, we could not understand him.
3* gal ir taip, kas eina į restoraną vien pavalgyti, jei reikia užsirašyti prieš 3 mėnesius kad staliuką gautum.
Bet į paprastus, 1* restoranus tai Londėje eidavau nuolatos - ten tokių šimtai.
London has 57 one-star restaurants, 12 with two stars, and five with the maximum three Michelin stars.
Atsakant į teiginį - ten eina ne pavalgyti, o stebėti suši gaminimo "programos", iš esmės pavalgymas + pasirodymo stebėjimas.
Kai nežinai apie ką kalbi. 354 aprašyti restoranai Londone, bet įtraukimas į tą puslapį nėra žvaigždutės įvertinimas (ar apskritai kitoks įvertinimas). Visame UK + Airijos gide tėra 206 žvaigždutėmis apdovanoti restoranai.
Kai nežinai apie ką kalbi. 354 aprašyti restoranai Londone, bet įtraukimas į tą puslapį nėra žvaigždutės įvertinimas (ar apskritai kitoks įvertinimas). Visame UK + Airijos gide tėra 206 žvaigždutėmis apdovanoti restoranai.
Ok, I stand corrected, su žvaigždutėmis Londone tik 74 restoranai, kiti šiaip Michelin guide rekomenduojami.
Tai nekeičia fakto kad jų Londone yra daug, ir į absoliučią daugumą iš jų eini tiesiog pavalgyti.
If a lion could speak, we could not understand him.
Tai nekeičia fakto kad jų Londone yra daug, ir į absoliučią daugumą iš jų eini tiesiog pavalgyti.
Aš ir nesiginčiju. Kiek teko, šiaip į daugumą Michelin restoranų galima rezervuotis tą pačią dieną/savaitę. Neteko, bet kai kur dar ir street food vietos turi žvaigždutes. Šiaip jau gido tikslas ir yra rekomenduoti vietas, kur žmonės galėtų patekti.
Ai ir dar nesutinku, kad 10-ies vietų restoranas skamba nepatraukliai - Tokijuje nepralenkiamas Sukiyabashi Jiro operuoja būtent tokiu principu.
Comment