Taigi. Tradiciniai medžiotojų/rankiotojų patiekalai (ir ne tik šiauriečių, karvės kraują sumaišytą su pienu mėgsta ir Afrikos masajai pvz. ).
O iš šiaurietiškų patiekalų dar yra fermentuoti paukščiai (sukišami į ruonio odą, išspaudžiamas oras ir per vasarą fermentuojami paspaudus po akmenimis) - https://en.wikipedia.org/wiki/Kiviak ir žalias ruonio/banginio lašinys, labai mėgstamas vaikų.
Kad čia rodos viskas apdorojama termiškai. O civilizuotuose kraštuose trichineliozė yra tik aplaidumo liga (tingima patikrinti mėsą).
Tiesiog, elniai ir ruoniai trichinelioze neserga. O žalią mėsą ir žuvį šiauriečiai kerta, nes kitaip neišgyventų dėl avitaminozės ir kai kurių kitų medžiagų trūkumo.
Papjaunama kiaulė. Mėsa ir lašiniai supjaustomi gana stambiais gabalais. Pasūdoma, įberiama prieskonių. Brandinama. Paskui sukemšama į kiaulės skrandį, šaltai aprūkoma ir toliau ilgai brandinama. Mėsa rūgsta ir įgauna specifinį skonį ir kvapą. Subrendęs produktas pjaustomas griežinėliais ir valgomas. Gero apetito - tikras Lietuvos kulinarijos paveldas.
Papjaunama kiaulė. Mėsa ir lašiniai supjaustomi gana stambiais gabalais. Pasūdoma, įberiama prieskonių. Brandinama. Paskui sukemšama į kiaulės skrandį, šaltai aprūkoma ir toliau ilgai brandinama. Mėsa rūgsta ir įgauna specifinį skonį ir kvapą. Subrendęs produktas pjaustomas griežinėliais ir valgomas. Gero apetito - tikras Lietuvos kulinarijos paveldas.
Net seilės kauptis pradėjo vien pagalvojus apie skilanduką su juoda duona ir raugtu agurkėliu...
Kulinaras J. Oliver įrodė: „McDonalds“ produktai – nuodingi
Pasak virtuvės šefo Oliverio, riebalinės jautienos dalys yra „išplaunamos“ amonio hidrokside ir tada naudojamos kaip mėsainio įdaras. Dėl tokio proceso mėsa yra nebetinkama vartoti.
Karą prieš greito maisto pramonę pradėjęs J. Oliveris teigia: „Iš esmės, mes gauname tai, ko nevalgytų net šunys, o po viso proceso toks produktas yra pateikiamas žmogui.“
Be to, kad mėsa yra prastos kokybės, amonio hidroksidas yra žalingas sveikatai. Oliveris vadina tai „rožinio šlamšto procesu“.
/\ Čia jau senos žinios. Jamie krūvas laidų pridaręs, rodydamas, kaip McD mėsa yra, taikant analogiją, skalbimo mašinoje plaunama ir t.t. Abejoju, kad pavyks įrodyti - vis tiek pas McD advokatai geresni bus.
There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).
/\ Čia jau senos žinios. Jamie krūvas laidų pridaręs, rodydamas, kaip McD mėsa yra, taikant analogiją, skalbimo mašinoje plaunama ir t.t. Abejoju, kad pavyks įrodyti - vis tiek pas McD advokatai geresni bus.
Kur? Lietuvoje? Japonijoje? Marse? Visur? Ar tik USA?
Apie JAV istoriją, manau, visi ir taip puikiai žino. Tiesiog pagalvojau, kad Gator turi kažkokių naujų duomenų apie ES šalyse taikomą McD praktiką. Nes kitaip negi gaištų laiką eterio teršimui visokiais vėjais.
Apie JAV istoriją, manau, visi ir taip puikiai žino.
Kaltinimus perduodu žurnalistams, kad tik dabar išleido straipsnį su visiems žinoma informacija
Pasitikėjau jais ir pamatęs naują straipsnio datą pagalvojau, kad tai naujiena.
Kaltinimus perduodu žurnalistams, kad tik dabar išleido straipsnį su visiems žinoma informacija
Pasitikėjau jais ir pamatęs naują straipsnio datą pagalvojau, kad tai naujiena.
Ko gero vertėtų atidžiau rinktis informacijos šaltinius, kad po to nereiktų apsijuokti.
Iš pradžių galvojau žinutę dėt į temą apie sankcijas Rusijai, bet persigalvojau - gamtos teikiamų gėrybių panaudojimas yra visai sveikintinas dalykas nepriklausomai nuo aplinkybių (be to ir informacija ne tokia jau ir nauja):
Mokslininkai iš Rusijos Jamalo-Nencų autonominės apygardos pradėjo gaminti maistą (duoną, džiūvėsėlius, saldainius) ir gėrimus iš samanų, kerpių, kiminų ir įvairių Rusijos šiaurėje augančių uogų:
O čia taip McD daro Lietuvoje? UK? Ar kitur EU? Jeigu taip, tai reiks nebevalgyti. Būčiau dėkingas už informaciją.
taip yra daroma praktiskai su visa JAV jautiena ir MCD cia niekuo detas, bent jau tiesiogiai . kitokios jautienos JAV praktiskai nera.
Visa beda del gyvuliu auginimo, jie nera seriami sienu, o daug kaloringesniu maistu del ko jiems skrandziuosia veisiasi e-coli bakterija, kuri gali buti mirtina zmogui. Visa mesa plaunama amoniako kamerose, kad sumazinti iki minimumo rizika uzsikresti ecoli bakterijomis.
Galbūt atsitiktinai ir būna dienų kai nevalgau mėsos, bet kai pasninkauju būtent nustatytą dieną kaip ši, suprantu, kad nesugebėčiau būt vegetaru (jei užplauktų) net ir 3 dienom
Comment