Man, beje, dar kartą išpuolė pabūti Meat Lovers Pub'e ir išbandyti steiką. Tiesiog pasakiškai skaniai ir gerai pagamintas steikas, kokį anksčiau esu nebent sapnavęs. Taip sakant, highly recommended.
Pirmadienį nusiperkat Maximoj 1 kg jautienos kumpio. Tai garantuotai bus karviena, bet tai kam dabar lengva. Įtrinat pipirais ir laurų lapais. ištepat aliejumi [nepagailėkit] ir labai standžiai apvyniojat maistine plėvele, kad nebūtų oro. Padedat į šaldytuvą [ne šaldiklį] iki kito sekmadienio. Visa procedūra - 5 min.
Sekmadienį išvyniojat, supjaustot ir sumalat. Įmaišot smulkiai sukapotą svogūno galvą. Įmušat kiaušinį. Porą šaukštų tarkuoto parmezano ["Džiugas" tinka puikiai], šaukštas garstyčių. Druska, pipirai.
Formuojat "kotletus", kepat ant LABAI gerai įkaitintos keptuvės.
Toliau jau fantazijos reikalas. Aš dar ant kiekvienos porcijos įskeliu po kiaušinį, o šalimais dar pakepu po pomidoro pusę ir svogūnų.
Supakuojat į bandelę ir valgot.
Arterijos klykia iš siaubo, o visi "geriausi miesto burgeriai" nervingai rūko, pasislėpę už kampo
Ir ko aš užėjau į šią temą, supratau tik tą dalį kur parašyta "supakuojat į bandelę ir valgot" (kepta duona yra pats sudėtingiausiais patiekalas, kurį teko gaminti ) tik susierzinau ir užsimaniau pats ko nors valgyti.
Kokiu smulkumu pjaustai? As kai supjaustau mazais kubeliais kazkakip sunikiau valgosi nei farsas - tas kubelis per mazas, kad sukramtyt ir per didelis svelniai nuryt
Mano filosofija gaminnat maista svarbiausia geri produktai, o mokejimas gaminti tai mokejimas ju nesugadinti. Daug priklauso nuo mesos. Seip as daznai pjaustau ne kubeliais, o ilgomis linijomis tad kotletai gerai laikosi ir nesubyra be jokiu priedu, nes linijos susipina viena su kita. nemaciau kad kas taip darytu cia mano sugalvota, bet gaunasi tikrai gerai. Ir supjaustymas tikrai yra greitesnis procesas nei malimas, nes nenaudoji jokiu irenginiu kurieuos veliau reikia plauti (su salyga kad gamini nelbai daug).
Šiaip, pastebėjau, kad bent mano racione, maisto su MSG praktiškai nėra, net jei jo tyčia ir nevengiu. Tarkim, karts nuo karto suvalgau BK Whopper meal'ą. MSG ten kaip ir nėra. Tas pats su McDonals Big Mac'u ar Big tasty... MSG irgi kaip ir nėra. O tai juk baisingieji amerikoniški fast food'ai!
Kaip suprantu, didžiausia tikimybė sutikti šituos mūsų "draugus" yra visokiuose padažuose, rūkytos mėsos gaminiuose, čipsuose su įvairiais aromatais ir t.t. Žodžiu, ten, kur reikia intensyvaus aromato. Realiai šiais laikais galima labai nesunkiai be to apsieiti, nes patys gamintopjai (ir net restoranai) jų privengia, nes žino, kad tai nėra "cool".
Kitas dalykas, MSG žala. Kaip žinia, pomėgiu naudoti MSG garsėja kiniečiai. Jie juk naudoja visokius padažus, kurie skleidžia visokius kvapus iš už šimto metrų.
Pažiūrėkim į Honkongą, kur MSG bent visai neseniai buvo labai paplitęs (dabar tai išėjo iš mados, nes žmonės pradėjo labiau tuo domėtis... imta vartoti pakaitalus, kaip vištienos, jautienos ar grybų milteliai, kurie stiprina aromatą). Žmonės ten gyvena per 82 metus ir pagal tai yra viena pirmaujančių teritorijų pasaulyje (tas pats galioja Macau, Singapūrui, Japonijai t.y. vietoms, kur MSG tebėra arba visai neseniai buvo labai intensyviai naudojami kasdieniniams racionams). Negana to, žmonės ten yra pastebimai plonesni, nei Europoje ar bet kur kitur.
Išvada, ko gero turėtų būti tokia, kad MSG iš principo netrumpina gyvenimo trukmės ir nėra svarbus faktorius mūsų sveikatai. Jie tikriausiai skatina apetitą ir nora daugiau ėsti, bet tai antrinė problema, su kuria reikia kovoti bet kokiu atveju.
Kodel nemaza dalis pienisku desreliu kainuoja tiek daug, pavyzdziui 21Lt uz kilograma. Ir kodel zmones perka jas, zinant, kad tai ne pats kokybiskiausias maistas, kai grynosmesos kilograma gali imti uz tiek ar net keliais litais maziau. Gryna mesa ir skaniau ir sveikiau. Vienas argumentelis, kad desreles gali greit pasildyt, bet tik tiek..
Kodel nemaza dalis pienisku desreliu kainuoja tiek daug, pavyzdziui 21Lt uz kilograma. Ir kodel zmones perka jas, zinant, kad tai ne pats kokybiskiausias maistas, kai grynosmesos kilograma gali imti uz tiek ar net keliais litais maziau. Gryna mesa ir skaniau ir sveikiau. Vienas argumentelis, kad desreles gali greit pasildyt, bet tik tiek..
Nu tai pats turbūt paskutiniu sakiniu ir atsakei į savo klausimą. Pusryčiams karbonadų nekepsi ir kotletų nesitroškinsi, o dešreles sumetei į puodą, vanduo užverda ir gali valgyt.
Nu tai pats turbūt paskutiniu sakiniu ir atsakei į savo klausimą. Pusryčiams karbonadų nekepsi ir kotletų nesitroškinsi, o dešreles sumetei į puodą, vanduo užverda ir gali valgyt.
Na pavyzdziui gali is vakaro padaryt koki greita mesos troskinuka, kuri ne tik ryte, bet ir kitos dienos pietu metu galesi pasisildyt
As pirkdavau tas desreles kartais, taciau dabar toks nusvitimas atejo, kad jos brangesnes nei gryna mesa
Nu tai pats turbūt paskutiniu sakiniu ir atsakei į savo klausimą. Pusryčiams karbonadų nekepsi ir kotletų nesitroškinsi, o dešreles sumetei į puodą, vanduo užverda ir gali valgyt.
Nereikia ir puodo. Mikrobanginė, 3 minutės ir niam niam.
Nelabai įsivaizduoju, ką daryčiau su žalios mėsos gabalu.
Na taip taip, čia gal tiesos yra. Pats keliaudamas po Azijas kasdien stebiu, kaip ruošia maistą tiesiog ant gatvės (arba kokiam prekybcentryje). Tuos mėsos gabaliukus iškepa per porą minučių (paprastai jie būna maži, o ugnis karšta ir didelė), o ryžius galima turėti ready kad ir 24-7 su tam skirtais ryžių virimo aparatais. Toks kaip ir fast-food'as, bet praktiškai normalus maistas.
Na pavyzdziui gali is vakaro padaryt koki greita mesos troskinuka, kuri ne tik ryte, bet ir kitos dienos pietu metu galesi pasisildyt
As pirkdavau tas desreles kartais, taciau dabar toks nusvitimas atejo, kad jos brangesnes nei gryna mesa
Aš valgau dešereles, nes jos tiesiog skanios, skaniau nei virtos mėsos gabaliukai, kad ir kokiame skaniame padaže būtų.
Pagal vieną įstaigą negali spresti apie visumą. Valgo, kad lengviau suvirškintų antrą patiekalą, bei sveikiau. Kodėl pasaulyje taip populiarios picos, burgeriai, kebabai, hotdogai? Arba kodėl beveik kiekvieną vaiką reikia versti valgyti sriubą. Žinoma, statistkos nedariau, tiesiog iškėliau hipotezę, remdamasis anksčiau vardintais pastebėjimais.
Jie valgo, nes lengviau suvirškina, sveikiau. Kodėl pasaulyje taip populiarios picos, burgeriai, kebabai, hotdogai? Arba kodėl beveik kiekvieną vaiką reikia versti valgyti sriubą. Žinoma, statistkos nedariau, tiesiog iškėliau hipotezę, remdamasis anksčiau vardintais pastebėjimais.
Ne pagal vieną ir sprendžiu, valgau daug kur. Šiaip kompleksiniai pietūs praktiškai visose valgyklose ir kavinėse yra su sriuba. Aš irgi mėgstu picas, burgerius, bet maistas turi būti įvairus, negali vien tik picas valgyti, beto greitai atsibos ir svorio priaugsi. O sriubos taip pat labai skanu, tik reikia išsirinkti skanias.
Pagal save nevertink. Žmonės valgo ir sriubą, ir virtą mėsą. Žinoma, dabar čipsų ir kokakolos kartai, ryjančiai chemiją, natūralus maisto skonis neskanus...
Pagal save nevertink. Žmonės valgo ir sriubą, ir virtą mėsą. Žinoma, dabar čipsų ir kokakolos kartai, ryjančiai chemiją, natūralus maisto skonis neskanus...
Čipsai yra bulvės, ir tai yra užkandis. O tai ką, tau jau ir bulvės patapo antikoministiniu patiekalu?
O kaip picos, italų nacionalinis patiekalas?
Comment