O aš pasakysiu, kad Čili picos visiškai nepanašios į tas, kurias valgiau Italijoje. Bet aš buvau šiaurėj, o pica kiek žinau neapoliečių išradimas, todėl gali pasireikšti regioniniai skirtumai.
Pagrindinis skirtumas - dviejų Italijos dalių picų padai. Šiaurėje nuo Lazio (Roma), galbūt dar dalyje Campania iki pat Austrijos sienos, yra paplitę vadinamieji "pyragai". Tai yra stora mielinė tešla, kepama didelėse skardose, ant kurios yra dedami įvairūs pagardai ir ji yra pjaustoma keturkampiais gabalais. Greičiausiai jos ir teko ragauti. Ir ji išties nebloga.
Pietuose, savo ruožtu, yra naudojamas mums taip pažįstamas sicilietiškos picos padas. Tai yra plonas apvalus "blynas", kepamas daug trumpiau, ir būtent šis būdas yra paplitęs viso pasaulio, tarp jų ir Lietuvos, picerijose. Man asmeniškai Italijoje teko ragauti abiejų. Siciliana, pavadinimu Capricciosa buvo tikrai nebloga, ir ganėtinai panaši į lietuvišką, tik buvo iškepta gerokai greičiau, ir originalioje krosnyje (originalus apanglėjimas tai įrodė).
Pagrindinis skirtumas - dviejų Italijos dalių picų padai. Šiaurėje nuo Lazio (Roma), galbūt dar dalyje Campania iki pat Austrijos sienos, yra paplitę vadinamieji "pyragai". Tai yra stora mielinė tešla, kepama didelėse skardose, ant kurios yra dedami įvairūs pagardai ir ji yra pjaustoma keturkampiais gabalais. Greičiausiai jos ir teko ragauti. Ir ji išties nebloga.
Pietuose, savo ruožtu, yra naudojamas mums taip pažįstamas sicilietiškos picos padas. Tai yra plonas apvalus "blynas", kepamas daug trumpiau, ir būtent šis būdas yra paplitęs viso pasaulio, tarp jų ir Lietuvos, picerijose. Man asmeniškai Italijoje teko ragauti abiejų. Siciliana, pavadinimu Capricciosa buvo tikrai nebloga, ir ganėtinai panaši į lietuvišką, tik buvo iškepta gerokai greičiau, ir originalioje krosnyje (originalus apanglėjimas tai įrodė).
Vat kaip tik - picos padas buvo plonytis kaip popierius (daugumps mūsiškų picerijų plonas padas dar palyginus storas). Ant jo trinti pomidorai ir bent pusė cm ištirpusio sūrio (pas mus su tokiu sūrio kiekiu iškeptų bent 10 picų). Visi kiti ingredientai - tik "dėl kvapo". Kepta tikroj krosnyje. Man, kaip visokių sūrių mėgejui patiko. Vidutiniam lietuvaičiui ko gero neprakištum
It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Pietuose, savo ruožtu, yra naudojamas mums taip pažįstamas sicilietiškos picos padas. Tai yra plonas apvalus "blynas", kepamas daug trumpiau, ir būtent šis būdas yra paplitęs viso pasaulio, tarp jų ir Lietuvos, picerijose. Man asmeniškai Italijoje teko ragauti abiejų. Siciliana, pavadinimu Capricciosa buvo tikrai nebloga, ir ganėtinai panaši į lietuvišką, tik buvo iškepta gerokai greičiau, ir originalioje krosnyje (originalus apanglėjimas tai įrodė).
Iš tikro tai ir pas mus teko valgyti picos, kurios pagrindo apačia buvo šiek tiek suodina. Tai iš tikrųjų reiškia, kad ji kepta krosnyje, kaip ir reikia pagal tradicinį receptą?
O šiaip, galimas daiktas, kad taip. Lygiai kaip ir galimas, kad ne. Priklauso nuo suodinumo. Ir nuo vietos, kurioje teko valgyti. Visokios "Čili" žinoma, nesivargina, ir ne be reikalo. Jeigu Lietuvoje, mažesniame kabakėlyje, visai įmanoma. Dėl ko kai kurie mažesni, "šeimyniniai" restoraniukai man ir labiau patinka. Jie labiau stengiasi. Tada negaila ir parekomenduoti, ir pareklamuoti, ir užsukti dažniau, ir daugiau arbatpinigių (alpinigių) palikti.
O kur aš lyginu?
Tiesiog iš visų Lietuvoje picų "Čili" yra arčiausiai tikrų itališkų. Nebent kokiame dar italų restorane gamina panašiai. Tik tą ir noriu pasakyti.
Ne tu lyginai. Kažkas kitas minėjo, kad picos Lietuvoje geresnės. Aš tamstai visiškai pritariu, Čili picos (bent Margarita) man tikrai patinka.
Kita vertus, picos, ko gero, nėra pats sveikiausias valgis ir tuo, kad Lietuvoje galima gauti picų ant kiekvieno kampo, nėra kažkas, kuo reiktų didžiuotis.
Klausimas tik tas - ar picos ir kebabai (vidurinėje Lietuvos dalyje ) yra gerokai blogesnis maistas už visokius gruzdintus nukankintus viščiukus ar Mc'o mėsainius? Juo labiau, ir pačią picą neblogą padaryti galima: rucola, mozarelos sūris, vištiena, pilno grūdo padas...Geriau valgyčiau tai, negu kokį nors riebų mėsainį, kuris, mano atveju, visiškai nepadeda net padoriai užkąsti.
(todėl ir greito maisto restoranuose per kelis metus buvau tik kartą-du)
Klausimas tik tas - ar picos ir kebabai (vidurinėje Lietuvos dalyje ) yra gerokai blogesnis maistas už visokius gruzdintus nukankintus viščiukus ar Mc'o mėsainius? Juo labiau, ir pačią picą neblogą padaryti galima: rucola, mozarelos sūris, vištiena, pilno grūdo padas...Geriau valgyčiau tai, negu kokį nors riebų mėsainį, kuris, mano atveju, visiškai nepadeda net padoriai užkąsti.
(todėl ir greito maisto restoranuose per kelis metus buvau tik kartą-du)
Reiktų greito maisto restoranų, kurie darytu šaltibarščius ar kitokį sveiką ir lengvą lietuvišką maistą.
Beje, mūsiškas supratimas apie "greitą maistą" iš esmės ribojamas MsDonaldų ir panašaus šlamšto. Man labai patiko "greitas maistas" Azijos miestuose, kuris yra toks pats normalus maistas, tik pateiktas kur kas paprasčiau, greičiau ir, aišku, pigiau, nei normaliuose restoranuose.
NA puodeli gali kita jei reikai. Beje , cia ne puodelis, o toks moliugas, kurio vidus isskaptuotas. O kaip be siaudelio gersi tu ja tai nelabai isivazduoju. dedasi juk 2/3 mate, vandens ten be siaudelio nelabai ir pasiurbsi. O su paprastu siaudu tai prisivalgysi zoles.
aisku, iki siol mate geriau tik europietiskai, reiks pabandyt ir si varianta.
O šiaip, galimas daiktas, kad taip. Lygiai kaip ir galimas, kad ne. Priklauso nuo suodinumo. Ir nuo vietos, kurioje teko valgyti. Visokios "Čili" žinoma, nesivargina, ir ne be reikalo. Jeigu Lietuvoje, mažesniame kabakėlyje, visai įmanoma. Dėl ko kai kurie mažesni, "šeimyniniai" restoraniukai man ir labiau patinka. Jie labiau stengiasi. Tada negaila ir parekomenduoti, ir pareklamuoti, ir užsukti dažniau, ir daugiau arbatpinigių (alpinigių) palikti.
aisku, iki siol mate geriau tik europietiskai, reiks pabandyt ir si varianta.
tik jokiu budu nepilk labai karsto vandens. maximum 75 laipsniai. ir tai gali maziau but. Siaip skonis pirma kart buna bjaurus. Labai jau kartu. BEt i prantama. Nusiurbi ta skystima, ant tu paciu zoliu pili dar karta vandens ir taip kartoji kelis kart. Ir skonis svelnesnis pasidaro. Paziurek ideo, labai gerai viska paaiskina. http://www.youtube.com/watch?v=0w2TzMR5XzM
KAd ir kiek ponas ROMAS vaidintu teisingaji tolerasta, bet tikrai RUSAI - GALVIJU tauta ,kuri N amziu aklai seka savo apsisaukelius lyderius, turi N turtu, bet is meslo taip ir neislipa. Kada rusai gyveno gerai? Jeigu uz pasakyma "galviju tauta" uzdraudet diskutuot temon apie Ukraina, ismeskite mane visai . :)
Kalbant apie kečupo vartojimą, tai man kur kas labiau patinka pomidorų padažas, negu kečupas. Turbūt išskirčiau tik „Heinz" kečupą, kuris man asmeniškai kokybe netgi lenkia lietuviškus pomidorų padažus.Kečupai tinka prie daug ko: gaminant plovą, prie koldūnų, prie šašlykų, keptų bulvyčių ar bulvių, su kepsniu, ant kotletų, prie vištienos, netgi ant bulvių košės tinka... Dabar padažų ir prieskonių suvartojimas išaugęs ir neabejoju, kad tik augs, nes pavarčius receptų knygeles, matyti tendencija, kad ant ar prie patiekalų dėti (berti) prieskonius ir pilti, užpilti padažus - madinga.
Apie kečupą restoranuose ant stalo.
Kečupo pagrindinė savybė - jis permuša produkto skonį. Dėl jis tinka prie beskonių produktų (keptų bulvyčių, sudegusių šašlykų iš kietos mėsos, "bulkinių" picų ir panašiai), juos paskanina. Jeigu restorane kečupas ant stalo - vadinasi, jo šeimininkai labai prastos nuomonės apie savo gaminamą maistą.
Kečupo pagrindinė savybė - jis permuša produkto skonį. Dėl jis tinka prie beskonių produktų (keptų bulvyčių, sudegusių šašlykų iš kietos mėsos, "bulkinių" picų ir panašiai), juos paskanina. Jeigu restorane kečupas ant stalo - vadinasi, jo šeimininkai labai prastos nuomonės apie savo gaminamą maistą.
Lietuvoje dar nėra susiformavusi maisto patiekimo kultūra. O ypač picerijos taikosi prie paprasto statistinio vidutines pajamas gaunančio lietuvio. Pvz., Vakaruose yra picerijų visokių - tiek "aukštesnio", tiek "vidutinio" lygio. Gal tik "Čili pica" picerija kažkiek panašesnė į aukštesnio lygio, bet dar skirtumas per mažas.
Taigi verslininkai elgiasi paprastai - klientai nori padažų - juos ir pateikia. Vakaruose paprastai aukštesnio lygio kavinių, restoranų ir picerijų savininkai ne pataikauja klientams, bet elgiasi pagal tam tikras susiformavusias maisto tiekimo tradicijas ir etiką.
www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Gal tik "Čili pica" picerija kažkiek panašesnė į aukštesnio lygio, bet dar skirtumas per mažas.
Atsiprašau, per kurią vietą "Čili" yra aukštesnio lygio? Mano nuomone, tai tipiškas šėryklų tinklas, tik valdomas gabiau.
Dar apie kečupą: kartą tiesiog užmušė draugai - užsisakė vieną iš brangiausių picų, su pelėsiniu sūriu ir greipfrutais, o paskui ją apipylę piršto storumo kečupo sluoksniu...
Atsiprašau, per kurią vietą "Čili" yra aukštesnio lygio? Mano nuomone, tai tipiškas šėryklų tinklas, tik valdomas gabiau.
Dar apie kečupą: kartą tiesiog užmušė draugai - užsisakė vieną iš brangiausių picų, su pelėsiniu sūriu ir greipfrutais, o paskui ją apipylę piršto storumo kečupo sluoksniu...
Lietuvoje dar nėra susiformavusi maisto patiekimo kultūra. O ypač picerijos taikosi prie paprasto statistinio vidutines pajamas gaunančio lietuvio. Pvz., Vakaruose yra picerijų visokių - tiek "aukštesnio", tiek "vidutinio" lygio. Gal tik "Čili pica" picerija kažkiek panašesnė į aukštesnio lygio, bet dar skirtumas per mažas.
Taigi verslininkai elgiasi paprastai - klientai nori padažų - juos ir pateikia. Vakaruose paprastai aukštesnio lygio kavinių, restoranų ir picerijų savininkai ne pataikauja klientams, bet elgiasi pagal tam tikras susiformavusias maisto tiekimo tradicijas ir etiką.
taip , piceriju savininkai elgiasi pagal susiformavusias maisto tiekimo tradicijas, taip pataikaudami klientams. Jeigu nepataikautu , tai gal pavyktu suformuot naujas, normalias tradicijas.
KAd ir kiek ponas ROMAS vaidintu teisingaji tolerasta, bet tikrai RUSAI - GALVIJU tauta ,kuri N amziu aklai seka savo apsisaukelius lyderius, turi N turtu, bet is meslo taip ir neislipa. Kada rusai gyveno gerai? Jeigu uz pasakyma "galviju tauta" uzdraudet diskutuot temon apie Ukraina, ismeskite mane visai . :)
Neseniai sužinojau, kad Klaipėdoje atsidarė sushi express ir dar prie pat mano namų (jėė ). Šiandien nuėjau išbandyt ir galiu pasakyti - visai neblogai, tikrai dažniau apsilankysiu, ypač kai tingėsiu pati ką nors gamintis
Neseniai sužinojau, kad Klaipėdoje atsidarė sushi express ir dar prie pat mano namų (jėė ). Šiandien nuėjau išbandyt ir galiu pasakyti - visai neblogai, tikrai dažniau apsilankysiu, ypač kai tingėsiu pati ką nors gamintis
Kaune senokai jau yra Sushi Express, populiarumas gan didelis, kainos normalios.
KAd ir kiek ponas ROMAS vaidintu teisingaji tolerasta, bet tikrai RUSAI - GALVIJU tauta ,kuri N amziu aklai seka savo apsisaukelius lyderius, turi N turtu, bet is meslo taip ir neislipa. Kada rusai gyveno gerai? Jeigu uz pasakyma "galviju tauta" uzdraudet diskutuot temon apie Ukraina, ismeskite mane visai . :)
Comment