Nesu mate garbėjas, bet pastauroju pamėgau juodąją arbatą su kardamonu.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Bon Appétit. Diskusijos apie maistą ir kulinariją
Collapse
X
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimąO aš pasakysiu, kad Čili picos visiškai nepanašios į tas, kurias valgiau Italijoje. Bet aš buvau šiaurėj, o pica kiek žinau neapoliečių išradimas, todėl gali pasireikšti regioniniai skirtumai.
Pietuose, savo ruožtu, yra naudojamas mums taip pažįstamas sicilietiškos picos padas. Tai yra plonas apvalus "blynas", kepamas daug trumpiau, ir būtent šis būdas yra paplitęs viso pasaulio, tarp jų ir Lietuvos, picerijose. Man asmeniškai Italijoje teko ragauti abiejų. Siciliana, pavadinimu Capricciosa buvo tikrai nebloga, ir ganėtinai panaši į lietuvišką, tik buvo iškepta gerokai greičiau, ir originalioje krosnyje (originalus apanglėjimas tai įrodė).
Comment
-
Parašė Magician Rodyti pranešimąPagrindinis skirtumas - dviejų Italijos dalių picų padai. Šiaurėje nuo Lazio (Roma), galbūt dar dalyje Campania iki pat Austrijos sienos, yra paplitę vadinamieji "pyragai". Tai yra stora mielinė tešla, kepama didelėse skardose, ant kurios yra dedami įvairūs pagardai ir ji yra pjaustoma keturkampiais gabalais. Greičiausiai jos ir teko ragauti. Ir ji išties nebloga.
Pietuose, savo ruožtu, yra naudojamas mums taip pažįstamas sicilietiškos picos padas. Tai yra plonas apvalus "blynas", kepamas daug trumpiau, ir būtent šis būdas yra paplitęs viso pasaulio, tarp jų ir Lietuvos, picerijose. Man asmeniškai Italijoje teko ragauti abiejų. Siciliana, pavadinimu Capricciosa buvo tikrai nebloga, ir ganėtinai panaši į lietuvišką, tik buvo iškepta gerokai greičiau, ir originalioje krosnyje (originalus apanglėjimas tai įrodė).It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Comment
-
Parašė Magician Rodyti pranešimąPietuose, savo ruožtu, yra naudojamas mums taip pažįstamas sicilietiškos picos padas. Tai yra plonas apvalus "blynas", kepamas daug trumpiau, ir būtent šis būdas yra paplitęs viso pasaulio, tarp jų ir Lietuvos, picerijose. Man asmeniškai Italijoje teko ragauti abiejų. Siciliana, pavadinimu Capricciosa buvo tikrai nebloga, ir ganėtinai panaši į lietuvišką, tik buvo iškepta gerokai greičiau, ir originalioje krosnyje (originalus apanglėjimas tai įrodė).Post in English - fight censorship!
Comment
-
...galėjo ir su flomasteriu pripaišyti .
O šiaip, galimas daiktas, kad taip. Lygiai kaip ir galimas, kad ne. Priklauso nuo suodinumo. Ir nuo vietos, kurioje teko valgyti. Visokios "Čili" žinoma, nesivargina, ir ne be reikalo. Jeigu Lietuvoje, mažesniame kabakėlyje, visai įmanoma. Dėl ko kai kurie mažesni, "šeimyniniai" restoraniukai man ir labiau patinka. Jie labiau stengiasi. Tada negaila ir parekomenduoti, ir pareklamuoti, ir užsukti dažniau, ir daugiau arbatpinigių (alpinigių) palikti.
Comment
-
Parašė oranger Rodyti pranešimąO kur aš lyginu?
Tiesiog iš visų Lietuvoje picų "Čili" yra arčiausiai tikrų itališkų. Nebent kokiame dar italų restorane gamina panašiai. Tik tą ir noriu pasakyti.
Kita vertus, picos, ko gero, nėra pats sveikiausias valgis ir tuo, kad Lietuvoje galima gauti picų ant kiekvieno kampo, nėra kažkas, kuo reiktų didžiuotis.
Comment
-
Klausimas tik tas - ar picos ir kebabai (vidurinėje Lietuvos dalyje ) yra gerokai blogesnis maistas už visokius gruzdintus nukankintus viščiukus ar Mc'o mėsainius? Juo labiau, ir pačią picą neblogą padaryti galima: rucola, mozarelos sūris, vištiena, pilno grūdo padas...Geriau valgyčiau tai, negu kokį nors riebų mėsainį, kuris, mano atveju, visiškai nepadeda net padoriai užkąsti.
(todėl ir greito maisto restoranuose per kelis metus buvau tik kartą-du)
Comment
-
Parašė Magician Rodyti pranešimą
Klausimas tik tas - ar picos ir kebabai (vidurinėje Lietuvos dalyje ) yra gerokai blogesnis maistas už visokius gruzdintus nukankintus viščiukus ar Mc'o mėsainius? Juo labiau, ir pačią picą neblogą padaryti galima: rucola, mozarelos sūris, vištiena, pilno grūdo padas...Geriau valgyčiau tai, negu kokį nors riebų mėsainį, kuris, mano atveju, visiškai nepadeda net padoriai užkąsti.
(todėl ir greito maisto restoranuose per kelis metus buvau tik kartą-du)
Beje, mūsiškas supratimas apie "greitą maistą" iš esmės ribojamas MsDonaldų ir panašaus šlamšto. Man labai patiko "greitas maistas" Azijos miestuose, kuris yra toks pats normalus maistas, tik pateiktas kur kas paprasčiau, greičiau ir, aišku, pigiau, nei normaliuose restoranuose.
Comment
-
Parašė Aidzius Rodyti pranešimąNA puodeli gali kita jei reikai. Beje , cia ne puodelis, o toks moliugas, kurio vidus isskaptuotas. O kaip be siaudelio gersi tu ja tai nelabai isivazduoju. dedasi juk 2/3 mate, vandens ten be siaudelio nelabai ir pasiurbsi. O su paprastu siaudu tai prisivalgysi zoles.
Comment
-
Parašė Magician Rodyti pranešimą...galėjo ir su flomasteriu pripaišyti .
O šiaip, galimas daiktas, kad taip. Lygiai kaip ir galimas, kad ne. Priklauso nuo suodinumo. Ir nuo vietos, kurioje teko valgyti. Visokios "Čili" žinoma, nesivargina, ir ne be reikalo. Jeigu Lietuvoje, mažesniame kabakėlyje, visai įmanoma. Dėl ko kai kurie mažesni, "šeimyniniai" restoraniukai man ir labiau patinka. Jie labiau stengiasi. Tada negaila ir parekomenduoti, ir pareklamuoti, ir užsukti dažniau, ir daugiau arbatpinigių (alpinigių) palikti.Post in English - fight censorship!
Comment
-
Parašė e2ards Rodyti pranešimąaisku, iki siol mate geriau tik europietiskai, reiks pabandyt ir si varianta.KAd ir kiek ponas ROMAS vaidintu teisingaji tolerasta, bet tikrai RUSAI - GALVIJU tauta ,kuri N amziu aklai seka savo apsisaukelius lyderius, turi N turtu, bet is meslo taip ir neislipa. Kada rusai gyveno gerai? Jeigu uz pasakyma "galviju tauta" uzdraudet diskutuot temon apie Ukraina, ismeskite mane visai . :)
Comment
-
Parašė amiko Rodyti pranešimąKalbant apie kečupo vartojimą, tai man kur kas labiau patinka pomidorų padažas, negu kečupas. Turbūt išskirčiau tik „Heinz" kečupą, kuris man asmeniškai kokybe netgi lenkia lietuviškus pomidorų padažus.Kečupai tinka prie daug ko: gaminant plovą, prie koldūnų, prie šašlykų, keptų bulvyčių ar bulvių, su kepsniu, ant kotletų, prie vištienos, netgi ant bulvių košės tinka... Dabar padažų ir prieskonių suvartojimas išaugęs ir neabejoju, kad tik augs, nes pavarčius receptų knygeles, matyti tendencija, kad ant ar prie patiekalų dėti (berti) prieskonius ir pilti, užpilti padažus - madinga.
Kečupo pagrindinė savybė - jis permuša produkto skonį. Dėl jis tinka prie beskonių produktų (keptų bulvyčių, sudegusių šašlykų iš kietos mėsos, "bulkinių" picų ir panašiai), juos paskanina. Jeigu restorane kečupas ant stalo - vadinasi, jo šeimininkai labai prastos nuomonės apie savo gaminamą maistą.
Comment
-
Parašė c2h5oh Rodyti pranešimąApie kečupą restoranuose ant stalo.
Kečupo pagrindinė savybė - jis permuša produkto skonį. Dėl jis tinka prie beskonių produktų (keptų bulvyčių, sudegusių šašlykų iš kietos mėsos, "bulkinių" picų ir panašiai), juos paskanina. Jeigu restorane kečupas ant stalo - vadinasi, jo šeimininkai labai prastos nuomonės apie savo gaminamą maistą.
Taigi verslininkai elgiasi paprastai - klientai nori padažų - juos ir pateikia. Vakaruose paprastai aukštesnio lygio kavinių, restoranų ir picerijų savininkai ne pataikauja klientams, bet elgiasi pagal tam tikras susiformavusias maisto tiekimo tradicijas ir etiką.www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
-
Parašė amiko Rodyti pranešimąGal tik "Čili pica" picerija kažkiek panašesnė į aukštesnio lygio, bet dar skirtumas per mažas.
Dar apie kečupą: kartą tiesiog užmušė draugai - užsisakė vieną iš brangiausių picų, su pelėsiniu sūriu ir greipfrutais, o paskui ją apipylę piršto storumo kečupo sluoksniu...
Comment
-
Parašė c2h5oh Rodyti pranešimąAtsiprašau, per kurią vietą "Čili" yra aukštesnio lygio? Mano nuomone, tai tipiškas šėryklų tinklas, tik valdomas gabiau.
Dar apie kečupą: kartą tiesiog užmušė draugai - užsisakė vieną iš brangiausių picų, su pelėsiniu sūriu ir greipfrutais, o paskui ją apipylę piršto storumo kečupo sluoksniu...
Comment
-
Parašė amiko Rodyti pranešimąLietuvoje dar nėra susiformavusi maisto patiekimo kultūra. O ypač picerijos taikosi prie paprasto statistinio vidutines pajamas gaunančio lietuvio. Pvz., Vakaruose yra picerijų visokių - tiek "aukštesnio", tiek "vidutinio" lygio. Gal tik "Čili pica" picerija kažkiek panašesnė į aukštesnio lygio, bet dar skirtumas per mažas.
Taigi verslininkai elgiasi paprastai - klientai nori padažų - juos ir pateikia. Vakaruose paprastai aukštesnio lygio kavinių, restoranų ir picerijų savininkai ne pataikauja klientams, bet elgiasi pagal tam tikras susiformavusias maisto tiekimo tradicijas ir etiką.KAd ir kiek ponas ROMAS vaidintu teisingaji tolerasta, bet tikrai RUSAI - GALVIJU tauta ,kuri N amziu aklai seka savo apsisaukelius lyderius, turi N turtu, bet is meslo taip ir neislipa. Kada rusai gyveno gerai? Jeigu uz pasakyma "galviju tauta" uzdraudet diskutuot temon apie Ukraina, ismeskite mane visai . :)
Comment
-
Parašė innuendo Rodyti pranešimąNeseniai sužinojau, kad Klaipėdoje atsidarė sushi express ir dar prie pat mano namų (jėė ). Šiandien nuėjau išbandyt ir galiu pasakyti - visai neblogai, tikrai dažniau apsilankysiu, ypač kai tingėsiu pati ką nors gamintisKAd ir kiek ponas ROMAS vaidintu teisingaji tolerasta, bet tikrai RUSAI - GALVIJU tauta ,kuri N amziu aklai seka savo apsisaukelius lyderius, turi N turtu, bet is meslo taip ir neislipa. Kada rusai gyveno gerai? Jeigu uz pasakyma "galviju tauta" uzdraudet diskutuot temon apie Ukraina, ismeskite mane visai . :)
Comment
Comment