Lietuvoje daugiausia komunistų ir pacifistų-kolektyvistų . Beje, komunistus nereikia suprasti kaip grynąjį komunizmą, tai socialdemokratinis mąstymas apie bendruomenines, o ne individualias vertybes (na bent taip komunistai gali pasiteisinti)
Na ką...Pasirodo "Free hugs" atkeliavo ir į Lietuvą...Tik buvau didžiai nustebęs, kad Kaune ir Šilalėje tai įvyko...Na mielas širdžiai vaizdelis
Juan Mann pradėjo pirmasis šią akciją Sidnėjui, turėjęs idėją ir ją realizavęs (aišku ne be youtube'o pagalbos). Dabar tai tai tapo pasauliniu reiškiniu.Čia pavyzdys, kaip vienas žmogus gali paveikti pasaulį. O koks tai globalus reiškinys: suveskite per paiešką youtube "Free hugs". Ką gi ir paskyk po šito kad globalizacija yra blogai
"Laisvė turėti įsitikinimus reiškia, kad žmogus yra laisvas pats formuoti savo įsitikinimus, pasirinkti pasaulėžiūros vertybes, jis ginamas nuo bet kokios prievartos, jo pažiūrų
negalima kontroliuoti."(Konstitucinio Teismo 2000-06-13 nutarimas).
Niu ką, šian turėdamas laiko pavariau "pa default'u" tuos atsakymus, labai nukrypdamas į ekstremumus Va kas išėjo:
Economic:Kairė/Dešinė : 6.63
Social Libertarinis/Autoritarinis: 8.15
baikit su tuo testu. ten krūvos nekorektiškų klausimų. pvz.: ką reiškia nekokybiškos medicinos paslaugos? kad ir kiek pinigų tamsta suplotų, vistiek nesi apsaugotas nuo letalinės baigties ar invalidumo. tai kad pacientas gydytas ilgiau nereiškia, kad pasveikęs jis yra mažiau kokybiškas ar, kad greičiau numirs nei staigiai ir brangiais bei efektyviais vaistais išgydytas žmogus. kitaip tariant pinigai gydimo kokybės negarantuoja, tačiau jie tiesiogiai įtakoja gydymo efektyvumą ir ligoniui suteikiamas komforto paslaugas. ar tai, kad kasdien į palatą po kelis kartus užeina daktaras ir paklausia " kaip jaučiatės" yra kokybė? o jei tas daktaras tėra šarlatanas ir težino kaip išgydyti kelias pop.ligas ir nieko daugiau, tačiau puikiai išmano PR darymą?
kitas užstrigęs klausimas. ar labai didelis skirtumas tarp labdaros ir soc.rupybos?
tik nepulkit man aiškinti, kas yra labdara, o kas rūpyba. mano nuomone, abiejų terminų esmė yra ta pati - pagalba kitam, skirtumas tėra ..... , skirkite pinigų senelių namams ir jūs gausite labdarą-soc.rūpybą.
buvo dar ne vienas klausimas į kurį aš praktiškai negalėjau pasirinkti atsakymo, nes man trūko dar vienos sąlygos. su duotu teiginiu aš negalėjau nei sutikti, nei nesutikti, nes, mano nuomone, tokiam grynam pavidale teiginys realybėje neegzistuoja.
Comment