Tai pasakyk viskam pasibaigus kiek rubliu kasoje buvo maziau? gi 15
o kepure pardave juk uz netikrus pinigus ))
bet pries tai juos pakeite pas kaimyne, visus 25 rub. sau i kasa isidejo 10 (tikri), o pirkejui atidave kepure + 15 rub. Galiausiai, atbegus kaimynei is kasos buvo istraukti ir tie 25 rub, kurie bus irasyti i nuostolius
P.S. O jei atmetus ta keitima, tai is kasos butu istraukti 15 rub
Na kadangi jau pasirodė teisingi atsakymai su post'u pataisymais, tai aiškinu situaciją:
Pradžioje atmeskim tą atvejį, kad pinigai buvo keičiami pas kaimynę. Tada turim tokią situaciją: pas mane atėjo pirkėjas, davė man netikrus 25rb, aš jam atidaviau kepurę už 10rb ir grąžą 15rb. nuostolis 10+15=25rb. Tada, turėdamas kasoje netikrus 25rb, sumanau juos pasikeist. Nueinu pas kaimynę, pasikeičiu į 10+10+5 (tuo momentu nuostolis 0), grįžes juos
pasidedu į kasą ir sėdžiu . Paskui atlekia pikta kaimynė, grąžina man netikrus 25rb, aš jai atiduodu 10+10+5, ir vėl pas mane 25rb nuostolis.
tik nebuvo pasakyta, kad grąžino ji tuos netikrus 25 rublius.
Šiaip būtų galima kurti atskirą temą apie matematiką, tik nežinau, kiek tas būtų į forumo temą
tik nebuvo pasakyta, kad grąžino ji tuos netikrus 25 rublius.
Šiaip būtų galima kurti atskirą temą apie matematiką, tik nežinau, kiek tas būtų į forumo temą
Tie sukčiai tai nesnaudžia Teko girdėti, kad naujuose namuose, dar visų kaimynų nepažįstant, atsiranda tokių apsišaukėlių. Su tapkėm vaikšto per aukštus, prašo pinigų, kad baldus atvežusiems (ar dėl kt) sumokėti dabar neturi, kad vėliau gražins. Nurodo butą, vardą pavardę, nors iš tikro nėra to namo gyventojai. Na ir užkimba žmonės
[QUOTE=Kema;252693]Na kadangi jau pasirodė teisingi atsakymai su post'u pataisymais, tai aiškinu situaciją:
Pradžioje atmeskim tą atvejį, kad pinigai buvo keičiami pas kaimynę. Tada turim tokią situaciją: pas mane atėjo pirkėjas, davė man netikrus 25rb, aš jam atidaviau kepurę už 10rb ir grąžą 15rb. nuostolis 10+15=25rb.
tu darai klaida . tavo nuostolis siuo metu :
1. kepure 10 rb
2. graza atiduota 15 rb
3.tavo kasoje like dar 10 netikru rb.
vakar Vilniuje, Maksimos parduotuvėje Mindaugo gatvėje apturėjau neeilinį
nutikimą. Įeidamas į parduotuvę bankomate paėmiau 280Lt - 4 kupiūros po 20Lt
ir viena 200Lt. Prisirinkau prekių už ~60Lt, ir norėjau pasmulkint 200Lt
kupiūrą. Padaviau ją kasininkei, gaunu grąžos ~40Lt lyg būčiau davęs 100...
Ė, sakau, ponia, aš tai du šimtus daviau. Moteriškė trumpam susimąsto ir
sako "NEPAMENU". Na, sakau, tai kaip darysim? Ji paaiškina, kad teks
perskaičiuoti kasą. Viskas atrodo logiška. Atbėga apsauginis, kasų pamainos
viršininkė, uždaro kasą, nulekia trise į apsaugos būdą. Laukiu kaip mulkis
pusvalandį. O tie išeina ir pareiškia "ponas, atleiskite, bet kasoje tik +1
centas". Ė, sakau, taip netinka. Nes turiu bankomato čekį ir niekur daugiau
nevaikščiojau. Perskaičiuoju dar kartą likusius pinigus - jokių abejonių, aš
tikrai daviau 200Lt. Paprašiau kasos video įrašo, apsauginis patraukė
pečiais "16 kasos kamera beveik nemato, nieko ten neįžiūrėsit". Išėjau...
apvogtas.
Būkite atidūs, atsitikus panašiam įvykiui nesiveržkite į apsaugos būda, nes
kasoje gali būti sąmoningai ar nesąmoningai padarytas minusas tai buvimas
šalia nieko nepakeis tik pagadins nervus. Jeigu išgirsite atsakymą, kad jie
jums nieko neskolingi iškvieskite policiją, kad surašytų įvykio protokolą ir
duokite tuos šūdžius į teismą. Po tokios procedūros jei jie nepajėgs
įrodyti, kad jūs davėte mažiau pinigų, privalės jums grąžinti sumą kurią
nurodėte, tačiau tai sužinojau tik šiandien iš pažįstamo teisininko.
Na kadangi jau pasirodė teisingi atsakymai su post'u pataisymais, tai aiškinu situaciją:
Pradžioje atmeskim tą atvejį, kad pinigai buvo keičiami pas kaimynę. Tada turim tokią situaciją: pas mane atėjo pirkėjas, davė man netikrus 25rb, aš jam atidaviau kepurę už 10rb ir grąžą 15rb. nuostolis 10+15=25rb.
tu darai klaida . tavo nuostolis siuo metu :
1. kepure 10 rb
2. graza atiduota 15 rb
3.tavo kasoje like dar 10 netikru rb.
viso 35 rb. o dabar skaiciuok toliau
Tu neteisus, kasoje guli 10 tikru rubliu is kaimynes, nebent ta kaimyne kaip tika papasakotoje istorijoje irgi tave apgavo
Netikru pinigu buvo tik viena 25rbl kupiura ir jinai i netikras 10+10+5 kupiuras nebuvo keiciama
...
Gerai kad tokiu bairiu dar nelabai kaz zino kaip anglijos laidoj 'The Real Hustle' - paziekit youtube, tokiais budais galima visus is eiles apgaut
I wouldn’t want to belong to any club that’d have me as its member. - Groucho Marx
Tai ten labai kažkaip įdomiai: kaip galima nepaminti. Juk kai paduoda pinigus kasininkei, ji į kasą įmuša tą sumą, kiek jai paduoda, kad paskui parodytų, kiek atiduot grąžos. Tai nejau ji matydama 200 įmušė 100.
Arba ji žinojo,kad 100 pradanginus, ir todėl sąmoningai įmušė 100 ir atidavė gražą iš 100, o ne 200 lt
Tai ten labai kažkaip įdomiai: kaip galima nepaminti. Juk kai paduoda pinigus kasininkei, ji į kasą įmuša tą sumą, kiek jai paduoda, kad paskui parodytų, kiek atiduot grąžos. Tai nejau ji matydama 200 įmušė 100.
Arba ji žinojo,kad 100 pradanginus, ir todėl sąmoningai įmušė 100 ir atidavė gražą iš 100, o ne 200 lt
Nežinau ką ten muša į čekį, bet galiu pasakyti, kad ir man buvo taip nutike. Aš po darbo su išknista galva ir plaukiojančiom mintim ir kasininkė su savo mintim. Ištraukiau kupiūra, padaviau, ji man gražą ir tik tada kaip per rūką aš pradedu atsiminti kokią kupiūrą aš jai daviau. Na ir ką, aš nesu 100% užtikrintas ką jai daviau, o ji neužtikrinta kad teisingai atidavė. Žmonių eilė kilometrinė, visi pikti. Norėjo perskaičiuoti kasą, bet sutarėm, kad ji man atiduoda kiek man atrodo, kad nedadavė (10 Lt), o aš jai palikau mob. tel. nr., kad visgi jeigu skaičiuojant truks kasoje tų 10 Lt, atvešiu ir gražinsiu. Bet taip ir nepaskambino .
Comment