Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Alus Lietuvoje ir svetur
Collapse
X
-
Alaus šventėje „Oktoberfest“ – ir gėjams skirti renginiai
http://www.delfi.lt/news/daily/world....d?id=49948818
Kiekvienais metais Miunchene vykstanti tradicinė alaus šventė „Oktoberfest“ į miestą pritraukia per 6 mln. žmonių – šis festivalis tapęs ir tikru homoseksualų bendruomenės magnetu. Faktas, jog festivalio metu vyksta tokie išskirtinai gėjams ir lesbietėms skirti renginiai kaip „Rosa Wiesn“ arba „Rožinis Oktoberfest“, demonstruoja homoseksualų šiame konservatyviame regione pasiektą progresą integruojantis į visuomenę, rašo „Spiegel“.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimą
O kas tiksliai blogai su tuo pranešimu?
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimą
Alaus šventėje „Oktoberfest“ – ir gėjams skirti renginiai
http://www.delfi.lt/news/daily/world....d?id=49948818
Comment
-
Parašė Sefas210 Rodyti pranešimąPer ta GYVO alaus buma, aš specialiai nekreipdavau dėmesio į prekiautojų viliojimos "tipo gyvo alaus", jeigu norit gyvo alaus nuvažiuokit pas bobute kuri verda alų tai gausit savo išsvajotojo "gyvo".
Aš alų renkuosi pagal kokybės ir kainos santikį.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimą
Alaus šventėje „Oktoberfest“ – ir gėjams skirti renginiai
http://www.delfi.lt/news/daily/world....d?id=49948818
Comment
-
Gal nustokit jūs pagaliau apie tuos "miltelius" nusišnekėt Gal kažkur ir yra naudojami dažikliai, priedai, paspartinantys fermentaciją, bet esmė visur ta pati - vanduo, apyniai, salyklas, mielės. Ir jokie ne milteliai.
Bet kai pagalvoji, būtų jėga, jei galėtum nuspirkt Maximoj "alaus miltelių". Kaip JUPI koks - užpili vandeniu ir pyst, putoja ant stalo puslitris "Extros"
Comment
-
Būtent, nors Lietuvos didieji aludariai (o gal tiksliau Danijos) atkakliai neigia High Gravity naudojimą. Kaip ten bebūtų dėl gyvo alaus manau čia būtent stambiųjų užsakymu yra smaugiami mažieji.
Dėl alaus skonio, šiaip jau gal 3 metai kaip verdam alų namuose, išbandėm ne vieną receptūrą, tai aš galiu jums atsakingai pareikšti, geriausias alus ir yra tas pats paprasčiausias variantas - vanduo, salyklas, apyniai (daugiausia varijuoja skonį, neskaitant koks salyklas - miežis ar kvietys). Visa kita, gurmaniški nukrypimai. Tokį paprasčiausią nusipirkti parduotuvėje galima Ponoro alų (deja kaip ir visi su laiku kažkiek suprastėja).
Kalbant apie Švyturį, Uteną ir t.t., na, čia sunku būt poytyviam, nes kaip ten bebūtų tai tik verslas, alų jie gamina prastą. Pirmiausia tai naudoja pigius vokiškus ar tai čekiškus apynius, o tai pirmas dalykas kuris kerta per skonį. Antra kaip bebūtų gamybos procese dirbtinai prisotina angliarūgšte. Nors ir vėlgi neigia, bet juk naudoja kad išvengt kontakto su oru pripildydami CO2 kai perpila iš fermentatorių. Ir panašiai ir taip toliau...
Kažkada pavydžiai žiūrėdavau į britų CAMRA iniciatyvą, bet va ėmė ir lietuvaičiai po truputį prakuto. Gal tik per daug isijautė su tuo gyvu, net didieji suodė, kad ant bangos ir patys pradėjo pilstyt. Šiaip tai žinoma, viskas skonio reikalas, gal kažkam ir š extra geras alus, bet tik kuriam tikslui, jei nusismeigt - gal, jei paskanaut - abejoju .
Comment
-
Suomijos mokslininkai rekomenduoja uždrausti prekybą (stipriu) alumi
Tai būtų naudinga ir ekonomikai, ir sveikatos priežiūros sistemai. Atsirastų daugiau darbo jėgos, sumažėtų išlaidos sveikatai. Alaus virimo pramonėje sumažėtų darbo vietų, tačiau restoranams prireiktų daugiau personalo dėl pasikeitusių klientų įpročių
Comment
-
Parašė Magician Rodyti pranešimąSuomijos mokslininkai rekomenduoja uždrausti prekybą (stipriu) alumi
Žinant, kaip suomiai jau dabar yra užspaudę alkoholio pramonę, velnias žino, ar tokios idėjos nevirs realybe. Įtariu, kad ši idėja palaikymo forume nelabai susilauktų? Ar visgi aš klystu?Post in English - fight censorship!
Comment
-
Parašė Magician Rodyti pranešimąSuomijos mokslininkai rekomenduoja uždrausti prekybą (stipriu) alumi
Žinant, kaip suomiai jau dabar yra užspaudę alkoholio pramonę, velnias žino, ar tokios idėjos nevirs realybe. Įtariu, kad ši idėja palaikymo forume nelabai susilauktų? Ar visgi aš klystu?
Aš tai pritarčiau, nematau dėl ko reiktų labai priešintis.
Comment
-
Kiek yra pasakoję keli pažįstami suomiai, aludarių ir kitų alkoholio gamintojų plėtra spaudžiama (apie mokesčius nieko neteko girdėti), turbūt labai linčiuojami barai, nes teko pastebėti, jog alus, kurio skardinė parduotuvėje kainuoja apie 1.20 euro, netoliese esančiame bare kainuoja kokius keturis eurus, įmantresnės rūšys - iki šešių eurų. Tiesa, suomiai, ypač Helsinkio gyventojai savaitgaliui dažnai su keltu traukia pagerti į Taliną, todėl būtent ten sistema nelabai veikia . O ir straipsnyje paminėta, kad parduotuvėse nepardavinėja stipresnių negu 4.7 procento stiprumo alkoholinių gėrimų.
Comment
-
Parašė Magician Rodyti pranešimąKiek yra pasakoję keli pažįstami suomiai, aludarių ir kitų alkoholio gamintojų plėtra spaudžiama (apie mokesčius nieko neteko girdėti), turbūt labai linčiuojami barai, nes teko pastebėti, jog alus, kurio skardinė parduotuvėje kainuoja apie 1.20 euro, netoliese esančiame bare kainuoja kokius keturis eurus, įmantresnės rūšys - iki šešių eurų. Tiesa, suomiai, ypač Helsinkio gyventojai savaitgaliui dažnai su keltu traukia pagerti į Taliną, todėl būtent ten sistema nelabai veikia . O ir straipsnyje paminėta, kad parduotuvėse nepardavinėja stipresnių negu 4.7 procento stiprumo alkoholinių gėrimų.
Comment
Comment