Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Alus Lietuvoje ir svetur

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Pastaruoju metu neretai renkuosi VE "Stalo" alų. Skonis visai pakenčiamas, netgi stebėtinai nerūgštus. Mažesnis alkoholio kiekis irgi gerai - jaunyn neinam, sveikata su amžium nesitaiso.
    Kaip ir nudžiugino Ragutis šiuo produktu.
    It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

    Comment


      mane per jonines gerąja prasme nustebino utenos alaus rinkinukas iš 4 skardinių, skirtas iškylai.
      pirmiausia, atidarius skardinę užuodžiau malonų salyklo kvapą, alus pasirodė taip pat neprastas ir dar į pakuotę įdėtas šiukšlių maišų ritinėlis, kad nereikėtų sukti galvos, kur dėti iškylos liekanas.
      labai tikiuosi, kad dauguma budulių supras tų maišelių paskirtį...
      pirtis tautybės neturi (lietuviui geriausia garinė pirtis!)

      Comment


        Parašė Tomas Rodyti pranešimą
        Pastaruoju metu neretai renkuosi VE "Stalo" alų. Skonis visai pakenčiamas, netgi stebėtinai nerūgštus. Mažesnis alkoholio kiekis irgi gerai - jaunyn neinam, sveikata su amžium nesitaiso.
        Kaip ir nudžiugino Ragutis šiuo produktu.
        o man kaip tik skystokas pasirodė ir nekoks alus. paėmiau tik per akciją paragauti - tik labiau patik etiketė patiko, negu alus

        Comment


          Prisipažinsiu, esu didelis neskiesto alaus gerbėjas. Po pažįstamiems surengtų degustacijų ir pasakojimo apie High gravity technologiją, jau ne vienas yra tapęs tikru Kauno alaus fanu ir, esant galimybei, geria tik šios daryklos alų. Paklausti, sutartinai pritaria, kad tinkamai pateikus, Kauno alus gali būti brangesniu už Švyturį, tai nekeistų jų pasirinkimo.
          Kodėl bankrutuos mažosios alaus daryklos?
          pirtis tautybės neturi (lietuviui geriausia garinė pirtis!)

          Comment


            Lietuviai vis labiau domisi importiniu alumi
            http://verslas.delfi.lt/business/lie....d?id=47627971

            Labai gerai. Gal didieji alaus gamintojai pagaliau pradės daryti nor kelias alaus rūšis, kurios nepatenka į "rūgštelės" ir "sysiuko" kategorijas (bent jau kalbant apie lagerius)?

            Hint hint *Čekija, Vokietija*

            Comment


              Neperseniausiai teko išbandyti šviesaus "BUTAUTŲ DVARO ALAUS"
              Ir labai nepatiko, skonis toks lyg gerčiau raugintų kopūstų skystį su mielėmis, ant dugno labai daug nuosėdų.......
              Paskutinis taisė Sefas210; 2011.07.17, 23:00.
              Tauro apygarda (Stirnos rinktinė)| 立陶宛

              Comment


                http://en.wikipedia.org/wiki/International_Beer_Day

                Netgi tokia diena yra. Reiks kažkaip save pamalonint ir pagarbint Alaus Dievus
                You might surprise yourself.

                Miestai.net FB

                Comment


                  Tarptautinė alaus diena - nes mums reikia dar vienos priežasties gerti!

                  Comment


                    Yra daug dienų kures galima švesti, keli pvz:
                    07-18 Tarptautinė aludariu diena
                    11-19 Tarptautinė tualeto diena
                    05-25 Rankšluosčio diena
                    11-05 Tarptautynė vyrų diena
                    05-06 Tarptautinė diena be dietų
                    Life is a game that no one wins

                    Comment


                      Bet Alaus Diena yra vienintelė
                      You might surprise yourself.

                      Miestai.net FB

                      Comment


                        Parašė spirit Rodyti pranešimą
                        Bet Alaus Diena yra vienintelė
                        Koks skirtumas, svarbu gerti - progų ir priežasčių atsiras visuomet.
                        ______________
                        The Division Bell

                        Comment


                          Parašė Sefas210 Rodyti pranešimą
                          Vakar teko išbantyti dar nematyto Kalnapilio RALPF ice beer, ir dedu dar didesnį minusa negu praeitam ŪTENOS.
                          Atvaizdas
                          Brr...skystalas net nevertas degustacijos.
                          GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                          Comment


                            žiūriu, čia nemažai susirinkę alaus mėgėjų rimtų, tai labai už liežuvio traukia paklaust, kaip vertinat naują madą ar kaip čia pavadinti - alaus derinimą su maistu. jau ne vieną straipsnį mačiau šia tema, panašiai kaip vyno someljė, dabar ir alaus someljė apsireiškė. ar Lietuvoj toks daiktas neprigis?

                            Comment


                              Parašė lagaminas Rodyti pranešimą
                              žiūriu, čia nemažai susirinkę alaus mėgėjų rimtų, tai labai už liežuvio traukia paklaust, kaip vertinat naują madą ar kaip čia pavadinti - alaus derinimą su maistu. jau ne vieną straipsnį mačiau šia tema, panašiai kaip vyno someljė, dabar ir alaus someljė apsireiškė. ar Lietuvoj toks daiktas neprigis?
                              Aš net nežinau, kas tai yra Gal gali apšviesti? Keletą nuorodų į straipsnius..

                              Comment


                                Parašė lagaminas Rodyti pranešimą
                                žiūriu, čia nemažai susirinkę alaus mėgėjų rimtų, tai labai už liežuvio traukia paklaust, kaip vertinat naują madą ar kaip čia pavadinti - alaus derinimą su maistu. jau ne vieną straipsnį mačiau šia tema, panašiai kaip vyno someljė, dabar ir alaus someljė apsireiškė. ar Lietuvoj toks daiktas neprigis?
                                Vyno derinimas su maistu - vienas svarbiausių dalykų vyno (vartojimo) kultūroje. Dėl to kaip grybai po lietaus dygstančias vynines, ypač tas,kuriose yra paruošusios normalius menu ir turi įvairesnį vynų asortimentą, vertinu teigiamai.
                                Kas dėl alaus, tai ne paslaptis, kad egzistuoja toks mistifikuotas dalykas kaip alaus kultūra, o su ją analogiškai yra susijęs maisto prie alaus derinimas. Nesu plačiau susipažinęs su pvz 16-19 amžiaus alaus vartojimo tradicijomis Lietuvoje, bet pas mus tikrai yra užuomazgų. Sakykime, kiaulės ausytės, kurias prancūzų kulinarai prieš keletą metų yra pripažinę kaip geriausią užkandį prie alaus. Kaip Italijoje ar Ispanijoje egzistuoja Parmos ar Serano kumpiai prie vyno, tai pas mus yra atitinkamų užkandžių, kurie labiausia tinkami vartoti su alumi. Dėl derinimų, tai sunkus, tamsus alus ir šviesus, lengvas alus yra ir atitinkamai derinami su maistu. Tiesiog nepagalvojus, jį gerti prie atitinkamo užkandžio (vištienos/jautienos/kiaulienos ar pan.) bus sugadinti pietūs (pavyzdžiui švelnaus skonio vištiena su stipriu, ryškaus skonio ("kartaus skonio") alumi - alus užgoš maisto skonį)

                                Aišku, tai yra diskusija. Jei geriant vyną (+ derinant su maistu) yra siekiama tarkim atskleisti jo skonį, tai su alumi turėtų būti siekiama to paties. Bet yra problemų - alaus rūšys, jų pasirinkimas, gamybos technologijos, alaus kokybė (daug yra alaus, kurio poskonis dingsta vos nuryjus gurkšnį - imant vyno degustavimo pradmenis, ai būtų nekokybiškas vynas, alaus atvejųu - "vandeniukas" ).
                                Kitas dalykas, alus tampa tik gėrimu (ar prisigėrimui skirtu gėrimu). Tai manau visuomenės požiūryje yra šuo pakastas...
                                Mano galva alaus somelje yra geras dalykas. Ypač jeigu restoranuose/kavinėse, lietuviškuose bistro yra didelis pasirnkimas alaus, ne tik pramoninio (Švyturys, Utena, Tauras, Kalnapilis), bet ir gyvo ar mažų bravorėlių, kurios dėl gamybos apimčių kartais padaro žymai geresnį alų (pvz pastaruoju metu gurkšnoju tik pilstomą Vilniaus alų, kuris paliko neblogą įspūdį).


                                šiai abydna dėl to, kad neliko tikro midaus...

                                p.s galbūt kam bus įdomus pokalbis http://tikrasalus.lt/2010/02/18/pasn...-alu-is-esmes/

                                Comment


                                  Žirniai, karka, čipsai, sūris, vytinta jautiena ir tiek.

                                  Comment


                                    Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                    Žirniai, karka, čipsai, sūris, vytinta jautiena ir tiek.
                                    Taip, bet čia kaip užkandžiai (a la Parmos, serano kumpiai, sūri sprie vyno). Someljė truputi plačiau - tai derinimas ir prie mėsos, net prie garnyro. žodžiu,alaus prie pietų valgio

                                    Comment


                                      Parašė D.P Rodyti pranešimą
                                      Taip, bet čia kaip užkandžiai (a la Parmos, serano kumpiai, sūri sprie vyno). Someljė truputi plačiau - tai derinimas ir prie mėsos, net prie garnyro. žodžiu,alaus prie pietų valgio
                                      vau, kaip konkrečiai, bet įdomiai pristatei. bet pas mus turbūt dar ilgai restorane nesuprantamai pažiūrės, jeigu ne vyno, o alaus paprašysi ar užklausi, kuris čia geriau derėtų prie patiekalo Lietuvoje, kaip suprantu, Švyturys stengiasi tokį dalyką propaguoti? Internete tai gražiai atrodo http://www.tradicinekolekcija.lt/index.php?act=main

                                      Comment


                                        Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimą
                                        Aš net nežinau, kas tai yra Gal gali apšviesti? Keletą nuorodų į straipsnius..
                                        čia jau gerai paaiškino D.P., bet numetu vieną nuorodą į greitosiomos rastą straipsnį http://m.lrytas.lt/-1296039163129369...skon%C4%AF.htm. kitus lyg skaičiau žurnaluose, tai nerandu dabar. bet šiaip iš esmės buvo teisingas komentaras vienas, kad švyturys šitą reikalą į priekį stumia, bando pakelti alų į aukštesnį lygį, kam aš visai pritarčiau

                                        Comment


                                          Parašė siandienine Rodyti pranešimą
                                          vau, kaip konkrečiai, bet įdomiai pristatei. bet pas mus turbūt dar ilgai restorane nesuprantamai pažiūrės, jeigu ne vyno, o alaus paprašysi ar užklausi, kuris čia geriau derėtų prie patiekalo Lietuvoje, kaip suprantu, Švyturys stengiasi tokį dalyką propaguoti? Internete tai gražiai atrodo http://www.tradicinekolekcija.lt/index.php?act=main
                                          Išties, "Švyturys" aktyvistai. Pvz http://versusteritorija.eversus.lt/naujienos/2025

                                          Nors pastaruoju metu visiškai nebegeriu jų alaus ir negaliu pakęsti tos angliarūštės, kuri yra pakankamai agresyvi, bet jie rado nišą. nepriklausomai nuo to, kad taip reiklamuoja save ir kuria teigiamą įvaizdį, alaus somleje atsiradimas ir šios idėjos palaikymas pire Švyturio vardo deda didelį pliusą.
                                          manayčiau alaus someljė atsiradimas ir verslo ( bei visuomenės) susidomėjimas yra ypač naudingas mažų bravorų gamintojams, kurie pagamina kokybiškesnį alų nei didieji aludariai. Pastaruoju metu "ant bagos" yra vadinamasis kaimiškas alus, bravorėlių daug, produkcija skirtinga. dėl to neabejotinai restoranai, investuojantys į asortimentą, investuos ir į speicfinių žinių turintį asmenį.

                                          Jau ankstesniam komentare minėjau, kad pagrindinė taisyklė - kaip ir vyno derinime - maisto/gėrimo skoniai neturi nustelbti vienas kito. Lietuvoje alaus somelje - naujas dalykas, Belgijoje ar kokioje tai Vokietijoje tai yra natūralus dalykas (aišku, ypač svarbu paminėti, kad somelje - tai viešbučių ir aukštesnio lygio restoranų prerogatyva, dėl to paprasti bistro ar šeimyninės vyninės, klasikinės tradicinės alinės ir pan. gali ir neturėti nei vyno, nei alaus somelje; daug kas priklauso nuo šefo bei gėrimų asortimento ir kokių tikslų siekiama ar kokie yra užsibrėžti).
                                          Bet pas mus tas pats yra ir su vynų somelje. Apskritai, yra tekę skaityti michelin * žvaigždučių dalintojų intervių, tai kas susiję su vynu, restoranuose, norinčiose gauti žvaigždių, vynų rūsis turi būti LABAI DIDELIS (kolekcijos kartais kaupiamos dešimtmečiais).
                                          Taigi, didelis pasirinkimas, geras maistas, vadinasi, reikia turėti gerai maisto-gerimų derinimą išmanantį asmenį.

                                          Kol kas Lietuvoje ne visi tuo gali pasigirti, vėlgi per tiek nepriklausomybės metų susiformuoti naujai tradicijai - yra per mažas laiko tarpas. Galų gale tai brangi investicija. Prancūzai, italai, amerikiečiai, japonai lyderiauja..

                                          * http://en.wikipedia.org/wiki/Michelin_Guide

                                          Comment

                                          Working...
                                          X