Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Alus Lietuvoje ir svetur

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts



    Ko gero, kad ši Memeler Ostquell-Brauerei GmbH karo metu gaminto alaus etiketė su švyturiu vėliau tapo priežastimi, dėl ko alaus darykla po karo ir buvo pavadinta "Švyturio" vardu...

    Comment


      Keli įdomūs faktai apie visų mylimą gėrimą










      Comment


        Memelbräu (fotosesija)







        Paskutinis taisė HSV; 2010.08.11, 14:16.

        Comment


          Ką manote apie Gybernijos "Žalgiris" alų? Ant etiketės parašyti ingredientai, kurie lyg ir atrodo gerai. Skonis irgi atrodė nieko.

          Comment


            Parašė John Rodyti pranešimą
            Ką manote apie Gybernijos "Žalgiris" alų? Ant etiketės parašyti ingredientai, kurie lyg ir atrodo gerai. Skonis irgi atrodė nieko.
            Vien tik pavadinimas sako, kad tai gerai

            Comment


              eh...ką tik gryžau iš Slovakijos...ir ragaut čekišką ir slovakišką alų. Ką jum galiu pasakyt...reikia Lietuvai visų pirma tyro gero vandens ir išmokt pilstyt alų į bokalus.

              Comment


                apie lietuviško alaus šviežumą:
                http://www.commonsense.lt/2010/07/28...is-sviezesnis/
                pirtis tautybės neturi (lietuviui geriausia garinė pirtis!)

                Comment


                  Parašė liutass Rodyti pranešimą
                  Vien tik pavadinimas sako, kad tai gerai
                  O kas, jei ten turimas omeny Vilniaus Žalgiris

                  Comment


                    O ką, irgi visai neblogai.

                    Nors ir aišku, kad ne .

                    Comment


                      Parašė John Rodyti pranešimą
                      O kas, jei ten turimas omeny Vilniaus Žalgiris
                      Tas alus buvo pagamintas specialiai Kauno Ž, kai Gubernija buvo generalinis rėmėjas. Nors Vilniaus Ž man yra didžiausi sentimentai, pagarba ir meilė

                      Comment


                        Parašė boo Rodyti pranešimą
                        eh...ką tik gryžau iš Slovakijos...ir ragaut čekišką ir slovakišką alų. Ką jum galiu pasakyt...reikia Lietuvai visų pirma tyro gero vandens ir išmokt pilstyt alų į bokalus.
                        jo... pilstyt pas mus nemoka .
                        KAd ir kiek ponas ROMAS vaidintu teisingaji tolerasta, bet tikrai RUSAI - GALVIJU tauta ,kuri N amziu aklai seka savo apsisaukelius lyderius, turi N turtu, bet is meslo taip ir neislipa. Kada rusai gyveno gerai? Jeigu uz pasakyma "galviju tauta" uzdraudet diskutuot temon apie Ukraina, ismeskite mane visai . :)

                        Comment


                          Parašė John Rodyti pranešimą
                          Ką manote apie Gybernijos "Žalgiris" alų? Ant etiketės parašyti ingredientai, kurie lyg ir atrodo gerai. Skonis irgi atrodė nieko.
                          Na nežinau, su visa pagarba "Žalgiriui", bet "Gubernijos" alus man neeina.
                          Tarp kitko ir "MemelBrau" čia parodytas nepadarė įspūdžio.

                          Savaitgalį planuoju vykti į Prahą ir Slovakijos kalnus, laukiu puikių alaus vakarų

                          Comment


                            Tas Gubernijos Zalgiris tai ne krepsinio Zalgiriui, o Zalgirio musiui. Berods jie sake kazka tokio, kad "mes Zalgirio neberemia, tad neetiska gaminti jo alu, todel dedikavome Zalgirio musiui". Kazkas tokio jei nemaisau su dar kazkieno gaminamu Zalgiriu. Taciau ant butelio turi matytis skydas ar sarvai, zodziu musio atributika, o ne klubo

                            Comment



                              http://www.pingvi.com/news.php?extend.33.10

                              Comment


                                Dzyvų dzyvas, Švytūrys rašo ingredientų sąrašą (UK Tesco)


                                IMG_20100810_223152 by jo.sau, on Flickr

                                Comment


                                  Ryžiai? Rice...
                                  Šito nežinojau ir nesitikėjau. Lietuviškas alus iš ryžių? Skamba kaip cepelinai su krevetėmis arba vėdarai su austrėmis ir midijomis. Niam niam
                                  I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                  Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                  Comment


                                    Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                                    Ryžiai? Rice...
                                    Šito nežinojau ir nesitikėjau. Lietuviškas alus iš ryžių? Skamba kaip cepelinai su krevetėmis arba vėdarai su austrėmis ir midijomis. Niam niam
                                    Tai gan populiarus ingredientas, ypač Azijoje, nors populiarus ir Europoje (galbūt išskyrus Vokietiją, kur didieji gamintojai žaidžia su Reinheitsgebot marketingo korta, kas reiškia, kad ryžių naudoti jiems neišeis). Kaip rašo Wikipedijoje, taip tiesiog pigiau, nei naudoti vien tik miežius, nors skonis lyg ir nenukenčia.

                                    Beje, šiuo metu geriu Švyturį, kuris matyti nuotraukoje. Prieš 10min. gėriau Tsingtao (beje, irgi su ryžiais ). Deja deja... pačiu geriausiu atveju Švyturio Ekstra galbūt prilygsta Tsingtao, kuris, šiaip, irgi nėra kažkas ypatingo ir savo skonio intensyvumu ir malonumu tikrai neprilygsta geriems mainstreaminiams vokieškiems ar čekiškiems alums.

                                    Comment


                                      Pastebėjau, kad ir pigesnis vokiškas alus dažnai būna pagamintas pagal Reinheitsgebot. Pvz. vienu metu buvo akcija Gothaer, po 0,99 Lt. Jeigu vokietis ant skardinės užrašo Reinheitsgebot, tai taip ir turi būti.

                                      Comment


                                        Parašė oranger Rodyti pranešimą
                                        Na nežinau, su visa pagarba "Žalgiriui", bet "Gubernijos" alus man neeina.
                                        Tarp kitko ir "MemelBrau" čia parodytas nepadarė įspūdžio.

                                        Savaitgalį planuoju vykti į Prahą ir Slovakijos kalnus, laukiu puikių alaus vakarų
                                        Aš taip pat iš Švyturio Memelbräu tikėjausi kažko daugiau...
                                        Memelbräu skonis panašus į Švyturio Baltojo (kvietinio) alaus skonį. Ant Memelbräu etiketės parašyta, kad tai Švyturio aludarių padėka Klaipėdos kraštui. Manau, kad geriausia padėka būtų tai, kad Memelbräu būtų verdamas pagal tikrą vokišką Reinheitsgebot'ą

                                        Comment



                                          Pasaulyje brangsta miežiai, o dėl to gali didėti alaus ir mėsos kainos, rašo „Lietuvos rytas“. Europos biržose pašariniai miežiai per porą mėnesių jau pabrango 2,3 karto — iki 210 eurų už toną. Brangsta ir salykliniai miežiai, naudojami alui gaminti.
                                          Salyklas sudaro maždaug 20 proc. alaus savikainos. Tad jei miežiai brangs dvigubai, alus gali pabrangti apie 20 proc.
                                          Lietuvos aludarių asociacijos prezidentas Saulius Galadauskas ramina, kad salyklo pirkimo kainos sutartyse yra suderėtos, tad jei ir brangs alus, tai nutiks vėliau.
                                          I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                          Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                          Comment

                                          Working...
                                          X