O aš tam pritariu šimtu procentų. Kiek gali neblaivūs nepilnamečiai šlaistytis po miesto parkus ir kita viešąsias erdves.
Pabrangęs alus sumažins suaugusiųjų vartojimą, na o vaikų/paauglių beveik nepaveiks. Cigaretės taip pat keliskart brango, ir ar labai sumažėjo rūkančių nepilnamečių? Aš jokio pokyčio nepastebėjau. Visgi jeigu Matulas ir kiti jam pritariantys nori iš tikrųjų dar labiau atriboti nepilnamečių priėjimą prie alkoholio, reiks ryžtis uždrausti alkoholinių gėrimų prekybą kioskuose ir kitose prekybos vietose, kur nėra kamerų, filmuojančių pirkėjus. Joks pardavėjas neparduo jaunam žmogui alkoholio (ar cigarečių), kai žino jog jį filmuoja ir jam gręsia 500Lt bauda ir dar 2000Lt bauda jo darbovietei (kuri šiaip ar taip šių lėšų išsireikalaus iš taisykles pažeidusio darbuotojo). Kita vertus, nepakenktų bausti ir pačius nepilnamečius ir/ar jų tėvus už alkoholio ar tabako gaminių vartojimą nesulaukus 18m., pirmam kartui pakaktų ir įspėjimo. Taip pat galima numatyti baudas asmenims, kurie alkoholio ar tabako gaminiais vaišina nepilamečius arba padeda jiems įsigyti tokių prekių. Vėlgi, atviras klausimas kas sukontroliuos tokio įstatymo vykdymą, tačiau atitinkamos institucijos bent jau turės teisinį kontrolės pagrindą.
reiks ryžtis uždrausti alkoholinių gėrimų prekybą kioskuose ir kitose prekybos vietose, kur nėra kamerų, filmuojančių pirkėjus. Joks pardavėjas neparduo jaunam žmogui alkoholio (ar cigarečių), kai žino jog jį filmuoja ir jam gręsia 500Lt bauda ir dar 2000Lt bauda jo darbovietei (kuri šiaip ar taip šių lėšų išsireikalaus iš taisykles pažeidusio darbuotojo)..
Ir kas nuo to pasikeis? Turi taigi pilnamečių arba viresnių draugų taigi jie nupirks ;].
Skaityk (ir cituok) visą mano pranešimą — tada tokių klausimų natūraliai nebekils
Na, jis dalinai teisus. Jei būtų įteisintas tas įstatymas, tiesiog niekas nesiviešintų, bet vyresni draugai ir toliau pirktų alkoholį, o plote gertų visi
Na, jis dalinai teisus. Jei būtų įteisintas tas įstatymas, tiesiog niekas nesiviešintų, bet vyresni draugai ir toliau pirktų alkoholį, o plote gertų visi
Logika tokia: policijai įkliūna neblaivus nepilnametis. Jo klausiama, iš kur jis gavo alkoholio? Draugai nupirko? Rodyk tuos draugus — jiems už tai teks susimokėti. O gal pats pirkai? Sakai kur, patikrinsim, ir pardavėja(s) turės susimokėti 500Lt
Šiaip labiau tada apsimoka nepilnamečiams išgert plote ir ten pasilikt kol išsiblaivysi jeigu nenori įkliūt,nebent esi laimės kūdikis ir neįkliūni. Aš negalėčiau grįžt,nes pas manę dažnai mentūra lankosi.
Logika tokia: policijai įkliūna neblaivus nepilnametis. Jo klausiama, iš kur jis gavo alkoholio? Draugai nupirko? Rodyk tuos draugus — jiems už tai teks susimokėti. O gal pats pirkai? Sakai kur, patikrinsim, ir pardavėja(s) turės susimokėti 500Lt
Na, kai buvau su savo "lietuviška klase" devintoje klasėje gamtoje su nakvyne (vadinamąjam "paxode"), tai visa klasė prisigėrė. Auklėtoja rėkavo "kas nupirko gert?" - visi tylėjo. Ir tokių situacijų ne viena ir ne dvi buvo. O ką padarysi? Visų tėvus kviesi vidury nakties, kad parsivežtų girtus šešiolikmečius? Ne maži vaikai gi šešiolikiniai, nemanau, kad išduotų kas jiems nupirko alkoholio.
O tu galvoji kad tie nepilnameciai tarkim 16 metu taip ramia sirdim ims ir paskays kas nupirko jiem alkoholi? Sugryzk i realybe.
Tikriausiai nežinai, kaip policija išsiaiškina, iš kur nepilnamečiai gauna narkotikų. O patikėk — kai nori jie net laaabai išsiaiškina. Jeigu norėtų — išsiaiškintų ir dėl alkoholio.
Na, kai buvau su savo "lietuviška klase" devintoje klasėje gamtoje su nakvyne (vadinamąjam "paxode"), tai visa klasė prisigėrė. Auklėtoja rėkavo "kas nupirko gert?" - visi tylėjo. Ir tokių situacijų ne viena ir ne dvi buvo. O ką padarysi? Visų tėvus kviesi vidury nakties, kad parsivežtų girtus šešiolikmečius? Ne maži vaikai gi šešiolikiniai, nemanau, kad išduotų kas jiems nupirko alkoholio.
Na ir aš kažkada buvau, ir aš ragavau, ir aš draugų neišdaviau. Net žinau, kur ir kaip jie pirko, nes ir pats šalia buvau. Bet nereikia tyčia keisti temos — kalbame pirmiausia apie įsigijimą, o ne apie vartojimą. Aišku, nelabai gerai, jeigu mokytojai pasiima į keliones tiek daug mokinių, kad jau fiziškai nebegali sužiūrėti, bet juk tai nebuvo vieša vieta. Esmė pateko nepilnametis girtas į policijos ar medikų rankas — bauda jo tėvams garantuota.
As tai kai 16-17 metu budavau mieste neblaivus, niekada jokia policija i mane net netkreipdavo demesio. Gal del to, kad esu ramus ir neatrodau pavojingas?..
Kam teko ragauti Vilniaus nefiltruoto alaus (tamsusis ir neblogas)? Malonūs 0,33 l talpos buteliukai, kaina nėra baisiulinė (perku pakuotėmis), o ir skonis labai jau prie širdies Tik sunku jį rasti Kaune (Maximose XXX galima rasti, bet nei Rimi tinkluose , nei IKI jo nėra ).
Bandysiu šiandien paragaut. Šiaip parduotuvėse kaina jo tikrai nemaža, lyginant su kitais alumis. Tačiau Vilniuj, Šiaurės miestelyje, prie Norfos yra firminė šio alaus parduotuvė, kur pilstomas jis kainuoja labai patraukliai Jei nepamiršiu - aprašysiu "įspūdžius"
Comment