Užeigose beveik visada užsisakau "Horn", o šiaip kartais pagurkšnoju ekstra drato ar Zippfer alaus.
P.S. parekomendavus kolegai, šis alus man buvo atradimas:
@Mantaz: O kurį dažniausiai iš lietuviškų juodųjų Nes jų kažkaip pradėjo greitai mažėti
Gan nepastoviai. Šiuo metu dažniausiai Švyturio Baltą. Prieš tai buvau trumpam pamėgęs "Degintą", o dar prieš tai ilgą laiką mėgavausi Utenos "Porteriu"
„O kūjis su pjautuvu - juk tai paprastos liaudies, darbininkų ir valstiečių simboliai. Dabar ženkliukus, pirktus Pilies gatvėje, ir kuriuos visą laiką iki uždraudimo nešiodavausi prisisegęs prie kuprinės, turėjau pasidėti į stalčių.“ - Tomizmas
Megstamiausio kaip ir neturiu, taciau megstu Gubernijos alu, Stella, ar Zalgirio. Taip pat Utenos melynas. Vasara, kai buvau estijoi pora savaiciu, tai geriau A.Le Coq alu, net i lietuva parsiveziau
Istikimas Svyturio gintariniam, taciau tenka visko isragaut. Is uzsienietisku Heinekenas neblogas, lenkiskas LECH or smth. Nesenai buvau uzsukes Akropolin i bravarija, tai ten gyvas ajaru sviesus alus berods buvo, tai ispudi taip pat paliko.
Bet del alaus tai jis pas mumis tikrai labai geras, aisku viskas panasu kaip latviskas, estiskas, bet tikrai geras.
Nera jo ko lygint su vakarietiskom pliurzom beck's, heineken, faxe. Bent jau becksai man tai ziguliniai kazkokie.
O kas tai nustatė? Asmeniškai aš nelabai norėčiau sutikt su tuo, kad lietuviškas alus nepalyginamai geresnis už visą kitą. Nors ir esu didelis savos produkcijos patriotas, visada stengiuosiu bet kokią prekę pirkti savą (lietuvišką arba bent jau europietišką), net jeigu ir reiktų už ją sumokėt truputį daugiau, nei už analogišką iš kitur. Tačiau lietuviško alaus nemėgėjas. Dažniausiai geriu Heinekeną arba Carlsbergą, jeigu lietuvišką tai tada Švyturio Ekstra Draught. Visų tų Utenos, Kalnapilio - ačiū, bet tikrai nereikia.
Nemaža dalis mano draugų taip pat renkasi importinį alų, nėra kažkokio prisirišimo prie lietuviško...
P.S. Negeriu alaus kibirais, labai retai išgeriu daugiau nei 0,33-0,5l per kartą.
Heinekeną ar Carlsbergą nuo visokių pilsnerių ar originalų tai tikrai atskirčiau . O kur pilsneris, kur originalas ar koks nors utenos melynas, geltonas ar raudonas tai tikrai, kad ne
Heinekeną ar Carlsbergą nuo visokių pilsnerių ar originalų tai tikrai atskirčiau . O kur pilsneris, kur originalas ar koks nors utenos melynas, geltonas ar raudonas tai tikrai, kad ne
Turbut neragavai Calrsbergo, verdamo UK
Tada ir atskiestas "zigulinis" atrodytu dieviskas.
Kuris alus (ar kokioje salyje) yra "geriausias", be abejo, yra subjektyvu, bet galima objektyviai teigti, kad Lietuva yra pakankamai senos alaus gaminimo ir gerimo tradicijos salis ir alus toje salyje tikrai puikus (kaip ir Lenkijoje, Cekijoje, Slovakijoje, Vokietijoje... ir bemaz visoje centrineje Europoje nuo Belgijos iki Baltijos saliu). Na o "Pilsneris" (t.y. sviesusis alus, apie 5% alk.), iskaitant ir visus Heinekenus, Carlsbergus ir t.t., kurie is esmes irgi gaminami pagal sita technologija, gime ne kazkur, o Cekijoje, kzkada 19 amziuje (iki tol alus budavo tamsus). Pilsner Urquell alaus Lietuvos supermarketuose taip pat buna, mano ziniomis. Taigi, jeigu nori "geriausio" ir originalaus sviesaus alaus, paragauk Pilsner Urquell ar Budweiser is Cekijos
Comment