Parašė Al1
Rodyti pranešimą
1) vyno, kuriame visai nėra SO2 nebūna - nes SO2 vyne susidaro natūraliai. Užrašas "Be sulfitų" reiškia, kad jų nedėta papildomai
2) vyną be SO2 reikia laikyti rūsyje, o kambario temperatūroje jis ges. O turėti vyno rūsį - didžiulė prabanga.
3) sulfitai smirda, todėl vyndariai suinteresuoti jo dėti kuo mažiau. T.y. lygiai tiek, kiek būtina, ir ne daugiau - taigi kuo geresnis vyndarys ir kuo geriau jis supranta, ką daro, tuo jam dėti sulfitų reikės mažiau. Aišku jeigu vynas skirtas vartotojams, kurie skonio neskiria - tada px.
4) Raudonam vyne SO2 bus mažiau negu baltam. Sausam vyne - mažiau negu saldžiam.
Comment