Skardines patogiau išmest į konteinerį, butelius reikia gabent į supirkimo punktą ir atgaut investuotas lėšas
O geriausias tai vis tik pilstomas iš bokalo, tik per brangus toks malonumas kasdien tiek litais tiek laike.
Schwarzer Herzog įdomesnis, nes tamsus. Tik jis toks akcijinis (kaip ir keletas kitų), ne kasdien gausi.
Barry nepatiko, per silpnas (yra kitas, stipresnis, bet daugiau 5.5 nevartoju).
O paskutinių trijų dar net nebandžiau, noksta šaltytuve (kažkaip privertė nueit į Norfą, ten ir užmačiau)
nu nepykit, bet aš laikas nuo laiko paragauju visų "gyvų" alų, kitų mus pasiekiančių užsienyje (vokietija, čekija, danija ir t.t.) gaminamų alaus rūšių ir grįžtu prie utenos porterio, švyturio baltijos, žalsvyčio ir v.engelman porterių.
kažkodėl jie man skaniausi.
Porterio berods nelabai galima padaryti high gravity būdu, todėl jis ir atskirai gaminamas. Porteriai lietuviški geri, bet va problema kiek barų yra, kur galima būtų jo gauti pilstomo?
Iš viso Lietuvoje viena didžiausių pasirinkimo bėdų yra stilių trūkumas. Iš Lietuvoje gaminamų kas yra, lageriai, keli porteriai ir kelios rūšys kvietinio.
Nu ką galiu pasakyt - jaučiuosi šūdinai, skauda galvą, nėr jėgų ir dar maniškė burba, kad smirdžiu per 3 metrus kaip alaus bačka. Vakar dviese išgėrėm po litrą tamsaus ir šviesaus "Grimbergeno", tad ne baisiai ir daug. Nuo 4 butelių to paties "Ekstros" jausčiausi kur kas geriau.
O apie patį alų - taip, jis kitoks, skiriasi nuo įprastų, bet per daug nesužavėjo. Gal per daug tikėjausi, todėl truputį nusivyliau, nežinau. Kažkoks saldumas jaučiasi, žodžiu, nelabai man jis patiko. Reziumuoju - brangus, ne per daug skanus, galvą skauda - daugiau nepirksiu
Valiukai, o pirkai pilstomą? Nes bent jau buteliuose, kurį ragavau ir tą, kurį pilsto Domininkonų karčema skyrėsi žymiai.
Pilstomą pirkau. Gal dar kada pabandysiu buteliais.. O jei skyrėsi - tai kuris tau geresnis pasirodė, pilstomas ar buteliuose?
Pilstomas buvo geresnis (mažiau gazuotas). Taip pat pilstomas dažniausiai būna optimalios temperatūros, kai jį perki kavinėje/bare, ne tiek daug stovėjęs (jo trumpesnis galiojimas).
p.s. geriausia GRIMBERGEN'o nemaišyti. Jei tamsų, tai tamsų, jei šviesų, tai šviesų.
Nu ką galiu pasakyt - jaučiuosi šūdinai, skauda galvą, nėr jėgų ir dar maniškė burba, kad smirdžiu per 3 metrus kaip alaus bačka. Vakar dviese išgėrėm po litrą tamsaus ir šviesaus "Grimbergeno", tad ne baisiai ir daug. Nuo 4 butelių to paties "Ekstros" jausčiausi kur kas geriau.
Neteisingai vartojai Standartinis belgas per vakarą išgertų vieną ar du bokalus (po 0,33) Grimbergeno - čia atitinkamai kaip standartinis lietuvis išgertų 4-6 bokalus (po 0,5) švyturio ekstros (pas juos įprasta gerti lėėėėėėtai, su pasimėgavimu).
Todėl pojūčius derėtų lyginti su 8 bokalais ekstros.
Tai niekas ir neteigia, kad visiems jie patinka ar nepatinka, juk ir is mano pazistamu minetu 25% grizo prie tu iprastiniu. Tiesiog noretusi, kad visi butu tokie kaip tu, kurie alternatyvas bent ragavo ir patys nusprende kas jiems patinka. Realiai dauguma nera ragave tu alternatyvu ir pasikliauna teta is TV ekrano, kuri teigia, kad tu geri "geriausia ka turime".
Engelmano porteris ir man skanus, nors va nuo baltijos man kita diena visada bloga buna (kazkas ta pati cia irgi minejo).
kas be ko - kiekvienoje srityje reikia ne tetomis pasikliauti, o pačiam išmėginti. o alų išmėginti - vienas malonumas vis dlėto iš lietuviškų didžiųjų aludarių 0 švyturys tikrai yra tai, ka turime geriausio.
ir už nuolatinį krepšinio rinktinės rėmimą juos gerbiu, nors čia jau atskiras dalykas, prie alaus skonio nederantis
Laikas jau atostogoms, tai reikia sutvarkyti bendrabučio kambarį, o svarbiausias darbas priduoti butelius, pagrindinės alaus rūšys kuriomis mėgavausi pavasarį.
Labiausiai buvo perkamas Senojo Vilniaus-nefiltruotas, poto, Kauno-pilies menes, ir ŠVYTURIO-švyturio.
Comment