Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Alus Lietuvoje ir svetur

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Wycka Rodyti pranešimą

    Pasaulyje brangsta miežiai, o dėl to gali didėti alaus ir mėsos kainos, rašo „Lietuvos rytas“. Europos biržose pašariniai miežiai per porą mėnesių jau pabrango 2,3 karto — iki 210 eurų už toną. Brangsta ir salykliniai miežiai, naudojami alui gaminti.
    Salyklas sudaro maždaug 20 proc. alaus savikainos. Tad jei miežiai brangs dvigubai, alus gali pabrangti apie 20 proc.
    Lietuvos aludarių asociacijos prezidentas Saulius Galadauskas ramina, kad salyklo pirkimo kainos sutartyse yra suderėtos, tad jei ir brangs alus, tai nutiks vėliau.
    Spekulentu bandymas kelti kainas, javu atsargu esanciu sandeliuose uztektu turbut keliems metams.

    Comment


      Parašė e2ards Rodyti pranešimą
      Spekulentu bandymas kelti kainas, javu atsargu esanciu sandeliuose uztektu turbut keliems metams.
      Jau sukėlė, net žagtelėjau, pamatęs "Švyturio" kainas, "Kalnapilis" liko toks pat, nes niekas beveik jo negeria
      "I killed the Bank" - Andrew Jackson

      Comment


        Parašė e2ards Rodyti pranešimą
        Spekulentu bandymas kelti kainas, javu atsargu esanciu sandeliuose uztektu turbut keliems metams.
        Ne vien tik spekuliantai čia kalčiausi. Sandėliuose ilgiau nei metus grūdų paprastai niekas, ypač spekuliantai, nelaiko, nes tas sandėliavimas kainuoja. Kita vertus, ir patys ūkininkai dabar nesiveržia parduoti grūdų, nes kainos kyla kone kasdien. Kam jam dabar parduoti, jeigu po mėnesio, pakilus kainai, jam atsipirks ir sandėliavimas, ir dar užsidirbs? O aludariai patys grūdų neperka, jie tik perka salyklą, pagamintą iš grūdų. Salyklas kol kas dar gaminamas iš pernykščio derliaus, nes šiemetiniai grūdai dar nedygsta (paprastai jie ima dygti tik apie spalio antrą pusę). vadinasi, tas ŠVYTURIO kainos užkėlimas nėra pagrįstas ekonominėmis priemonėmis. Šiame kontekste KALNAPILIS gudriau daro. Alaus pagaminimo sąnaudos kol kas tos pačios, pelnas tas pats, tik didžiausias konkurentas staiga pakėlė kainą. Tai man primena pasaką apie medžiotoją, kuris šaudė iš pipirinio šautuvo, ir iškepusios antys jam pačios į burną krito
        I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
        Parama Siaurojo geležinkelio klubui

        Comment


          Parašė HSV Rodyti pranešimą
          Aš taip pat iš Švyturio Memelbräu tikėjausi kažko daugiau...
          Belieka pritarti - eilinė Švyturio "rūgštelė" ir tiek.
          It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

          Comment


            Meskitės prie "Forto". Išpardavinėja alų kas mėnesį, kainos nukrenta (kol kas) iki 1.41 lt/but, galėsit ramiai gyvent, ir Švyturiui pinigų nemokėt.

            Comment


              jeigu kas dar nebuvote, tai rekomenduoju nuvykti i nauja Pasidaryk pats Moletu plente, prie rieses. joje yra isikurusi alaus parduotuve rekiaujanti alumi, kurio geografija siekia ne tik kontinentine europa, bet ir indija ir t.t alaus yra ir buteliuose, yra ir pilstomo. Trapistu belgiskas alus brangokas, bet gurmanams, manau, butu idomu paragauti. Patiko pilstomas Hoegaaden, ypac tinka karstom vasaros dienom. kaip irodyta,alus nelabai malsina troskuli, bet pastarajame to iprasto lietuviams apyniu kartumu...visiskai nerasta. labai idomus, keistas, bet neblogas alus.
              savo pirmenybe atiduodu lietuviskam alui. Svyturys, matyt, dominuoja. Bet kuo toliau, tuo labiau nusiviliu pramoniniu alumi. Vertinant is nacionalistiniu poziciju (to nemegstu), tai carlsbergo kapitalas. bet ne cia esme. labiau renkuosi namini, nepasterizuota, nefiltruota alu is mazu bravoreliu ar su ekologisku zenklu. tokiu alumi prekiaujama VCUP, Vilniuje dar Snekutuje galima rasti, Alaus namuose etc. Mano galva, toks alus drasiai gali reprezentuoti lietuviska kulinarijos virtuve ir aludarystes tradicijas. Mazu bravoreliu (pvz, "vilniaus alus") arba mazu alaus kratuveliu, baru skaiciaus Vilniuje didejimas - dziuginanti tendencija. Gal kadanors prisikels is griuvesiu ir Lipskio ar Sopeno alus (mano kaip vilniecio maza svajone)
              ...
              o ko pasigendu Lietuvoje - tai alaus vartojimo kulturos. rodos, visko turim sociai - ir labai geri uzkandziai (beje,pries keleta metu garsus prancuzu kulinaras pripazino geriausia uzkandi prie alaus - lietuviskas rukytas kiaule ausytes), ir geras alus, ir senos tradicijos, nors...nors neretas teigia priesingai - ji yra, ji egzistuoja ir ji kitokia. bala nemate

              Comment


                Parašė Magician Rodyti pranešimą
                Meskitės prie "Forto". Išpardavinėja alų kas mėnesį, kainos nukrenta (kol kas) iki 1.41 lt/but, galėsit ramiai gyvent, ir Švyturiui pinigų nemokėt.
                Gerai pastebeta, tuo labiau, kad alus bent neprastesnis nei "geriausias ka turime", tik nereikia uz reklama papildomai moket. Saunu, kad vis daugiau atsiranda mastanciu zmoniu Lietuvos alaus megeju tarpe

                Comment


                  Isduosiu viena viesa paslapti: Kalnapilio Grand ir Tauro Extra yra taspats alus.

                  Comment


                    Parašė taspac Rodyti pranešimą
                    Isduosiu viena viesa paslapti: Kalnapilio Grand ir Tauro Extra yra taspats alus.
                    Kaip ir Tauro Pilsner ir Kalnapilio Pilsner (tik tiek, kad kaina keliais centais skiriasi)

                    Comment


                      Pasufleruokit kas, kur Kaune galima rasti tikro, ne pramoninio alaus? Gal yra kokių kabakėlių, kaip ir Vilniuj?
                      Prof. Vytautas Landsbergis: "Kaunas yra lietuviškiausias miestas, tačiau įvairiais būdais jį bandoma sužlugdyti. Viskas koncentruojama sostinėje. Lietuva tampa vieno miesto valstybe"

                      Comment


                        Parašė jasha Rodyti pranešimą
                        Pasufleruokit kas, kur Kaune galima rasti tikro, ne pramoninio alaus? Gal yra kokių kabakėlių, kaip ir Vilniuj?
                        http://www.kaunoalus.lt/

                        Comment


                          Parašė Gator Rodyti pranešimą
                          Gerai pastebeta, tuo labiau, kad alus bent neprastesnis nei "geriausias ka turime", tik nereikia uz reklama papildomai moket. Saunu, kad vis daugiau atsiranda mastanciu zmoniu Lietuvos alaus megeju tarpe
                          Kam pirkti "Fortą", jei šiais laikais vokiško alaus (tegu ir akcijų metu) galima gauti pigiau (paskutinį kartą berods 1,36Lt skardinė).


                          Parašė jasha Rodyti pranešimą
                          Pasufleruokit kas, kur Kaune galima rasti tikro, ne pramoninio alaus? Gal yra kokių kabakėlių, kaip ir Vilniuj?
                          Sadutėj pvz.
                          It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                          Comment


                            Parašė John Rodyti pranešimą
                            Dzyvų dzyvas, Švytūrys rašo ingredientų sąrašą (UK Tesco)

                            Atvaizdas

                            IMG_20100810_223152 by jo.sau, on Flickr
                            Neįprasta matyti sudėtyje įrašytas mielas (kaip ingredientą).

                            Comment


                              Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                              Kam pirkti "Fortą", jei šiais laikais vokiško alaus (tegu ir akcijų metu) galima gauti pigiau (paskutinį kartą berods 1,36Lt skardinė).
                              Toks ten ir alus už tokią kainą...
                              Flickr

                              Comment


                                Ne prastesnis už "lietuvišką". Nors ryžių į jį nedėta.
                                It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                Comment


                                  Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                  Ne prastesnis už "lietuvišką". Nors ryžių į jį nedėta.
                                  Specialiai kelis kartus pirkau brangų alų (4 ir daugiau Lt). Tai tikrai nieko gero. Galima lietuviško geresnio tikrai rasti.
                                  Flickr

                                  Comment


                                    Priklauso nuo gomurio įpročių. Dauguma masinio šviesaus lietuviško alaus rūšių yra rūgštokos, mažai karčios ir "bekūnės" (gazuotas alaus skonio gėrimas). Daugelis šviesaus vokiško alaus rūšių (tame tarpe ir weissbier'ai) mažiau rūgščios, turi daugiau apynių kartumo, o geresnės rūšys ir aiškiai daugiau "kūno", t.y. jaučiasi, kad geri ne vandenį.

                                    Pastaruoju metu gėriau beveik išimtinai vokišką alų, į tarpus bandydamas įmaišyt lietuviško, tai lietuviškas jau buvo nebeskanus. Aišku, jei vėl gerčiau tik lietuvišką, gomurys įprastų ir būtų gerai ...
                                    It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                    Comment


                                      Mano gomurys turbūt apskritai prie alaus nelabai pripratęs, todėl ir buvo nelabai skanu. Žodžiu, geriausia gerti vandenį
                                      Flickr

                                      Comment


                                        Parašė jasha Rodyti pranešimą
                                        Pasufleruokit kas, kur Kaune galima rasti tikro, ne pramoninio alaus? Gal yra kokių kabakėlių, kaip ir Vilniuj?
                                        Avilys

                                        Comment


                                          Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                                          Neįprasta matyti sudėtyje įrašytas mielas (kaip ingredientą).
                                          Dažniau nerašo, nei rašo, bet tai nėra visiškai neįprastas reiškinys.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X