Alaus statinių į barą čia nieks neridena. Baras alumi pasipildo taip:
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Alus Lietuvoje ir svetur
Collapse
X
-
Praha. 2011.10.
Alaus statinių į barą čia nieks neridena. Baras alumi pasipildo taip:
-
Parašė siandienine Rodyti pranešimąžmonių nematau mindaugo maximos alaus, norfos bazės alaus krautuvėlėse, raugyklos g., kiek praeinu - tuščia, tas pats kauno g. ir savanorių pr. vilniaus alaus parduovėse. jogailos g. kažkokioje mačiau žmogeliųkituose rajonuose gal kas kitas žinos situaciją
Komentuoti:
-
Poretti Splugen, idomi etikete, turbut eksportui, as sita ragaves:
http://www.birrificioporetti.it/GetP...2f0b518a21000f neblogas ir 3 ir 4, ypac 4! Tik sunku jo rasti
Komentuoti:
-
Keliaudamas po Alpes turėjau galimybę paragauti kelių iki tol nebandytų alaus rūšių. Gana gerą įspūdį paliko itališkas alus. Paprastai Italija siejama su vynais, bet visas alus, kurį bandžiau buvo tikrai neblogas, o kainos nesikandžioja.
Visi lageriai 4.5-5% Alk. (nesu tikras dėl Augustinerio, bet jei neklystu, tai Helles, kuris yra 5,2% Alk.).
Starkenberger Austrijoje. Šitas buvo bene geriausias naujas atradimas. Labai maloniai saldokas skonis. Net nereikia gerti, nes tiesiog geriasi pats
Stiegl. Taipogi Austriškas
Augustiner iš Miuncheno
Itališkas Peroni
Itališkas Dreher
Itališkas Splügen
Kaip suprantu, kai kurie itališki alūs istoriškai turi sąsajų su Austriškomis/Vokiškomis šaknimis. Panašiai, kaip ir kai kurios Čekiškos alaus daryklos ar netgi lietuviškos (kas mūsuose kažkodėl nėra akcentuojama).
Komentuoti:
-
Parašė siandienine Rodyti pranešimąžmonių nematau mindaugo maximos alaus, norfos bazės alaus krautuvėlėse, raugyklos g., kiek praeinu - tuščia, tas pats kauno g. ir savanorių pr. vilniaus alaus parduovėse. jogailos g. kažkokioje mačiau žmogeliųkituose rajonuose gal kas kitas žinos situaciją
Komentuoti:
-
Parašė vap Rodyti pranešimąKurios čia užsidarė ir kurios stovi pustuštės?kituose rajonuose gal kas kitas žinos situaciją
Komentuoti:
-
Va taip va:
Lietuviškas alus. Europe’s best-kept beer secret.
http://tikrasalus.lt/2011/09/28/liet...t-beer-secret/
Komentuoti:
-
Parašė Magician Rodyti pranešimąSuomijos mokslininkai rekomenduoja uždrausti prekybą (stipriu) alumi
Žinant, kaip suomiai jau dabar yra užspaudę alkoholio pramonę, velnias žino, ar tokios idėjos nevirs realybe. Įtariu, kad ši idėja palaikymo forume nelabai susilauktų? Ar visgi aš klystu?
Perskaičius straipsnį paaiškėja, kad Suomijos mokslininkai visiškai nesiūlo uždrausti prekybos stipriu alumi. Jie tik siūlo prekybą alumi, kuris stipresnis nei 3,5%, perkelti į valstybinio alkoholio monopolio ("Alko") parduotuves. Pačiame straipsnyje taip ir parašyta - dabar paprastoj suomiškoj parduotuvėj galima nusipirkt alaus iki 4,7% stiprumo, o būtų galima iki 3,5% stiprumo.
Komentuoti:
-
Parašė Magician Rodyti pranešimą
Chm, labai padėtų vien jau koks nors legalus birzgaliuko už 99 centus išstūmimas ir suvaldytas pigių spirituotų vynų prastūminėjimas. Bet suomių stiliumi barų spausti nereikėtų, manau, kad barų kultūra turėtų plėstis, žmogus bare, viešoje vietoje vistiek išgeria mažiau, negu kur nors su draugeliais bute pasiėmęs dėžę gėrimų. Ir skirtingi mokesčiai baram bei parduotuvėm galėtų kiek suvaldyti situaciją.
Komentuoti:
-
Chm, labai padėtų vien jau koks nors legalus birzgaliuko už 99 centus išstūmimas ir suvaldytas pigių spirituotų vynų prastūminėjimas. Bet suomių stiliumi barų spausti nereikėtų, manau, kad barų kultūra turėtų plėstis, žmogus bare, viešoje vietoje vistiek išgeria mažiau, negu kur nors su draugeliais bute pasiėmęs dėžę gėrimų. Ir skirtingi mokesčiai baram bei parduotuvėm galėtų kiek suvaldyti situaciją.
Komentuoti:
-
Parašė Magician Rodyti pranešimąKiek yra pasakoję keli pažįstami suomiai, aludarių ir kitų alkoholio gamintojų plėtra spaudžiama (apie mokesčius nieko neteko girdėti), turbūt labai linčiuojami barai, nes teko pastebėti, jog alus, kurio skardinė parduotuvėje kainuoja apie 1.20 euro, netoliese esančiame bare kainuoja kokius keturis eurus, įmantresnės rūšys - iki šešių eurų. Tiesa, suomiai, ypač Helsinkio gyventojai savaitgaliui dažnai su keltu traukia pagerti į Taliną, todėl būtent ten sistema nelabai veikia. O ir straipsnyje paminėta, kad parduotuvėse nepardavinėja stipresnių negu 4.7 procento stiprumo alkoholinių gėrimų.
Komentuoti:
-
Kiek yra pasakoję keli pažįstami suomiai, aludarių ir kitų alkoholio gamintojų plėtra spaudžiama (apie mokesčius nieko neteko girdėti), turbūt labai linčiuojami barai, nes teko pastebėti, jog alus, kurio skardinė parduotuvėje kainuoja apie 1.20 euro, netoliese esančiame bare kainuoja kokius keturis eurus, įmantresnės rūšys - iki šešių eurų. Tiesa, suomiai, ypač Helsinkio gyventojai savaitgaliui dažnai su keltu traukia pagerti į Taliną, todėl būtent ten sistema nelabai veikia. O ir straipsnyje paminėta, kad parduotuvėse nepardavinėja stipresnių negu 4.7 procento stiprumo alkoholinių gėrimų.
Komentuoti:
-
Uždraus stiprų alų, padidės išgeriamos degtinės kiekiai. Ir ne Suomijoje. Vėl plauks keltais į Estiją.
Komentuoti:
-
Parašė Magician Rodyti pranešimąSuomijos mokslininkai rekomenduoja uždrausti prekybą (stipriu) alumi
Žinant, kaip suomiai jau dabar yra užspaudę alkoholio pramonę, velnias žino, ar tokios idėjos nevirs realybe. Įtariu, kad ši idėja palaikymo forume nelabai susilauktų? Ar visgi aš klystu?
Aš tai pritarčiau, nematau dėl ko reiktų labai priešintis.
Komentuoti:
-
Parašė Magician Rodyti pranešimąSuomijos mokslininkai rekomenduoja uždrausti prekybą (stipriu) alumi
Žinant, kaip suomiai jau dabar yra užspaudę alkoholio pramonę, velnias žino, ar tokios idėjos nevirs realybe. Įtariu, kad ši idėja palaikymo forume nelabai susilauktų? Ar visgi aš klystu?
Komentuoti:
-
Suomijos mokslininkai rekomenduoja uždrausti prekybą (stipriu) alumi
Tai būtų naudinga ir ekonomikai, ir sveikatos priežiūros sistemai. Atsirastų daugiau darbo jėgos, sumažėtų išlaidos sveikatai. Alaus virimo pramonėje sumažėtų darbo vietų, tačiau restoranams prireiktų daugiau personalo dėl pasikeitusių klientų įpročių
Komentuoti:
-
Būtent, nors Lietuvos didieji aludariai (o gal tiksliau Danijos) atkakliai neigia High Gravity naudojimą. Kaip ten bebūtų dėl gyvo alaus manau čia būtent stambiųjų užsakymu yra smaugiami mažieji.
Dėl alaus skonio, šiaip jau gal 3 metai kaip verdam alų namuose, išbandėm ne vieną receptūrą, tai aš galiu jums atsakingai pareikšti, geriausias alus ir yra tas pats paprasčiausias variantas - vanduo, salyklas, apyniai (daugiausia varijuoja skonį, neskaitant koks salyklas - miežis ar kvietys). Visa kita, gurmaniški nukrypimai. Tokį paprasčiausią nusipirkti parduotuvėje galima Ponoro alų (deja kaip ir visi su laiku kažkiek suprastėja).
Kalbant apie Švyturį, Uteną ir t.t., na, čia sunku būt poytyviam, nes kaip ten bebūtų tai tik verslas, alų jie gamina prastą. Pirmiausia tai naudoja pigius vokiškus ar tai čekiškus apynius, o tai pirmas dalykas kuris kerta per skonį. Antra kaip bebūtų gamybos procese dirbtinai prisotina angliarūgšte. Nors ir vėlgi neigia, bet juk naudoja kad išvengt kontakto su oru pripildydami CO2 kai perpila iš fermentatorių. Ir panašiai ir taip toliau...
Kažkada pavydžiai žiūrėdavau į britų CAMRA iniciatyvą, bet va ėmė ir lietuvaičiai po truputį prakuto. Gal tik per daug isijautė su tuo gyvu, net didieji suodė, kad ant bangos ir patys pradėjo pilstyt. Šiaip tai žinoma, viskas skonio reikalas, gal kažkam ir š extra geras alus, bet tik kuriam tikslui, jei nusismeigt - gal, jei paskanaut - abejoju .
Komentuoti:
-
Kai zmones kalba apie tuos miltelius tai as suprantu, kad jie kalba apie high gravity budu daroma alu.
Komentuoti:
-
Gal nustokit jūs pagaliau apie tuos "miltelius" nusišnekėtGal kažkur ir yra naudojami dažikliai, priedai, paspartinantys fermentaciją, bet esmė visur ta pati - vanduo, apyniai, salyklas, mielės. Ir jokie ne milteliai.
Bet kai pagalvoji, būtų jėga, jei galėtum nuspirkt Maximoj "alaus miltelių". Kaip JUPI koks - užpili vandeniu ir pyst, putoja ant stalo puslitris "Extros"
Komentuoti:
Komentuoti: