Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Alus Lietuvoje ir svetur

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Čikupakas
    replied
    Nesakau, kad įstatymas idealus, bet iš galimų blogybių ši, mano manymu, mažiau bloga.

    Komentuoti:


  • Čikupakas
    replied
    Parašė qwe Rodyti pranešimą
    O kodėl dėl alkoholikų turiu kentėti aš dar kar kuris kitas stipraus alaus mėgėjas?
    Geriau vienu alkoholiku mažiau, nei, kad vienas "mėgėjas" galėtų atsigert savo mėgiamo alaus..

    Komentuoti:


  • qwe
    replied
    Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
    Mažai alkoholikų Lietuvoj?
    O kodėl dėl alkoholikų turiu kentėti aš dar kar kuris kitas stipraus alaus mėgėjas?

    Komentuoti:


  • spirit
    replied
    Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
    Mažai alkoholikų Lietuvoj?
    Yra tradicinių stiprių rūšių (kaip buvo minėta straipsnyje), kurios išnyktų įvedus tą draudimą. Aš irgi noriu kad būtų pažabota girtuoklystė, bet tai nėra tas būdas kaip kovot. Tuo labiau, kad žmonės tada pirks daugiau silpnesnių arba degtinės ir vistiek kas norės tas ir prisigers.

    Komentuoti:


  • Čikupakas
    replied
    Parašė spirit Rodyti pranešimą
    Tas d****as Matulas vėl neturi ką veikt.
    Mažai alkoholikų Lietuvoj?

    Komentuoti:


  • spirit
    replied
    Tas d****as Matulas vėl neturi ką veikt.

    Seimo kova su „bambaliais“ kirs ir belgiškam, ir tradiciniam lietuviškam stipriam alui

    Komentuoti:


  • downsun
    replied
    Parašė ramtyns Rodyti pranešimą
    Žinomas liet. režisierius A. Barysas filmuoja naują dokumentinį filmą apie lietuvišką alų, vadinasi "Vesks per to alū!". Manau, iš pavadinimo aišku, kad tai apie tradicinį, tikrą lietuvišką alų.
    kažkur girdėjau viena ausim, kad kuriamas toks filmas. bet vis tiek įdomi situacija susidaro - daugelis aludarių naminių, tik dabar bando tą alų gaminti, atgaminti receptūras ir pan. tai ar galim juos tradiciniais vadinti? juo labiau, kad senos, nors ir didelės alaus daryklos, manau, savo įtaką darė lietuviškam alui. ar klystu?

    Komentuoti:


  • ramtyns
    replied
    Parašė siandienine Rodyti pranešimą
    čia toks tik filmukas, net ne filmas. gražu būtų turėti išsamų filmą apie lietuvišką alų, bet tikriausiai nemažai ginčų kiltų - ką filmuoti - mažuosius aludarius, ar ir didžiuosius, kaip Švyturys ir pan.
    Žinomas liet. režisierius A. Barysas filmuoja naują dokumentinį filmą apie lietuvišką alų, vadinasi "Vesks per to alū!". Manau, iš pavadinimo aišku, kad tai apie tradicinį, tikrą lietuvišką alų.

    Komentuoti:


  • lighter
    replied
    gal kas užmatėt kur, o gal net ir paragavot švyturio adler bock? čia kažkoks kaip kalėdinis alus gaunasi, kokio užsieniuose galima rasti -ar ne? http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater

    Komentuoti:


  • Aidzius
    replied
    Parašė Sefas210 Rodyti pranešimą
    Įdomu kokia kokybę saugo....
    na kaip kokia... saugo ,kad alaus skonio gerimas nesugadintu deguonies

    Komentuoti:


  • Recoiler
    replied
    Parašė Sefas210 Rodyti pranešimą
    Įdomu kokia kokybę saugo....

    Atvaizdas
    Danijoje sis parduodamas tokiame pavidale ir uz padoria kaina. Pradzioj paragaves labai nustebau, nes tai identiskas skonis kaip utenos myzaliuko, bet nugarele atvertus viskas ir paaiskeja, kad pagaminta Lietuvoje su "carlsbergo ekspertu prieziura". Norejau dar lauktuviu i Lietuva vezti, bet dziaugiuosi, kad to nepadariau

    Komentuoti:


  • Sefas210
    replied
    Įdomu kokia kokybę saugo....

    Komentuoti:


  • siandienine
    replied
    Parašė Sefas210 Rodyti pranešimą
    K. Musnicko 1969 metų dokumentinis filmas „Alum lijo“.
    [vimeo]30320980[/vimeo]
    čia toks tik filmukas, net ne filmas. gražu būtų turėti išsamų filmą apie lietuvišką alų, bet tikriausiai nemažai ginčų kiltų - ką filmuoti - mažuosius aludarius, ar ir didžiuosius, kaip Švyturys ir pan.

    Komentuoti:


  • Sefas210
    replied
    K. Musnicko 1969 metų dokumentinis filmas „Alum lijo“.
    [vimeo]30320980[/vimeo]

    Geriausi receptai galvoj

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Graži Corona Extra reklama. Septyni kaimiečiai iš Vidinės Mongolijos keliauja iki jūros, kurios jie niekada nėra matę.

    Paskutinis taisė John; 2011.10.29, 06:07.

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Parašė vap Rodyti pranešimą
    Kaip suprantu gyvas alus, tas kuris nepasterizuotas.
    Taip.

    Komentuoti:


  • nepolitikas
    replied
    Parašė 99 Rodyti pranešimą
    Nu aš suprantu, kad "gyvas" jis tada, kai su tavim šneka
    tai gali įvykti išgėrus atitinkamą kiekį

    Komentuoti:


  • 99
    replied
    Nu aš suprantu, kad "gyvas" jis tada, kai su tavim šneka

    Komentuoti:


  • vap
    replied
    Parašė lagaminas Rodyti pranešimą
    nėra žmonės kažkokie kvailiai, kad neskirtų švyturio produkcijos, kuri n metų gaminama nuo mažųjų aludarių produkcijos. tik mažieji besišakodami dėl etikės "gyvas" ir "šviežias" patys turėtų prisiminti, ką tai reiškia ir ką realiai žada vartotojui, o ne stumdyti tą patį "gyvą" alutį 3-6 mėn., kol išsiparduos.
    Kaip suprantu gyvas alus, tas kuris nepasterizuotas. Tokiu atveju gyvas jis gali būti ir 6 ir 9 mėnesius.

    Komentuoti:


  • lagaminas
    replied
    Parašė spirit Rodyti pranešimą
    nėra žmonės kažkokie kvailiai, kad neskirtų švyturio produkcijos, kuri n metų gaminama nuo mažųjų aludarių produkcijos. tik mažieji besišakodami dėl etikės "gyvas" ir "šviežias" patys turėtų prisiminti, ką tai reiškia ir ką realiai žada vartotojui, o ne stumdyti tą patį "gyvą" alutį 3-6 mėn., kol išsiparduos.

    Komentuoti:

Working...
X