1 nesąmonė, 3 - afrikietiška. 2 kažkie siejasi su europa, bet irgi ne. kam keisti dabartinę??
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Nauja Lietuvos vėliava
Collapse
X
-
Parašė daktaras Rodyti pranešimąkam keisti dabartinę??Post in English - fight censorship!
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimąTodėl, kad afrikietiška .
galvojau blogiau būti jau negali, pamačiau 3-iajį variantą ir supratau.. gali*******
Miestai.net Fb
Comment
-
Parašė zanaz Rodyti pranešimą3 variantas labai neblogas, turiu mintį kur panaudosiu net
Comment
-
Nešnekėkit š... Mūsų vėliava visai ne afrikietiška, kiekviena spalva turi savo reikšmę. Man iš vis kažkokia nesąmonė atrodo tie jūsų konkursai. Pripaišo Jamaikos, Skandinavijos vėliavų ir įdeda.
Vėliavos nekeičiamos kaip reklaminiai logotipai ar dar balažin kas.100 minčių – miestai, transportas ir idėjos
Comment
-
Parašė taccido Rodyti pranešimąVėliavos nekeičiamos kaip reklaminiai logotipai ar dar balažin kas.
Tačiau turiu pripažinti ir dar kai ką. Jei vėliavos koncepcija būtų kuriama šiandien, aš pageidaučiau kitokios. Nemanau, kad dabar naudojama versija yra pats optimaliausias variantas.
Tai jokiu būtų nereiškia nepagarbos esamai vėliavai. Bet neketinu laikyti tokios diskusijos tabu.
Comment
-
Parašė taccido Rodyti pranešimąNešnekėkit š... Mūsų vėliava visai ne afrikietiška, kiekviena spalva turi savo reikšmę. Man iš vis kažkokia nesąmonė atrodo tie jūsų konkursai. Pripaišo Jamaikos, Skandinavijos vėliavų ir įdeda.
Vėliavos nekeičiamos kaip reklaminiai logotipai ar dar balažin kas.Got sun in my face, sleeping rough on the road
Comment
-
Parašė Petrozilijus Cvakelmanas Rodyti pranešimąIr kokios gi tos spalvų reikšmės?
O dėl to "afrikietiško komplekso" - na, atleiskit, bet mažumėlę juokinga... Man dėl to absoliučiai nei šilta, nei šalta - net smagiau Europos kontekste kiek labiau išsiskiriančią vėliavą turėti, ir tiek. Juk tikrai ne nuo Afrikos nusižiūrėjom.
Comment
-
Aš tai siūlau naudoti Vytį ir kaip valstybinę, ir kaip tautinę. Ta 100-o metų neturinti trispalvė tikrai atrodo kaip betvarkė. Palikim ją sportui ar tik krepšiniui. Vytis - istorinė vėliava ir būtų viena seniausių vėliavų Europoje. Nereikia net ir atskirai minėti, kad ji ir atrodytu puikiai.You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.
Comment
-
Parašė blitz Rodyti pranešimąAš tai siūlau naudoti Vytį ir kaip valstybinę, ir kaip tautinę. Ta 100-o metų neturinti trispalvė tikrai atrodo kaip betvarkė. Palikim ją sportui ar tik krepšiniui. Vytis - istorinė vėliava ir būtų viena seniausių vėliavų Europoje. Nereikia net ir atskirai minėti, kad ji ir atrodytu puikiai.
trispalvę siūtą galima už šešiasdešimt nusipirkt, o istorinė kainuoja šimtą septyniasdešimt (bent jau tokios kainos buvo "Verslo dovanos", kur dabar pirkt konkrečiai nežinau, gal tiesiogiai kreiptis į http://www.rodiklis.lt/index.php?sritis=6&title=miesto
Asmeniškai irgi labai vertinu istorinę vėliavą ir prie gryčios kelčiau būtent tokią, bet nepigi kažkaip.Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)
Comment
-
Konstitucija:
15 straipsnis
Valstybės vėliavos spalvos - geltona, žalia, raudona.
Valstybės herbas - baltas Vytis raudoname lauke.
Valstybės herbą, vėliavą ir jų naudojimą nustato įstatymai.
P.S. Atleiskit "afrikiečiai", man jūsų turbūt niekada nelemta suprasti.Aš neliūdnas - aš blaivus
Comment
-
Afrikiečiai ne afrikiečiai, bet 1939-1940 metais buvo rengiamas projektas keisti valstybinės vėliavos spalvas.
...Valstybės herbo komisija 1940 m. gegužės 8 d. net buvo nutarusi teikti Respublikos Prezidentui naują vėliavos projektą. Geltoną-žalią-raudoną turėjo pakeisti geltona-raudona-balta, kurios vienoje pusėje per vidurį būtų vaizduojamas raitelis, kitoje - Gediminaičių stulpai. Vėliavos spalvos paimtos iš 1934 m. kurto herbo. Bet tolesnius sprendimus nutraukė politinės permainos.
Comment
Comment