Parašė R.A.M.
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Nauja Lietuvos vėliava
Collapse
X
-
Parašė Al1 Rodyti pranešimąTai jau trispalvė postsovietinė???
Tačiau, statistiniam ne itin išprususiam vakariečiui mes deja, (Baltijos šalys) (toliau?) esam "rusai". Skandinaviškas kryžius jau pačio simbolizmo lygmenyje pademonstruotų, kad taip nera. Kitas klausimas, kad tai itin desperatiškas žingsnis (bent jau Lietuvos atveju).
Comment
-
Parašė nikas Rodyti pranešimąThere is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).
Comment
-
Parašė R.A.M. Rodyti pranešimąBeje, ar tik nebuvo taip, kad Suomija tarpukaryje buvo laikoma viena Baltijos šalių?
Suomiai yra fake skadinavai. Beje, didesnė jų šalies dalis netgi nėra Skandinavijoj, kuri yra pusiasalis.There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).
Comment
-
Parašė nomad Rodyti pranešimąApie ką Basanavičius galvojo, įdomu, trispalvę kurdamas?
Comment
-
/\ Tiesa pasakius aš mielai pakeisčiau ją į navy/pilką/rudą/bežinę bet kuriame šitų spalvų (2 ar 3) derinyje. Apskritai pilkos/bežinės/rudos spalvų jokiose vėliavose nėra, kažkodėl - labai keista, nes tai labiausiai pasitaikančios gamtoje spalvos ... Reiktų rebrandinti Lietuvą tikrai, panašiai kaip Adidas retro kedus reanimuoja įdomiom naujom spalvom:
Paskutinis taisė nomad; 2014.10.16, 00:43.There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).
Comment
-
Parašė nomad Rodyti pranešimąApie ką Basanavičius galvojo, įdomu, trispalvę kurdamas?
Žmuidzinavičius pradžioje pristatė žaliai raudoną, bet tautai nepatiko. Tai tie patys Žmuizinavičius su Basanvičium (buvo dar kažkas trečias) įsūdė dar ir geltoną spalvą
Comment
-
Parašė Ciurlionis Rodyti pranešimą... 90 proc. sakys "Jamaica"
senovinė Hagos vėliava:
pvz. Airijos Carlow vėliava:
pvz. istorinė Ppieziaus valstybės vėliava:
Ispanijos La Rioja vėliava:
blaivumas išlaisvina
Comment
-
Parašė Marius08889 Rodyti pranešimąŽmuidzinavičius kūrė vėliavą Basanavičius, atvirkščiai, pradžioje siūlė vytį raudonam fone.
Žmuidzinavičius pradžioje pristatė žaliai raudoną, bet tautai nepatiko. Tai tie patys Žmuizinavičius su Basanvičium (buvo dar kažkas trečias) įsūdė dar ir geltoną spalvą
P.S. Yra atskira tema sitai diskusijai?
Comment
-
Lietuvišką trispalvę pasiūlė trijų žmonių grupė, archeologas Tadas Daugirdas, dailininkas Antanas Žmuidzinavičius ir Jonas Basanavičius. Basanavičius pradžioje atkakliai siūlė istorinę vėliavą, raudoną su baltu Vyčiu, bet tuo laikotarpiu plintant socializmui raudona buvo atmesta. Gaila, sakyčiau.
Mano kuklia nuomone, tinkamiausia būtų raudona su Vyčiu, tik ne tokiu natūralistiniu kaip kad dabar, bet su stilizuotu. Juk Lenkijos vėliavoje erelis taip pat stipriai stilizuotas. Juolab, kad turime tikrai gražią Vyčio stilizaciją, nežinau kieno sukurtą dar tarpukariu. Pačio geriausio varianto dabar nerandu, štai panaši stilizacija:
Comment
-
Parašė Ciurlionis Rodyti pranešimą
---
Atrodo, kažkas labai rimtai skaitė diskusijas šioje temoje.
Geriausios temos idėjos jau įgyvendintos prie plento į Druskininkus, Senojoje Varėnoje:
Parašė WastedYears Rodyti pranešimą
Comment
-
Parašė nomad Rodyti pranešimąApskritai pilkos/bežinės/rudos spalvų jokiose vėliavose nėra, kažkodėl - labai keista, nes tai labiausiai pasitaikančios gamtoje spalvos ...
[/URL]
Comment
-
Keistos man tos jūsų kalbos, kalbat lyg jūsų pasididžiavimas būtų mažesnis, nei arabo ar vokiečio ir dėl jūs norėtumėt prisisiūt naują didesnį nei vokiečio ir arabo kartu sudėjus. Aš dabartinėje vėliavoje nieko blogo nematau ir teiginiai, kad vėliava nevykusi yra apsurdiški, nėra tokio dalyko kaip Europietiška vėliava, kaip ir Afrikietiškos ar Amerikietiškos, yra tiesiog vėliava. Mūsų trisplavė tikrai nėra sukurta tarpukariu Žmuidzinavičiaus. Geltonos, žalios ir raudonos vėliavos kombinacija naudojama jau nuo sukilimų prieš rusijos imperiją laikų, o gal ir ankščiau, vienintelis skirtumas yra spalvų išdėstymas, bet tai tikrai ne bėda, nes kaime 50% žmonių visvien nežino jų išdėstymo.
Štai toji vėliava, kurią jau buvau įdėjęs porą lapų atgal, bet kaip matau dar nėra labai daug pastebėjusių, kad mūsų trispalvė tikrai nėra atsiradusi 1917 metais.
Kam atrodo, kad photoshopas, kviečiu į LNM.Paskutinis taisė Aleksas666; 2014.10.20, 12:07.Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.
Comment
-
Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimąKeistos man tos jūsų kalbos, kalbat lyg jūsų pasididžiavimas būtų mažesnis, nei arabo ar vokiečio ir dėl jūs norėtumėt prisisiūt naują didesnį nei vokiečio ir arabo kartu sudėjus. Aš dabartinėje vėliavoje nieko blogo nematau ir teiginiai, kad vėliava nevykusi yra apsurdiški, nėra tokio dalyko kaip Europietiška vėliava, kaip ir Afrikietiškos ar Amerikietiškos, yra tiesiog vėliava. Mūsų trisplavė tikrai nėra sukurta tarpukariu Žmuidzinavičiaus. Geltonos, žalios ir raudonos vėliavos kombinacija naudojama jau nuo sukilimų prieš rusijos imperiją laikų, o gal ir ankščiau, vienintelis skirtumas yra spalvų išdėstymas, bet tai tikrai ne bėda, nes kaime 50% žmonių visvien nežino jų išdėstymo.
Štai toji vėliava, kurią jau buvau įdėjęs porą lapų atgal, bet kaip matau dar nėra labai daug pastebėjusių, kad mūsų trispalvė tikrai nėra atsiradusi 1917 metais.
Kam atrodo, kad photoshopas, kviečiu į LNM.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąAleksai, kaip besididžiuojantis Lietuvos vėliava ir užsidėjęs ją net savo avatare, galėtum tiksliai žinoti ir jos spalvas. Nes keistai atrodo, kai auklėji čia kitus, bet paties avatare trispalvės spalvos netikslios.Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.
Comment
Comment