Daug kas kaip minusą mūsų dipoliui įvardija atstumą. Taip pat daug kas įsivaizduoja, kad dipolis, tai ištisai apgyvendinta teritorija. T.y., kad Kaunas-Vilnius bus dipolis tik tada, kai jie fiziškai susijungs. Iš tiesų visai ne apie tokį dipolį eina kalba. Vargu ar šie miestai per artimiausius šimtmečius susijungs. Ir ne atstumas svarbiausia, o laikas, per kurį tu gali iš vieno taško pasiekti kitą.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Miestai ir jų įtaka Lietuvos vystymuisi
Collapse
X
-
Parašė sauls Rodyti pranešimąNa dabar dvipoliu mada pasakysiu. Tokie dalykai galimi tik ten, kur teritorijos smarkiai urbanizuojasi, atvyksta daug gyventoju, t.y. ju skaicius ir tankumas dideja. Tokie megapoliai susiformavo Vokietijoje, JAV ir Japonijoje po WWII, dabar formuojasi Kinijoje ir kitose Azijos salyse.
Lietuvoje taip nera niekur, nei viename "dipolyje". Nei Kauno-Vilniaus, nei Siauliu-Panevezio (beje, nors Vilnius ir toliau nuo Kauno nei Siauliai nuo Panevezio (skirtumas apie 20km), bet nuvaziuoti is Vilniaus i Kauna yra greiciau jei jau apie atstumus prakalbom). Ir siaip, jei jau atstumas butu esme, tai turbut realiausias "dipolis" butu Kaunas-Marijampole, nes susisiekimas labai geras, atstumas tik 55 km, o ir bendras gyventoju skaicius yra didesnis nei Siauliu-Panevezio, o ju tankumas kvadratiniam kilometrui gal net yra didziausias tarp visu Lietuvos dipoliu (iskaitant ir Kauno-Vilniaus).
Del Marijampoles idejos juokauju zinoma O siaip esu tiek Kauno, tiek Vilniaus patriotas, tikrai uz siu miestu augima, bet ziurekim realybei i akis.Lietuva jau . Bet dar .
Comment
-
Parašė Karolis Rodyti pranešimąTeisingai pasakyta. Beja Klaipėdos-Palangos dipolis butų realiausias, ypač jeigu atsirastų tramvajus, nes dabar vyksta labai intensyvi urabanizacija šiame pajūrio ruože.
Tu parašei mano mintis, dar ir Gargždus galima drasiai prie Klaipėdos jungti, juk jie visai šalia KlaipėdosParašas :)
Comment
-
Parašė Edd Rodyti pranešimąTripolis Klaipėda-Palanga-Gargždai. Jūs čia sakyčiau pernelyg įsivažiavot su tais dipoliais. Jei taip smulkinsimės, tai Lietuvoje ant kiekvieno kampo rasim "dipolius", "tripolius" ir "npolius".
EDIT: nu gerai, gal ir ne (palyginau Lietuvos ir Šanchajaus plotus)Paskutinis taisė Valiukas; 2006.11.30, 13:40.
Comment
-
Parašė Svecias Rodyti pranešimąPilnai pritariu
Tu parašei mano mintis, dar ir Gargždus galima drasiai prie Klaipėdos jungti, juk jie visai šalia Klaipėdos
Klaipėdos valdžia suinteresuota glaudesniu ryšiu su rajonu, kai tuo tarpų Gargždų valdžia (kas mane labai nervina) nesuinteresuota. Pavyzdys: Klaipėdos valdžia nori Klaipėdos viešojo transporto sistemą pratęsti iki Gargždų, ir kainuotų 1 lt (su visais pažymėjimais 50 ct) bilietas. Bet Gargždų valdžia nepritaria, ir dabar kainuoja net ir su pažymėjimais 2 Lt arba 2 Lt 50 ctLietuva jau . Bet dar .
Comment
Comment