Kaip galima išmest tai ką kolekcionuoji, man tai nesuprantama... geriau atiduotum kas tai renka...
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Ką kolekcionuoji?
Collapse
X
-
Parašė Hunte-r Rodyti pranešimąKur čia taip dalyvauji? taip ir nesupratau
Comment
-
Renku tas monetas kaip jau sakiau... Turėjau minčių rinkti ir žemėlapius bei vėliavas, tačiau iškart jų atsisakiau. Na, o seniausias mano monetų eksponatas 1905 metų 5 kapeikos. Dar turiu 1908 metų pusantros Vokietijos markės. Iš toliausiai atkeliavęs eksponatas - Urugvajaus pesas.
O pradėjau tas "babkes" rinkti pasiknisęs močiutės bute (kas įdomiausia ne kokioj palėpėj ar rūsy, bet eilinėj spintoj). Ilgai negalvojus visas perleido man. Dabar, manau, tų eksponatų turiu apie porą šimtų. Su banknotais jau ne taip. Apie 20 kupiūrų. Tai tiek
Comment
-
-
Parašė pauliezaz Rodyti pranešimąRenku tas monetas kaip jau sakiau... Turėjau minčių rinkti ir žemėlapius bei vėliavas, tačiau iškart jų atsisakiau. Na, o seniausias mano monetų eksponatas 1905 metų 5 kapeikos. Dar turiu 1908 metų pusantros Vokietijos markės. Iš toliausiai atkeliavęs eksponatas - Urugvajaus pesas.
O pradėjau tas "babkes" rinkti pasiknisęs močiutės bute (kas įdomiausia ne kokioj palėpėj ar rūsy, bet eilinėj spintoj). Ilgai negalvojus visas perleido man. Dabar, manau, tų eksponatų turiu apie porą šimtų. Su banknotais jau ne taip. Apie 20 kupiūrų. Tai tiek
osiz
...kolekcionuoju ivairius peilius bei peiliukus.Kol kas turiu ju apie 25.
Comment
-
Parašė Ash Rodyti pranešimąKai buvau maždaug tavo amžiaus irgi tuo labai domėjaus. Turiu ne tokią jau prastą kolekciją kaip tais laikais ją rinkusiam vaikui. Seniausia moneta 1876 metų 10 Vokietijos fenigių. Yra keletas sidabrinių monetų. Viskas prasidėjo nuo 25 Rumunijos banių ir 20 Lenkijos 1922 metų grašių, kuriuos man kažkada seniai atidavė sesers krikštatėvis, dirbantis tolimųjų reisų autobuso vairuotoju (vėliau jis ne kartą mano kolekciją šiek tiek papildė). Turiu monetų iš daugiau nei pusės Europos šalių ir visų žemynų, išskyrus Aziją, jei Rusiją ir Turkiją laikysime Europos dalimi (ginčytinas dalykas). Retkarčiais dar peržvelgiu savo kolekciją, bet jos nebepildau, nors jei būtų kaip, gal ir toliau plėsčiau
Comment
-
Parašė Ash Rodyti pranešimąNiekada forume neprieštarausiu tavo nuomoneiMano darbai deviantart'e
Comment
-
Parašė Hunte-r Rodyti pranešimąNeseniai ir telefonus rinkt pradėjau...
Comment
-
Aš prieš kokius 4 metus pradėjau raktų pakabukus kolekcionuot. Tiesa pastaruoju metu gan retai kolekciją papildau ir per tą laiką ~40 turbūt tesurinkau, tačiau kartais labai mėgstu peržiūrėti tuos pakabukus, atgaivina įvairius prisiminimus iš kelionių. O pakabukų gan iš įvairių vietų turiu: komerciniai Lietuviški, iš USA, Anglijos, Ispanijos, Italijos, Lenkijos, Vokietijos, Prancūzijos, Latvijos, Estijos, Egipto. Na dar gal ką pamiršau Įdėsiu savosios kolekcijos foto kurią dieną.Mano nuotraukos @Fotki.com
Auto Show Millennium 2007
Retromobile 2007
"Kova 1". Driftingo čempionatas
"Foje" Gali Skambėti Kitaip
Vilniaus žavesys kauniečio akimis: 1 dalis | 2 dalis
BaltMotorShow 2007, Vilnius: 1 dalis | 2 dalis
Kauno Marių Regioninis Parkas
Comment
-
Taigi įdedu savosios "kolekcijos" foto. Kolkas eksponatų negausu, bet žadu ateity vis didint kiekį
(Nemažinta foto: http://img54.imageshack.us/img54/177...ed1copyek5.jpg)
Šiek tiek info apie pakabukus (nuo viršutinės eilės iš kairės pusės):
1. Pakračius "sningantis" pakabukas su Šv. mergele Marija iš Lurdo (Prancūzija).
2. Apie šį nieko nežinau tėvas daug keiavęs po visą pasaulį tarybiniais laikais ir kažkada stalčiuose radau. "Papuoštas" užrašu "Riviera".
3. Juodosios Marijos atvaizdas. Iš Montserrat vienuolyno, Barselonos (Ispanija).
4. Latvijos futbolo NT marškinėliai po 2004 EČ. Ryga (Latvija).
5. Itin man patinkantis pakabukas. Viduje stačiakampis, kurį sukant išvysti 4 Barselonos simbolius: herbą, "La Pedrera", "Catedral" ir "Colon".
6. Nepamenu, bet spėju kokios panelės dovanotas.
7. Prieš kokius 7 metus pirktas Kretingos botanikos sode.
8. Nukryžiuotas Jėzus. Lurdas (Prancūzija).
9. Mamai kažkieno padovanotas "Alfa Laval" pakabukas.
10. Gyvenimo Londone laikais įsigytas pakabukas (Anglija).
11. Pamirštu vis pavadinimą tarkim "klapučiai". Būdamas Ispanijoj negalėjau jų neįsigyti. Barselona (Ispanija).
12. Sanitexe pirktas šviestuvėlis
13. Pakabukas su užrašu Montserrat - Montserrat vienuolynas, Barselona (Ispanija).
14. Draugų barmenų suvenyrai.
15. Nuo vaikystės laikų... Krepšinio šaly visi turi mokytis visko kas susije su antrąja mūsų religija.
16. Draugo parvežtas suvenyras iš Floridos (JAV).
17. Miniatiūrinis Eifelio bokštas - Paryžius (Prancūzija).
18. Komercinis šūdniekiukas (Gintauto Šivicko savireklama prieš rinkimus). Parduotuvių vėžimėliams tinkanti plastikinė moneta. Deja pakabukas subyrėjo
19. 19 istorija identiška 10 istorijai
20. Europos pramogų parkas. Tiksli vietovė nepamenama (Vokietija).
21. Vasarą vizito Druskininkuose metu isigytas kolekcijos papildymas.
22. Kažkieno priedas prie dovanos per kažkurį gimtadienį
23. Pakabukas architekto Gaudi garbei su Sagarda Familia (pavadinimo iki šiol tikslaus rašymo neišmokau ). Bet pati "Sagarda Familia" yra pribloškianti.... Barselona (Ispanija).
24. Draugo parvežtas suvenyras. Lego Lendas (Olandija).
25. Vienu metu buvo kilusi mintis kolekcionuoti tik pakabukus-peiliukus. Šis pirktas Palangoje. beje jei neklystu identišką turi ozis
26. Talino pilies ar seimo galinės dalies, ar kažkieno panašaus fragmentas. Talinas (Estija).
27. Pakabukas su vienoje pusėje - Palangos herbu, kitoje - vaizdu iš aukštai.
28. Komercinis šūdniekiukas. Turiu jų berods 4 Ačiū Lietuvos draudimui, naudoju pagal paskirtį itin dažnai
29. Komercinis šūdniekiukas. Vienoje pusėje Statoil, kitoje Dujos.
30. Tėvui kažkieno dovanotas raudonmedžio pakabukas.
31. Mano horoskopo pakabukas su teigiamomis ir neigiamomis sąvybėmis.
32. Druskininkuose įsigytas Druskininkų Gydyklos pakabukas.
33. Vienas smagiausių pakabukų - miniatiūrinis benzininis žiebtuvėlis. Barselona (Ispanija).
34. Miniatiūrinis peiliukas. Barselona (Ispanija).
35. Šiek tiek didesnis peiliukas Barselona (Ispanija).
36. Mano mylymiausio futbolo klubo, bei bene mylimiausias mano pakabukas Barselona (Ispanija).
Dar nepridėjau pakabuko iš Egipto kuris kažkur "pasidėjo", bei mamos iš verslo partnerių gauto pakabuko, kuris praverčia jai darbe turim 2 vnt., bet savojo neberandu Dėl to Riviera pakabuko istorijos tai pasirausęs stalčiuose rasčiau dar daug panašių, tačiau kiek esu matęs, per daug metų pilnuose stalčiuose kai kurie jau nelabai tinkami eksplotavimui Tiesa dar minėjau, kad galbūt turiu iš Lenkijos ir Italijos, bet visgi iš Lenkijos tikrai neturiu, o iš Italijos vienintelio turėto irgi neberanduMano nuotraukos @Fotki.com
Auto Show Millennium 2007
Retromobile 2007
"Kova 1". Driftingo čempionatas
"Foje" Gali Skambėti Kitaip
Vilniaus žavesys kauniečio akimis: 1 dalis | 2 dalis
BaltMotorShow 2007, Vilnius: 1 dalis | 2 dalis
Kauno Marių Regioninis Parkas
Comment
-
Vienu metu buvo kilusi mintis kolekcionuoti tik pakabukus-peiliukus. Šis pirktas Palangoje. beje jei neklystu identišką turi ozisMano darbai deviantart'e
Comment
-
Parašė Ash Rodyti pranešimąSE 828 šios kolekcijos pažiba
Comment
-
Parašė Hunte-r Rodyti pranešimąKai dar ką turėsi mielai vėl priglausiu... O pats iš kur gavai sidabrinių? P.s. mano seniausia moneta 178* 2 rublej
Pasisekė, kad tėvai ar kažkas ją turėjo, kam nebuvo gaila tau ją atiduoti, o man tokių dosnių žmonių nepasitaikė, nors močiutė turi 1766 metų rankų darbo įspūdingo dydžio sidabrinę monetą su jekaterinos II atvaizdu. Reiks kada nugvelbt Vieną sidabrinę gavau iš tavęs Kitą berods iš tėvo, yra ir pasidabruota. Kėsinies įmano turtą?
Comment
Comment