Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

JAV ar ES?

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Didmiestis Rodyti pranešimą
    Jeigu tu manai, kad delfizinios yra patikimas saltinis, tai tu esi naivesnis negu as maniau Gal dar imesk komentarus is dlefi, kaip irodyma, kur pjaunasi Vilnius su Kaunu Tas tavo pateiktas tinklapis yra abejotinos kilmes. Visu pirma, jame nekvepia moklsu, o tik politine propoganda, nes websites baigiasi .com , o ne kokiu .org , .edu , ar . gov... Zodziu, "neskladucha kokaja ta" Pasisteng geriau, John, ir sekmes ieskant toliau patikimos informacijos!!!
    Didmiesti, saltinis ne Delfi, o Skytrax, nejau nemoki skaityti

Beje, esu tikras, kad yra ir daugiau skirtingu rankingu. Gal zinai bent viena, kur kokia nors JAV avialinija pasaulio mastu patenka i koki nors kokybini topa?

Visgi nemanau, kad butu imanoma cia ka nors naujo israsti. JAV aviacijos industrija "uzstrigo" kazkur 70's-80's ir nuo to laiko nepasikeite nei lektuvai, nei servisu kokybe, nei poziuris i keliavima, kai tokios avialinijos kaip Singapore Airlines ar Thai Airways (jau nekalbant apie visa kruva Vidurio Rytu avialiniju, kurios dauginasi kaip grybai po lietaus) kasmet perka kruvas naujutelaiciu B777, B747 ir atitinkamu lektuvu, samdo tik grazias stiuardeses (Singapuro atveju tai lyg nerasyta taisykle ), net pigiausiose economy class vietose irengia siuolaikiskiausias pramogavimo skrydziu metu sistemas ir maitina keleivius bent 4 katus skrydzio metu . Galima gincytis, galima ne, bet realybe yra tokia, JAV civiline aviacija nuo Azijos ir Europos atsilieka jei ne pora, tai maziausiai vienu desimtmeciu... deja taip.
    Paskutinis taisė John; 2006.10.28, 03:36.

Comment

Parašė John Rodyti pranešimą
      Beje, Didmiesti, dar siek tiek info apie aviacija: Geriausi 2006 oro uostai

1 Singapore Changi Airport
      2 Hong Kong Int'l Airport
      3 Munich Airport
      4 Kansai International Airport
      5 Seoul Incheon Airport
      6 KLIA - Kuala Lumpur Airport
      7 Helsinki Vantaa Airport
      8 Zurich Airport
      9 Dubai International Airport
      10 Copenhagen Airport

velgi, nei vieno JAV oro uosto

Laimetojai atskirose kategorijose... ir vel NEI VIENO oro uosto is JAV: http://www.worldairportawards.com/Aw...6/Regional.htm

Isvada: JAV civiline aviacija smarkiai atsilieka nuo Azijos, Vidurio Rytu ir Europos civilines aviacijos.

Ir vel website, nezinia is kur trauki?! Ar pat kuri juos vakarais!?

Comment

Jo, turbut jie yra dar slykstesni nei tavo miesto "monolitiniai dangoraizai"!!!
        Tai jau pradėsim lyginti Čikagą su Vilniumi ir dar dangoraižių srityje? Jei taip, tai situacija su Čikaga išties labai nekokia.

Nereikia visko priimti asmeniškai, tiesiog man tokie vaizdeliai gan šlykštūs. Tikrai nežavi ir nieko čia nepakeisi.
        ©Krzycho
        Paskutinis taisė Edd; 2006.10.28, 03:35.

Comment

Parašė John Rodyti pranešimą
          Didmiesti, saltinis ne Delfi, o Skytrax, nejau nemoki skaityti
          Skaityti moku, nepergyvenk Tavo skytrax yra labai abejotinos kokybes, kaip ir visi tavo saltiniai. Tu vadovaujiesi principu, kuris amerikoje yra zinomas,kaip "confirmation bias"- ieskai tik tavo teorija patvirtinanciu faktu, ir ignoruoji ta teorija neigiancius faktus!!! Sekmes toliau beiskant patikimos informacijos!!!

Comment

To Edd,

Jo, as sutinku, kai visa miesta praktiskai sudaro tokie vaizdai, tai net nera kolyginti Vilniaus su Cikaga

Beje, cia patys graziausi "monolitiniu dangoraiziu" vaizdai, kuriuos galejau parinkti.

Comment

Parašė blitz Rodyti pranešimą
              EU, bet vien dėl UK. Nebūtų UK - rinkčiaus JAV.
              EU.
              Nebutu UK rinkciaus Skandinavija arba FRANCE!!!!.

Kodel nenoreciau gyvent USA?
              Well
              1.Ten visai kitas pasaulis(kultura etc)
              2.0 Istorijos
              3.Aklas patriotiskumas
              4.Zmones nepatinka (ne visi)
              5.Blogas transportas (pvz LA neturi masinos esi taip sakant prazuves)
              6.Levi miestai (na NYC ir New Orleans neblogai) - centre downtownas su pora dangoraiziu kuris po darbo valandu mires ir mylio mylios suburbu.
              ir tt.
              Paskutinis taisė El_Greco; 2006.10.28, 03:53.

Comment

Parašė Edd Rodyti pranešimą
                Tai jau pradėsim lyginti Čikagą su Vilniumi ir dar dangoraižių srityje? Jei taip, tai situacija su Čikaga išties labai nekokia.

Nereikia visko priimti asmeniškai, tiesiog man tokie vaizdeliai gan šlykštūs. Tikrai nežavi ir nieko čia nepakeisi.
                ©Krzycho
                Na ir ką gi man čia parašyti? Atvažiuok, pasivaikščiok Čikagos gatvėmis mėnesienai šviečiant, nueik į kokį muziejų (šlykščių dangoraižių užspeistą), paplaukiok su kateriu po ežerą ar upę, nušok į botanikos parką... Gal tada bus mažiau šlykštu.
                beg, borrow and steal

Comment

Skaityti moku, nepergyvenk Tavo skytrax yra labai abejotinos kokybes, kaip ir visi tavo saltiniai. Tu vadovaujiesi principu, kuris amerikoje yra zinomas,kaip "confirmation bias"- ieskai tik tavo teorija patvirtinanciu faktu, ir ignoruoji ta teorija neigiancius faktus!!! Sekmes toliau beiskant patikimos informacijos!!!
                  Skytrax nera abejotinos kokybes, tai yra dazniausiai cituojamas saltinis kalbant apie tokius reitingus. Tiesiog nera labiau autoritetingu saltiniu (jeigu tokiu zinai, prasau pateik).
                  Cia siek tiek apie reitingu sudaryma: http://www.worldairlineawards.com/main/about.htm
                  Pernai apklausta per 13 milijonu keleiviu is 93 skirtingu pasaulio saliu. Atrodo daugiau, nei pakankamai.

Beje, nejau nezinojai, kad JAV avialinijos naudoja senukus isklerusius Boeing'us net tarpzemyniniams skrydziams, kur nera net in-flight entertainment sistemu? Tai visiskai apgailetina! Nors tam tikriausiai daug itakos turejo 9/11, po kurios JAV aviacijos industrija apskritai atsidure katastrofiskoje situacijoje (eme zlugti planai pirkti naujus lektuvus ir t.t.). Is esmes Boeing'as dabar isgyvena (gal reiktu sakyti isgyvena buma) turbut vien is Azijos (ypac Kinijos) ir Vidurio Rytu uzsakymu ju avialinijoms (tiek senoms, tiek naujoms), kurie perka simtus lektuvu pradedant naujais 787, baigiant tais paciais senais gerais 747.

Comment

Europos ir JAV aerouostų tarptautinių keleivių skaičių lyginimas yra labai techninis ir neatspindi tikros padėties. Norint daryti tokį lyginimą, reiktų arba skrydžius ES teritorijoje priskirti prie "vietinių", arba skrydžius tarp skirtingų JAV valstijų skirti prie "tarptautinių". Dabar gaunas, kad skrydis iš pvz. Briuselio į Amsterdamą yra "tarptautinis", o pvz. skrydis iš New York'o į Los Angeles yra "vietinis". Todėl tie skaičiai tikrai neatspindi nei aerouostų svarbos, nei dar ko nors.
                    Pagal keleivių skaičių (kur kas aktualiau), pasaulio aerouostai atrodo taip:
                    http://en.wikipedia.org/wiki/World%2...senger_traffic
                    Taigi iš top 20 didžiausių pagal keleivių skaičių pasaulio aerouostų, 10 yra JAV, tarp jų ir du didžiausieji.
                    Susisiekimas su Azija ar Afrika iš Europos aerouostų yra tikrai geresnis, bet vien tas faktas toli gražu nepadaro Europos kažkokia tai aiškia "lydere" aviacijos srityje. JAV aviacija yra išvystyta tiek pat, gal net ir labiau, nei Europoje, o tas faktas, kad skrydžių tarp JAV ir Azijos yra mažiau tiesiog parodo dabartinę rinkos situaciją (t.y. rinka tiem skrydžiam nėra tokia didelė, kokia yra Europoje), o ne kažkokį tai atsilikimą.

Kalbant apie miestų planavimus, tai matau čia dažnai yra akcentuojamas viešasis transportas, kuris JAV tikrai yra mažiau išvystytas, nei Europoje. Viena kas pamirštama, tai, kad JAV viešasis transportas nėra tiek reikalingas dėl puikių sąlygų turėti savo nuosavą automobilį: JAV turi labai gerą, naują kelių infrastruktūrą, o degalų kainos ten yra gerokai mažesnės nei Europoje. Koks tikslas trankytis traukiniais ar autobusais, kai gali ramiai važiuoti savo nuosava mašina? Čia aišku galima pradėti kalbėti apie aplinka ir taršą, kur viešasis transportas iš tikrųjų yra daug "draugiškesnis" aplinkai, bet kalbant apie komfortą ir praktiškumą, man priimtinesnis yra JAV modelis. Atsilikimas viešajame transporte nėra apsileidimas, tai greičiau skirtingo miestų planavimo ir skirtingo mastymo atspindys.

Kitas dalykas, kurio nereikia pamiršti yra tai, kad nepaisant JAV dydžio, ji yra gerokai turtingesnė už visas ES šalis (išskyrus nykštukinį Liuksemburgą, kurio BVP neatspindi realios padėties). Pinigai gal ir nėra svarbiausias dalykas, bet jis tikrai yra pakankamai svarbus bet kuriam iš mūsų ir to nereikia pamiršt. Architektūra sotus nebūsi, kaisako
                    Kitas svarbus dalykas yra anglų kalbos dominavimas JAV ir JAV multikultūrizmas, kuriam gali prilygti tik kosmopolitiškiausi ES didmiesčiai.

Kai žmonės balsuoja "ES" jie greičiausiai turi omeny UK ar Airiją, bet čia jau yra kitas lyginimas. ES nėra tik šios šalys, ES yra ir Graikijos, Lenkijos ir Slovakijos, ir net jei UK, Airija ar kelios kitos vietos ES gali prilygti ar net aplenkti JAV pagal nemažai faktorių, bendrai visa ES tiesiog nėra lygiavertis varžovas.
                    You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

Comment

/\ Daug ir teisingai parašei
                      beg, borrow and steal

Comment

Tai tu rimtai nori lyginti Vilnių su Čikaga dangoraižių srityje? Ir tuo labiau Vilniaus suburbiją su Čikagos centru? Tuomet aš neturiu žodžių - pripažinsiu kiek pasimetęs. EU turi daugybę miestų pagal dydį labiau tinkamų lyginti su Čikaga, bet jei jau nori ir manai, kad toks lyginimas yra geras, tai puiku. Tie komiblokai yra Vilniaus suburbijoj, o aš talpinu vaizdus ne iš Čikagos suburbijos. Taigi, komiblokynas (pripažinsiu, kad čia jau yra ir daugiau gražių pastatų, nors tarp jų minėti šlykštoki dangoraižiai):
                        (c)Didmiestis:

Kadangi kalbam ne apie suburbijas, tai Vilniaus miesto centro panorama:
                        (c)John

Man mieliau atrodo vaizdelis Vilniaus nuotraukoje.

Comment

Parašė Budulis Rodyti pranešimą
                          Na ir ką gi man čia parašyti? Atvažiuok, pasivaikščiok Čikagos gatvėmis mėnesienai šviečiant, nueik į kokį muziejų (šlykščių dangoraižių užspeistą), paplaukiok su kateriu po ežerą ar upę, nušok į botanikos parką... Gal tada bus mažiau šlykštu.
                          Prie ko čia kažkokios atrakcijos/paslaugos ir šlykštūs pastatai apie kuriuos kalbėjau? Nereikia nuklysti nuo temos.

Comment

Ta pati butu galim pasakyt apie tave tik kad tu kazkaip pamirsti parodyt faktus.Visi tavo 'pointai' atrodo mazdaug taip -'kazkas kazka sake' 'nusisneki' 'esi 'fizofrenikas' etc.

Comment

Edd, tu palyginai mazyti Vilniaus centra su Cikagos centru. Kartais as taves nesuprantu, tu megini irodyti, kad Siauliuose yra kamsciai (tema apie saules miesta), o dabar megini irodyti, kad Vilniaus centras yra didesnis uz Cikagos. Del grozio yra sunku pasigincyti, nes grozio kazkokiom linijom neismatuosi. Jeigu tau grazesnis Vilnius, tai bala ne mate. As kazkada irgi taip maniau, kol po pasauly nepasidairiau Man Vilnius yra mielesnis, nes tai mano gimtines sostine, bet kad grazesnis, tai, deja, negaliu pasakyti!

Comment

Edd, tu palyginai mazyti Vilniaus centra su Cikagos centru. Kartais as taves nesuprantu, tu megini irodyti, kad Siauliuose yra kamsciai (tema apie saules miesta), o dabar megini irodyti, kad Vilniaus centras yra didesnis uz Cikagos.
                                Tau gal jau vaidenasi ar ką? Kur aš bandau lyginti šių miestų centrų dydžius? Tiesiog pasakiau, kad nepatinka man tie Čikagos "dangoraižiniai šlykštukai", o tu užsipuolei, o paskui maždaug jau aiškini, kad "del grozio yra sunku pasigincyti, nes grozio kazkokiom linijom neismatuosi". Kažkaip "dviveidiškai" čia, juk ne aš bandžiau užginčyti savo paties nuomonę apie Čikagos dėžučių grožį.

Comment

Tau gal jau vaidenasi ar ką? Kur aš bandau lyginti šių miestų centrų dydžius? Tiesiog pasakiau, kad nepatinka man tie Čikagos "dangoraižiniai šlykštukai", o tu užsipuolei, o paskui maždaug jau aiškini, kad "del grozio yra sunku pasigincyti, nes grozio kazkokiom linijom neismatuosi". Kažkaip "dviveidiškai" čia, juk ne aš bandžiau užginčyti savo paties nuomonę apie Čikagos dėžučių grožį.
                                  Geras cia."Uzsivarte" musu brangusis protingasis ir viska geriau nei kiti zinantis didmiestis.

Comment

Gerai, bagiu diskusiją - einu miegoti.

Comment

Jeigu galvoji, kad Vilniaus baznycios man labai patinka, tai tu klysti! As nemeginau nieko uzgincyti, nes as matau kaip turistai reaguoja Vilniaus senamiesti ir Cikagos centre; pastarajame jiems stalciai issizioja ("net nezinojau, kad zmones sugeba tokius pastatyti"-sako turistai), o Vilniaus turistai tai pasigrozi baznyciomis ir kai pasiekia kokia Viena ar Praha- uzmirsta buve Vilniuje!

Comment

o Vilniaus turistai tai pasigrozi baznyciomis ir kai pasiekia kokia Viena ar Praha- uzmirsta buve Vilniuje!
                                        Gal kokia apklausa darei kad taip zinai?

Comment

Kadangi tema buvo "JAV ar ES", šioje diskusijoje akivaizdžiai juntama ES pergalė, nes pasirodo, kad trečias pagal dydį JAV miestas yra vertas lyginti tik su kažkeliasdešimtuoju ar kažkelišimtuoju pagal dydį ES miestu. Labanakt.

Comment

Working...
                                          X